Äänenvaimentimet aseissa kiellettävä.

Näin se vaan menee.

Vaimennettua asetta ei tarvitse kuin salametsästäjä tai sitten tappaja. Tuntuu nykyään olevan muotia, että ase pitää vaimentaa.

25

833

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kuvon Helli

   Niin, kertokaa nyt ihmeessä, mihin tarvitaan .22 kivääriä äänenvaimentimella varustettuna?
   a) Metsästykseen?
   b) Rata-ammuntaan?
   c) Lopetusaseeksi?
   d) Hupiammuntaan kotipihalla?
   e) Jonkin muuhun, mihin _____________ ?

  • kerron Hellille

   Vastaus tietämättömälle:

   a) kyllä
   b) kyllä
   c) kyllä
   d) kyllä
   e) varmaan muuhunkin tarkoitukseen mahdollisesti.

  • Etteivät naapurit

   valita melusta.

  • ...MITÄÄÄÄ..

   Nykypäivänä osa metsästäjistä käyttää äänenvaimenninta metsästyksessäkin säästääkseen omia korvia jos ei halua käyttää korvilla suojaimia sekä säästää myös esim. koiran kuuloa.

  • Töppö Teppo

   Miten paljon äännenvaimennin pudottaa luodin energiaa pienoiskiväärissä? Riittääkä se vielä niihin lukemiin, mitä metsästyslaissa määrätään?

   • TT

    Äänenvaimennin ei pudota luodin energaa yhtään...


  • ammuskelija.

   Ampumaratojen melusta valitetaan vähän joka puolella. Tällä hetkellä esim. ympäristöviranomaiset haluavat Helsingissä Santahaminan ampumaradoilta ympäristöarvioiteja. Syynä melu läheiselle asuinalueelle.

   Pääkaupunkiseudulla ei ole ainoatakaan kunnallista ampumarataa vaikka sitä on yritetty vuosikausia. Syy on melu.

   Melua voidaan tehokkaasti vaimentaa rakentella sekä asisa käytettävillä äänenvaimentajilla.

   Vaimennin ei ole mikään muotijuttu vaan puhtaasti ympäristöasia.

   • tutturuu

    "Vaimennin ei ole mikään muotijuttu vaan puhtaasti ympäristöasia."

    Ai että metsästäjä/ampuja ajattelee ympäristöasioita? Johan sen kaverit nauraa ulos jos menee sellaista sanomaan.


   • ammuskelija.
    tutturuu kirjoitti:

    "Vaimennin ei ole mikään muotijuttu vaan puhtaasti ympäristöasia."

    Ai että metsästäjä/ampuja ajattelee ympäristöasioita? Johan sen kaverit nauraa ulos jos menee sellaista sanomaan.

    Johan minä olen sen jo sanonut moneen kertaan eikä kukaan kavereista ole nauranut.
    Jos ei ole rataa millä harrastaa, niin ei paljoa naureta.

    Lähdeppä oikeasti harrastamaan, niin huomaat monien ajattelevan samalla tavalla. Hirviporukoissa vaimennin ei ole mikään kummajainen ja kytispassissa vaimennin vie sopivasti suuliekin eikä hämäränäkö vaarannu. Koiran kuulokin säilyy kun ei joudu etumaastossa pamakselle niin alttiiksi. Itsellekin vaimennin on varsin käyttökelpoinen, sillä katoksessa ei tarvita tuplasuojausta.

    Ainoa huono puoli minkä voi keksiä on etupainoisuuden ja mahdollisesti aseen pituuden lisääntyminen. Mitää muuta huonoa ei pysty keksimällä keksimään.

    Metsämies on yksi parhaita luonnonpuolesta puhujia. Jos ei ole luontoa ei voi metsästää.

    Pääasiassa ns. luonnonsuojelijat asuvat kaupungeissa eivätkä juuri liiku luonnossa. Ihmiset ovat erkaantuneet liikaa elämän perusasioista kun kuolemaa muualla kuin kaupan pakastealtaalla kavahdetaan hirmutekona. Vihreä diktatuuri tulee yleistymään kasviksia syövien kaupunkilaistyttöjen kouluttautuessa poikia enemmän ja valloitaessa kaikki ympäristöhallinnon virat.

    Metsämies on pian vapaata riistaa. Ammunnan harrastajat ovat jo tappolistalla.


  • vaaraton esine

   Minusta ääkkäri pitäisi määrätä pakolliseksi kaikkiin sellaisin aseisiin joihin se edes auttavasti soveltuu.

  • Kokeileppa joskus

   ihan oikeaa vaimennettua asetta.
   Ei se ole ihan samanlainen kuin elokuvan pikku "TSUP" -ääni, vaan jotain muuta.

   Vain pienoiskivääri puolipitkällä patruunalla vastaa suunnilleen elokuvan ääntä, mutta sillä patruunalla tosiaan ei ammuta ihmisiä seinille.

   Mutta mistäpä sen asepelkoinen tietäisi...

  • +++hylsynkerääjä+++

   "tutturuu"..kyllä vain täältä maalta ja luultavasti kaupungistakin löytyy metsästäjiä jotka ajattelevat ympäristöasioita..esim itse metsästysreissuilla olen nähnyt monien roskaavan nuotiopaikkoja ja he eivät ole olleet metsästäjiä..meidän pieni metsästysporukka on sopinut ja sopimus pitää..että ei edes tyhjiä patrunan hylsyjä luontoon jätetä eikä eväspakkauksia..sissi on sissi. ei jätä jälkiä, nuotiossa poltamme minkä voi polttaa ja loput kannamme repussa kotiimme.

   • Törkyturvat

    Muuan lomakylän pitäjä mainosteli taannoin, että historian suurin sotku oli hänellä siivottavana luonnonsuojelijoiden jäljiltä.


  • M.A.

   Toimintaelokuvien katselun perusteella itseään asiantuntijoina pitävät voisi tehdä vaikka Googlen avulla edes pienen tutustumisen, mikä on äänenvaimennin, jotta tietäisi mistä yleensä on "asiantuntijalausuntoja" kirjoittamassa ja tällaisia ketjuja aloittamassa.

   Tässä tekstiä Ase Utran johtavan (suomalaisen) valmistajan sivuilta:

   "S series SL5 vaimennin alentaa aseen äänenpainetasoa 22-30 dB (riippuen kaliiperista ja mittauspisteestä ). S series SL5 vaimentimet laskevat äänenpainetason ampujan korvan kohdalta mitattuna n. 128-135 dB:iin eli selkeästi alle 140 dB:n, jota yleisesti pidetään kuulovauriorajana impulssimelulle".

   "Alentunut äänenpainetaso pienentää ampujan riskiä saada kuulovaurio ja myös vähentää merkittävästi ympäristölle aiheutuvaa melua".

   Siis pienentää riskiä. Ei poista. 128-135 desibeliä On vielä kova ääni. Se ei ole mikään toimintaelokuvan tsup, eikä flop. Äänenvaimentaja on ensisijaisesti ampujan kuuloa suojaava varuste, koska pelkästään kuulosuojaimetkaan ei vaimenna paukahdusta täysin vaarattomalle tasolle.

   Penoiskiväärin paukahdus on muutenkin hiljaisempi. Vaimennetun pienoiskiväärin db:t ovat myös pienemmät.

   Kuten on jo kirjoitettu, se on oleellinen varuste ympäristön kannalta. Asemelusta nykyään valitetaan hyvin herkästi. Aivan samasta syystä on myös autoissa, moottoripyörissä ja mopoissa äänenvaimentimet.

  • banniminenbannattava

   luolametsästyksessä vaimennettu .22 pistooli tulisi mieleen hyödyllisenä, ei kärsi koiruuden kuulo jota se tässä tarkassa ammatissaan tarvitsee.
   vaikka ko vempele voi näyttää james bond -härveliltä, ei se sitä ole.

  • Jompula

   Niinpä. Jotta äänenvaimentimella varustetulla aseella päästäisiin lähestulkoon äänettömiin laukaus ääniin tarvittaisiin aliäänipatruuna, jonka lähtönopeus on alle äänennopeuden (n. 330m/s). Pienois kiväärissä se ei niin kovin iso ongelma ole ja patruunoita löytyy kaupanhyllyltä. Tosin tehot putoaa siinäkin. Mutta kiväärissä, jonka lähdöt normaalisti on luokkaa 700-900 m/s vaikuttaa jo siihen, että teho ei riitä metsästykseen ja luodin lentorata on kovin kaareva, jolloin etäisyys on jo tiedettävä aika tarkasti. Eikä patruunoita taida kaupan hyllyltä juuri löytyä.

   Äänenvaimennin vaimentaa ainoastaan suupamahduksen, joka onkin ampumapaikalla se suurin meluhaitta. Yliäänisesti lentävän luodin ääntä vaimenninkaan ei voi vaimentaa.

   Eli hyödyllinen kapistus, mutta kuulosuojaimia kannattaa silti käyttää.

  • -

   Itse asiassa äänenvaimentimen käyttöön löytyy lähes vain hyviä asioita: kuulo säilyy, ihmiset eivät häiriinny, luonto ei häiriinny.

   Kuinka moni kouluampuja tai muu surmaaja on tässä maassa käyttänyt äänenvaimenninta?

  • HILIJOOO!

   Pitäisköhän näille äänenvaimentimien vastustajille sun muille kukkahattuhörhöille asentaa äänenvaimennin vaikkapa molempiin päihin?

   • Saisivat ensin...

    ... vaikka nahkahuilua toiseen päähän ...


  • Näin kertoo

   amerikkalisten elokuvien suurkuluttaja, joka koskaan ei ole pitänyt oikeaa (ruuti)asetta käsissään. varsinkaan vaimennettua, hyi kamalaa.

  • HILIJOO..

   Amerikalaisten elokuvien suurkuluttajilla mielikuva esim käsiaseesta on se että jos ampuu autoa niin konepelti lentää heti taivaalle ja auto pomppaa räjähdyksen voimasta ilmaan, syttyy palamaan ja putoaa katolleen maahan ja räjähtää vielä kerran, pari.
   Tehokkaita aseita nuo pistoolit ja revolverit, ei se ihme että nämä kukkahattutädit sun muut pitsinnyplääjät niitä kammoksuu.

   • kädilläk

    Minä taas muistan erään "Dirty-Harry" -elokuvan jossa Clint Eastwood ampui tehokkaalla käsiaseella, .44 magnumilla panssaroitua Cadillacia. Cadillaciin ei tullut edes naarmua, joka on epärealistista. Vaikka auto onkin panssaroitu niin kyllä luoti menee ulkopelleistä läpi.


   • Ainakin ykkösosassa
    kädilläk kirjoitti:

    Minä taas muistan erään "Dirty-Harry" -elokuvan jossa Clint Eastwood ampui tehokkaalla käsiaseella, .44 magnumilla panssaroitua Cadillacia. Cadillaciin ei tullut edes naarmua, joka on epärealistista. Vaikka auto onkin panssaroitu niin kyllä luoti menee ulkopelleistä läpi.

    osui kuljettajaan ja auto ajoi nurin.


  • Maastohylje

   Ettei muut eläimet lähe pakoon.

  • Sordiino piipussa

   Maastohylje voisi joskus käydä ampumaradalla kuuntelemassa kun ammutaan VAIMENNETULLA kiväärillä.... Luulen että sen kuulee kyllä huonokuuloisempikin. Jopa tuolla vaimennetulla 22 LR kaliberisella (se normaali pienoiskivääri) joka on heikkotehoisin laillinen metsästys-ase pitää osuessaan myös tuolla aliäänisellä patruunalla suhteellisen kovan läjähdyksen. (laita vaikka sen paperisen taulun taakse märkä puhelinluettelo, niin kuulet suunnilleen miltä kuulostaa kun osuu esimerkiksi kyyhkyseen tai varikseen)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   194
   2468
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1648
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1387
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   464
   1149
  5. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   113
   968
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   953
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   34
   906
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   826
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   94
   745
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   707
  Aihe