Koira + kani?!

kakakakakakakakani

Eli nyt TODELLA tärkeä kysymys kanin ja koiran yhdistämiseen liittyen!

Olen hankkimassa kesäksi villakoiranpentua. Kävimme juuri moikkaamassa kasvattajan luona neliviikkoisia pentuja ja muita villiksiä. Vihdoinkin meille olisi nyt tulossa ihana koiranpentu! Mutta sitten....

Päästiin kotiin ja menin katsomaan 5-kiloista, 4-vuotiasta risteytyskaniani. Avasin häkin ja kani pomppasi sieltä ulos. Sillä sekunnila se ampaisikin jo huoneen toiseen päähän matalana, silmät suurina, korvat sojottaen pystyssä. Ei antanut ottaa kiinni tai tulla edes lähellekään. Yritin tarjota pupun lempiherkkuja -siemeniä- mutta niitäkään se ei huolinut ja juoksi vain vimmatusti mua karkuun ympäri huonetta (ei kuitenkaan paukauttanut jalalla).

Tämä oli muutenkin hyvin erikoista, sillä kani ei ole koskaan reagoinut mitenkään beaglelta haiseviin käsiini... mutta villakoiran hajusta se sai kauhean slaagin.

Miten on, onko tällainen käytös kanilta aluksi ihan normaalia? Eiköhän kani tajua ettei mitään pelättävää ole, kun se näkee hajun lähteen -pieni valkoinen villakoirapalleron? Onko järkevää siis yhdistää koiraa ja tällaista kania? Onko kokemuksia? Ideoita? Ja miten kanin voisi totuttaa koiraan? Apua, hyviä neuvoja tarvitaan!

11

2804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kanijakoira

      Sinun pieni villakoiranpallero on ehkä sinusta suloinen mutta kanin nenään se haisee petoeläimelle - koira on petoeläin kani tälle saaliseläin.
      "On aivan eri asia totuttaa aikuinen koira saaliseläimeen kuin saalistaja-penikka saalistajaan. Periaate on kuitenkin sama. Koiran tulee kulkea vapaana toisista koirista luopuneena ohi ennen kun lasket koiraa ja pupua vapaaksi(hyvä mittari). Koiran tulee siis luopua pupusta siksi että se on sinun omaisuutta ja teidän laumanjäsen. Tämä tulee vain sinun kunnioituksen kautta. Koirasi ikä ja rodut huomioiden pupuun totutus voi olla haastavaa, varsinkin jos koira kyseenalaistaa sinut. http://www.pointware.fi/~koiraneuvola/keskustelu/viewtopic.php?f=2&t=13800

      • sakemannijahermeliini

        Sanoisin että aika. Ajan kanssa kaikki järjestyy!

        Ja jos tuntuu että ei, niin miksi niiden pitäisi tulla toimeen? Kani kanin alueella ja koira koiran alueella :) Totuttamista kannattaa kyllä yrittää mutta kanin reaktiosta päättelin ajan auttavan asiaan!

        Mulla on hermeliini ja vanha saksanpaimenkoira. Omakotitalo ja hemmu mun huoneessa. Ekana päivänä kun sain kanin annoin koiran nuuskasta ja ei kani reagoinut mitenkään. Koira tuskin edes tajusi että se on oikea eläin :D
        Noh, myöhemmin sitten kun kani on ollut mulla pitemmän aikaa ja juoksennellut tutussa ympäristössä annoin koiran ja kanin olla yhtäaikaa vapaana meidän asunnossa. Tietysti valvonnassa koko ajan. Ja kani meni HETI koiran luokse haistelemaan ja koiramme alkoi pelkäämään kania ja alkoi välttelemään tätä :D Nykyään koira antaa kanin tulla haistelemaan ja on ollut niin suloista niiden ollessa ystäviä :) Koira siis TODELLA kiltti eikä mitään aikomusta tehdä kanille kiusaa.

        VINKKI!
        Kokeilkaas tarjota teidän koiralle kanin papanoita! Meillä kuolataankin niiden perään ;)


    • aaaloittaja

      Lisää mielipiteitä, kiitos! Koira ja kani yhteen?

    • ei mahdoton ajatus kunhan totuttaa valvotusti eläimet toisiinsa: kaverin rohkeampi pupu leikki jotain ihme takaa-ajo-leikkiä koirani kanssa, pitkää eteisen mattoa edestakaisin, vuorotellen kumpikin edeltä. eikä eläimet edes tavanneet toisiaan joka kuukausi!! ystävyyttä lajista ja rodusta välittämättä...?!

    • Sedä

      Kaverillani on kääpiövillakoira ja kääpiöluppa, jotka tulevat hyvin toimeen vapaana, ei tietenkään valvomatta. Heillä tosin koira oli ennen kania. Aluksi on tärkeää että koira ei milään pääse tilaan jossa kani on vapaana, mutta kanin täytyy silti saada olla tarpeeksi vapaana ja myös ihmisten kanssa, kuten varmaan ymmärrätkin. Kani kyllä tottuu koiran hajuun ajan kanssa vaikka aluksi olisikin peloissaan.

    • tulevakoiranomistaja

      Mulla sama tilanne! Kanit pelkää koiria, jo pelkkä haju saa ne paniikkiin. Olen ajatellut totuttaa kanit koiran hajuun eli käyn hoitamassa pupuja koiranpennun käsittelyn jälkeen ilman että kävisin pesemässä käsiä. Jos tämä ei tepsi on edessä koiran laitto kaniaitaukseen, missä kanit eivät sillä hetkellä tietenkään ole. Kanit saisivat sillä aikaa juosta vapaana ja seurailla koiraa kauempaa. Siitä sitten pikkuhiljaa eteenpäin. Toivotaan että kanit tottuisivat koiraan, syndänystäviä niistä ei tarvitse tulla

    • eläinkasvattaja

      Hei :) Minun mielestäni sinun ei todellakaan kannata ottaa koiraa ! tai jos välttämättä haluut, nii kannattaa rakentaa pihaanne joku pieni koiran koppi jossa koirasi voi asustaa ettei kanisi KÄRSI ! Tai nakkaa perseeseen se rakkis.

    • kyllämeilläonnistu

      meille kun hankittiin tiibetinspanieli oli pieni kanini jo 7-vuotias ja se tottui koiraan hyvin, sillä koira oli hyvin rauhallinen. kani ei pelännyt tätä koiraa ollenkaan ja ihan vapaasti sai kulkea lattialla ja antoi koiran jopa nuolla itseään.
      sitten hankimme toisen kanin, joka ei ollut moksiskaan koirasta vaikka koira näytti suurta mielenkiintoa kania kohtaa eikä jättänyt sitä parina ekana päivänä rauhaan.
      mutta sitten kun hankimme toisen tipsun, joka on hirveän villi niin kanit pelkäsivät sitä silloin kun se niitä vähän jahtasi (pistin jahtaukselle lopun tietenkin), mutta kun koira oli rauhallinen eikä liikaa häirinnyt niitä niin eivät kanit sitä pelänneet.
      nykyiset kanini tosin menevät paniikkiin jos koira tule kylään, joten koiria ei minun luonani enää käy (tipsut kun jäivät vanhemmilleni).

      joten kannattaa totuttaa ne rauhassa ja antaa koiran haistella kania häkin läpi, katsoen tietenkin ettei kani stressaa tästä liikaa. itse tein myös niin että otin kanin syliin ja annoin koiran haistella sitä.
      ja kun koiran hajua on joka puolella taloa, niin kanin pitäisi kyllä tottua hajuun eikä reagoida siihen niin voimakkaasti.
      toivotaan että ne tottuvat toisiinsa.

    • kani ongelma

      Auttakaa meille on tulossa suomenpystykorva joka on sisällä kuitenkin 2-5 kk ja meilla on hermeliinin ja kääpiöjäniksen sekoitu(kani) miten voisin totuttaa ne toisiinsa kun koira on vielä pentu? Kani on ennen nähnyt koiria ja on ollut aivan paniikissa ja hyppinyt häkissään ja poksutellut lautaa ja häkin pohjaa

    • kani<3

      moikka!,meillä myös kani ja koira samassa asunnossa,hyvin tulevat toimeen.Aluksi kani oli ihan paniikissa,mutta kani on nyt tottunut koiraan:)Suosittelen että aluksi kanin laittaa häkkiin ja päästää koiran haistelemaan,ja myöhemmin samaan huoneeseen(valvonnan kanssa!)Hyvä totuttelemis keino on myös pitää kania valjaissa ja koiraa hihnassa ja päästää haistelemaan vähän toisiaan.

    • malttia

      Jos rektio noin paha, eivät ehkä totu toisiinsa koskaan. Kanilla ainainen paniikki- onko sen arvoista? Jospa laitat koiran sitten, kun kanista joskus aika jättää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe