Suomenpystärini luonne ?

Bonehead

Uros SP ja erikoinen heppu. ikää on noin 8 kk. Kun sirkkelöin käsisirkkelillä niin aina kun pala tipahtaa niin käy sen pöllimässä eikä välitä vaikka sahaisin moottorisahalla. Ei pelkää paukauhduksia vaan lempipuuhaa on ilmapallojen paukauttelu. Äärettömän itsepäinen sillä jos kiellän sukan ottamisen niin kuitenkin nappaa sen ja mene selälleen ja oikein nauttii kun komennan ja nostan pannansta ravistellen että IRTI. Sukka kun tippuu suusta niin nappaa takaisin GRRRRRRR oikein luupää ! Linnut jo saattelee puihin mutta kuinkahan on hirvien laita. Supille haluaisin sen myös opettaa sillä olisi mukavaa puuhaa tepastella jokivarsia ja napsia supeja kun lintukausi menee ohi.

Onkos teillä tuota ääretöntä itsepäisyyttä havaittavissa ? Rohkeus ihmetyttää sillä normaalisti koirat pelkäävät moottorisahaa mutta tämä vaan hieman korviaan meteliltä luimistaa.

14

169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • posavinan omistaja

      Itselläni on posavinanajokoira, mutta kommentoisin silti. Minun mielestäni tuollainen on jo ahneutta, eikä vain. Minun koirani on todella itsepäinen kanssa, mutta ei ole koskaan murissut, eikä yrittänyt hallita omanaan edes ruokakippoaan, vaan suostuu syömään muiden koirienkin kanssa samasta kiposta. Äärimmäisen itsepäinen se kumminkin on, sillä se hyppii ihmisten påäälle ystävällisesti, ei muista mitään mitä sille ollaan opeettettu ym. tekee kaiken omalla tavallaan, eikä sillä vaikuta olevan korvia muina kuin koristeina. Lapsia se rakastaa, kohtelee vieraita ystävällisesti, ei dominoi omistajaansa sekä viihtyy leikkimässä toisten koirien kanssa. Mutta lempeää käytöstään se purkaa omalla haluamallaan tavalla.

      Itsepäinen on sellainen joka ei kuuntele muita ja itsekäs sellainen joka ei ajattele muita (esim. valtaa kaiken itselleen). Koirasi vaikuttaa itsekkään itsepäiseltä.

    • Paska laika

      Tuotah.... En usko että koirastasi on hirvelle, ellei ole poikkeus yksilö, en ole vielä nähnyt hirveä haukkuvaa suomenpystäriä mutta iloinen yllätyshän se olisi jos se hirveä haukkuisi.
      Koira on vasta nuori, nyt on aika näyttää kuka määrää. Tuo mitä koirasi tekee ( sukalla :D) On silkkaa kokeilua, se kokeilee onko sinusta " johtamaan" laumaa va pitääkö sen olla pomo.

      Arvojärjestys kuntoon.
      Onko koirallasi kuulossa vikaa? Tuo ei ole normaalia. Jos kuulossa ei ole vikaa niin kyllä ainakin tulee olemaan tuota tahtia

    • Sirupiru

      Hyvä huomio, ehkä ongelmat tosiaan johtuukin siitä, että koirallasi on kuulossa vikaa? Koirillahan on normaalisti niin hyvä kuulo, että luulis, että sirkkelin ääni raastais sen tärykalvoja. Reagoiko koirasi pieniin ääniin kuten vaikka rapinaan tai askeliin?

      Ja onhan sp:t kyllä tunnetusti itsepäisiä. Olen kuullut, että niillä on monesti kuitenkin se yks isäntä, jota ne ainakin tottelee. Niin meilläkin on, että sp tottelee parhaiten isää. Kyllä se aika hyvin meitä muitakin varsinkin jos on jotain herkkua, mutta jos tulee jotain mielenkiintoisempaa tekemistä niin ei korvaansa meinaa lotkauttaa. Mutta ehkä vika on koulutuksessa? :D

    • Punanuttu

      Minun SPu on 3v ja siitä saa kyllä seuraa rankametsään vaikka moottorisaha pärisee vieressä. Itsekin toivoisin että leuhottaisi kauempana ettei se kuulo mene, mutta siitä se käy nappaamassa kalikan hampaisiinsa ja tuo perässäni lavalle saakka. Rankametsäherkkua tosin ei ole saatavilla kuin pari kertaa kesässä, joten päivittäistä tuo ei ole. Tuskallisen hyvin kuulee vaikka olisi puoliunessa jos pihaan ajaa auto ja ilmoittaa kuuluvasti asiasta. Oravien rapinakaan ei jää huomaamatta, ikävä kyllä.

      On itsepäinen. Nyt vasta kolmannen vuoden hujakoilla alkaa yhdessäelo muotoutua niin että isännän ääni ei ole se ainoa jumalanlaki vaan voi kuunnella hajalauseita minultakin. Kun oli sinun koirasi ikiä, kävi mielessä useasti kuinka komean lakin sen turkista olisikaan tehnyt. Juuri tuota samaa isottelua ja niskojen nakkelua oli havaittavissa. Nyt on kuin eri koira.
      Jos on todella tylsistynyt niin sukat lähtee vieläkin mukaan ja tuo nenän eteen. Korvat lanissa molemmin puolin päätä ja sukka suupielessä yrittää haastaa.
      Seurailepa sitä, minä ainakin huomasin että pystykorvat osaa hiipiä varpaillaan sen jälkeen kun käynyt nyhtämässä pyykkinarulta pyykkiä ja koittaa luovia tietään omalle paikalleen selän takaani puremaan reikiä vaatekappaleeseen.

      Meillä koira kanssa linnulle tarkoitettu, mutta havaittavissa on että syttyy hirvenjäljelle. Perään ei olla päästetty, mutta jäljestetty narussa. Meillä maalla ainakin on useampia pystykorvia jotka pelaa hirvelle, joten en allekirjoita tuota Paska laikan näkemystä. Lue uusin Koiramme-lehti, siinä juttua koirista jotka lintu- ja hirvikäyttövalioita. Supin perään ei mitenkään olla erityisemmin opetettu mutta todella luontaisella tavalla tuntuu töppöjalkoja vihaavan ja perään olisi päästävä.

      • :D Hyvä Punanuttu.

        Samaa mieltä, että kyllä ne SPK:t voi hirvellekin syttyä. Ei sitä ainakaan omastaan tiedä, ellei kokeile.


    • Bonehead

      Niin laikalle vaan tiedoksi että koiran isoisä on SP kaksoisvalio hirvi ja lintu sekä koiran isä sekä veli on hirviverisiä ja emä on lintuverinen.

      Heh juurikin samoin on korvat luimussa sukka suussa ja varsinainen pikkurosvo. Jos selän kääntää niin leipä häipyy pöydänkulmalta alta aikayksikön. Koko ajan kokeilee että mitäs äijä tästä tempusta sanot ja näykkimistä housunpuntista on välistä oikein että sattuu mutta sitten yleensä kuuluu JUMALAUTA ja painaa karkuun ikäänkuin tyyliin ota kii jos saat `kankelotti` ! Kettumainen tilanne sillä luoksekutsun jälkeen ei saa selkään antaa muuten ei ikinä saa luokse tulemaan. Ärsyttää välillä sillä kun löytää sukan tai pipon tai jonkun muun vastaavan niin tulee kuin voitonriemua täynnä juosten sohvalle että HAH, otinsainpas

      Uskoo kyllä metsässä ja tulee luokse kuin nakutettu mutta suosirrin perästä en tahtonut helpolla pois saada ennenkuin menin lähelle ja karjaisin TÄNNE !

      Hirveä en vielä ole sille löytänyt mutta uskon että hirvi saa esimakua SP:n loppumattomasta haukusta. Lintulaudan tikkaa se vihaa yli kaiken. Lähtökohdat pitäisi olla kunnossa kunhan tipautan sille hieman riistaa mikä onkin sitten toinen juttu.


      Kuulossa ei ole vikaa sillä rapinat ja kopinat kuulee ja vihellyksen hienosti. Hirvi romppasi joku yö lähistöllä eikä tahdottu saada nukuttua . Sain tietää että hirvi oli ollut kun jäljet kävin katsomassa.

      Koira on minulla juoksunarussa toistaiseksi ja häkki on rakenteilla joten sutta pelätään täälläkin haulikko ovenpielessä.

      • jullimullikka

        Olet salametsästäjä.


    • Bonehead

      Jullimullikka hiljaa. Perustele väitteesi tai vaikene !

      • jullimullikka

        "sutta pelätään täälläkin haulikko ovenpielessä. "


    • Bonehead

      Kuuleppas juullimullikka. Ei ole salametsätystä omaisuutensa puolustaminen. Jos Susi käy koirani kimppuun siten että ehdin reakoida niin susi pääsee hengestään enkä saa mitään rangaistusta sillä omaisuuttaan saa puolustaa.

      Mieti nyt kumankauta että sudet hakisi koirat rappusilta ! Sehän olisi aivan järjettömyyden ja hulluuden huippua sallia kyseistä toimintaa.

      • jullimullikka

        Edes itsepuolustus ei ole Suomesssa laillista. Jos joku ulkopuolinen tulee kuristamaan sinua ja aikoo ryöstää sinut ja sinä otat vaikkapa kepin maasta ja lyöt hänet tajuttomaksi henkesi ja omaisuutesi pelastamiseksi, niin sinä saat syytteen pahoinpitelystä ja joudut maksamaan toiselle osapuolelle korvaukset kivusta ja tuskasta.

        Minä valvon koiraani aina kun se on öisin ulkona, enkä suinkaan jätä sitä yksikseen susien armoille. Jos koira joutuu susien syötäväksi pihasta, se on omistajan vastuuttomuutta. Täällä maalla on villiä luontoa ympärillä ja sen keskellä on sopeuduttava elämään. Kaupungeissa ei ole susia, joten voit halutessasi muuttaa sinne.

        Jos susi vie minulta koiran, se on oma vikani, eikä suden.


      • jullimullikka kirjoitti:

        Edes itsepuolustus ei ole Suomesssa laillista. Jos joku ulkopuolinen tulee kuristamaan sinua ja aikoo ryöstää sinut ja sinä otat vaikkapa kepin maasta ja lyöt hänet tajuttomaksi henkesi ja omaisuutesi pelastamiseksi, niin sinä saat syytteen pahoinpitelystä ja joudut maksamaan toiselle osapuolelle korvaukset kivusta ja tuskasta.

        Minä valvon koiraani aina kun se on öisin ulkona, enkä suinkaan jätä sitä yksikseen susien armoille. Jos koira joutuu susien syötäväksi pihasta, se on omistajan vastuuttomuutta. Täällä maalla on villiä luontoa ympärillä ja sen keskellä on sopeuduttava elämään. Kaupungeissa ei ole susia, joten voit halutessasi muuttaa sinne.

        Jos susi vie minulta koiran, se on oma vikani, eikä suden.

        "Jos koira joutuu susien syötäväksi pihasta, se on omistajan vastuuttomuutta."
        Ei vaan RKTL:n ja ao. ministerin vastuuttomuutta. SUSIEN EI KUULU HAKEA IHMISTEN PIHOISTA YHTÄÄN MITÄÄN!!!!


    • "Nauttii kun komennan"
      Se nauttii kipeästi kaipaamastaan huomiosta. Joo, isännän/emännän huomio sattuu, mutta saapahan huomiota kuitenkin. Varastamalla sukan saa huomiota. Meidänkin 3-v. koira varastaa mun kengän, jos haluaa mun jakamattoman huomioni. Jos haluat rankaista ja lopettaa kyseisen toiminnan, sulje se koira jonkun sopivan käskyn saattelemana esim. vesaan hetkeksi(!) yksikseen. SE on rangaistus, jonka koirakin muistaa.

      Mua kyllä hävettäisi, jos koirani heittäisi mun edessä selälleen, kun olisin sille vähän vihainen... Pentu niin tekee toki herkästi, mutta jos aikuinen koira tätä tekee, niin johtajuus-hölynpöly on kyllä viety vähän liian pitkälle.

    • Bonehead

      Koirien tapa. Koirien maailmassa ei toista viedä jäähylle vaan pieni puraisu jos ei muuten tottele. Huomiota saa myös tulemalla viereen eikä pahaa tekemällä.

      Jullimullikka lähtee hakoteille vetämällä tähän keppi ja ryöstäjä juttujaan. Koiraansa saa puolustaa kotipihassaan se on selviö. Jos villieläimille sallittaisiin ruokailu ihmisten pihalla se olisi jo järjen köyhyyttä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6133
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2566
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2073
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe