Äänenvaimentimet aseissa kiellettävä.

Näin se vaan menee.

Vaimennettua asetta ei tarvitse kuin salametsästäjä tai sitten tappaja. Tuntuu nykyään olevan muotia, että ase pitää vaimentaa.

25

740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuvon Helli

      Niin, kertokaa nyt ihmeessä, mihin tarvitaan .22 kivääriä äänenvaimentimella varustettuna?
      a) Metsästykseen?
      b) Rata-ammuntaan?
      c) Lopetusaseeksi?
      d) Hupiammuntaan kotipihalla?
      e) Jonkin muuhun, mihin _____________ ?

    • kerron Hellille

      Vastaus tietämättömälle:

      a) kyllä
      b) kyllä
      c) kyllä
      d) kyllä
      e) varmaan muuhunkin tarkoitukseen mahdollisesti.

    • Etteivät naapurit

      valita melusta.

    • ...MITÄÄÄÄ..

      Nykypäivänä osa metsästäjistä käyttää äänenvaimenninta metsästyksessäkin säästääkseen omia korvia jos ei halua käyttää korvilla suojaimia sekä säästää myös esim. koiran kuuloa.

    • Töppö Teppo

      Miten paljon äännenvaimennin pudottaa luodin energiaa pienoiskiväärissä? Riittääkä se vielä niihin lukemiin, mitä metsästyslaissa määrätään?

      • TT

        Äänenvaimennin ei pudota luodin energaa yhtään...


    • ammuskelija.

      Ampumaratojen melusta valitetaan vähän joka puolella. Tällä hetkellä esim. ympäristöviranomaiset haluavat Helsingissä Santahaminan ampumaradoilta ympäristöarvioiteja. Syynä melu läheiselle asuinalueelle.

      Pääkaupunkiseudulla ei ole ainoatakaan kunnallista ampumarataa vaikka sitä on yritetty vuosikausia. Syy on melu.

      Melua voidaan tehokkaasti vaimentaa rakentella sekä asisa käytettävillä äänenvaimentajilla.

      Vaimennin ei ole mikään muotijuttu vaan puhtaasti ympäristöasia.

      • tutturuu

        "Vaimennin ei ole mikään muotijuttu vaan puhtaasti ympäristöasia."

        Ai että metsästäjä/ampuja ajattelee ympäristöasioita? Johan sen kaverit nauraa ulos jos menee sellaista sanomaan.


      • ammuskelija.
        tutturuu kirjoitti:

        "Vaimennin ei ole mikään muotijuttu vaan puhtaasti ympäristöasia."

        Ai että metsästäjä/ampuja ajattelee ympäristöasioita? Johan sen kaverit nauraa ulos jos menee sellaista sanomaan.

        Johan minä olen sen jo sanonut moneen kertaan eikä kukaan kavereista ole nauranut.
        Jos ei ole rataa millä harrastaa, niin ei paljoa naureta.

        Lähdeppä oikeasti harrastamaan, niin huomaat monien ajattelevan samalla tavalla. Hirviporukoissa vaimennin ei ole mikään kummajainen ja kytispassissa vaimennin vie sopivasti suuliekin eikä hämäränäkö vaarannu. Koiran kuulokin säilyy kun ei joudu etumaastossa pamakselle niin alttiiksi. Itsellekin vaimennin on varsin käyttökelpoinen, sillä katoksessa ei tarvita tuplasuojausta.

        Ainoa huono puoli minkä voi keksiä on etupainoisuuden ja mahdollisesti aseen pituuden lisääntyminen. Mitää muuta huonoa ei pysty keksimällä keksimään.

        Metsämies on yksi parhaita luonnonpuolesta puhujia. Jos ei ole luontoa ei voi metsästää.

        Pääasiassa ns. luonnonsuojelijat asuvat kaupungeissa eivätkä juuri liiku luonnossa. Ihmiset ovat erkaantuneet liikaa elämän perusasioista kun kuolemaa muualla kuin kaupan pakastealtaalla kavahdetaan hirmutekona. Vihreä diktatuuri tulee yleistymään kasviksia syövien kaupunkilaistyttöjen kouluttautuessa poikia enemmän ja valloitaessa kaikki ympäristöhallinnon virat.

        Metsämies on pian vapaata riistaa. Ammunnan harrastajat ovat jo tappolistalla.


    • vaaraton esine

      Minusta ääkkäri pitäisi määrätä pakolliseksi kaikkiin sellaisin aseisiin joihin se edes auttavasti soveltuu.

    • Kokeileppa joskus

      ihan oikeaa vaimennettua asetta.
      Ei se ole ihan samanlainen kuin elokuvan pikku "TSUP" -ääni, vaan jotain muuta.

      Vain pienoiskivääri puolipitkällä patruunalla vastaa suunnilleen elokuvan ääntä, mutta sillä patruunalla tosiaan ei ammuta ihmisiä seinille.

      Mutta mistäpä sen asepelkoinen tietäisi...

    • +++hylsynkerääjä+++

      "tutturuu"..kyllä vain täältä maalta ja luultavasti kaupungistakin löytyy metsästäjiä jotka ajattelevat ympäristöasioita..esim itse metsästysreissuilla olen nähnyt monien roskaavan nuotiopaikkoja ja he eivät ole olleet metsästäjiä..meidän pieni metsästysporukka on sopinut ja sopimus pitää..että ei edes tyhjiä patrunan hylsyjä luontoon jätetä eikä eväspakkauksia..sissi on sissi. ei jätä jälkiä, nuotiossa poltamme minkä voi polttaa ja loput kannamme repussa kotiimme.

      • Törkyturvat

        Muuan lomakylän pitäjä mainosteli taannoin, että historian suurin sotku oli hänellä siivottavana luonnonsuojelijoiden jäljiltä.


    • M.A.

      Toimintaelokuvien katselun perusteella itseään asiantuntijoina pitävät voisi tehdä vaikka Googlen avulla edes pienen tutustumisen, mikä on äänenvaimennin, jotta tietäisi mistä yleensä on "asiantuntijalausuntoja" kirjoittamassa ja tällaisia ketjuja aloittamassa.

      Tässä tekstiä Ase Utran johtavan (suomalaisen) valmistajan sivuilta:

      "S series SL5 vaimennin alentaa aseen äänenpainetasoa 22-30 dB (riippuen kaliiperista ja mittauspisteestä ). S series SL5 vaimentimet laskevat äänenpainetason ampujan korvan kohdalta mitattuna n. 128-135 dB:iin eli selkeästi alle 140 dB:n, jota yleisesti pidetään kuulovauriorajana impulssimelulle".

      "Alentunut äänenpainetaso pienentää ampujan riskiä saada kuulovaurio ja myös vähentää merkittävästi ympäristölle aiheutuvaa melua".

      Siis pienentää riskiä. Ei poista. 128-135 desibeliä On vielä kova ääni. Se ei ole mikään toimintaelokuvan tsup, eikä flop. Äänenvaimentaja on ensisijaisesti ampujan kuuloa suojaava varuste, koska pelkästään kuulosuojaimetkaan ei vaimenna paukahdusta täysin vaarattomalle tasolle.

      Penoiskiväärin paukahdus on muutenkin hiljaisempi. Vaimennetun pienoiskiväärin db:t ovat myös pienemmät.

      Kuten on jo kirjoitettu, se on oleellinen varuste ympäristön kannalta. Asemelusta nykyään valitetaan hyvin herkästi. Aivan samasta syystä on myös autoissa, moottoripyörissä ja mopoissa äänenvaimentimet.

    • banniminenbannattava

      luolametsästyksessä vaimennettu .22 pistooli tulisi mieleen hyödyllisenä, ei kärsi koiruuden kuulo jota se tässä tarkassa ammatissaan tarvitsee.
      vaikka ko vempele voi näyttää james bond -härveliltä, ei se sitä ole.

    • Jompula

      Niinpä. Jotta äänenvaimentimella varustetulla aseella päästäisiin lähestulkoon äänettömiin laukaus ääniin tarvittaisiin aliäänipatruuna, jonka lähtönopeus on alle äänennopeuden (n. 330m/s). Pienois kiväärissä se ei niin kovin iso ongelma ole ja patruunoita löytyy kaupanhyllyltä. Tosin tehot putoaa siinäkin. Mutta kiväärissä, jonka lähdöt normaalisti on luokkaa 700-900 m/s vaikuttaa jo siihen, että teho ei riitä metsästykseen ja luodin lentorata on kovin kaareva, jolloin etäisyys on jo tiedettävä aika tarkasti. Eikä patruunoita taida kaupan hyllyltä juuri löytyä.

      Äänenvaimennin vaimentaa ainoastaan suupamahduksen, joka onkin ampumapaikalla se suurin meluhaitta. Yliäänisesti lentävän luodin ääntä vaimenninkaan ei voi vaimentaa.

      Eli hyödyllinen kapistus, mutta kuulosuojaimia kannattaa silti käyttää.

    • -

      Itse asiassa äänenvaimentimen käyttöön löytyy lähes vain hyviä asioita: kuulo säilyy, ihmiset eivät häiriinny, luonto ei häiriinny.

      Kuinka moni kouluampuja tai muu surmaaja on tässä maassa käyttänyt äänenvaimenninta?

    • HILIJOOO!

      Pitäisköhän näille äänenvaimentimien vastustajille sun muille kukkahattuhörhöille asentaa äänenvaimennin vaikkapa molempiin päihin?

      • Saisivat ensin...

        ... vaikka nahkahuilua toiseen päähän ...


    • Näin kertoo

      amerikkalisten elokuvien suurkuluttaja, joka koskaan ei ole pitänyt oikeaa (ruuti)asetta käsissään. varsinkaan vaimennettua, hyi kamalaa.

    • HILIJOO..

      Amerikalaisten elokuvien suurkuluttajilla mielikuva esim käsiaseesta on se että jos ampuu autoa niin konepelti lentää heti taivaalle ja auto pomppaa räjähdyksen voimasta ilmaan, syttyy palamaan ja putoaa katolleen maahan ja räjähtää vielä kerran, pari.
      Tehokkaita aseita nuo pistoolit ja revolverit, ei se ihme että nämä kukkahattutädit sun muut pitsinnyplääjät niitä kammoksuu.

      • kädilläk

        Minä taas muistan erään "Dirty-Harry" -elokuvan jossa Clint Eastwood ampui tehokkaalla käsiaseella, .44 magnumilla panssaroitua Cadillacia. Cadillaciin ei tullut edes naarmua, joka on epärealistista. Vaikka auto onkin panssaroitu niin kyllä luoti menee ulkopelleistä läpi.


      • Ainakin ykkösosassa
        kädilläk kirjoitti:

        Minä taas muistan erään "Dirty-Harry" -elokuvan jossa Clint Eastwood ampui tehokkaalla käsiaseella, .44 magnumilla panssaroitua Cadillacia. Cadillaciin ei tullut edes naarmua, joka on epärealistista. Vaikka auto onkin panssaroitu niin kyllä luoti menee ulkopelleistä läpi.

        osui kuljettajaan ja auto ajoi nurin.


    • Maastohylje

      Ettei muut eläimet lähe pakoon.

    • Sordiino piipussa

      Maastohylje voisi joskus käydä ampumaradalla kuuntelemassa kun ammutaan VAIMENNETULLA kiväärillä.... Luulen että sen kuulee kyllä huonokuuloisempikin. Jopa tuolla vaimennetulla 22 LR kaliberisella (se normaali pienoiskivääri) joka on heikkotehoisin laillinen metsästys-ase pitää osuessaan myös tuolla aliäänisellä patruunalla suhteellisen kovan läjähdyksen. (laita vaikka sen paperisen taulun taakse märkä puhelinluettelo, niin kuulet suunnilleen miltä kuulostaa kun osuu esimerkiksi kyyhkyseen tai varikseen)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1856
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe