Kennelrehun ruoka ihmisravintona

säästäväinen_

Kuinkakohan puhtaita on kennelrehun jauheliha, maksalaatikko, makaronilaatikko yms. "ihmisruoat"? Pohdin että tulisi halvemmaksi mussuttaa itse niitä siinä samassa kun koiralle kuitenkin ostaa...

15

3329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toinen säästäväinen

      ..ihan samaa olen miettinyt...

    • ruoka vatsaa varten

      Koiran ruuat ovat usein puhtaampia ihmisravinnoksi kuin ihmisten ruuat...ja keittämällähän bakteerit kuolee. Älkää vain syökö sianlihaa, koska sen syöjille tulee loppu Jes. 66: 17

      • Lihalihasta

        Ihmis ravinto on ns. sterloitua aina, eli ei ole bakteeri pelkoa. Raa`assa käsittelemättömässä lihassa sen riski on suuri, joten miksi se oisi parempaa ihmisravinnoksi. Toisekseen suomessa käytetään vain teurasjätettä rehuksi. Joten kaupan jauheliaa


    • Epäluuloinen

      Minä en kyllä söisi,sillä koirien ruokiin laitetut lihat melko varmasti ovat aina jollain lailla sellaisia ettei niitä ihmisten ruoiksi ole kyllä tarkoitettu.Ja vähän epäilyttää välillä ovatko ne sataprosenttisen turvallisia koirillekaan ja sen vuoksi syötänkin omille koirilleni vain sellaista lihaa mitä ihmisillekin myydään myös.

      Mutta tämähän olikin vain minun mielipiteeni,jonka ei tarvitse tietenkään pitää yhtään paikkaansa ja lihat tietysti voivat ollakin ihan hyviäkin,mutta minä vaan kun kaikkeen muuhunkin nykyään suhtaudun hyvin epäluuloisesti, koska niin paljon kaikenlaista epäilyttävää tapahtuun nykyään ,että en osaa enää luottaa oikein mihinkään.

      • minelan

        NM. EPÄLUULOINEN
        Minäkin olen epäluuloinen. Eläinten ruat, esim. kennelrehun, jauheliha ei ole tarkasettu Evirassa. Minäkin ostan ihmiselle kelpaavaa lihaa ainoastaan lihatiskiltä, kana, sika-nautajauhelihaa ja kalaa.


      • minelan kirjoitti:

        NM. EPÄLUULOINEN
        Minäkin olen epäluuloinen. Eläinten ruat, esim. kennelrehun, jauheliha ei ole tarkasettu Evirassa. Minäkin ostan ihmiselle kelpaavaa lihaa ainoastaan lihatiskiltä, kana, sika-nautajauhelihaa ja kalaa.

        Kennelrehu on Eviran valvoma tuotantolaitos.
        Itse olen tilannut muutaman vuosikymmenen sieltä säännöllisesti isojakin määriä koirille ja tähän mennessä ei ole yhtään huonoa ollut. Yksi reklamointi (ei laadussa) ja sekin sujui erinomaisesti.
        Kaupan tiskiltä ollaan kyllä saatu pilaantunuttakin muutamia kertoja. Viimeksi erään k-ryhmän kaupan kala.
        Kaikissa voi olla , mutta jos jotain häikkää siis on, niin sitten reklamoidaan.


    • Itse en kyllä söisi. Mitä noita lihoja olen itse sulatellut ja tehnyt koirille mössöjä niin en voi kun todeta että YÖK! Kyllä ne sellaista mössöä on, ja se haju!, etten suuhuni voisi laittaa, koirien kuppiin kylläkin.
      Johan sen koostumuksestakin näkee että sinne on mennyt kaikki rasvat, kalvot, jänteet yms mitä ei ihmisruokiin laiteta (paitsi niihi valmisruokiin - lihapullat yms...)

    • yksi pihi

      mie oon täällä miettinyt mitenkäs sitten broilerinjalat ja siivet sun muut... nehän varmastikin jäädytetty tuoreena, mikäs niiden ero sitten ihmisten ruokaan on, ulkonäkö?

    • koiranruokaa...

      Älkää ny viittikö :D Oletteko edes nähneet/haistaneet esim. kr:n jauhelihaa. Näky on jo niin kuvottava kaikenmaailman retaleineen/hyytymineen ja sulatettuna se hajukin on jo jotain yöööök! :D

      Itse ostan sieltä aina sen 19,5kg:n jauhislevyn jonka isäntä kirveellä pilkkoo annospaloiksi, kalkkunan reisipaloja , possun ja hevosen paistia sekä lohta. Nuo paistit ja reisipalat on kyllä ihan ok näköstä ja hajuista, mutta tosiaan tarkoitettu ainoastaan eläinten ravinnoksi.

      • ei meillä haise

        Paremman väristä tuo koiran jauheliha on kuin ihmesten, eikä hajukaa mitenkään kummoinen ole, tietenkin jos on esim. naudanpötsiä niin voi haista. En tiedä mitä ja mistä ostat tuollaisia lihoja, muttet ainakaan kovin laadukasta ole ostanut.


      • koiranruokaa....
        ei meillä haise kirjoitti:

        Paremman väristä tuo koiran jauheliha on kuin ihmesten, eikä hajukaa mitenkään kummoinen ole, tietenkin jos on esim. naudanpötsiä niin voi haista. En tiedä mitä ja mistä ostat tuollaisia lihoja, muttet ainakaan kovin laadukasta ole ostanut.

        Kennelrehulta ostan lihat, niistähän aloittaja kysyi. Haju tuossa jauhelihassa on kyllä aikamoinen kun se sulaa, mutta pääasia että koira sitä innolla syö. Pesemätön naudanmaha haiseekin sitten jo ihan helv***n pahalle :D Senpä takia ostan nykyään kennelPAKASTEEN pestyä mahaa, siinä on miedompi "tuoksu". Ja tosiaan nuo KennelREHUN paistit ja reisipalat ovat pelkkää normihajuista täyttä lihaa. Ne on muuten kätsä paloitella hieman kohmeisena, ei liu-u ja luiskahtele leikkuulaidalla kuten jos olisi sulatettua. Mutta joo, kyllä ne lihat on tarkoitettu ihan vaan eläintenrehuksi, ostetaan me ihmiset omamme marketin lihatiskistä :)


    • bla

      Niissä jaukkiksissahan on kaikkia kalvoja ja isoja suonenpätkiäkin mukana, kuten myös esim sen eläimen keuhkoja ja ruokatorvea jne jne. Eipä tekisi mieli itse syödä. Mahtaako niissä olla kylmäketjukaan sellainen että kelpaisi ihmisellekin? Ne isot lihanpalathan ovat taas oikeinkin hyvännäköisiä, esim hevospaisti. Sellaista koiralle annettaessa olen joskus miettinyt itsekin asiaa... Kyllähän noissa useimmiten lukee, ettei ole tarkoitettu ihmisravinnoksi, mutta lienee vaan säädös ettei tule mitään sitten, noin niinkun varmuuden vuoksi.

      Ketä syöttää koiralle ihmisten lihoja, niin taitaa olla joko pieni koira tai sitten tulee todella kalliiksi... Kyllä mä uskon, että koiran lihat ovat ihan turvallisia, ne ovat vaan niitä ruhonosia jotka eivät ihmisille menisi kaupaksi.

    • Jouououp

      Ostin lammasta koiralle, heitin roskiin kun haisi kuvottavalle, ja koiraa alkoi närästämään. Siellä oli muitakin osia mukana siinä lihassa. Kalkkunaa voisin harkita. Edellinen koira sai syövän niistä ruuista, yksi oli kalajäte jota syötin. Kaduttaa ja itkettää vieläkin. 8v kuitenkin eli. Nykyinen labbikseni syö lidlin kanajauhelihaa, koulusta ostettua jämäruokaa kasviksia, salaatteja ja joskus koululihaa, mikä on ihan sontaa sekin minulle sekä koiralle, koska lykkäävät niihin myrkkyjä.
      Labbiksen ruuat maksaa noin 80-100e/kk kaikki. En anna kalaa, annan hampunsiemenöljyä, porkkanaa, kurkumaa, kasviksia, kananmunaa, soodaa, kananmunankuorta, en anna luita, kun sillä on hampaat saanut vähän kuluneet, pesen kangaspalalla jossa kurkumaa, soodaa, vettä. Ei ole tullut enää hammaskiveä koska saa puhdasta ruokaa, ei närästä, ei vuoda silmät, ei korvat, ei kutise mistään, ei kopsuta koskaan ihoaan mistään kohtaa. Kuorsaa kuin nestori konsanaan :D

      • Mitenkä sen voi todistaa, että syöpä johtui KR: ruuista?
        Jos on haissut oikeasi kuvottavalta, niin silloin olisi pitänyt reklamoida, jos ruoka on viallinen. Meillä on monet vuodet syöty lammasta, eikä millään lailla ole kuvottavalta haissut.


      • minelan

        En minäkään uskalla ruokkia koiraani, kuin lihatiskiltä ostettua lihaa tai kalaa. VIELÄ VÄHEMMÄN NYT. kun olen lukenut kirjoituksianne.
        Kuivamuonana saa CanaGanin nappuloita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe