Miten eroaa lansun luonne bernistä, nöffistä ja leonbergistä?

lansusta

Kaikki näistä roduista kiinnostavat, mutta miten ne eroavat toisistaan luonteensa puolesta? Rotumääritelmät olen lukenut, samoin yhdistysten sivut selaillut, mutta kiva olisi kuulla kokemuksia, jos jollakulla on ollut lansun lisäksi jokin noista muista roduista?

5

435

Vastaukset

 • Omia kokemuksiani.

  Landseer - kaikin tavoin kiltti narttu.

  Berninpaimenkoira - 2 todella aggressiivista uroskoiraa vahtimassa pihaansa vierailta.

  Nöffi - ei kokemusta.

  Leonberginkoira - kauhean kiltti narttukoira eräässä eläinkaupassa.

  • Itselläni useampi landseer,kaikki ovat tosi ihania luonteeltaan. Naapurissa bernejä,tosiräyhääjiä. Nöffit ja leot ovat ihania,mitä olen tavannut.


 • Berneistä olen kuullut lähinnä negatiivista, aika agressiivisia vissiin ovat. Itsellä lansu, ihmisille kiltti, mutta muiden eläimien kanssa ei pärjää yhtään.

  • Mulla kanssa landseer,aikuisena otetu.Tottui silti kissaa,lampaisiin ja lehmiin.
   Tykkää kaikista vieraista koirista,ja tietysti ihmisistä :)
   Ajan kanssa totuteltiin,ja koulutettiin ,hyvä tuli :)


 • Minulla on ollut sekä bernejä että lansuja. Molemmissa roduissa on/voi olla dominanssia, varsinkin uroksissa. Iso koira pitää aina kouluttaa hyvin.

  Berni on monitoimirotu ja yksi tehtävä paimentamisen lisäksi on vartoiminen. Bernin ei kuulu rakastaa vieraita ihmisiä ylitse muiden, ne saattavat olla jopa pidättyväisiä vieraiden ihmisten kanssa. Kotikoirana iloinen kaveri, joka on aina menossa mukana.

  Landseer on taas vesipelastukseen jalostettu rotu. Jotta koira pelastaa ventovieraitakin vedestä, sen tulee rakastaa ihmisiä. Tietysti oma ihminen/perhe on parasta maailmassa mutta muistakin tykätään yleensä estoitta. Vartija tämä rotu ei ole, vaikka tiedän useita lansuja, jotka vartioivat todella taraksti eivätkä päästä ketätahansa sisälle. Minun lansuni toki myös haukkuvat mutta tutut vieraat saavat tulla sisälle ilman että isäntäväki on kotona. (bernien kanssa ei koskaan).

  Muuten en osaa sanoa mitään oleellista. Koiran luonne on niin yksilöstä kiinni. On niitä arempia, sitten ilopillereitä, dominoivia, laiskoja yms....

  Nöffi lienee aika samaa kaliiberia kuin lansut mutta lansuissa on sitä dominanssia enemmän - etenkin uroksilla.

  Leonbergi on minun käsittääkseni myös vartiointiin tarkoitettu mutta kuitenkin sellainen iso jättiläinen. Tuo rotu ei ole kovin tuttu.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.