Tardak hormonipistos vs. kastraatio

riina

Moi, minulla on reilu vuoden vanha bostoniuros joka sai muutama päivä sitten tardak hormonipistoksen yliseksuaalisuuteen (narttujen jatkuva nylkyttäminen,menee ihan sekaisin jos narttuja lähistöllä, kova merkkailu myös sisälläkin,narttupissojen nuoleminen jne.) Yksi syy hormonipistoksen kokeiluun oli myös samanikäisten urosten kanssa machoilu ja rähinöinti... Koiraa ei kastroitu suorilta käsin siksi että näyttelyuramme on vasta aluillaan ja on lupaava uros....

Haluaisinkin kuulla nyt kokemuksia tuosta hormonipiikistä muilta jotka ovat samaisiin ongelmiin sitä kokeilleet. Kuinka nopeasti vaikutukset ovat alkaneet näkyä? Kuinka kauan kestivät? Huomasiko eroa koirassa?

Toisekseen haluaisin kysyä heiltä jotka ovat kokeillleet pistosta ensin ja sitten kastroinut uroksensa, oliko lopullisella kastraatiolla voimakkaampi vaikutus kuin pelkällä hormonipistoksella?

Haluaisin myös kokemuksia teiltä joiden urokset ovat käyttäytyneet samoin reilu vuosikkaina, ovatko rauhoittuneet vanhemmalla iällä?
Kertokaa kaikki mitä tiedätte jos on yhtään kokemusta?

Kiitos!

10

9713

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kertokaa!

      mietin ihan samoja juttuja... vastatkaa ne joilla on kokemusta! :)

    • Kestäkää kestäkää

      Kyllä se vanhemmiten vähenee. Parisen vuotta kestää ja sitten alkaa rauhoittua. Sitä ennen on kyllä paljonkin tehtävissä. Kieltäkää se nartunpissien nuoleminen, ihan totaalisesti. Antakaa haistella mutta lähinnä ohimennen, kun alkaa kiinnostua enemmän vetäkää hihna ensin juuri sopivan kireälle, niin ettei kieli ihan osu läikkään ja pitäkää siinä sanoen koiralle että: "antaa olla, jatketaan matkaa..." Alkuun se taistelu on vaikea voittaa, mutta kerta kerran jälkeen helpottuu. Ja tämä kieltolaki auttaa dramaattisen paljon siihen uhoiluun ja kukkoiluun lenkeillä. Samoin kaikkinaiseen hörhöilyyn lenkeillä avittaa se että lähtee lenkille vain omasta aloitteesta, ei koiran. Ei mitään innostavaa hölinää eikä hälinää vaan ainoastaan tyyni lähtö. Ja aina vähän eri aikaan.

      Ei siis tarvittu hormoonipiikkejä eikä pallinpoistoja. Kun tästä aika jättää, tulee seuraavakin koira luultavasti olemaan uros, samaa rotua, ja varmasti saa pitää pallinsa.

      • mmm3

        tämä vastaus oli täysin turha. vastaajalla ei ole mitään käsitystä oikeasta hormonihirmusta. jos lenkille lähdetään vasta, kun omistaja tekee aloitteen, sitä ennen on mennyt hermot TUNTIEN vinkumiseen ja koiran rakko räjähtää.


    • Riina ketjun aloitta

      Kiitos vastauksestasi. Lenkillä koira ei uhoile tai rähjää vaan tämä tapahtuu koirapuistossa kun pääsee lähikontaktiin. Pissojen nuoleminen maan ruopiminen yms ollaankin kielletty totaalisesti mutta en jaksaisi tuota hullunkiilto silmissä ja suu vaahdossa narttujen perässä juoksemista ja koirani ikäänkuin raiskaa narttuja eikä usko toisesta tai kolmannestakaan kerrasta kun narttu komentaa pois selästä vaan väkisin juoksee aina vaan uudelleen selkään ja kaikki kiellot menevät ihan kuuroille korville vaikka muissa tilanteissa koira on tottelevainen.. Saattaa jopa hermostua nartulle tosissaan jos narttu ei ole suostuvainen..

      • Silloin,

        sinun tehtäväsi on komentaa koira pois kiusimasta narttua. Samoin ennakoida silmät selässä ja aina valmiina erottelemaan kukkopojat toisistaan. Varmaan teetkin niin. Käytä siis ääntäsi. Yksi vaihtoehto harventaa niitä puistoiluja, ei se sovi kaikille. Omallani oli siis kanssa samanlaisia oireita junnuna. Mutta siihen auttoi desibelit ja se että harvensi käynnit minimiin. Viet vaan metsälenkeille sen sijaan. Muutamassa vuodessa tuo on ohi.


    • Majju13

      Vaikka tämä onkin vanha ketju, niin vastaan silti.
      Itselläni on pian 5v täyttävä coton uros, ja taas kävimme eturauhastulehduksen takia hakemassa tardak pistoksen ja pillerit.
      Eli ei se välttämättä aina iän myötä helpota, voi jopa pahentua.
      Tämä on meillä jo varmaan seitsemäs eturauhas tulehdus, jota joudumme hoitamaan. Olemme nyt miettineet kastrointia taikka hormooni kapseleita /implantteja.
      Ei koiraa kannata liiaksi kiusata, meillä on tainnut nyt tulla ns. raja vastaan. Tuo reagoi niin voimakkaasti, ettei syö, oksentelee, tulee fyysisesti kipeäksi -> eturauhanen suurenee ja aiheuttaa kipuja, joka taas aiheuttaa takajalan hypyytystä joka taas aiheuttaa selän jumeja.

      Että kannattaa seurata omia vaistoja ja koiran ikää. 6kk-1,5v ikäsille uroksille tuo on normaalia mutta sen vanhemmille ei.

    • Uroksen omistaja

      Eturauhastulehduksesta voi tulla krooninen, jossei eläinlääkäri ole tätä jo teille kertonut..

      Meillä on uros kohta 5v, saanut kaksi kertaa tuon Tardak-piikin. Ekalla kerralla toimi tosi hyvin, koirasta tuli suorastaan ihan lapanen. Ei meinannut millään irrota vierestä vaikka muuten juoksee metsässä omia reittejään. Tällä ekalla kerralla siis tulehdus oli jo päällä.

      Toisella kerralla otatin piikin ennenkuin kerkesi tulehdusta edes tulla - sen verran oli ihania narttupissejä ympäri kylää..

      Kyseessä jalostusuros, joka on jo täyttänyt "velvollisuutensa" ja pääsee piakkoin palleistaan.

      En ymmärrä ihmisiä jotka eivät leikkuuta koiriaan mikäli niillä ei jalostuksellista käyttötarkoitusta ole. Urokset voivat kärsiä kivessyövästä jne, ihan samalla tavalla kuin nartut siitä märästä kohdusta!

    • No ensinnäkin,bostoniuros tuskin rauhoittuu iän myötä.Ehkä sitten pilvenreunalla...Ihan samoin,kun jokunen muukin hyvin nartuista pitävä uros(joillekkin roduille tyypillistä).Että siihen ei kannata tuudittautua.

      Se,millä tuohon voi auttaa,jos pystyy,niin koiralle kunnolla aktiviteettiä ja aivojen käyttöä.SILLÄ se vie puhtia ja ajatukset pois tytöistä.Ja tyttöihin addiktoituminen on myös aika useasti sijaistoimintaa osaltaa,kun vauhtia ei pääse purkamaaa(ja sitähän bostoneilla on...)Jos on omassa perheessä narttuja(ei leikattuja),niin se onkin vaikeampaa,mutta "yksittäisellä" eri juttu.
      Toinen on se marssijärjestys.Eli koiralle ei anneta mahdollisuuksia uhoilla muille(koirapuistoilut ei kaikille edes sovi),nuolla pissoja ym.tehdään asiat ylipäätään selväksi ja vaaditaan ne.Merkkailu on tyypillinen merkki siitä,että marssijärjestys ei ole kunnossa,eli on myös sijaistoimintaa.Bostoni on myös vahva koira päästään,ja jos sille löysää suodaan,niin se voi kehittää hyvinkin itselleen tuollasia sijaisjuttuja.

      Jos ei hommaa saa pelittämään,niin kyllä kallistun enemmän pallien poistoon.Tosin kannattaa muistaa,että välttämättä ei sillä pelkästään käytöstä voi muuttaa.Ja riippuen syistä,ei mitään hyötyäkään aina...
      Mutta se,mikä olisi hyvä puoli,niin eturauhasjuttujen vaara poistuisi.Eli terveyspuoleen sillä olisi hyötyä.
      Itse en kannata noita pistoksia.Vieras aine elimistöön,jolla rukkaillaan hormoonitoimintaa.

      ps.Eikö nykyisin pääse leikatut uroksetkin näyttelyyn,jos on kivestodistus.Saa korjata(isoisoäiti?),jos muistan väärin.Ei jaksa googlettaa :D

      Vanha ketju,mutta aika ajoin noita pohditaan kuitenkin.

      • Anonyymi

        Pittimixini uros leikkaamaton sai tänään aamu yöstä pahan epilepsia kohtauksen.se kesti psri minuuttia ja oli aika laiturilla sen jälkeen.nyt yrittää nylkyttää kaikkea mikä liikkuu.meidän amsu naaras antoi kyllä opetuksen että ei kannata tulla lähelle.yrittää ulkona nuolla muiden pissoja mutta en anna .onko nämä kaksi asiaa toisiinsa jollain tavalla yhteyksissä.ulkona uros vetää kuin höyry veturi eteenpäin.auttaako esin ehkäisy kapseli urokselle noihin epämukaviin vaivoihin.onko kellään kokemusta.


    • Anonyymi

      Meillä kohta 11v uros joka on aina ollut jonkinverran narttujen perään mutta muuten perusluonne niin nössö, että todettiin yhden hormonipiikin jälkeen että koira oli aivan erilainen. Nyt kuitenkin jo kohta kuukauden jatkuva vinkuna ulos ja ulkotarhassa vaan ulvoo, lenkeillä vois juosta koko päivän eikä meinaa kunnon metsälenkitkään hangessa väsyttää. Nyt kanssa harkittu hormonipiikkiä jo koiran omaksi parhaaksikin, kun ei kohta enään mikään ruokakaan kelpaa...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1792
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      123
      1240
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      245
      907
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      867
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe