Naxos vs Gefalu

aurinkooon

Naxos vai Gefalu? Valinnan vaikeus ensimäiselle Sisilian lomalle...Kertokaa hyvät ihmiset vinkkejä kumpi paikka meidän kannattaisi valita :)

Lomalla tykkäämme makoilla hyvillä rannoilla uiden ja aurinkoa ottean (elokuun alku varmaan aurinkovarma molemmissa paikoissa?). Jonkinnäköiset shoppailumahdollisuudet pitäisi olla ja paljon ravintoloita. Iltaelämää toivoisimme myös, ei niinkään yökerhoja/clubeja, mutta jokunen baari kuitenkin. Omatoiminen kiertely, nähtävyydet ja kauniit maisemat kiinnostaa myös.

Eli siis ei haittaa vaikka ihmisiä ja vilinää on ympärillä, ts. kumpi on vähemmän "tuppukylä"?

Ja jos tulee mieleen muita kohteita Sisiliassa, niin kertokaa ihmeessä!

Kiitos paljon jo etukäteen :)

4

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20

      Menkää Palermoon, sieltä otatte hotellin läheltä rautatieasemaa, tunnissa pääsee Cefaluun (lipun hinta alle 10€ yhteen suuntaan) jossa voitte uida ja ottaa arskaa, Palermossa taas shoppailla ja syödä ja istua baareissa.
      Lisäksi nuo mainitsemasi paikat sen verran pieniä paikkoja että taitaa olla hotellitkin jo aika täysiä jos nyt elokuussa ajattelit mennä.

      • tiiriska

        Menisin Cefaluun koska Palermo lähellä.


    • Sisqi

      Me teimme viikon reissun niin, että yövyimme Cefalussa 3 päivää ja Tarominassa 4 päivää. Suosittelen ehdottomasti, näki saaren "parhaat palat". Junat kulkevat hyvin, eikä matkustaminen ollut kallista. Eli jos tykkää omatoimimatkasta, kannattaa kokeilla. Toki, jos ei tykkää reissailla ja toinen pitäisi valita, homma vaikeutuu hiukan. Meidän viikon reissun aikana näimme Cefalun, Palermon, Taorminan, Etnan ja Syracusan. Ei hassumpaa.

      Cefalun etu on Palermon läheisyys, jos shoppailemaan haluaa. Naxos / Taormina antaa taas mielestäni paljon paremmat maisemat ja nähtävyydet. Helppo tehdä retkiä Etnalle, Cyracusaan etc.

      Rannat Cefalussa ja Naxosessa ovat mielestäni samantyyliset. Cefalu on pienehkö kylä, joten siellä en viikkoa viettäisi, toisaalta Naxoksessa en nähnyt oikein mitään muuta tekemistä kuin rannalla makoilu (emme siis siellä varsinaisesti käyneet, bussilla ajelimme sen läpi useita kertoja). Tarominasta maisemat olivat huikeat ja kaduilla oli ihana käyskennellä. Kallista oli, mutta emme siellä tosiaan olleet kuin 4 päivää. Hotellin ikkunasta avautui maisema Etnalle ja näimme jopa sen purkautumisen (samana päivänä kuin olimme siellä itsekin käyneet).

      Mielestäni ette voi väärin valita, Googleta vähän kuvia ja mene fiiliksen mukaan. Mukavaa matkaa!

    • ihminen7

      Naxos taitaa ainakin olla aika turistikylä, mutta siinä plussana on se, että siellä on hyvät rannat, se on hieman halvempi ja lähellä paljon mielenkiintoisia kaupunkeja, kuten Taormina, Messina, Syrakusa ja Catania, jonne pääsee junalla tai bussilla kätevästi. Cefalú on lähellä Palermoa, joka on edellämainittuja kaupunkeja isompi, tosin myös sottaisempi ja ehkä hieman "kaoottisempi", eikä nähtävää välttämättä ole niin kamalasti enempää kuin vaikkapa Syrakusassa. Cafalússa kuitenkin ehkä näkee vähän paikallistakin elämää :D itse menemme ensi kesänä Naxokseen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe