Tardak hormonipistos vs. kastraatio

riina

Moi, minulla on reilu vuoden vanha bostoniuros joka sai muutama päivä sitten tardak hormonipistoksen yliseksuaalisuuteen (narttujen jatkuva nylkyttäminen,menee ihan sekaisin jos narttuja lähistöllä, kova merkkailu myös sisälläkin,narttupissojen nuoleminen jne.) Yksi syy hormonipistoksen kokeiluun oli myös samanikäisten urosten kanssa machoilu ja rähinöinti... Koiraa ei kastroitu suorilta käsin siksi että näyttelyuramme on vasta aluillaan ja on lupaava uros....

Haluaisinkin kuulla nyt kokemuksia tuosta hormonipiikistä muilta jotka ovat samaisiin ongelmiin sitä kokeilleet. Kuinka nopeasti vaikutukset ovat alkaneet näkyä? Kuinka kauan kestivät? Huomasiko eroa koirassa?

Toisekseen haluaisin kysyä heiltä jotka ovat kokeillleet pistosta ensin ja sitten kastroinut uroksensa, oliko lopullisella kastraatiolla voimakkaampi vaikutus kuin pelkällä hormonipistoksella?

Haluaisin myös kokemuksia teiltä joiden urokset ovat käyttäytyneet samoin reilu vuosikkaina, ovatko rauhoittuneet vanhemmalla iällä?
Kertokaa kaikki mitä tiedätte jos on yhtään kokemusta?

Kiitos!

9

3909

  Vastaukset

  • mietin ihan samoja juttuja... vastatkaa ne joilla on kokemusta! :)

  • Kyllä se vanhemmiten vähenee. Parisen vuotta kestää ja sitten alkaa rauhoittua. Sitä ennen on kyllä paljonkin tehtävissä. Kieltäkää se nartunpissien nuoleminen, ihan totaalisesti. Antakaa haistella mutta lähinnä ohimennen, kun alkaa kiinnostua enemmän vetäkää hihna ensin juuri sopivan kireälle, niin ettei kieli ihan osu läikkään ja pitäkää siinä sanoen koiralle että: "antaa olla, jatketaan matkaa..." Alkuun se taistelu on vaikea voittaa, mutta kerta kerran jälkeen helpottuu. Ja tämä kieltolaki auttaa dramaattisen paljon siihen uhoiluun ja kukkoiluun lenkeillä. Samoin kaikkinaiseen hörhöilyyn lenkeillä avittaa se että lähtee lenkille vain omasta aloitteesta, ei koiran. Ei mitään innostavaa hölinää eikä hälinää vaan ainoastaan tyyni lähtö. Ja aina vähän eri aikaan.

   Ei siis tarvittu hormoonipiikkejä eikä pallinpoistoja. Kun tästä aika jättää, tulee seuraavakin koira luultavasti olemaan uros, samaa rotua, ja varmasti saa pitää pallinsa.

   • tämä vastaus oli täysin turha. vastaajalla ei ole mitään käsitystä oikeasta hormonihirmusta. jos lenkille lähdetään vasta, kun omistaja tekee aloitteen, sitä ennen on mennyt hermot TUNTIEN vinkumiseen ja koiran rakko räjähtää.


  • Kiitos vastauksestasi. Lenkillä koira ei uhoile tai rähjää vaan tämä tapahtuu koirapuistossa kun pääsee lähikontaktiin. Pissojen nuoleminen maan ruopiminen yms ollaankin kielletty totaalisesti mutta en jaksaisi tuota hullunkiilto silmissä ja suu vaahdossa narttujen perässä juoksemista ja koirani ikäänkuin raiskaa narttuja eikä usko toisesta tai kolmannestakaan kerrasta kun narttu komentaa pois selästä vaan väkisin juoksee aina vaan uudelleen selkään ja kaikki kiellot menevät ihan kuuroille korville vaikka muissa tilanteissa koira on tottelevainen.. Saattaa jopa hermostua nartulle tosissaan jos narttu ei ole suostuvainen..

   • sinun tehtäväsi on komentaa koira pois kiusimasta narttua. Samoin ennakoida silmät selässä ja aina valmiina erottelemaan kukkopojat toisistaan. Varmaan teetkin niin. Käytä siis ääntäsi. Yksi vaihtoehto harventaa niitä puistoiluja, ei se sovi kaikille. Omallani oli siis kanssa samanlaisia oireita junnuna. Mutta siihen auttoi desibelit ja se että harvensi käynnit minimiin. Viet vaan metsälenkeille sen sijaan. Muutamassa vuodessa tuo on ohi.


  • Vaikka tämä onkin vanha ketju, niin vastaan silti.
   Itselläni on pian 5v täyttävä coton uros, ja taas kävimme eturauhastulehduksen takia hakemassa tardak pistoksen ja pillerit.
   Eli ei se välttämättä aina iän myötä helpota, voi jopa pahentua.
   Tämä on meillä jo varmaan seitsemäs eturauhas tulehdus, jota joudumme hoitamaan. Olemme nyt miettineet kastrointia taikka hormooni kapseleita /implantteja.
   Ei koiraa kannata liiaksi kiusata, meillä on tainnut nyt tulla ns. raja vastaan. Tuo reagoi niin voimakkaasti, ettei syö, oksentelee, tulee fyysisesti kipeäksi -> eturauhanen suurenee ja aiheuttaa kipuja, joka taas aiheuttaa takajalan hypyytystä joka taas aiheuttaa selän jumeja.

   Että kannattaa seurata omia vaistoja ja koiran ikää. 6kk-1,5v ikäsille uroksille tuo on normaalia mutta sen vanhemmille ei.

  • Eturauhastulehduksesta voi tulla krooninen, jossei eläinlääkäri ole tätä jo teille kertonut..

   Meillä on uros kohta 5v, saanut kaksi kertaa tuon Tardak-piikin. Ekalla kerralla toimi tosi hyvin, koirasta tuli suorastaan ihan lapanen. Ei meinannut millään irrota vierestä vaikka muuten juoksee metsässä omia reittejään. Tällä ekalla kerralla siis tulehdus oli jo päällä.

   Toisella kerralla otatin piikin ennenkuin kerkesi tulehdusta edes tulla - sen verran oli ihania narttupissejä ympäri kylää..

   Kyseessä jalostusuros, joka on jo täyttänyt "velvollisuutensa" ja pääsee piakkoin palleistaan.

   En ymmärrä ihmisiä jotka eivät leikkuuta koiriaan mikäli niillä ei jalostuksellista käyttötarkoitusta ole. Urokset voivat kärsiä kivessyövästä jne, ihan samalla tavalla kuin nartut siitä märästä kohdusta!

  • No ensinnäkin,bostoniuros tuskin rauhoittuu iän myötä.Ehkä sitten pilvenreunalla...Ihan samoin,kun jokunen muukin hyvin nartuista pitävä uros(joillekkin roduille tyypillistä).Että siihen ei kannata tuudittautua.

   Se,millä tuohon voi auttaa,jos pystyy,niin koiralle kunnolla aktiviteettiä ja aivojen käyttöä.SILLÄ se vie puhtia ja ajatukset pois tytöistä.Ja tyttöihin addiktoituminen on myös aika useasti sijaistoimintaa osaltaa,kun vauhtia ei pääse purkamaaa(ja sitähän bostoneilla on...)Jos on omassa perheessä narttuja(ei leikattuja),niin se onkin vaikeampaa,mutta "yksittäisellä" eri juttu.
   Toinen on se marssijärjestys.Eli koiralle ei anneta mahdollisuuksia uhoilla muille(koirapuistoilut ei kaikille edes sovi),nuolla pissoja ym.tehdään asiat ylipäätään selväksi ja vaaditaan ne.Merkkailu on tyypillinen merkki siitä,että marssijärjestys ei ole kunnossa,eli on myös sijaistoimintaa.Bostoni on myös vahva koira päästään,ja jos sille löysää suodaan,niin se voi kehittää hyvinkin itselleen tuollasia sijaisjuttuja.

   Jos ei hommaa saa pelittämään,niin kyllä kallistun enemmän pallien poistoon.Tosin kannattaa muistaa,että välttämättä ei sillä pelkästään käytöstä voi muuttaa.Ja riippuen syistä,ei mitään hyötyäkään aina...
   Mutta se,mikä olisi hyvä puoli,niin eturauhasjuttujen vaara poistuisi.Eli terveyspuoleen sillä olisi hyötyä.
   Itse en kannata noita pistoksia.Vieras aine elimistöön,jolla rukkaillaan hormoonitoimintaa.

   ps.Eikö nykyisin pääse leikatut uroksetkin näyttelyyn,jos on kivestodistus.Saa korjata(isoisoäiti?),jos muistan väärin.Ei jaksa googlettaa :D

   Vanha ketju,mutta aika ajoin noita pohditaan kuitenkin.

   • Pittimixini uros leikkaamaton sai tänään aamu yöstä pahan epilepsia kohtauksen.se kesti psri minuuttia ja oli aika laiturilla sen jälkeen.nyt yrittää nylkyttää kaikkea mikä liikkuu.meidän amsu naaras antoi kyllä opetuksen että ei kannata tulla lähelle.yrittää ulkona nuolla muiden pissoja mutta en anna .onko nämä kaksi asiaa toisiinsa jollain tavalla yhteyksissä.ulkona uros vetää kuin höyry veturi eteenpäin.auttaako esin ehkäisy kapseli urokselle noihin epämukaviin vaivoihin.onko kellään kokemusta.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   178
   8594
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   3809
  3. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   101
   2939
  4. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   302
   2647
  5. Niin alhaista toimintaa Martinalta!

   Nyt kun Stefu ja Sofia pitävät matalaa profiiliä niin Martina yrittää väkisin ärsyttää Stefua.Haluaa kai että hän suttuu ja ärähtää niin että porukat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   1359