Sfc-alueiden "kesäorjat"

kausipaikkaunelma

Nyt keskustelua tästä talkoo toiminnasta joka on hiipumassa monilla alueilla, paikat pysyvät siistissä kunnossa ja homma pelaa maksut kohtuulliset tämän päivän muihin maksuihin verrattuna. Mutta onko se toimivaa jos perhe joutuu päivystämään kausipaikkansa vuoksi viikon kesälomastaan?
Voisiko tähän tulla muitakin ajatuksia siitä miten paikat pysyvät hoidettuina.
Moni mukava kausipaikka menee meidän perheeltä ohi koska työmme puolesta emme voi tehdä tuota päivystysviikkoa. Katsotaanko pahansuopaisasti kausipaikkalaisia jotka eivät tee vuoroaan vai potkitaanko pois?

21

1181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sfc-päivystäjä

      jos kerran kausipaikan hommaa, niin luulis, että sitä sitten muutenkin tulee aikaansa vietettyä siellä kausipaikallaan ja kun kerran on paikalla niin eikö se päivystys mee siinä samassa.

      yks vauhtoehto olis tietysti pilkkoo toi viikon päivystys vaikka kahteen osaan esim. 3 4 päivää.

      • 15v. kausipaikka

        On se kesäisännyys saatu hoidettua 3 päivän työvelvotteellakin. Kausipaikka on halpa sellaiselle, jotka paljon on paikalla. Ei se kannata kuitenkaan kaikille.
        Vieraan työvoiman käyttö karkeasti kaksinkertaistaa hinnat, joten siihen täytyy sitten tyytyä, jos talkoohenkeä ei löydy.


    • SFC-96xx

      Voithan aina " osta " tuuraja niin et tarvii ite tehdä mitään. Silloin kausipaikka on halpa sinä vaan kärsit siitä ei muut!

    • ja tää on tosi

      Kyllähän kaikkien alueella olevien pitää maksaa kausimaksu.Ja ei siihen enään mielestäni tarvi kenenkään tehdä yhtikäs mitään työtä.Ja ne jotka sitä työtä siellä tekevät eli nämä niinsanotut isännät kukin vuorollaan HEH EIVÄT MAKSA MISTÄÄN YHTIKÄS MITÄÄN se on heidän niinsanottua palkkaa.Jos joku uskoo että talkoita joku vielä tekee vuodesta toiseen on aikaansa aikapaljon jälki junassa.Olisi kovin suositeltavaa jo vihdoinkin joka alueelle palkalliset työntekijät vältyttäisiin monilta riidoilta jotka tulevat just näitten niinsanottujan kellokkaitten taholta.Kuule ei se paikalla olo sopivaa silloin kun on ottanut kossua heti kun on alueelle maastoutunut.

    • mutta ei haittoo

      Kyllä katsotaan pahasti ja näytetään oikein kunnolla että voisit häipyä siis sanotaan suoraan.Näin on tapahtunut eräällä alueella.Karavaanari ei ole enään kaikkien kaveri.

      • volvere

        Jos et tee vuosisopimuksessa selkeästi mainittua isäntävelvoitetta, niin vuosipaikkaa ei enää uusita. Asia on paperilla molempien sopimusosapuolten tiedossa joten ymmärrys ei pitäisi tuottaa ongelmia. Vapautus velvotteesta myönnetään vain selkeän terveydellisen syyn tai korkean iän vuoksi.
        Mukavasti aiheuttaa tämä vuosipaikoissa vaihtuvuutta. Ei pitäisi kenelläkään olla valittamista kun uusia vuosipaikkoja on sopivasti tarjolla. Ei pääse kasvamaan koivuja aisaan kiinni niinkuin lempivaarassa.


    • Ei ole koskaan ollutkaan, omat lait omat tavat, pitäisivät vain itsellään mitä sivullisia siihen sotkevat.

    • 25

      Karavaanari haluaa halvalla vuosisopimuksen, ettei kulu rahaa. Ruumiinrakenne ei myöskään ole suunniteltu ruumiilliseen työhön. Työ ja raha kulkee aika usein käsi kädessä.

      Eikö se voisi olla näin. Kausipaikka maksaa esim. 700 eur mutta työvelvoitteella esim. 500 eur Hintaero pitää olla niin suuri että hiukan ylisyönyt karavaanarikin valitsee työvelvoitteella ja jos ei valise niin hinnalla pystyy hankkimaan ulkopuolisen tai toinen vaunukunta hoitaa homman omansa lisäksi ja saa siitä myös toisen alennuksen.

      Kerhotalleissa toimii aika hyvin. Kerholainen saa tallipaikaastaan vuosialennusta jos osallistuu kerhon järjestämiin tapahumiin omalla työllään. Vähentää kerholaisen kiireitä kummasti talkoopäivinä, aikaisemmin oli lähes kaikilla jotain menoa talkoopäivänä. Nykyisin ei ole selittäjiä lainkaan, kun saa kaksi vuokratonta kuukautta tallipaikastaan. (Kokouksessa päätetään työpäivät ja saatu alennus)

    • kyksi tai kaiksi

      Kyllähän tämä työvelvoite on aivan oikein mutta tämä se iso mutta onkin siinä kun siellä kokouksissä tämä puheenjohtaja sattuu päästämään suustaan että kaikki kausipaikkalaiset maksavat paikasta ja sähöstä niinkuin muutkin.Pitäisi kertoa että jos ja kun osallistuu niihin työvelvoitteluun niin silloin maksetaan niin ja niin paljon tai ei mitään HÖ Joo ja sitten ne muut matkat ja kalja kokouset päälle heh heh. Eihän olla satusetiä eihän ja naukumaijoja eihän?

      • nyt jo vanhus

        Isäntä velvoite kaikilla kausipaikkalaisilla ja alue hinta on huomattavasti halvempi kuin alueilla joilla on vapaaisäntä töistä ja ei se niin kamalaa ole,tutustuu ihmisiin ihan eri tavalla kun on toivottamassa tulijat tervetuleiksi. On oltu liki kolmekymmentä vuotta aina kesäisin isäntinä,nykyisin vain viikko,aikaisemmin meni useampikin viikko ja kyllä tuli tuttuja. Hymyä naamaan!


    • nuari immeinen

      Nih tosta kun lähdetään ylös päin niin kyllä otetaan vieraat hyvin vastaan.Toivotetaan tervettulleeksi ja ohjataan ja autetaan leirin kokoamisessa.Alotetaan vaikka Lukkuhaka,Koivulehto.Kalajärvi,Linulahti. Ja aina ylöspäin jostai syystä ovat erilaisia kuin täällä niiin--------- Mitähän jos nämä niinsanotut muut ovat niin väsyneitä hommiinsa tarttis varmaan jo vähän sitä lommoo ja pekkaspäiviäkin.Noh eihän sitä voi hymyillä jos on väsynyt tai muuten kuntokin hoonompi hik hik.

    • jussi 2012

      Krapuranta terveisiä.

      Tuo alueelle vastaanotto, eli tullaan näyttämään paikka tyyliin aja polkupyörän perässä on todella hyvä vastaanotto systeemi. Siinä jo alueisäntä pystyy ohjaamaan läpsiperheet lähelle leikkipaikkoja ja vastaavasti vanhemmat pariskunnat taas pois siitä hulinasta. Se siitä, mutta....

      Olin Oripään OKRA näyttelyssä ja yövyin Krapurannassa (oripäässä) joka on Loimaan karavaanialue. Aikaisemmin en ole ollut Krapurannassa ja ensimmäinen käyntini olikin polkupyörällä teltta- majoituksella, poljettuani noin 80 km.

      Krapuranta on todella siisti paikka, WC:t on siistejä ja niiden siisteyttä myös oikeesti valvotaan. Alueella noudatetaan myös sääntöjä, alue hiljeni yöksi vaikka väkeä olikin aika paljon. Aluetta uskaltaa suositella vaativallekkin matkalaiselle.

      Alue ei ole telttailualue, mutta satunnainen matkamies saa sinne telttansa pystyttää.

      Alueella on otettu lapset hyvin huomioon leikkipaikkoineen, uimapaikka liukumäkineen. Sauna lämpiää päivittäin, naisten ja miesten saunavuorot sisältyy hintaa, perhesaunan saa erikseen varata maksaa kai jotain.

      Mennessäni alueelle oli vastaanotto hyvin positiivinen ja lämminhenkinen. Terveiset vaan kaikille alueisännille vai millä nimellä heitä punatakkisia henkilöitä nyt kutsutaankaan. Punatakkisia on alueelta helppo löytää jos apua tarvitsee. Itse paljon leirintäalueita kiertäneenä (45 yötä vuonna 2011) paikka on ihan parhaasta päästä.

      Mikään nuorten rymypaikka alue ei ole, eli nuorille bileporukoille joilla isän asuntoauto lainassa alue ei sovi, eikä alueelle todennäköisesti edes kaivat.

      Lämpimiä kesätuulia

      T-jussi

    • 126529

      Moni näistä SFC-alueista toimii vain niin sanotusti talkoovoimin . Alueella on useinmiten isäntävelvollisuus 3-4pvä tai joissakin koko viikko , 53 viikosta 52 on siis vapaa , aivan hirveetä olla yksi viikko tai 4 pvä kiini isäntänä tästä ajasta !!
      Vai onko , meidän alueella toimitaan niin ellei joku pysy sitä tekemään , maksaa vuoronsa jollekin joka tekee .
      Itse en pidä isäntävelvoitteen suorittamista ylivoimaisena , samoin osallistun talkoisiin alueen viihtyvyyden säilyttämiseksi tai sen lisäämiseen .
      Tervetuloa viihtyisään ja lapsiystävälliseen Sarapistoon , Suomen Sauvoon .

    • manamansalon martinl

      Onhan paljon ns.yleisiäkin alueita,joille voi sfc-järjestöönkin kuuluva menna kausipaikalle,niillä ei yleensä ole isäntävelvoitetta eikä hintakaan silti aina ole kamalan korkea.Esimerkkinä mainitsisin Manamansalossa olevan Martinlahden alueen,jossa kesäkausipaikka on vain 250e sisempänä alueella ja 350e aivan rannassa.Kausipaikkalaisen täytyy huolehtia vain oman vaununsa ympäristöstä,muuten aluetta pyöritetään perheyrityksenä ja kaikkialla on siistiä ja puhdasta.Suurin osa kausipaikkalaisista kuuluu sfc-järjestöön.Samankaltaisia alueita on varmaan muuallakin Suomessa.

    • justjajoojuupajuu

      Huomasin Koivulehdossa vietettäneen hengellistä viikonloppua...Onkohan paikalle kovinkin tyypillistä?Nimimerkki ei rellestäjä,mutta ei uskovainenkaan,jonka mielestä leirintäalue on leirintäalue ei uskonsuuntausten ilmentämispaikka.

      • kunhan vastaan

        On kai uskovaisillakin oikeus viettää aikaansa yhdessä. Jos vuodessa on 52 viikonloppua ja yksi niistä on hengellinen tapahtuma, on kyllä todella ahdasmielistä, jos sellaista ei voi suvaita, vaan kirjoittaa kommenttinsa jopa kahdelle palstalle. Kyllä tiedän, että suvaitsemattomat ovat suvaitsemattomia, mutta on kai ihmisillä oikeus viettää aikaansa harrastusten ja samankaltaistensa kanssa. Sen turvaa jo lakikin.

        Kukaan ei kiusaannu siitä, että monet viikonloput karavaanarialueet täyttää juoppojen ja bileporukoiden vaunut ja tavallinen matkaaja ei saa yörauhaa, mutta antaas olla kun kerran vuodessa paikalla on uskovaisten joukko, niin jo ollaan heiltä kieltämässä oikeus kokoontua.


      • pööööööööööööööuuuuu
        kunhan vastaan kirjoitti:

        On kai uskovaisillakin oikeus viettää aikaansa yhdessä. Jos vuodessa on 52 viikonloppua ja yksi niistä on hengellinen tapahtuma, on kyllä todella ahdasmielistä, jos sellaista ei voi suvaita, vaan kirjoittaa kommenttinsa jopa kahdelle palstalle. Kyllä tiedän, että suvaitsemattomat ovat suvaitsemattomia, mutta on kai ihmisillä oikeus viettää aikaansa harrastusten ja samankaltaistensa kanssa. Sen turvaa jo lakikin.

        Kukaan ei kiusaannu siitä, että monet viikonloput karavaanarialueet täyttää juoppojen ja bileporukoiden vaunut ja tavallinen matkaaja ei saa yörauhaa, mutta antaas olla kun kerran vuodessa paikalla on uskovaisten joukko, niin jo ollaan heiltä kieltämässä oikeus kokoontua.

        Kokoontukaatten ihan missä haluatte.....


      • uhuhuhuhuhuhuhu
        kunhan vastaan kirjoitti:

        On kai uskovaisillakin oikeus viettää aikaansa yhdessä. Jos vuodessa on 52 viikonloppua ja yksi niistä on hengellinen tapahtuma, on kyllä todella ahdasmielistä, jos sellaista ei voi suvaita, vaan kirjoittaa kommenttinsa jopa kahdelle palstalle. Kyllä tiedän, että suvaitsemattomat ovat suvaitsemattomia, mutta on kai ihmisillä oikeus viettää aikaansa harrastusten ja samankaltaistensa kanssa. Sen turvaa jo lakikin.

        Kukaan ei kiusaannu siitä, että monet viikonloput karavaanarialueet täyttää juoppojen ja bileporukoiden vaunut ja tavallinen matkaaja ei saa yörauhaa, mutta antaas olla kun kerran vuodessa paikalla on uskovaisten joukko, niin jo ollaan heiltä kieltämässä oikeus kokoontua.

        Hyvä vain tiedottaa mikä camping minkäkinlainen niin saapi jokainen tehdä valintansa.Todella.Suomi on vapaa maa.


      • kunhan kysyn
        uhuhuhuhuhuhuhu kirjoitti:

        Hyvä vain tiedottaa mikä camping minkäkinlainen niin saapi jokainen tehdä valintansa.Todella.Suomi on vapaa maa.

        Aivan tavallinen SFC-aluehan tuo on ja lienee varattu uskovaisten kokoontumiseen ja kemuihin ko. viikonlopuksi. Onhan niitä ravintoloita ja monia monia muitakin paikkoja varattu erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia varten, joten miksi tämä nyt niin erityinen tapahtuma olisikaan. Camping on camping vaikka siellä joskus jopa uskovaisetkin sattuisivat paikkaa pilaamaan omassa seurassaan. Kyllä on uskontofoobikot ahdasmielisiä. Ei se uskovaisuus tartu, vaikka alueella kerran vuodessa joku uskovainenkin porukka sattuisi viipymään viikonlopun.

        Eihän se paikkaa muuta miksikään, vaikka siellä erilaiset piirit pitävät tapahtumiaan. Samassa paikassa voi olla yhtenä iltana virsilaulua ja seuraavana vaikka vapaa-ajattelijoiden kokous eikä kokoustila siitä miksikään erityiseksi muutu.


    • itse tehden...

      Meil on jo toisella sfc-alueella kausipaikka eikä kummassakaan ole orjavelvoitetta. Nykysessä ei sellasta isäntää olekaan nykyään. Alue on omatoimipaikka ja hinta edullinen. Viihdytään hyvin. Alueita on monenlaisia ja valinnan varaa. Jos ei siedä isäntäpakkoa ni kattelee toisen paikan.

    • sdhfdghfhsd

      "Jos ei siedä isäntäpakkoa ni kattelee toisen paikan."

      Mutta karavaanari ei halua maksaa mistään mitään, eikä työvelvoitekkaan oikein sovi,siitä saattaa joku toinen hyötyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe