JÄRKEVÄ LAKIALOITE

Nythän saamme päivittäin lukea metsästäjien mielipuolisista ammuskeluista ympäriinsä heidän välittämättä yhtään siitä, mihin osuvat, taikka sitten tarkoituksella osuvat vaikkapa toiseen ihmiseen. Siksipä esitänkin sen verran väkeviä lääkkeitä tähän hulluuteen, jotta touhuun tulisi jotain järkeä. Olkaapa hyvät, seuraavat määräykset koskevat siviilejä, jotka omistavat ja käyttävät aseita:1) Aseita saa säilyttää ainoastaan poliisiviranomainen.

2) Asetta käyttävän on käytävä vuosittain psykologisissa testeissä.

3) Joka kerta, kun asetta käytetään, koko aseenkäyttöajan paikalla on oltava yhtä asetta kohti luotiliiveillä varustetut kaksi virallista valvojaa, jotka vastaavat kansalaisten turvallisuudesta.

4) Ennen kuin ase luovutetaan käyttäjälle, suoritetaan puhallustesti. Nolla promillea on tietysti ehdoton vaatimus.

5) Lisäksi on suoritettava ruumiintarkastus, jotta asetta käyttävä ei ole piilottanut tamineisiinsa viinapulloja, joista hän sitten mahdollisesti voisi ammuntatapahtuman aikana nautiskella alkoholia.

6) Näistä toimenpiteistä aiheutuvat kulut maksavat aseitten käyttäjät.

7) Lisäksi vielä määrättävä raskas lisävero aseen omistajalle.

17

180

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ampujana

   Aika huono provo, mutta näitähän tänne mahtuu! :DDDD
   Jahas oliskohan se aika lähteä ampumaradalle vähän tarkkuuttaa aseita niin saa taas mieli levätä hienon harrastuksen ja hyvien kavereiden seurassa! :)

  • kaput

   Hullu itse olet tai niitten sekopäitten kaveri, jotka näitä tekoja tekevät. Ja ampujat eivät ole olleet METSÄSTÄJIÄ, vaan sinunlaisia tolloja. MEE HOITOON JOS OSAAT!

  • rauhan puolesta

   Sitten kun vielä pahanlaatuisista asepeloista ja mielenterveysongelmista kärsivät kaikenmaailman asevastustajat laitetaan pakkopaitaan ja suljetaan ikiajoiksi hoitolaitokseen, niin sittenhän kaikki olisi hyvin? Kaikilla olisi sitten rauha, sekä asevastustajilla, että aseen omistajilla.

  • sivusta seuraaja

   Olis siinä kettinkitehtaalle töitä jos kaikki asevauhkot ja asevastustajavauhkot laitettaisiin kettingillä puuhun kiinni.

  • n0h perselyytikko

   eikös pitäisi ruveta rustaamaan lakialoitetta teräaseille, HÄH !

   • Aseistettu työmies

    Ammattini puolesta kuljen useinkin Mora selkeästi esillä kaupungilla mutta ei siitä kukkan ole mitään sanonut, johtuu varmaan siitä että olen selkeästi töissä ja se vaan kuuluu kalustoon!
    Se että jos näyttää yhteiskunta kelposelta yksilöltä saattaa vaikuttaa siihen, että huoltsikoilla ja missä ikinä oon poliiseja nähnyt ne myöskään ei ole sanonut että pistä toi puukkos piiloon! :)


  • pyssykainalossa

   Jo on siirtynyt tänne aseet-palstalle tuo susihörhö..aseita tulee aina olemaan vaikka ne kerättäisiin viimeistä torrakkoa myöten pois niin luvattomia riittää ja niitä hankittaisiin lisää jos luvalliset aseet kielletään. Ihan turhaa vouhottamista, rikollisuus ja väkivalta vaan lisääntyy ja itse olen sitä mieltä että kansaisille on annettava mahdollisuus puolustaa itseään ja kansalaisten saatava kanta asetta oman turvallisuuden vuoksi, olisiko ehtinyt tämä eräs saaritappaja ampua niin montaa jos jollaikin olisi ollut ase turvanaan ja itsepuolustukseksi tai muita suojellakseen ampunut tämän sekopään.

   Kyllä nyt vaahdotaan että aseet pois mutta asiahan menee näin että tulevaisuudessa väkivalta ja muu rikollisuus lisääntyy niin paljon että ihmisten pakko kantaa kättä pidempää.

   • Aikansa kun

    poliisiasemia vähennetään, johtovirat lisääntyy ja sen poliisipartion saaminen paikalle kestää kaksi tuntia, niin jäänkö kädet ristissä odottamaan tappamistani, kun huumeista ja alkoholista sekaisin oleva raivohullu on tunkeutumassa asuntooni?


  • Kylläpäs täällä hörhöt ottavat hyvin herkästi nokkiinsa ja alkavat herjaamaan hädissään. Johtuu varmaan siitä, kun huono omatunto kolkuttaa ja lakialoitteeni on niin tuhtia tavaraa. Sitä helposti sortuu alatyylin käyttäjäksi, kun ei voima eikä äly riitä. Jotkuthan esim. turvautuvat aseen ja koiran apuun, kun ei muuten uskalla metsään lähteä petopelon vuoksi. Ja viinahan se vielä yleensä hallitsee kaikensortin aseenkäyttäjien elämää.

   • Maaseudun poju

    Maaseudun pojilla metsästys aseet ok. Muilta kerätään pois.


   • maaseutu jyrää
    Maaseudun poju kirjoitti:

    Maaseudun pojilla metsästys aseet ok. Muilta kerätään pois.

    Juu, aseet voidaan kieltää pääkaupunkiseudulla. Siellähän ne enimmät aseita vastaan vauhkoavat ovat.


   • Asiamies vs. 0

    Kukaan ei ole vielä näyttänyt faktaa minkälainen on asehörhö niin SusiAnalYytikko voisi ensitöikseen hoitaa mielenterveyslaitoksen kanssa yhteistyössä määritelmän joka on ihan yhtä pätevä kuin esim. skitsofreenikko tai maanis-depressiivinen ja palataan sitten hiekkalattikolle, vai mitä sanoo Guru itse!?

    Nimittäin jos aloittaa itse haukkumalla ihmisiä joita ei edes tunne määritelmällä asehörhö, niin turha on alkaa enään sitten huutelemaan kun joku vastaa herjaamalla!

    Ja jätä nyt ihmeessä ne koirat edes pois tästä keskustelusta vai onko sinulla kenties pelkotiloja myös koiria kohtaan?


  • 1+6=8

   Taajamamerkkikö ratkaisisi aseenomistuksen?

  • asevapaa hell-sink-i

   Ehdotus ihan hyvä, mutta pienin lisäyksin:

   Kaikki ampuma-aseet kielletään kehäkolmosen sisäpuolella.
   ( Keittiöveistä saa kuitenkin kuljettaa mukana julkisella paikalla esim. narusta kaulassa )

   Kehäkolmosen sisäpuolella myös poliisilta kielletään kaikki aseet.
   ( Ei sallita edes pamppuja, kaasusumuttimia, sähkölamauttimia, keittiöveitsistä puhumatakaan )

   Muualla Suomessa aselakeja liberalisoidaan ja taksoja alennetaan. Ampumaratoja kunnostetaan ja rakennetaan uusia.

   Kaikkien helsinkiläisten on puolivuosittain käytävä psykologisessa testissä.
   ( Onhan selvää että ovat hulluja tai ainakin tulossa sellaisiksi koska asuvat Helsingissä! )

   Helsinkiläisten on säilytettävä autojaan erikoisella säilytysalueella kehäkolmosen ulkopuolella, silloin kun eivät ole käytössä, liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Auton voi kuitata lyhytaikaista käyttöä varten ja "pientä" maksua vastaan arkipäivisin ja virka-aikana klo 09-16. Väärinkäytöksistä seuraa rikoksentekovälineen menetys valtiolle sekä tuntuva sakkorangaistus. Onhan selvää että liikenneonnettomuudet vähenevät kun autot säilytetään viranomaisten valvomissa halleissa kaukana henkilöiden kodeista. Miksi kukaan haluaisi säilyttää niin vaarallista laitetta kotona! Tästä ei tietenkään aiheudu helsinkiläisille autoilijoille mitään haittaa ja he maksavat ilomielin koko lystin, vieläpä runsaat juomarahat siihen päälle. Turvallisuus on NIIN tärkeä asia, mitäpä emme tekisi sen edistämiseksi!

  • metsän kävijä

   Jotenkin paistaa läpi tuollainen pääkaupunkilaisuus tuosta "aloitteesta". Alla omat kommenttini noihin pointteihin


   1) Aseita saa säilyttää ainoastaan poliisiviranomainen.

   Tarkoitatko, että esim Pellossa asuvan metsästäjän pitäisi ajaa lähimmälle poliisilaitokselle hakemaan aseensa mennessään metsälle 1km päähän kotoaan? Matkaa tulis vaivaiset 250km aseen hakemiseen ja toinen samanlainen takaisin viemiseen.

   2) Asetta käyttävän on käytävä vuosittain psykologisissa testeissä.

   Mitähän tälläkin sitten saavutettaisiin?

   3) Joka kerta, kun asetta käytetään, koko aseenkäyttöajan paikalla on oltava yhtä asetta kohti luotiliiveillä varustetut kaksi virallista valvojaa, jotka vastaavat kansalaisten turvallisuudesta.

   Aloittajan täydellinen tietämättömyys aseenkäytöstä paistaa läpi tuosta pointista

   4) Ennen kuin ase luovutetaan käyttäjälle, suoritetaan puhallustesti. Nolla promillea on tietysti ehdoton vaatimus.

   Tämä on ainoa kohta missä on jotain järkeä. Nykyisellään laki ei kiellä aseen käyttöä humalassa, joten lakia pitäis ensin muuttaa.

   5) Lisäksi on suoritettava ruumiintarkastus, jotta asetta käyttävä ei ole piilottanut tamineisiinsa viinapulloja, joista hän sitten mahdollisesti voisi ammuntatapahtuman aikana nautiskella alkoholia.

   Sama tässä. Ei ole laitonta juoda alkoholia asetta käsitellessään

   6) Näistä toimenpiteistä aiheutuvat kulut maksavat aseitten käyttäjät.

   Nuo byrokratiakustannukset aseen hankinnassa ovat jo nykyisellään kestämättömiä. Monesti hankinta/hallussapitolupa maksaa enemmän, kuin hankittava ase.

   7) Lisäksi vielä määrättävä raskas lisävero aseen omistajalle.

   Samankaltainen vero tulisi lätkäistä "muka" vähän saastuttaville tuulivoimaloille. Tuulivoimaa haluavat maksakoot oikeat tuontantokustannukset ja lisäverot erityisen saastuttavasta energiantuotannosta. Bio ruualle pitäis kans laittaa lisävero jolla kombensoitaisiin ostajan tyhmyyttä.

  • asiaton aloitus

   Näkyy taas asehörhöjen typeryys, viitsivät vastata tuon sairaan räähkän aloituksiin.
   Ei asehörhö ymmärrä, että narsistille kelpaa mikä tahansa huomio.
   Täyttä sairasta roskaa on tuon aloittajan provot.

  • saatsa 2452

   Bännikää tämä lukiolainen idiootti pois täältä. Karkaa jo käsistä tämä paska.

   Rikosilmoitus olisi jo lähtenyt jos kirjoittajan nimi olisi tiedossa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   194
   2468
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1648
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1387
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   464
   1149
  5. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   113
   968
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   953
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   34
   906
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   826
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   94
   745
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   707
  Aihe