Marjanviljely

asdfafasfawe

Oon kypsytellyt ajatusta marjanviljelyn aloittamisesta. Saakohan sillä leivän pöytään kun tämä teollisuudessa olo alkaa jurppimaan. Niin, maata on kyllä omasta takaa jo 15 h peltoa ja noin satakunta h mettää.

Mansikkaa ja muuta vastaavaa.

7

3220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joka hommalla..

      Pärjää, kun ottaa homman tosissaan! 15ha peltoa riittä hyvin mansikanviljelyssä ja työllistää jo melkoisesti, lisäksi 100ha metsää antaa puuhasteltavaa talvellakin, leipää tulee pöytään, mutta ei mitenkään runsaasti. Joudut investoimaan hieman käsittelytiloihin ja poimijoille pitää olla majoitustilaa. Palkkatyön pitäisi olla sellainen, että saat vapaata parhaaseen korjuuaikaan. Poimijoita on vaikea saada kotimaasta, joudut palkkaamaan ulkomailta ja puljaamaan työlupien kanssa, venäläiset on ahkeria poimimaan ja matka ei ole este, yleensä jo Venäjän Karjalasta saa hyviä poimijoita ja Virostakin. Kesäaikaan on varsin vilkasta toimintaa tilalla ja kansainvälistä meininkiä. Marjat on osattava markkinoida, bulkkitavaraa ei juuri kannata tuottaa. Torimyyntiä taikka sopivia myyntipaikkoja markettien pihoille (jotka on jo pitkälti varattuja..), mahdollisesti jatkojalostusta, joka tietää lisää investointeja, omavalvontaa ja hygieniapassia yms. Aina vain mielenkiintoisemmaksi menee..

      Jos tilasi sijaitsee hyvällä alueella, voi hyvinkin olla mahkuja marjojen tai vihannesten viljelyyn pienellä alallla. Itse viljelin 10 vuotta palkohernettä ja naapuri mansikkaa, meillä oli yhteiset poimijat, mansikkaa poimittiin aamulla naapurin pellolla ja iltapäivällä meidän pellolla hernettä. Yhteistoimintaa naapureiden kanssa kannattaa miettiä, jos sellaiseen olisi mahdollisuus.

    • Mimmi15

      Olisiko linjoilla ihmisiä jotka herukoiden kasvatus elättää; eli teollisuuteen marjojen kasvatus. Kuinka isolla alalla viljeletten että homma kannattaa ja onko teollisuus edes kiinnostunut uusista tuottajista?

      • Ei kait elätä...

        Halvalla menee teollisuuteen herukka. Itse harkitsin joskus herukoiden viljelyä, mutta innostus lopahti, kun kuulin hinnat. Kaupunkien läheisyydessä voi jossakin toimia, että myyt huutokaupalla pensaat poimittaviksi, jolloin riittää, että huolehdit pensaiden välit ajettavalla ruohonleikkurilla ja jonkinlainen "lannoitus".
        Parhaiten toimisi sellaisilla kivisillä pelloilla, joita löytyy Savosta, mutta hinta...


    • va95s

      Ei marjanviljely kannata, ei tuu leipää pöytää eikä valtraa pihalle!

      • todellista_työtä

        Harrastushommia monella ja sosiaalista kanssakäymistä ihmisten ja poimijoiden kanssa kesällä.
        Toimii vain todella ammattilaisella, joka hallitsee myynnin, talouden, työnjohdon ja viljelyn, muuten ei tule mitään. Lisäksi pitää osata rakentaa halpaa majoitustilaa. Poimijoiden palkkaus pitää olla hanskassa ja siihen liittyvä byrokratia, hyväksi avuksi on jos emäntä osaa hoitaa paperityöt. Parhaat poimijat Ukrainasta, Venäjältä ja Virosta, kannattaa pyrkiä siihen, että samat poimijat ovat vuosittain ja vaan muutamia uusia vanhojen tilalle. Orjatyötä ei kannata teettää, eikä ilman virallisia työlupia ym. papereita. Kunnon palkkauksella saa kunnon työtä ja parhaan katteen.


    • Laita 15 ha mansikkaa niin aivan varmasti tulee leipä pöytään jos saat markkinoitua ne eikä jää mätänemään peltoon...

    • Sak.antaa.leivän

      Eiköhän sittenkin ole varmempaa sietää jurppiminen teollisuudessa kuin lähteä ammattitaidottomana marjamarkkinoille! Tänäänkin 400 joutilasta SAK laista oli uhoamassa ettei mistään tingitä. Pikemminkin lisää pitää saada ja jos ei sitä hyvällä anneta niin se otetaan väkisin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe