8v kiukuttelee ja kitisee kuin 3v

neuvoja kaipaava

mitä tehdä vinkkejä???olen yh-äiti ja tyttäreni kitisee ja kiukuttelee usein(välillä tuntuu et kokoajan),varsinkin kun tulee isältään.meillä on yhteis huoltajuus ja tytär on isällään joko toinen viikonloppu.isä antaa kaikessa periksi ja kaiken mitä tytär haluaa...vaikka säännöistä ja kurinpidosta olemme sopineet...tätä kitinä kiukku rumpaa on nyt ollut vuoden alusta lähtien ja minusta rupeaa tuntumaan että en jaksa sitä....olen neuvoton...isä on hyvä palkkaisessa reissutyössä,minä taas kun olen työtön,selkä kipujen takia usein saikullakin.

3

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oli tämäkin aika

      No tuo isältä tullessa tapahtuva kitinä on varmaankin enempi yleinen piirre, kuin poikkeus. Siellä on eri säännöt, vaikka kuinka olette sopineet muuta. Ne säännöt on varmaan paljon kivemmat ja vapaammat, kun kyseessä on vain viikonlopun mittaisia pätkiä. Älä vertaa isän taloudellista ja terveydellistä tilannetta itseesi, se ei auta mitään, tulet vain turhaan katkeraksi. Sinä olet vahvasti kuka olet ja se siitä.

      Voisit sinäkin olla "kiva äiti" kun tapaisitte vain viikonloppuisin. Jonkun se kasvatustyö, rajat ja ohjeistaminen on kuitenkin tehtävä, ja nyt se olet sinä. Lapsesta se EI ole yhtään kivaa.

      Kitinä jatkuu niin kauan, kuin annat sen jatkua! Sano, että et kuuntele eskarikitinää yhtään teidän kodissa ja jos asia esitetään kiteisemällä, et kuuntele ollenkaan. Juttele ihan asiallisesti lapsesi kanssa tästä asiasta, kun hän on sopuisana ja teillä on asiat mukavasti.. Silloin ei kannata yrittää jutella, kun kitinä ja kiukku on päällä.

      8-vuotias, ei ole enää pikkulapsi ja hänen pitää oppia, ettei minkäänlainen raivo-itku-potku-huuto saa aikaan mitään muuta, kuin tyhjän ilmeen kasvoillasi. Sanot. ko. tilanteessa tyttärellesi, että "jutellaan sitten, kun pystyt kuuntelemaan myös äidin kommentteja huutamatta". Älä mene mukaan huutokauppaan, kun oma suuttumus ei paranna asiaa. Tyttäresi pitää nähdä, että asiat ratkeavat paremmin, kun pystyy kuuntelemaan muiden kantaa ja luopumaan osin omastaan.

    • cyuo

      Ei ole helppoa sullakaan, mutta, lapsi tarvitsee rajoja ja ole sinä se selkäranka jota voi kokeilla. Hyvä että isä on olemassa ja ehkä olisi edukasta keskustella hänenkin kanssa tilanteeesta, sinullahan on päävastuu kun olet enemmän tyttären kanssa. Mutta. Järjestä sinäkin kahdenkeskistä kivaa, käytä uimassa tai muuta josta tyttäresi pitää, vaikka ei ole tarkoitus kilpailla vanhempien kesken hän voi huomata että mutsinkin kanssa voi tehdä kivoja juttuja saat jakamattoman huomion ja ehkä arvostusta.

    • lepolee

      juu-u...mitä enemmän kitisee, sen kuurommaksi tulet! "Minulla ei ole rahaa, se ei kasva puussa, en osta ja piste." "Nyt ei onnistu, katsotaan sitten myöhemmin jos päästään" "asia on nyt niin, joko sinä teet tämän, tai minä pidän viikkorahasi itse"
      "minun ja sinun koti ja täällä määrään minä, joissain asioissa saat päättää, vaikka vaatteissa, mutta kotiintuloajan määrään minä" "isäsi kotona on isäsi säännöt mutta täällä pätee mun säännöt" ....EI mitään lässytystä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe