ihme

KADUTTAA

joka asiasta stressaava rotu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HERMOT MENEE......................
Kasvattaja valehteli,suoraan päin naamaa;rodun olevan helppo..
Kumma kun kaikki holsku harrastajatkin sanovat muuta.
v..........ttaa

21

686

  Vastaukset

  • Sekaroituisesta voi saada näppeihinsä mitä vaan.. nytkin rotuyhdistyksen pentuvälityksessä ej-rekkareissa olevia pentuja, joten en ihmettele.

  • Joillekkin rotu on helppo ja joillekkin vaikea, riippuu myös pitkälti suvusta ja linjasta.

  • EJ-rekisteri ei ole kyllä millään tapaa merkki sekarotuisuudesta. Voi olla terveystarkit vanhemmilla tekemättä, tiheää pennutusta, värivirheelliset joku kasvattaja laittaa EJ-rekisteriin. Oxut tarkoitti varmaan tuolla ER-rekisteriä? Kasvattajilla vastuu, että kertoo rehellisesti rodusta ja etenkin omista pennuistaan, niiden vanhemmista ja suvusta muutenkin koska vaihtelua on niin paljon, että hyvin vaikea kertoa juuri mitään asioita, jotka koskee koko rotua.

   • NIINPÄ; että kertoo REHELLISESTI tietämyksensä rodusta!
    EIPÄ kertonut..
    NIIN; pitäähän ne pennut saada myytyä.. me emme ainakaan olisi ostaneet; ei olisi ollut resursseja tälläiselle haastavalle rodulle,juuri nyt;mutta emme me koiraa kiertämään laita!


   • no...... kirjoitti:

    NIINPÄ; että kertoo REHELLISESTI tietämyksensä rodusta!
    EIPÄ kertonut..
    NIIN; pitäähän ne pennut saada myytyä.. me emme ainakaan olisi ostaneet; ei olisi ollut resursseja tälläiselle haastavalle rodulle,juuri nyt;mutta emme me koiraa kiertämään laita!

    Ei kannata luovuttaa. Koiran kouluttaminen on koiran opettamista. Jotta koiraa voi opettaa, on itse opittava. Koiran kouluttamisesta hyötyy ennen kaikkea ihminen itse. On opeteltava tunteiden säätelyä, kärsivällisyyttä ja sitä, että miten ja mitä opettaa koiralle.

    Esimerkki meidän elämästämme. Nuori koira ottaa vaatteita, ei anna, 'tutkii' niitä, mikä on yleensä repimistä jne. Koira ei ole ollut meillä kuin pari kk. Mies sanoo EI! Yrittää ottaa vaatteen tms, hermostuu ja koirasta leikki on kiva. Sitten koira kiihtyy miehen hermostumisesta, ja siis...

    Tuloksia ei voi odottaa välittömästi. Kerta toisensa jälkeen opetat koiraa toivotunlaista käytöstä rohkaisemalla. Minä en revi vaatetta pennun suusta. Pyydän tulemaan luokse. Se tietää saavansa herkkunapin (Natural menu). Se tulee. Pyydän sitä istumaan. Se istuu. Ja valmistautuu herkkunapin ottamiseen, ja samalla irrottaa otteen vaatteesta. Annan herkkunapin ja kehun koiraa. Samalla otan vaatteen. Se oppii että se tuo vaatteen minulle. Tämä tietysti vaatii harjoittelua.

    Et sinäkään opi englantia päivän aikana. Koira käyttäytyy koiran tavoin. Sinulle on haaste saada se oppimaan, miten toivot sen käyttäytyvän. Eli kovaa duunia sinulle, koska joudut itse opettelemaan, ja teette sen yhdessä.

    Maratonille kasvatetaan kuntoa kärsivällisellä harjoittelemisella. Et sinä vissiin lähde pitkälle jjoksulenkille treenaamatta, ja sitten kiroa juoksulenkkiä, kun harjoituksetta kuntosi pettää jo ensi alkuun.

    Et voi syyttää koiraa, kun se ei opi. Opettajan pitää ensin oppia itse, mitä ja miten opettaa. Teette sen yhdessä, sinä ja pentu.

    Lue Anders Hallgrenia.


  • Voi olla että se rotuna helppo toisille ihmisille, ja vaikea toisille. Sitähän pitää itse miettiä että millainen koira itselle sopii. Holskut on vähän herkempiä yms.. siksi en sitä ihan heti ottaisi. Tosin hyvä harrastuskoira!

  • Pitäisköhän jokaisen tutustua perinpohjin, kattavasti ja erityisesti omakohtaisesti rotuun, jonka meinaa ottaa? Ei oo kovin paha mennä rotujärjestön järkkäämiin tapahtumiin, missä näkee mielittyä rotuaan paljon. Monia eri yksilöitä. Eipä tule sitten yllätyksiä. En lähtis ottamaan koiraa pelkästään rotumääritelmän ja kasvattajan kertomusten perusteella :D

   • Pidä sinä joobax ,nyt jo turpas kiinni!!
    Alkaa vituttaa toi sun "näsäviisastelu" joka p......n palstalla!!!
    Sul tuskin ees holskuu,ni mitä v....a? tällä palstalla teet???


   • painu joobax v....n! kirjoitti:

    Pidä sinä joobax ,nyt jo turpas kiinni!!
    Alkaa vituttaa toi sun "näsäviisastelu" joka p......n palstalla!!!
    Sul tuskin ees holskuu,ni mitä v....a? tällä palstalla teet???

    Maalaisjärkeä, rakas sekoboltsi, se on vain maalaisjärkeä ;)


   • joobax kirjoitti:

    Maalaisjärkeä, rakas sekoboltsi, se on vain maalaisjärkeä ;)

    Kyllä, erinomaisesti kirjoitit! Osa vain ei hyväksy totuutta..


  • Aloittaja: Hollanninpaimenkoiralle on ominaista ylireagoida pentuna ja nuorena. Uudet asiat, toiset koirat ym saavat aikaan sätkyn ja ja koira saattaa päästää laajankin skaalan ääniä. Kuitenkin koiran reaktio on yleensä paljon vahvempi kuin sen tunnetila. Se voi antaa sinun ymmärtää pelkäävänsä kuollakseen, vaikka oikeasti sitä vain hieman jännittää uusi tilanne. Käyttäydy siis itse hyvin rauhallisesti ja päättäväisesti. Jos se pelkää jotain niin ota vaikka kaveri mukaan, pyydä pitämään koiraa ja mene itse ensin pelottavan asian luo, "tämähän on oikein mukava roskis"! Sitten koira pääsee tutustumaan roskikseen. Kun se on rento, voitte jatkaa matkaa. Samoin toisten koirien kanssa tilannetta helpottaa jos toisen koiran taluttaja lähettää positiivisia signaaleja sinun koirallesi. Myös voit itse tervehtiä vierasta koiraa ensin ja vasta sitten päästää oman koirasi haistelemaan tätä niin että vieras koira kytketynä ja omasi vapaana. Jos koira säikkyy, vinkuu,m pyytää syliin, älä huomioi. Tartuta siihen rohkea ja positiivinen asenne!

   Myöskin opeta koiralle rauhoittumista ja odottamista. Meillä on opetettu koira istumaan ennen ruokaa ym, ja kun esim tavataan koiria niin tämä rauhoittuu vierelle istumaan kunnes jatketaan matkaa. Mutta koiralle täytyy opettaa tämä vaihtoehto toimia. Se ei tule luonnostaan. Kun tulet kotiin niin huomioi koiraa vasta kun se on itse rauhallinen. Sinun täytyy siis opettaa koiralle käytösmalleja jotka se itse kokee hyviksi! Koiran täytyy kokea paljon uusia tilanteita, ylireagointi vähenee iän myötä.

   • Hei!
    Juu ;ei se muita koiria pelkää,paitsi koirapuistossa jos on joku "iholle" KOKO AJAN änkeävä koira ja sen kyllä ymmärränkin,muuten menee koirien tapaamiset remmissä niin,että tämä haluaisi kaikkien luo:=o tosin olen pienenä pentuna antanut:=( ehkä vähän liikaa remmissä tapailla muita,kun en vielä ajatellut asioita tarkemmin,mutta ystävällisesti menossa,ei rähisten.
    Meillä on uusien paikkojen stressaaminen vain aika iso ongelma.. ollaan kokeiltu d.a.p. pantaakin,ei auttanut:=( Vetää ihan "hulluna" noissa uusissa tilanteissa,eikä tunnu oppivan vaikka käymme useinkin eräässä toisessa kaupungissa.
    Ulkona jos pelästyy jotain, uskaltaa kuitenkin sitten suunnilleen samantien mennä katsomaan.
    Että miten noihin uusiin paikkoihin sen saisi tottumaan,kun niissä on kuitenin käytävä ,ja jopa viikottain .


  • Mistä hankit pennun, kuka oli kasvattaja?

   • On sillä kasvattaja


  • Viestin aloittajalle esittäisin ensin kysymyksen.Onko tämä sinun ensimmäinen "työkoira"? Holsku on nimittäin todella ärsyttävä jos se ei pääse töihin ja liikkumaan oikein kunnolla,mutta maailman mukavin koira kun nämä asiat hoidetaan kuntoon.Varmaan kaikki kasvattajat eivät muista teroittaa riittävästi sitä tosiasiaa,
   että sitä hommaa on oltava joka päivä,eikä vain silloin kun sää sallii ja ittee huvittaa,holskua näet huvittaa aina.Välttämättä en suosittelisi kolmen tunnin puuduttavaa hihnalenkkiä jos on mahdollisuus kouluttaa jotakin vaikkapa ihan perus tokoa. Aivotyö on näille riiviöille väsyttävämpää kuin se pelkkä kävely.Itselläni on mahdollisuus antaa koiran juosta irti ja siinä myös tulee liikuntaa ihan eri tavalla kuin hihna kävelyllä.Tuollaisilla ihan perusasioilla asiat muuttuvat jo mukavampaan suuntaan ja sitten metsäjäljelle,esineruutua,agility.... mahdollisuuksia on paljon,tai kärsi sähläävästä ja ärsyttävästä holskusta.Pakkasta -15 tuulee klo 6,25 lauantai aamu ja me lähdetään nyt holskun kanssa metsälenkille.Tekee hyvää myös minulle.

  • Holsku on erittäin herkkä koira, joka vastaa yleensä pakotteisiin ja fyysisiin rankaisuihin paineistumalla lisää. Myös pelokkaan pennun (tai aikuisenkin) tuominen väkisin tilanteisiin missä se ei halua olla, todennäköisesti vain pahentaa asiaa.

   Toimintaa, kyllä. Paljon. Positiivisilla vahvisteilla kouluttamalla ettei mene luotto omistajaan vaikeissa tilanteissa.

  • Mistä otit koiran? Olis mielenkiintosta tietää kasvattaja, joka valehtelee. Ei tee rodulle hyvää...

  • Holskua en suosittele ensimmäiseksi koiraksi.

  • Aloittajalle; ota rauhassa.

   Täälläkin meni nartulla perseilyksi kaupungilla..ja kaikista muistakin uusista asioista 3 ikävuoteen asti. Nyt pystyy helposti liikkumaan missä tahansa,eikä koira ressaa.

   ohjeena; älä huomioi millään tasolla koiran "hermoilua". Jämäkällä otteella vaan ympäriinsä koiran kanssa, oli mitä outoa ja oiniinkamalaa-tahansa.

   itsellä auttoi,nykyään esim.ruuhkabussissa, koira todella nopeasti vilkaisee,miten minä reagoin.jos olen rauhallinen,koira laittaa maate,oli vieressä mitä hihhuleita/rattaita/outoa tahansa.

   ikä tuo paljon jo itsessään,kunhan mörköaika menee ohitse. koiran PITÄÄ sietää myös epämiellyttäviä tilanteita,jos laumanjohtaja sitä vaatii.

   olet toiminut tähän asti oikein,kun menet katsomaan "outoa" asiaa koiran kanssa. Nämä säikähdykset suurilta osin tottumiskysymys.:)

   tsemppiä.

   • Aloittajalle: ei koira opi itsestään vain menemällö ko tilanteisiin. Se käyttäytyy sillä ainialla tavalla, mitä se osaa. Sinun pitää ensin itseKIN opetella, että miten voit opettaa koirallesi, että miten ko tilanteissa käyttäydytään. Tätä pitää harjoitella toistuvasti. Ei se kerrasta opi. Ensin sinun pitää tietää, että miten aiot opettaa sitä. Sinä itse opit matkan varrella. Hyväksy se, että ehkä kumpikin yrittää ja tulette paremmiksi jokaisen harjoituksen myötä.


   • kärsivällisyyttä kirjoitti:

    Aloittajalle: ei koira opi itsestään vain menemällö ko tilanteisiin. Se käyttäytyy sillä ainialla tavalla, mitä se osaa. Sinun pitää ensin itseKIN opetella, että miten voit opettaa koirallesi, että miten ko tilanteissa käyttäydytään. Tätä pitää harjoitella toistuvasti. Ei se kerrasta opi. Ensin sinun pitää tietää, että miten aiot opettaa sitä. Sinä itse opit matkan varrella. Hyväksy se, että ehkä kumpikin yrittää ja tulette paremmiksi jokaisen harjoituksen myötä.

    Itselläni ollut jo monta yksilöä, ihan koukussa rotuun jo 90-luvulta asti. Monitoimikoira, jonka kanssa voi tehdä monenmoista kivaa. Ja ihana siitä, kun kotona sisällä osaa rentoutua ja kun katson ja vinkkaan ulos, niin nousee välittömästi tekemään sitä kivaa. Metsään vapaana, remmin kanssa tielle, autoon, kentille. Agilityyn tai tokoon, kaiken nuo holskut tuntuvat omaksuvan. Ei häiriökäytöksiä, ei agressiivisuutta. Onko mulla ollut sitten vain niin hyvä tuuri, etten moisia ongelmakoiria ole saanut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   243
   2701
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   2268
  3. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   148
   2160
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1112
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1063