SARJAPUUKOTTAJA RIEHUI

kettupiiska

Puukottajalla pelottava taktiikka: Haki tuntemattomia uhreja eri puolilta Vieremää
Julkaistu: 02.06.2012 15:21, päivitetty: 02.06.2012 15:39
Vieremän puukottaja etsi uhreja ainakin neljästä asunnosta. Kohteet valikoituivat täysin satunnaisesti, arvelee poliisi.


Ravintolariita johti kolmeen puukotukseen Vieremällä lauantaina aamuyöllä.

Poliisin mukaan puukotuksista epäilty näyttää etsineen kohteita satunnaisesti tunkeutumalla useisiin eri asuntoihin pohjoissavolaisen pikkukunnan keskustaajamassa.

Yhden uhrin tila on hengenvaarallinen. Lievemmin loukkaantuneet pääsivät kotihoitoon jo lauantaina.

Poliisin mukaan parikymppinen vieremäläinen mies etsi uhreja ainakin neljästä asunnosta, jotka sijaitsevat eri puolilla kuntakeskusta. Ensimmäisessä kohteessa haavoittui asunnon haltija kaulan seutuville. Epäilty oli uhkaillut uhria aiemmin ravintolassa. Kaulaan haavoittunut on vuonna 1972 syntynyt mies.

Hieman myöhemmin epäilty yritti tuloksetta tunkeutua toiseen asuntoon. Sen jälkeen hän siirtyi seuraavaan kohteeseen ja onnistui haavoittamaan noin 60-vuotiasta miestä käteen.

Seuraavan hyökkäyksen kohteeksi joutui asunnon ulkopuolella ollut vuonna 1947 syntynyt mies. Hän sai puukosta useita iskuja eri puolille kehoa. Hengenvaarallisesti loukkaantunut uhri on sairaalahoidossa Kuopiossa.

Myöhemmin paljastui, että epäilty oli käynyt myös neljännessä asunnossa, joka oli tyhjillään. Poliisi selvittää, löytyykö vielä muita asuntoja, joihin on yritetty tunkeutua.

Poliisipartio taltutti lopulta miehen sähkölamauttimen ja koiran avulla. Poliisin mukaan mies uhkasi partiota kahdella puukolla.


Satunnaiset uhrit


Hälytyskeskus sai ilmoituksen ensimmäisestä puukotuksesta ennen aamuneljää. Pian paljastui, että puukottaja oli riehunut muissakin kohteissa.

– Pienessä kunnassa suuri osa asukkaista varmaan tuntee toisensa jollakin tapaa. On kuitenkin mahdollista, että uhrit valikoituivat täysin satunnaisesti. Ne uhrit, joita on voitu kuulla, ovat kertoneet, etteivät he tunne puukottajaa, kertoi komisario Heikki Mansikka-aho.

Komisarion mukaan epäillyllä on taustallaan ainakin yksi törkeä kotirauhan rikkominen sekä rattijuopumuksia. Epäilty oli varsin vahvasti humalassa.

Häneltä mitattiin 2,3 promillen lukemat. Miestä ei vielä lauantaina voitu kunnolla kuulustella humalatilan takia.

Tapahtumia tutkitaan kahtena tapon yrityksenä, törkeänä pahoinpitelynä, törkeinä kotirauhan rikkomisina ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

STT/ Jouni Kela

Aivan turha muutella aselakia.
Ihmiset tekee murhia ja satuttaa toisia, ei aseet ym. välineet.
Ilmeisesti Vieremä on liian kaukana Pääkaupunkiseudulta, kun ei tämä suurempaa porua synny.

14

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiukkana vaan

      Jos tuollakin olisi ollut ampuma-aseet käytössä niin jälki olisi paljon pahempaa.
      Hyvä että on puututtu liian löperäihin aselakeihin

      • Järkevä Mies

        Osuit pointtiin Tiukkana Vaan, löperöt aselait avittaa hullut yhä pahempiin veritekoihin.


    • Rölli-Pölli

      Mies hyökkäsi toisen kimppuun puukosta käsin ja uhri tuli liukastuneeksi lisäksi banaaninkuoresta lähtien .... Tosi hirveää! Ampuma-aseet kaikille, ettei tällaista väkivaltaa satu enää.

    • Rör röh

      Hei ketä kiinnostaa kun ei ammuttu, poliitikot on näyttänyt esimerkkiä asiassa eli ainoastaan ampuminen kiinnostaa vaikka puukotettaisiin sata hengiltä on se yksi paskan maku.

    • werwrs

      Suomessa tapetaan vuosittain muutama ihminen / viikko puukolla tai kotoa löytyvällä teräaseella.

      Luvallisella aseella tehdäänalle 0,1 promillea kaikista väkivallanteoista.

    • aseita kaikille?

      Tarkoitatko että, koska aseilla ei tapeta enempää, niin asialle ei kannata mitään tehdä?

      • Wice Mann

        Hyvin oivallettu!
        Vai olisiko niin että aika monen normaalin tasapainoisen ihmisen harrastus ja elämäntapa on kuin maailman suurin ongelma ihmisen pahuteen....Päättele itse...


    • Miksi kaikille?

      Tietysti asialle jotain olisi syytä tehdä, mutta ei aselain muuttaminen ole mitenkään toimiva ratkaisu.
      Jos esimerkiksi kuljet talvella ulkona liian vähissä vaatteissa ja sinulle tulee kylmä...
      Auttaako siihen parhaiten :
      a) Kylmyys kielletään
      b) paleleminen kielletään
      c) ulkona liikkuminen kielletään
      d) laitat lisää vaatetta päällesi

      Eli tässä asiassa tuskin kielloista olisi paljonkaan apua? Jollet sitten valinnut vastausta c.

      Tämä oli siis huono vertaus, koska tässä ei pystynyt olosuhteisiin vaikuttamaan muulla kuin tuolla lisää pukeutumisella.

      Mutta kuitenkin tässäkään asiassa kieltäminen ei ole se ainoa vaihtoehto.
      Kuitenkin on asioita joissa syihinkin voi vaikuttaa muulla kuin kielloilla tai määräyksillä.
      Eikös yleensä alkoholiin liittyvissä ongelmissakin ensin koiteta puuttua syihin mitä johtavat liialliseen alkoholin käyttöön, sen sijaan että yritettäisiin taas alkoholin käyttö ja hallussapito kieltämään? (eihän se silloin aiemminkan kieltolaki toiminut). Eikä edes se Alkon myymälöissä ollut viinan määrien ostorajoitus oikeastaan mihinkään vaikuttanut...

      Eiköhän näissä väkivalta-asioissakin olisi kannattavampaa edes yrittää puuttua syihin kuin välineisiin, sillä ihminenhän on kekseliäs olento joka kyllä osaa halutessaan keksiä ja valmistaa korvaaviakin asioita ja välineitä päästäkseen haluamaansa lopputulokseen...

    • älkää vitsikö enää

      Näissä keskusteluissa henkii lähinnä sellainen keskenkasvuisten näsäviisastelu asioilla, jotka heikosti korreloi siihen itse keskusteltavaan asiaan.
      Sehän on tämä aselaki.
      Kun ampumisia tapahtuu, niin aina nostetaan yhdeksi ratkaisuksi aseiden kieltäminen tai aselakien kiristäminen.
      Ensimmäisten tapausten seurauksena aselakia päivitettiin ja se oli mielestäni ihan hyvä asia. Sillä tukittiin ilmiselvä "aukko" koskapa aseen sai nykyiseen aikaan nähden, turhan kepein perustein.
      Sen jälkeen nämä ehdotukset ovat lähinnä saman ihmisryhmän esiin nostamia ratkaisuja. Noh, jos jotain kiristettävää vielä on, niin se on sitten tuo aseiden säilytys.
      Ehkä joku kunnon lukollinen asekaappi, voisi tuoda jonkinlaista lisä turvaa asiaan.

      Aseiden kieltämistä on toki helppo ehdotella ja se vetoaa helppona ratkaisuna, joka ei koske suurinta osaa kansasta. Se ei toki oikeasti asiaa ratkaise, mutta jostain on toki aloitettava.
      Onneksi nämä ehdotukset tulevat lähinnä asevastaisilta toimittajilta tai muilta rauhan aktivisteilta.
      Virallinen kanta asiaan on lähinnä neutraali, eikä sieltä suuntaan aselaikien päivittämisen jälkeen, ole asiasta juuri innostuttu.

      Täällä taas alkaa aina sama keskenkasvuisten todistelu, kuinka autot tappaa ja pitäisi ennemmin kieltää, tai sitten puukot, tai mikä milloinkin.
      Niillä kun ei ole mitään tekemistä koko asiasta käytävän keskustelun kanssa ja ovat harvinaisen heikkoja verukkeita aseiden puolesta. Lähinnä niissä ilmentyy asianomaisen heikko ymmärrys asiasta käytävän keskustelun suhteen.
      Tosin onneksi tuollaisia perusteluja ei näe missään oikeassa mediassa, vain tällä palstalla. Onneksi siksi, että jos aseiden puolustajat yleisemmin vetoaisivat noin aseiden säilyttämisen puolesta, niin luultavasti aseisiin kielteisesti suhtautuvien määrä nousisi sellaisiin lukemiin, että uhka aseiden kieltämiseksi tulisi todelliseksi.

    • Tupenräpinät

      Mehän vaan näsäviisastellaan paniikissa hiplatulle aselakitorsolle, siispä:

      Koskapa puukottelu juonsi juurensa ravintolariitaan, ehdotan harkittavaksi ravintoloiden kieltämistä, tai vaihtoehtoisesti, että ravintolat öisin säilytettäisiin huoltovarmuuskeskuksen lukituissa tiloissa vahvasti vartioituina. Onko tosi suurelle ravintoloiden määrälle edes todellista tarvetta?

      • hepsankeikkaa

        "Koskapa puukottelu"

        Vähälle huomiolle jää muuten se, ettei moisella taparikollisella ollut sitä asehörhöjen mielestä tavattoman helposti saatavilla olevaa laitonta mutkaa taskussa. Mahtoiko ivanin Ladan takakontti olla loppuunmyyty, eikö sitä löytynyt lainkaan vai oliko niin, ettei edes ivan myy moiselle piripäätaparikolliselle yhtään mitään jälkiseuraamusten pelossa.


    • waler

      Ravintolat voisi laittaa piiloon,niinkuin tupakatkin kaupoissa,
      jottei sarjamurhaajat löytäis niitä
      ei hitto,tästä se ratkaisu löytyikin...

    • SSUOMALAINENNAINEN

      Vielä tuo sarjapuukottaja kävelee ja hengittää? MW? Suomi höösää ja hoitaa. Potkut. Ulos maasta. Nyt malliesimerkki siitä, miten Suomessa toimitaan ! Lakimuutokset vireille heti ! Että nää villieläimetkin saavat tietoonsa. Kaikki, joilla palautus Suomesta, se täytäntöönpannaan heti nyt ! Suomen ei tarvitse miettiä lainkaan sitä, mitä muut ajattelee ja sanoo. Me ollaan me !

      • ammuskelija

        Tällä palstalla keskustellaan aseista ja niiden lupakäytännöistä. Mene muualle huutelemaan perustelemattomia mielipiteitäsi, jotka eivät kuulu palstan agengaan.

        Kaiken maailman vuohottajat viitsivätkin kaivaa vuosia vanhoja keskusteluita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe