Aumakatto

katto ongelma

Ostimme viime syksynä omakotitalon vm-80 1-kerrosinen, jossa on aumakatto. Välikatolle ruvettin etsimään pääsyä, mutta eipä löydy ko.talosta minkäälaista sisäänkäyntiä sinne. Lämmityksenä talossa on valmet-kotilämpö. Osaako joku sanoa, että mitä varten ei ole rakennettu välikatolle pääsyä, että onko jokin yleinen käytäntö ollut tuohon aikaan näissä? Villaakin tuntu olevan ainakin puolimetriä kun varastoon kattoon reikää tein ja koitin kattoa pääsyä.

5 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • mene katolle. Siellä on harjan luona 50x50 luukku, joka nostetaan pois

 • Kysy myyjältä tai katso niistä rakennuspiirustuksista jotka luonnollisesti tuli talon muiden asiakirjojen mukana?

  Luukku on voinut jäädä myös piiloon jonkun vanhan remontin yhteydessä? Tai sitten se on piilotettu tarkoituksella. Kaverin talossa välikatolle mennään parvekkeen katon kautta. Siinä on lautapaneeli jonka tietystä kohdasta nostamalla viisi vierekkäistä lautaa aukeaa ylöspäin. Sitä ei pysty löytämään muuta kuin sattumalta ellei tiedä että luukku on siinä.

  • Joo miesluukku pitää olla, paikka löytyy rakennepiirustuksista. Aumakaton ryömintätila on yleensä matala (alle 1m) ja ristikoita täynnä joten huonoa on siellä liikkua.
   Miesluukku tehdään n 20cm reunoilla lähelle harjaa jonka päällä sitten irtoluukku.


  • mies ja luukku kirjoitti:

   Joo miesluukku pitää olla, paikka löytyy rakennepiirustuksista. Aumakaton ryömintätila on yleensä matala (alle 1m) ja ristikoita täynnä joten huonoa on siellä liikkua.
   Miesluukku tehdään n 20cm reunoilla lähelle harjaa jonka päällä sitten irtoluukku.

   "Miesluukku."
   Vaikka oletkin kirjoittanut viestin v. 2012 eli ennen #metoo -aikaa, tulee sukupuolten välinen tasa-arvo ottaa terminologiassa huomioon myös takautuvasti. Ole hyvä ja muokkaa viestiä. Tarvittaessa etsin sinut kyllä käsiini.


 • Oli jo aikakin nostaa tämä kuusi vuotta vanha aloitus

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.