Hiljaisen myynnin kokemuksia?

Allison

OKT menossa jossain vaiheessa kesää myyntiin. En halua isoa laumaa ihmisiä kerralla paikan päälle, joten olen kiinnostunut nk. hiljaisesta myynnistä, jossa välittäjä ilmoittaa etsijälle kohteesta ja tuo vain 1 pokan kerralla paikan päälle.
Kotonani on paljon arvoesineitä, pieniä ja suuria ja suoraan sanottuna tämä on syy tähän myyntisysteemiin. En siis luota ihmisten rehellisyyteen, niin pahalta kuin voi kuulostaakin.
Jos joku on myynyt näin talonsa, olisi kiva kuulla miten sujui, kuinka paljon kävijöitä ja missä ajassa myit.

9

6767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valinta on toki omasi, ja sinun kannattaa miettiä miten monta kymmentä tuhatta euroa olet valmis menettämään valitsemallasi myyntitavalla.

      "Hiljaisen myynnin" myynnin huonot puolet.

      - Väärällä välittäjävalinnalla taloasi ei saada myytyä.
      - Sen parhaan markkinahinnan maksava ostaja ei saa koskaan edes tietää sen olevan myynnissä.
      - Ostajalla ei ole ostopainetta, eli tarjoaa talostasi vähemmän (= sinä menetät rahaa).

      Kun asiaan lisätään ihan perusfaktat, eli minun 8-vuotisen uran aikana yhdellässäkään esittelyssä ei ole varastettu mitään (koskee itseni lisäksi n. 300 entisen ja nykyisen välittäjäkolleegan esittelyitä). Ja ainahan voit edellyttää valitsemaltasi välitysliikkeeltä, että julkisissa esittelyissä on läsna ainakin kaki välitysliikkeen edustajaa. Toinen vaihtoehto on, että raahaat turhat "arvokkaat" tavarasi väliaikaisvarastoon... Mutta jos olet valmis tyytymään 10-20 % markkinahintaa alempaan kauppahintaan, niin sen kuin laitat "hiljaiseen myyntiin!!!

    • Allison

      Minullakaan ei ole myyntipainetta. Vietän tavaraa pois kesän aikana kakkostaloon, jolloin talosta tulee tietysti tyhjempi, mikä ei ehkä ole hyvä.

      Näitä tavaroita ei voi kuitenkaan kaikkia raahata pois, enkä edes halua alkaa tekemään turhia juttuja ja vielä kiireellä sen vuoksi, että myyn.

      Toki voin ehdottaa välittäjälle erillistä sopparia, mutta eivät suostu kuitenkaan :) Mikä kertoo...mistä? Yksikään välittäjä ei ole koskaan halunnut selvittää minkäänlaista poikkeussopimusta mitään kautta. Liikaa riskejä vai liian vähän ammattitaitoa/halua?

    • Jos ei ole kiire,

      Niin heitä välittäjä kokonaan pois välistä. Sillä keinoin saat parhaan hinnan talostasi, ei ole ketään vetämässä välistä. Ei se talon myynti niin vaikeaa ole. Äläkä usko kun välittäjät alkavat itkeä tästä.

    • kyllä osataan

      Just taas kehua retostellaan kuinka sitä ollaan niin ja näin ja kuinka vuosien aikana on ollut niin ja näin- kuulehan välittäjä- te ootte suurin piirtein käyny jonkun kirjekurssin tuohon välittäjän hommaan ,siellähän roikkuu aina julkkiksia töissä ,kun eivät julkisuudessa menestynyt mm.maria melin, saija hakola yms.
      välittäjälle tiedoksi- myin itse asuntoni ensin hiljaisessa myynnissä, sitten kun oli kiinnostuneita , tein pian kaupat. välittäjät tyrkyttivät palvelujaan, mitä nuoleskelua, että jos et saa itse myytyä, ota yhteyttä jne. meni heti kaupaksi, kun hinta kohdillaan ja muutkin asiat mallikkaasti tehty. miksi antaisit valokuvata nk.arvo-omaisuutesi-kaikki turha roina pois esittelykuvista, siivoa asunto ja järjestele huonekalut mahdollisimman kodikkaasti/tyylikkäästi, niillä ei ole arvoa muille kuin sinulle, rosvot kattelee kuvia netistä- niinhän ne varastaa moottoriajoneuvojakin, kun itsestään kertoo liikaa. ja tottahan toki olet valokuvauttanut omaisuutesi muutenkin mm vakuutusyhtiötä varten.
      itse myyminen vaatii vain viitseliäisyyttä, asioiden selville ottamista jne, oikotieltä saat tulostettua värillisiä esitteitäkin, jotkut teettävät pankkinsa lakipuolella kauppakirjat, ei maksa kait paljoa, sitten ota selville kaikki mahdolliset seikat, mitkä liittyvät asuntoosi, isännöitsijältä saat yli-hintaisen energiatodistuksen.
      älä usko tuota lkv-tyyppiä-se on olevinaan asiantuntija ja ei varmaan muuta tee kuin roikkuu täällä netissä, liekö edes oikea myyjä.
      kauheat kattoa ihmisten asuntoja miten joillakin voi olla niin huono sisustusmaku, nahkasohvat kahden ja kolmen istuttavat on ostettu jostain sotkasta tarjouksesta.
      säästät monta tonnia itse myydessäsi, jos välityspalkkiot liikkuu 2,5-4,5 % välillä.

    • Välittäjä.....

      Tuo kirjekurssi ei koske LKV-kokeen suorittaneita.
      400 osallistuu ja n. 35% pääsee läpi vaikka lähes kaikki jo myyvät asuntojanne.

      • ..........

        Pitää käyttää vain LKV-tutkinnon suorittaneita, myyntineuvottelijat ja myyntipäälliköt saa vapaasti keittää kahvia ja ottaa kopioita.

        Jos on varaa oikeisiin arvoesineisiin niin on myös varaa hankkia uusi asunto ja laittaa vanhaan myynnin ajaksi vuokrakalusteet. Ei niitä isoisän pahkakuppeja kukaan varasta.


      • Travelling Voltas

        Jos LKV-kokeeseen osallistuu 400 henkilöä ja vain 35% ( 140 ) läpäisee kokeen.
        Silloin vois olettaa että tiedot ja taidot eivät ole kyseisillä henkilöillä
        mitenkään huipussaan kiinteistöasioissa vaikka jo myyvät asuntojanne ???


    • Anonyymi

      No johan oli itseään täynä oleva kiinteistön välittäjä. Ei milloinkaan pidä aliarvioida jos haluaa myydä kohteensa ilman välittäjää. Suurin osa laillistetuistakin kiinteistövälittäjistä ei omaa tietämystä rakennustekniikoista tai eri vuosikymmenillä olleista rakennuskäytänteistä. Eli he myyvät vaikka eivät oikeasti ymmärrä mitä myyvät. Suomessa ei ole tiettävästi yksikään välittäjä joutunut vastuuseen pieleen menneistä kaupoista.

    • Anonyymi

      Alalla on välittäjiä, joilla ei ole hajua eri alueiden hintatasosta. Monesti arvio menee yli, mutta ikävintä myyjän kannalta on liian alhainen pyyntihinta. Jos talo menee kaupaksi samantien, on hinta liian pieni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4773
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4572
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4184
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3147
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2691
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      221
      2163
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2163
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1775
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe