Leikattu uros rotikka

Rotikan puolesta

Minulla on 2.v rotikka uros, jonka leikkautin n. vuoden ikäisenä. Haluaisin mielenkiinosta tietää mitä koirassani "menetin". Ymmärrän kyllä sen ettei suku jatku, sen kyllä olisi joku kertonut. Onko tällä toimenpiteellä vaikutusta koiran koulutukseen. Koirani on ns. kotikoira joka on sellainen huomionkipee nuollia.
Ei mielestäni mitenkään lässy vaan jos nurkissa kuuluu jotain outoa, ei hauku vaan kuuluu sellainen matala kova murahdus ja sitten katsomaan mitä tapahtuu.
innokas leikimmään ja osalistumaan. Omapäinen ja valikoiva kuulo jos on oikein hyvät tuoksut. En ole huomannut akresiota muita koiria kohtaan.
Joskus komentanut meidän vilaakoiraa ruuastaan. Mutta 16v. kääpiövillakoira on pomo.
Ei ole otetu käyttö koiraksi vaan koti koiraksi. Koulutettu senverran että ns. hienosti hihnassa. Paikka laumassa on osoitettu. Ei kulje ovist ensimmäisenä ja odottelee eteisessä istuen lenkinjälkeen kunnes lekittäjä on ottanut lenkkikampeet pois. Sitten riisun koiralta hihnan. Ruokaan kosketaan vasta luvan saatuaan. mukav kotikoira. Voisiko suositella leikuuta koti koirille. Voisiko se stestoteroonin häväminen vaikuttaa siihen että rotikoiden uhoominen, ja omanarvon tunto heikkenee, ei ole tarvetta rotikoiden tapaan olla itseriitoisia ja omanarvon tuntevia esim.toisten urosten seurassa. Meinaan vaan että voitaisiinko leikkaamalla urokset, joita ei aijota käyttää jalostukseen, saadahieman pehmeimäksi ja näin ollen hieman helpommin käsiteltäviksi. En siltikään vaikka rotikan leikkaisikin suosittele rotua ensimmäiseksi koiraksi. Onhan se puupää ja kasvatuslinja täytyy olla perheessä yhtenäinen ja periksiantamaton, kun sitä vaaditaan. Rotu on hieno ja oaavissa käsissä ollut koira on hieno lajinsa edustaja, enkä vaadi että kaikki kuohitaan. Mutta jos vain saisi myös sitä ns. oglmatapauksia vähemmäksi ja rodun hieman tahriintunutta mainetta kaikinkeinoin paremmaksi. Eläinlääkäri suositti tuota 1.v ikää, koska ei ole luultavammin viellä oppinut uhoamaan ja muitakaan pahoja tapoja. jo opittua ei leikkaus poista. Mutta alkuperäiseen kysymykseen.
Onko jokin asia. muu kuin suvun jatkaminen, joka mielestänne estää leikauksen.
Hyvää kesää ja hienoja hetkiä HIENON RODUN KANSSA.

P:S Ja jos jollain on jonkinlaista ogelmaa koiran kanssa, joka ei saa käyttäytyä uhmakkaasti toisia koiria eikä ihmisiä kohtaan. Pienellä googlaamisella löydät asuinpaikkasi läheltä yhdistyksen tai muunsellaisen, ja sieltä ihmisen jolla on enemmän kokemusta rodusta. Varmaan saat apua ja nevoja, koska uskon ettei kukaan oika harrastaja haluaa rodun mainetta enää tahrattavan, koska se ei ole sen veroinen.

1

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiran kastrointi EI ole ikinä mikään koulutusmenetelmä, sen kertoo ihan jokainen eläinlääkäri. Pallien poistoa suositellaan silloin kun hormonituotannon lopettamisella on oikeasti merkitystä. Jos uros joutuu "ulalle" hormoniensa vuoksi, niin kastrointi voi olla aiheellista. Jos uros nuolee tyttökoirien pissoja, itkee juoksuisten narttujen perään, lakkaa syömästä kun korttelissa on juoksuinen narttu jne. niin voi olla syytä harkita leikkausta. Hormonituotannon lakkaaminen helpottaa sitten koiran oloa, kun ei tarvitse niistä narttujen juoksuista mennä aina ihan sekaisin.

      Jenkkilässähän on ihan tavallista, että koirat steriloidaan ja kastroidaan jo pentuina, joten hormonimyrskyä ei edes ehdi tulla. Suomessa ei ole menty mukaan tuohon automaattiseen leikkauttamiseen, vaan tilanne katsotaan yksilön kohdalla.

      Kovasti hormoneista ylikierroksille meneville uroksille leikkaus on apu niihin ongelmiin jotka aiheutuvat hormoneista (esim. juoksunarttujen perään itkeminen). Muuten luonteeseen kastrointi/sterilointi ei juurikaan vaikuta. Ehkä joiltakin uroksilta ne pahimmat pullistelut saattavat jäädä pois, kun ei ole enää hormonihöyryssä. Mutta joskus kastrointi saattaa myös pahentaa käytöshäiriöitä, jos koirasta tulee epävarmempi hormonien tasoittumisen jälkeen.

      En usko, että menetit koirassasi mitään kun sen leikkautit. Varmaankin syynä oli juuri se liiallinen reakointi tyttökoiriin. Ja kun sukua ei ole tarkoitus jatkaa, niin silloinhan ratkaisu oli perusteltu.

      Kuten totesin, leikkauttaminen ei ole mikään koiran koulutuskeino, koska ongelmat saattavat jopa pahentua leikkauksen jälkeen. Apua on vain sellaisiin ongelmiin, jotka suoraan johtuvat hormonitoiminnasta. Esim. remmissä räyhäämistä tai vetämistä ei millään kastroinnilla paranneta, vaan se vaatii koiran kouluttamista. Kaiken lähtökohta koiran kanssa elämisessä on se hyvä ja kattava peruskoulutus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3310
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2862
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      24
      2699
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2638
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2524
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2355
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1823
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1630
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1486
    Aihe