isästä ei mitään tietoa

jp

sellasta lähin kysymään kenellä kokemusta onko mitään mahdollisuutta saada tietoa isästä josta tietoa 0%,tia voi olla aika toivotonta mutta pakko koittaa itselläni sydemessä aukko vain tämän asian takia. haluisin saada tietää edes jotain. jos saisin tietää oikean isäni ja hänellä olisi jo uusi perhe en tupsahtaisi paikalle riittäisi että edes näkisin hänet
jotta saisin paikattua aukon sydämestäni

asiasta tietämättömät älkää ees vaivautuko kirjottamaan ette vaan tajuan asian tärkeyttä.

18

751

  Vastaukset

  • Maistraatin pitäisi tietää.

   Vihjeitä isän tyylistä voi saada DNA-testillä.
   Jos olet mies, tai sinulla on veli. ( Y-DNA Testing )

   Myös naisen sukulaisuuksista voi saada tietoa viisi sukupolvea taaksepäin.
   ( Family Finder Testing ) Tietää, minkä tyyppinen on oma tausta, eli perhe.

   http://www.familytreedna.com/

   Isälinjan testejä on tehty Suomessa tuhansia, seula on harva.
   Hyvä mahdollisuus on löytää sukulaisia. Löytyy myös ulkomailta.

   Sukumme linjan löytyminen testillä selvitti meille paljon.
   Tapauksessamme ei kannattanut odottaa hintojen alentumista.
   Näyte on valmiina uusiin yhteyksiin, tietokannan täydentyessä.

   Isälinjan käsitteitä:
   http://www.mv.helsinki.fi/home/jphakkin/Geenisukututkimus.pdf

  • Ehdotan että selvität äitisi sukua, äidin vanhemmat, missä asuneet. Otat yhteyttä sen ajan naapureihin, he saattavat tietää asiat yllävän hyvin.

   Olen haastatellut 1924 syntynyttä miestä, hän tietää tarkalleen kuka on todellisuudessa meidän kylällä 30-luvulla syntyneiden lasten todellinen isä.

   Kyselijä on varmaan paljon nuorempi, eli on hyvät mahdollisuudet saada tietoja tapahtumista äitisi kotikylältä.

  • Pätee ehkä pikkukylässä jossa naapurit näkee kuka kenenkin kyljessä kiehnää ja kuka käy kenenkin aitassa. Tosin tässäkin voi tulla virhettä, jos sama tyttö kiehnää useamman miehen kanssa (ja kaikki ei tapahdu naapurien nähden).

   Hankalampaa tulee kaupungissa. Tai jos sulhasta ei ole esitelty kaikille. Tai jos tyttö/nainen sattuu olemaan huithaipeli joka vaihtaa miestä kuin paitaa.

   Maistraatista ja/tai sosiaalihuollon kirjanpidosta on apua vain jos äiti on kertonut kuka on isä.

   DNA:sta on apua käytännössä vasta sitten kun on jotain hajua isäehdokkaasta ja joku lähisukulaisehdokas johon voisi verrata.

   Käytännössä, jos miestä ei ole esitelty perheelle / tuttavapiirille ja jos äiti on halunnut tiedon salata, niin tiedon löytäminen on kutakuinkin mahdotonta.

   • Minun mieheni oli siskonsa miehen siskon lapsen isä. Nainen halusi vain lapsen. Hän ei koskaan ilmoittanut viranomaisille, kuka on lapsen isä. Tämä kävi selville vasta kun lapsi oli jo aikuinen. Minun poikani ja tämä lapsi (tyttö) olivat samassa päiväkodissa ja on kuvakin kun halailivat. Minä otin eron miehestäni ja muutin muualle lapsineni. Nimittäin, ei tämä ollut ainoa. Oli toinenkin avioton lapsi, sain tietää kun se lapsi oli 2 vuotias, silloin hain eroa. Ja tuo ensimmäiseksi kirjoitettu lapsi siis selvisi myöhemmin. Kyllä olin onnellinen, kun oltiin kuitenkin muutettu muualle, olisihan tämä tyttö ja poikani saattaneet vaikka rakastua toisiinsa. Kaipa silloin tuon tytön äiti olisi jotain sanonut. Siinä mieheni suvussa on erittäin paljon aviottomia lapsia, joten ei ihme. että ex-miehellänikin niitä on. Paikkakunta oli kuitenkin aika pieni, kaikki tunsivat aika hyvin toisensa. Vanhemmille pojilleni sanoinkin, että kun rupeavat seurustelemaan tytön kanssa, kysykää kuka on isä. En nimittäin usko, että nuo kaksi tiedossa olevaa ovat ainuita.


  • Kannattaa tosiaan kysellä äidin nuoruuden naapureilta ja tyttökavereilta. Sosiaaliviranomaisilta voisi saada vihjeitä, mutta tuskinpa antavat.

  • osi hyviä neuvoja ainut asia mitä en pysty tekemään on etten tunne äitini tyttö kavereita kovin hyvin joten en jostain syystä uskalla kysyä heiltä taitaa vain olla omaa heikkouttani etten uskalla kysyä vituttaa koska olen tälläinen pelkuri vaikka on itselleni todella tärkeä asia.................

  • tein läpi murron uskalsin kysyä yhdeltä äitini ystävältä asiasta ja hän kertoi että jos hänen tietämänsä mies oisi isäni ni hän oisi ollut muusikko ja äitini oli tuolloin töissä imatran valtion hotellissa joten tässä vähän edistystä mutta jos joku sattuisi tuntemaan miehen joka on ollut imatralla noin vuonna 87-88 ja oisi muusikko silloin ni toivoisin että ottaisit minuun yhteyttä koska voi olla että oisimme sukua mutta jos asia tuntuu liaan pahalta älä mieluummin ota yhteyttä koska en halua särkeä perhetänne asia on vaan tärkeä minule.... ja äitini ystävä ei tiedä nimeä tai suku nimeä..

  • Jos äitisi elää, niin hän tietää todennäköisen isäsi.
   Syntymäpaikkasi lastensuojeluviranomaisilla on tieto mitä äitisi on kertonut isästäsi. Avioton äitihän on joutunut lastensuojeluviranomaisten kuulusteluun ja sieltä kuulustelupapereista voi löytyä hyviä vihjeitä mm siittämisajankohdasta, josta taas saa johtolankoja kuka muusikko on mahdollisesti ollut silloin paikkakunnalla.
   Paikkakunnan lehdistä taas voi löytyä ilmoituksia kyseisen muusikon keikoista.
   Isän löytyminen on kyllä tärkeä asia kenelle tahansa, sitä ei voi väheksyä mitenkään.

  • JP, jos olet mies niin tilaa FamilytreeDNA:lta Y-kromosomin 111-markkerin testi. Sukututkimusta harrastavat ovat tehneet jo tuhansia DNA-testejä. Ennemmin tai myöhemmin löytyy sinulle joku lähisukulainen suorassa isälinjassa.

   Jos olet nainen, voit tilata X-kromosomin ja autosamalien kromosomien tutkimuksen. Kahdesta x-kromosomista olet perinyt toisen äidiltäsi ja toisen isäsi äidiltä. Family Finder-testi löytää sinulle joukon lähisukulaisia ja tehtäväksesi jää selvittää mitä kautta sukulaisuus toteutuu...

  • testaamaan mars

   mitä tollanen FamilytreeDNA maksaa koska mul menee kaikki mulle tärkeeseen henkilöön eli mut poikaan ja miten se ees toimii onkose sillee et annat verta ja sit ehkä joskus saat tietää kuka sun isä on koska eix nois veri jutuis kummiskii ole joku laki joka ei salli tietojen luovuttamista ns ulko puolliselle ??

   • Familytreen testejä on monenhintaisia. Miehet voivat tilata isälinjalta (Y-kromosomi) testejä 12 markkerista (en suosittele) aina 67 (suosittelen) tai 111 matkkeriin (tarkin testi tulevaisuutta ajatellen). DNA-näyte otetaan pumpulipuikolla hieromalla sitä posken limakalvoon. Katso tarkemmin www.tfdna.com
    Tilaus kannattaa tehdä SuomiDNA-projektin kautta niin saat alennuksen ja liityt samalla projektiin joka auttaa sinua eteenpäin. Projektin keskustelufoorumin löydät facebookista. FF. eli family finder on toinen testi joka voi auttaa sinua.


  • Jos on adptoitu niin voi kysellä Pelastakaa lapset ry,ltä. Sitten kunnan lapsielatusosastolta jos on vaikka ollut elatusapuriitely. Tiedustele (jos on) sukulaisilta ja äitisi ystäviltä.vihjeitä.

  • JP, onko äitisi vielä elossa? Miten kommentoi isästäsi vai eikö halua puhua ? olisiko äidilläsi mahdollisesti joitakin valokuvia isästäsi niltä vuosilta? työskenteleekö siellä hotellissa vielä 87-88 vuosilta samoja henkilöitä? Voisit pokerina sinne soittaa ja kysyä onko siellä kauan työskennelleitä paikalla ja tunsivatko he äitisi?

  • äitini on elossa mut ei halua puhua asiasta koskaa oikeestaan tietää yhtä vähän kun minä koska olen yhden illan juttu.......... ei työskentele enää samassa paikassa ja sieltä on tietojeni mukaan 99% porukka vaihtunut ajan myötä

  • taas vaihteex tuli humalas helkutin paska olo ku en saa mielest tota isä juttuu ihan aina todella humalas tulee paska olo ja humalas voi puhuu melkee kaikille asiasta ja selvin päi hävettää iha vitusti et tuli kerrottuu mis vika mus tahtois tietää mut silti ei tarviin apua

   • Vaikuttaa siltä, että tarvitset apua ensisijassa korvien väleihin erikoistuneelta asiantuntijalta.

    Me täällä emme voi auttaa tuossa vaivassa.


  • eli taidat olla sellanen henkilö joka lyös samantien hullux mutulee saman tie sellane tunne olenko väärässä m?

   nää on just niitä asioita jos et todellakaan ole kokenut tätä asiaa ni mieluummi olet hiljaa

   tällee kirjotettuna voi kuullostaa helvetin hölmöltä mut jos asian ns kokenu ni tietää tasan tarkkaa mist puhutaa törkeesti täl hetkel sanon sulle cbklyu vedä vittu päähä ja pakene norjaa jos et tunnhe pohjalta tajuu asiaa.......

  • texti menee ketuix humalas mut iha sama

  SEISKA.FI

  • Seiska rankkasi Linnan juhlien tavoitelluimmaksi poikamieheksi - nyt radiotähti Harri Moisio kertoo Anna-lehdelle haaveilevansa rakkaudesta
  • Mattun ja Japen myrskyisä iltanuotio Temptation Islandissa sai todella yllättävän lopun: molemmat murtuivat kyyneliin - "Saanko halata?"
  • Tältä näyttää Putous-tähti Pilvi Hämäläisen kotona - kuvassa monta todella kiehtovaa sisustuksellista yksityiskohtaa: "Ihana!"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   367
   4146
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   149
   3911
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   204
   2407
  4. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   15
   1854
  5. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   38
   1795