ei anoppia kastejuhlaan?

justiinna

Onko kukaan jättänyt kutsumatta anoppia ja appea ristiäisiin? Mä en haluaisi pilata omia juhlia heidän läsnäololla. Ovat haukkuneet minua hyvin ilkeästi ja perättömästi. Eivätkä osallistu meidän arkeen mitenkään. Aina kun heillä käydään on nälvimistä ja ilkeää ilmapiiriä. Mutta toisaalta ovat miehen ainoat vanhemmat, että onko hänellä oikeus vaatia heidät juhlaan? Tämä vie halun järjestää ollenkaan juhlaa.

5

538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...,,,,,,

      Tokihan sinä yhdessä miehesi kanssa juhlan järjestät, eikö? Eihän päätökset voi olla yksinään sinun. Keskustelkaapa asiasta. Ja toisaalta, ei ole mikään pakko järjestää mitään erityistä kastejuhlaa. Jos haluatte lapsenne kirkon jäseneksi liittää, voitte kyllä hoitaa sen ihan oman perheen kesken (sinä, miehesi, lapsi).

    • Olet äiti. Nyt aikuinen vaihde päälle ja heti: kutsut heidät kastejuhlaan ja iloitset lapsesi kastamisesta täysin palkein. Olennaista on kaste, eivät vieraat. Anna miehesi hoitaa vanhempiensa viihdyttäminen juhlassa, jos et itse halua.
      Jos ovat nälviväisiä ja tylsiä, oman elämänsä he sillä vain pilaavat. Pidä hienot juhlat ja iloitse itse. Pää pystyyn, nuori äiti ja kakkuja ostelemaan!! Siunausta vaavillesi!

    • meillä eivät äitini ja isäni äiti ole lainkaan puheväleissä. Mummo oli kutsuttu sisareni ristiäisiin 11 vuotta sitten, ja hän tulikin tilaisuuteen. Mutta arvatkaapa vain tuliko hän kahville meille kotiin? Eipä tietenkään.Oli vähän höhlä olo ainakin minulla, ja eiköhän se isänikin vähän ihmetellyt. Olin tuolloin 12v.

      On oma päätöksesi kutsutko vaiko et, mutta jos kutsut, ja he eivät vaivaudu paikalle, omapahan on mokansa ja saavat syyttää vain itseään jos lapsenlapsensa ristiäiset jättävät väliin.

    • lil4

      Tuo on tietysti teidän oma päätös mutta kun kerran kysyit niin.. kyllä minusta on hyvien tapojen mukaista kutsua isovanhemmat ristiäisiin. Mikä siinä on niin vaikeaa olla yhden kastetilaisuuden ajan sovussa koolla suvun kanssa? Tuskin he päivää pilaavat.. Suuremman riidan saatte aikaan jos jätätte kutsumatta. Helpommalla pääsette kun laitatte kutsut menemään ja he voivat itse päättää tulevatko.

    • poitsy

      ei sisareni ole kyllä kutsunut isovanhempiaan ristijäisiin eikä ole siskon mieskään omia isovanhempia kutsunut. Syynä on heidän niin pieni asunto johon ei sovi montaa ihmistä kerrallaan. Ristijäisiin on tulossa vain 11 ihmistä papin lisäksi. Jos he suuttuvat siitä niin ei voi mitään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      143
      10396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      55
      2973
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2809
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1689
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1606
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. 82
      1368
    Aihe