Hug a bub vai Manduca??

Mielipiteitä??

Tahtoisin tietää kokemuksia, kumpi on muiden mielestä ollut parempi noin yleensäkin, kantoliina vai -reppu? Mitään "lapsenroikotinta" (esim. baby björnin tai emman reppua) en ole ostamassa, vaan olen miettinyt repuista Manducaa tai sitten Ergoa..Ja liinoissa taas haluaisin kokeilla Hug a bubia tai Tricot Sleniä, onko näistä kokemuksia? Ja kumpi on ollut aivan vastasyntyneelle ergonomisin ja "turvallisimman tuntuinen" vaihtoehto? Oma järki sanoo että liina mutta reppu taas on varmasti yksinkertaisempi ja mieskin sen helpommin kelpuuttaisi kuin liinan :D

17

2814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillä VauvaPOPissa suosituin liina vastasyntyneelle on ollut My Baby Nest. Se on trikoinen pikaliina joka heitetään päälle kuin paita, ja asento vauvalle ja kantajalle on täysin sama kuin pitkässä kantoliinassa. Materiaali on vauvalle paras, eli luomupuuvillatrikoo joka muotoutuu vauvan mukaan ja on turvallinen. Miesten suosikki näistä vauvalle ergonomisista kantolaitteista on Manduca mutta kyllä mustan värinen Baby Nestikin on kelvannut! Paras olisi kun itse testaatte mikä teidän tarkoituksiin sopii parhaiten. Kotikäytössä pienellä vauvalla Baby Nest on parhaimmillaan (ja edullisempi), Manducaa on kiva käyttää vielä taaperollakin. Tulkaa liikkeeseen (Vantaa ja Ideapark) testaamaan jos mahdollista, myös nettikauppa toimii vauvapop.fi.

    • jonsu

      Oletko tutustunut Tulaan? http://www.ipanainen.fi/product/1/

      Mulla oli kaverilta Tula lainassa, ja se oli tosi paljon parempi kuin Manduca. Ja löytyy ihania kuosejakin. ;)

    • kumpikin..

      Vauvalle liina, taaperolle reppu eli tarvitset ehkä molemmat. Meillä vauva ei ihan pienenä suostunut olemaan manducassa (liinassa kyllä) mutta suhtautuminen muuttui kun hän siitä vähän kasvoi eli puolen vuoden tienoilla. Voithan ostaa liinan käytettynä niin ei ole niin kallis investointi, saattaa trikooliina jäädä niin lyhytikäiseksi. Ja meillä manducakin on ollut niin vähäisellä käytöllä ettei sitä olisi ainakaan uutena kannattanut ostaa. Se ei vaan ole ollut niin meidän juttu, lapsi kulkee sylissäkin. Aika monella kaverilla käynyt ihan samoin. Luulen että vasta toisen jne lapsen kohdalla nuo kantovälineet ovat tarpeellisempia kun silloin on esikoinenkin menossa mukana eikä vanhemman kädet enää riitä kaikkeen.

    • Ajattele ensin

      Eipä tuo Emma ole todellakaan mikään lapsenroikotin.. Voisi vähän miettiä mitä sanoo.

      • minä

        no kyllä se on. Lapsi roikkuu haaroistaan kantajan hartioiden varassa, ei ole ergonominen kummallekaan.
        Aplle, pelkällä repulla pärjää pitkään, pelkällä trikooliinallac ei. Valmistajien kilorajat johtavat harhaan, ei trikoisella ainakaan yli 8kg kanna mukavasti. Kudotulla liinalla pärjää myös koko kantoiän.


    • Vauvan ja taaperon kantaminen on kovin erilaista. Sen vuoksi se mikä sopii vastasyntyneelle, ei sovi niin hyvin taaperolle ja toisin päin. Jos hinta ratkaisee, niin edullisimmin pääsee, tinkimättä vauvan mukavuudesta ja ergonomiasta, kun hankkii edullisen pitkän trikooliinan (alk. jopa 30€) ja patapum kantorepun (65€) noin puolivuotiaasta eteenpäin. Aikaisemmin ehdottamani Baby nest pikaliinan lisäarvo on mukavuus ja helppous äitiä ajatellen :)

    • yksi mielipide

      Itse olen pitkän linjan liinailija (yli 6 vuotta melkein päivittäistä kantamista), ja omassa käytössä eniten ovat kuluneet pitkät kudotut kantoliinat. Sellaisella kantaa niin vastasyntynyttä kuin kävelevää taaperoakin, vaikka toki kudotuissakin on eroja ja toiset ovat enemmän vauva- ja toiset taaperoliinoja.

      Hug-a-bub on suosittu trikooliina, mutta se on aika joustava ja ohut ja jää hyvin pian heppoiseksi. Ihanahan se on vastasyntyneellä, muttei tosiaan enää painavammalla. Niissä on myös vähän tyyppivikana että taskunvierusta reikiintyy. Tricot slen on sitten tukevampi trikoinen, leveämpi, paksumpi ja painavampi. Sillä kantaa vähän pidempään kuin huggiksella, mutta joillekin se on vähän liiankin jykevän tuntuinen.

      Manducalla kantaa periaatteessa minkä ikäistä vaan, siinä kun on sisäänrakennettu vauvatuki. Ergo käy vasta muutaman kuukauden iästä, ellei siihen hanki erillistä vauvaosaa.

      Ergonomisilla repuilla kantoasennon saa ihan yhtälailla ergonomiseksi kuin liinallakin, oikeastaan niinpäin että liinalla pystyy myös kantamaan väärin (rintareppuasennossa). Liinan kanssa siis tarvitaan vähän enemmän paneutumista ja oikean sidonnan ja vauvan asennon opettelua. Oli väline mikä tahansa, vauvan tulisi olla jalat harallaan leveässä sammakkoasennossa ja liinan/repun tukea jalkoja polvitaipeisiin asti. Mielestäni liinalla kantaa mukavammin, ja sen säätömahdollisuudet ovat lähes rajattomat (kaikki reput eivät sovi kaikille), mutta reppu on helpompi oppia ja lähes yhtä mukava kun löytää oikeanlaisen.

      Itse tekisin varmaan niin että ostaisin huutiksesta/kirpparilta tmv. jonkun edullisen trikooliinan ensimmäisiksi viikoiksi. Sitten kun trikoinen alkaisi tuntua heppoiselta ja tietäisin paljonko ja minkälaisissa tilanteissa kannan ja tuntuuko sitominen helpolta, hankkisin joko kudotun kantoliinan tai sitten jonkun hyvän ergonomisen kantorepun.

    • minä

      Täyspeesi edelliseen kirjoitukseen. Oman aiemmin viestini kirjoitin pikana puhelimesta...
      Lisäyksenä vielä, että repulla ja kudotulla kantoliinalla pystyy kantamaan myös selkäpuolella vauvan kasvaessa. Jossain vaiheessa vauva/taapero alkaa olla niin iso, että on edessä "näköesteenä", lisäksi painavampaa lasta on todella paljon kevyempi kantaa selässä kuin edessä. Itse kannan aktiivisesti edelleen 2v4kk ikäistä tytärtäni ja tarvittaessa myös kohta 5v poikaani selässä, yleensä liinalla. Myös neliöliinoihin kannattaa tutustua, omasta mielestäni niissä yhdistyvät reppujen ja liinojen hyvät puolet (itse olen tosin pitkien liinojen vannoutunut käyttäjä, muut välineet pölyttyvät nurkissa). Kannattaa käydä osoitteessa www. kantoliinayhdistys.fi, sieltä saat lisää tietoa ja sivustolla on myös ajantasainen lista kantoliinatukihenkilöistä paikkakunnittain. Siellä taitaa olla myös linkit kantoliinalainaamoihin, joista saa yleensä panttia vastaan lainata erilaisia välineitä kokeilua varten, ei tarvitse ostaa "sikaa säkissä".

    • Hei kaikki konkari- ja keltanokkakantoliinailijat! Oletteko vielä testanneet tai tutustuneet tarkemmin ergonomisiin pikaliinoihin, esim My Baby Nest? Olisiko kiinnostusta osallistua kantoliinatestiryhmään? Jos kiinnostusta löytyy, voimme vauvapopin puolesta sellaisen järjestää (kantoliina ilmaiseksi käyttöön esim 6kk raportointia vastaan).

      Kommentteja?

      • minä

        voiko sillä kantaa taaperoa n. 12kg? Siinä tapauksessa voin osallistua, vauvaa mulla ei ikävä kyllä nyt ole.


      • minä kirjoitti:

        voiko sillä kantaa taaperoa n. 12kg? Siinä tapauksessa voin osallistua, vauvaa mulla ei ikävä kyllä nyt ole.

        Taaperolle kannattaa jo olla kudottu joustamaton kantoväline, on kevyempi kantajalle. Sopiva ikä tähän testiryhmään olisi 0-6kk. Kerro eteenpäin jos jollain kaverillasi on vielä vauva-ikäinen..!


      • minä
        vauvapop kirjoitti:

        Taaperolle kannattaa jo olla kudottu joustamaton kantoväline, on kevyempi kantajalle. Sopiva ikä tähän testiryhmään olisi 0-6kk. Kerro eteenpäin jos jollain kaverillasi on vielä vauva-ikäinen..!

        Ai juu, nyt vasta ehdin katsoa mikä pikaliina tuo on. Enpä tosiaan kantaisi taaperoa siinä. Kudottuja liinoja minulla onkin jo hyllyllinen ;-) Mä kyllä suosittelen niitä ennemmin kuin trikoovirityksiä, kun trkoisten käyttöikä on kuitenkin niin lyhyt.


      • ei kiitos

        En viitsisi osallistua, jos pitää palauttaa.. Pitäisi olla koko ajan todella varovainen, ettei likaannu tms.. Ei voisi käyttää kuin omaansa.. Mielummin pienempi testiryhmä ja annatte liinat omaksi! En haluaisi koko ajan varoa ettei mitään käy liinalle...


      • orange

        Voisin osallistua, vauva syntyy parin viikon kuluessa. Esikoista kannoin hug-a-bubilla ja kakkosella olen ajatellut Manducaa sitten trikooliinan jatkoksi.


    • asdfghjklöäwertyuiop

      Mulla on kuopuksella molemmat, siis Hug-a-bub ja Manduca. ;) Esikoisella oli pitkä kudottu liina (Didymos) ja myöhemmin ostin Ergon. Kuopukselle halusin kokeilla trikoista liinaa ja ihan pienenä se oli kiva. Vauva syntyi keväällä ja ohut trikoinen liina ei tuntunut liian paksulta päällä, kun muutenkin oli koko ajan kuuma (ne hormonit...). Kesä oli kuuma, joten ostin repun vauvan ollessa ehkä parikuinen ja sitä käytin jatkossa. Vauva nukkui kesällä paremmin kantoliinassa/repussa, kuin vaunuissa. Reppu oli myös kiva kauppareissuilla pienen vauvan kanssa, jolle ei aina viitsinyt ottaa vaunuja mukaan. Ja pitkää liinaa en oppinut niin sitomaan parkkipaikalla, etteikö ne liinanpäät olisi olleet maassa...

      Mä sanoisin, että joudut ehkä ostaa molemmat. Vaikka päättäisit pärjätä jommalla kummalla, alkaa se toinen kuitenkin kiinnostaa... :-)

      Jos aiot kantaa taaperoikäistäkin, niin ehdottomasti Manduca. Trikooliinalla ei ole kiva kantaa enää kymppikiloista...

    • Mari S

      Minä voisin mielelläni osallistua testiryhmään. Minulla on 2kk ikäinen pieni vauva, joka on vielä alle nelikiloinen. Pitkä trikooliina ja kudottu rengasliina on tällä hetkellä käytössä, joten vertailukohtaakin löytyisi. Onko testiryhmä olemassa? Jos on, niin pääseekö vielä mukaan ja miten se tapahtuisi? Asun pääkaupunkiseudulla.

    • khayr

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe