Kissan jatkuva mouruaminen/naukuminen!!

ei kestä enää..

Eli kissani (5v leikattu tyttö) on tässä viimeisen viikon naukunut/mourunnut tosi paljon. Niin paljon, että välillä hermoja raastaa... Yölläkin siihen herää ainakin muutaman kerran.

Asun yksin 65 neliöisessä asunnossa ja minulla on toinen kissa joka on 2 vuotias leikattu poika. Ne tulee hyvin toimeen, on aina tullut. Mikään ei ole kodissani muuttunut. Ajattelin aluksi että josko se olisi joku mielenosoitus mutta kun kissan maailmassa kaikki on ennallaan.

Naukuva kissa tykkää olla ulkona parvekkeellani ja siellä se onkin kaikki päivät. Siellä se naukuu ja sitten ihan vaan sisälläkin, ilman mitään näkyvää/ymmärrettävää syytä.

Kissa saa huomiota ja ruokaa tarpeeksi.

Mistä tämä nyt johtuu? Voisiko se naukua ja mouruta "kiimoissaan" vaikka se on leikattu?

Ei muuten, mutta menee hermot ja naapurini valitti yöllisestä naukumisesta. En tiedä enää mitä teen kissan kanssa. Itsellänikin on hermot kireällä jatkuvan naukumisen takia.

11

12198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mustikisu

      Meilläkin kissa on alkanut nyt kevään tullen mouruamaan öisin, vaikka leikattu sisäkissa onkin. Luulen että se keväinen kiima jotenkin kummittelee siellä taustalla.. Meidänkin kisu todellakin saa huomiota ja ruokaa yllin kyllin päiväsaikaan, mutta yöllä se vain jotenkin napsahtaa ja alkaa huutamaan.

      Ainoa mikä meidän kissan mouruamiseen auttaa on huomio. Aikansa se huutelee, mutta yöllä kun nousen sitä vähän silittelemään niin se rauhoittuu.

      Tiedän että yleensä suositaan sitä metodia että ei kiinnitetä mouruavaan kissaan huomiota, mutta se ei meillä toimi. Tuosta kissasta lähtisi ääntä 24/7 vaikka maailman loppuun asti jos sen antaisi huutaa. Joskus kuitenkaan silittely ja nätit sanatkaan eivät auta, vaan täytyy vähän säikäyttää komentamalla niin sitten kisu luikkii omiin oloihinsa nukkumaan...

      Mutta niin, jokainen kissa on oma yksilönsä, mikä auttaa meillä ei välttämättä auta teillä.. Toivottavasti kissasi mouruaminen on vain keväästä johtuvaa, valoisat yöt yms. saavat toki sisäkissankin vähän sekaisin..

      • ei kestä enää..

        Mun kissa ei sillein niin hirveesti yöllä mourua. Tai naukumiseksikin sitä voi kutsua. Sitten aina välillä se mouruaa. Eniten sitä on kuitenkin päivisin.

        Meillä ruuan antaminen auttaa, mutta en viitsisisi opettaa kaveria siihen että saa ruokaa kun mouruaa. Jollei ole oppinut siihen jo :D Kiinnitin äsken huomiota siihen, että ulkona (eli parvekkeellani) se pitää ääntä varmaan eniten. Istuu tuossa verkon vieressä ja huutaa. Ja sama, jos ei pääse ulos niin istuu tuossa oven edessä ja huutaa..

        Kysyin asiaa myös yhdeltä tutultani ja hänkin sanoi että voi olla mahdollista että joku kiima on koko jutun takana, vaikka onkin leikattu kissa.

        Muuten siis ei tee mitään ihmeempää, käy tavallisesti pissallakin ettei merkkaile. Ei myöskään tarjoa itteensä kaikelle. Eli ainoastaan tämä mouruaminen/naukuminen.

        Muutenkin kissa vaikuttaa normaalilta, syö juo nukkuu normaalisti. Tekee tarpeensa entiseen tapaan, leikkii tuon toisen kissani kanssa normaalisti. Antaa koskea kaikkialle joten tuskin tässä nyt eläinlääkärille tarvitsee mennä? Vai mitä mieltä olette. (hysteerinen kissanomistajako vai?). Käsittääkseni kissa voi myös naukua kivusta, mutta tämä rouva mouruaa myös joten siksi en ole epäillyt mitään terveydellisiä ongelmia. Lueskelin vain siis netistä että voi olla terveydessäkin jotain.


    • kulkurin mieli

      Minun kissa myös joka kevät villiintyi naukumaan yölläkin, sitä kesti useita viikkoja joskus kuukausia, nyt kun kissa jo lähestyy 17v. niin alkaa rauhoittua ja naukuminen huomattavasti vähentynyt. Rauhoittaisko levotonta kissaa haihduttimet, nimeä en muista, apteekista.

    • ei kestä enää..

      On kyllä huojentavaa kuulla että muilla on kanssa huutelevia kissoja! Tää mun kissa on muuten siis tosiaan ollut aika hiljainen, välillä se päiväunilta herää ja vähän huutelee, muuten tosiaan hiljanen. Paitsi sitten kun puhun sille, niin se "vastailee" :D

      Tulin vain kertomaan että viime yönä en herännyt kertaakaan kissan huuteluun. Josko tämä johtuisi vain keväästä? :)

    • kulkurin mieli

      Vaikka onkin sisäkissa niin vaistot vaatii menemään keväällä ja kesälläkin hiiri ja lintujahtiin ja taitaa olla keväisin myös paritteluvietti leikatullakin kissalla, oman kissani käytöksen perusteella. Ihan normaalia kissan kujeilua keväisin.

    • ap

      Selvä. :) On toi kaveri nyt jo vähän rauhottunut.

    • töttöröö

      Täälläkin kissat mouruaa aina kevään tullen.. Kerran kun on kiima kerinnyt tulemaan niin se on joka vuosi sama juttu. Ei nyt varsinaista meteliä pidä, mutta kiehnää ja pientä maukumista.

    • kurnuttaja

      Kissani synnytti kaksi viikkoa sitten ja kurisee/ nostelee peräänsä pitkin asuntoa. Sillä on aivan mieletön kiiiima. Kovin aikaisin se alkoi, kun on yleensä 6-8vko synnytyksestä . Hermot kohta menee, pentulaatikossakin kurisee ja ruokintatouhut häirintyy.

      • Nalleneito

        Meillä 2v nalle tyttö sai viime lauantaina 3 ihanaa lasta, mutta toissapäivän jälkeen se on ruvennut huutaan ku päätä vietäs. Ruokaa ja juomaa koko ajan tarjolla että saa energiaa mutta kaikki energia tuntuu menevän huutamiseen, eikä loPeta millään. Kun menee pesään pentujeb kans sielläkin karjuu niin että pennutkin hermostuvat välillä. Mistähän tämä voisi johtua? Suihkepulloakin oon käyttänyt, hetkeks rauhottuu ja alottaa taas uudelleen hetken päästä. Ja tämä tapahtuu joka yö ei yhtään taukoa yöklä, rupee itselläni oleen senmoset univelatkin jo! :D


    • lili3

      Apua... Tein virheen ja vein 5-vuotiaan leikatun uroskissa muutaman kerran ulos valjailla. Vaikka aikaisemmin käynyt ehkä vain pari kertaa valjailla ulkona. Ulkoilu sujui. Ja siitäkös se ilo alkoi. Pätkittäin nukuttuja öitä takana. Kissa alkaa keskellä yötä mouruamaan kovalla äänellä. Siis todella kovalla ja viime yönä tultiin lasivitriinin päältä viherkasvin kanssa alas. Levottoman mouruamisen ja talon kiertämisen jälkeen. Nyt tänä aamusti sai avattua eteisen välioven, mitä ei ole aikasemmin tehnyt. Ja kovaa mouruamista ulko-oven takana. Tiedetään kokemuksesta että menee varmasti ajan kanssa ohi. Ainakin toivottavasti. Perheessä vanhempi leikattu narttukissa joka vuosia sitten liikkui vapaasti ulkona, mutta muuton takia ei enää päässyt pihalle. Narttu kissa sopeutui aika yllättävän hyvin sisäkissaksi ja vaikka käy valjailla ulkona. Ei huuda lainkaan niinkuin uroskissa. Täytyy harkita ennen kuin vie kyseistä kissaa uudelleen ulos....

    • voehan

      meillä taasen on 4,5v leikattu kolli ja aina ollut hyvin puhelias. nyt viikon ajan ollut erityisen äänekkäällä päällä ja kiusaa pienempiä kissoja. tulee muuten toimeen niiden kanssa mutta aina kun saa ns."hulluuskohtauksen" niin alkaa se juokseminen ja ovenkarmeissa kiipeily sekä nuorempien leikattujen kissojen kiusaaminen.. -.-

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe