Elämää Rooman ulkopuolella?

Elsku85

Varasin lennot Roomaan kesä-heinäkuun taitteeseen viikoksi ja nyt pohdinkin, missä kannattaisi vierailla Rooman lisäksi. Auton vuokraus/ junamatkailu pariksi päiväksi Rooman ulkopuolelle (mutta "lähimaastoon") olisi kiva idea. Napoli ja Vesuvius yhtenä vaihtoehtona. Kertokaapa kokeneemmat matkailijat vinkkejä, minne kannattaisi suunnata. Plussaa olisi, jos pääsisi pulahtamaan mereen matkan aikana.

6

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spiaggia

      Viikko on sentään lyhyt aika Roomassa jossa on hirvittävän paljon koettavaa ja nähtävää. Mutta jos te sinne Napoliin asti menette niin etsikää ihmeessä sieltä läheltä se uimaranta, vaikka tulomatkan teette rannikkoa pitkin Roomaan.

    • spiaggia

      Unohdin mainita että paluumatkalla Napolista voitte vaikka yöpyä Terracinassa. Se on aivan ihana rantalomakohde. Rantaa riittää kaikille (5 kilometriä pitkä) eikä siellä yöpyminenkään ole kallista. Parenpaa rantaa saa hakea. Terracinan hotellit ovat kauniita ja viihtyisiä, jokainen hieman omalaatuisensa.

      Terracina on myös historiallinen paikkakunta. Löytyy nähtävyyksiä ja hyvää ruokaa. Terracinaan rakstuu ensisilmäöyksellä ja sinne haluaa palata takaisin uudestaan ja uudestaan.

      Terracina on erityisesti ruotsalaisten suosima lomakohde jo 50 vuoden takaa.

    • Elsku85

      Kiitos kovasti vinkistä!

      • lomaaa

        Niin se merenrata Gaetasta lähtien kohti Roomaa on yhtä uimarantaa. Siinä on kymmeniä leirintäaluita joilla voi yöpyä ja joissa on kaikki mahdolliset palvelut sekä niin meri kuin allaskin usein uintia varten. Italialaiset leirintäalueet ovat erittäin hyviä. Italialaiset ottavat koko perheen ja myös mummot ja ukit mukaan lomalle ja vuokraavat isomman bungalovin leirintäalueelta. Italiassa leirintäalueilla on melkein kaikissa ruokatavaramyymälä, ravintola, kahvila, internetti, pyykinpesukoneet ...lapsille leikkipaikka, tenniskentää, ja ties mitä vielä. On erilaisia yöpymismahdollisuuksia telttailun lisäksi. Usein ainakin yksi leirintäalue sijaitsee aivan asutuskeskusten kupeessa. Valinnanvaraa on.

        Tässä joitakin jotka sijaitsevat Lationan alueella.

        http://www.camping.it/english/lazio/latina/


    • satunnainen matkaili

      Eilen (su 10.6.2012) tuli yksi monista matkailuohjelmista Yle Teemalta. Niissähän esitellään varsin upeita kohteita, niin kuin nytkin. Ja kohde vaan nyt sattui olemaan aikas liki Roomaa - siksi tähän ketjuun: Elämää Rooman ulkopuolella...

      Tivolia siis tarkoitan. Nuorenpana halusin tietyy tivoliin, mutt nyt tuona 67:nä synttäripäivänäni aloinkin 'hinkua' eli haluta Tivoliin ...siis isolla kirjaimella...

      Jos joltain (kiinnostuneelta) jäi ohjelma näkemättä, niin Ylen Areenaltahan sen löytää: http://areena.yle.fi/tv/1369281 ...raunioita, puistoja, suihkukaivoja ja -lähteitä... huh Hienoja!

      • matias

        Tivolin. Villa di Este ja Villa Adrianus ovat todella upeita. Hieno päiväretkikohde Rooman ulkopuolelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1894
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1741
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1735
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    8. 114
      1699
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe