AMK-haku USA:haan vaihto-opiskelijaksi

MKI89

Haluaisin päästä USA:han vaihto-opiskelijaksi. Ongelma on, ettei omasta koulutusohjelmastani ole USA:han suoraan mitään ystävyyskoulua vaan kaikki hakujärjestelyt tulisi hoitaa käytännössä yksin. Miten vaikea USA:han on hankkia opiskelijaviisumi ja miten minun tulisi lähestyä niitä yliopistoja, joihin haluaisin hakeutua?

Toinen asia on, että pelkään jääväni yksin. Minulla ei ole juuri kavereita Suomessakaan, joten pelkäisin, että en pääsisi joukkouhin ulkomaillakaan. Miten yleistä on, että vaihto-opiskelijat eivät ystävysty muiden kanssa ja jäävät oikeasti yksin pärjäämään uudessa maassa?

Miten hankin asunnon? Yliopistoissa luulisi pääsevän joihinkin opiskelija-asuntoihin, mutta itseäni kauhistuttaa jonkun kanssa yhdessä asuminen. Sinänsä ehkä huonot lähtökohdat ulkomaille lähtemiseen, mutta oma yksityisyys on minulle tärkeä asia. Mieluummin jopa menisin johonkin sijaisperheeseen kuin olisin jossain "dormissa", jossa ei olisi vessaa eikä keittiötä omassa huoneessa ja huoneen joutuisi vielä jakamaan toisen ihmisen kanssa. Onko USA:han lähtiessä mahdollista hankkia joku opiskelijalle halpa oma kämppä? Onko sijaisperhe mahdollisuutta parikymppiselle vai onko ne vaan lukioikäisille?

Kaikenlaista tietoa kaipaisin ja erityisesti Yhdysvalloissa olleilta :)

2

682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdjskfjdksfs

      Voisit mahdollisesti hakeutua vaihtoon ISEP Direct-ohjelman kautta. Sitä kautta viisumin saanti ym. järjestelyt eivät ole mikään ongelma: http://www.isep.org. Tätä kirjoittaessa nettisivu ei toimi, joten siksi en ole ihan varma, käykö tämä ohjelma. Netissä on kuitenkin muita tietolähteitä.

      Jos ISEP Direct ei onnistu, niin sitten voit hakea free mover-vaihtarina ja tästäkin on paljon tietoa netissä. Oman koulusi vaihtovastaavat osaavat varmaan opastaa.

      Vaihdossa voi hyvinkin käydä niin, että Suomessa normaalisti yksin oleva saakin paljon kavereita, sillä ulkomailla sinua ei kukaan tunne ja voit tavallaan karistaa itseltäsi Suomessa pitämäsi roolin ja ottaa rohkeasti kontaktia ihmisiin. Kukaan ei tunne sinua eikä odota sinulta mitään roolia, se tilaisuus kannattaa käyttää hyödyksi!

    • tuleva tradenomi

      Ota toki huomioon, että yliopisto jenkeissä maksaa jonkun verran... Jos ei ole partneri yliopisto, niin todnäk joudut maksamaan koko summan...

      Ja ei se niin paha ole dormissa ulkomailla asua! Se on oiva tapa ystävystyä muiden kanssa ja ei ole pelkoa, että jäisit yksin jos asut dormissa muiden vaihtareiden tai paikallisten kanssa. Mutta jos oikeasti haluat eristäytyä ja muutta yksiksesi jonnekin, niin ehkä silloin kavereiden saanti voi olla vähän haastavampaa... Mutta on dormeissakin single-roomeja.. Ne on vaan yleisesti älyttömän tyyriitä, joihin sinulla todennäköisesti ei ole varaa jos ei vanhemmat sponssaa..

      Ja mielestäni lähes joka koululla, joka ottaa paljon vaihtareita on jonkinlainen study-buddy-system, ja sun tuleva study buddy auttaa sua käytännön asioissa. :) Älä stressaa liikaa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe