Häiden rahoitus

Tuleva talvimorsian

Löysin täältä kyllä viestiketjun, jossa puhuttiin samaa asiaa, mutta se oli vuodelta 2010, maailma on muuttunut jne. Eli miten olette hoitaneet häiden rahoituksen? Oletteko säästäneet rahaa, saaneet vanhemmilta, ottaneet lainan pankista? Itsellämme on se tilanne, että vanhemmilta saadaan ehkä jotain (en kyllä kehtaa pyytää), ja osa pystytään ehkä säästämään, mutta se isoin potti pitäiskin sitten lainata pankista... Ja pliis, ei kommentteja, että menkää sitten vasta naimisiin kun on varaa maksaa =) Budjetin 5000-10000 eur säästämiseen menisi ikuisuus!

18

3469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6587987988

      Jos molemmat säästätte 200e kuussa, niin vuodessa saatte jo melkein tuon 5000 kasaan. Työsskäyvälle ei pitäis olla iso juttu. Ja jos häät on parin vuoden päästä, tilanne helpottuu entisestään. Jos ylimääräistä ei pysty jäämään säästöön, saa muutaman satkun kuussa kasaan tekemällä muutamia työkeikkoja. Vaikka et tällaisia kommentteja halunnutkaan: on ne häät pakko maksaa kuitenkin, miten selviätte lainanhoidosta jos ette saa 5000e kasaan säästämällä?

    • oppeliini1

      Kirkkoon (jos on kirkkohäät) voitte kutsua koko kaupungin mutta vihkitoimituksen jälkeen kutsukaa kotiinne vain sen verran vieraita kuin sinne mahtuu. (oli asuntonne sitten niin pieni ettei sinne sovi kuin vain kummankin vanhemmat) Tee itse edeltäkäsin se hernekeitto ja osta näkkileivät. Itse voit leipoa hääkakun. Sen ei tarvitse olla kymmenkerroksinen marsipaaniluomus!

      Tärkeintä lienee koko juhlassa on että kutsutuille on (jotain syomistä ja) kahvi/se traditionaalinen kakunpala.

      On täydellisen tarpeetonta maksaa häistä rahalla jota ei ole ja luulla/uskoa/toivoa että vieraat rahoittaisivat teidän oman juhlanne.

      • Ilmaherruus taattu

        Hernekeittoa, hernekeittoa tosiaan. Se on hyvää suomalaista perusruokaa, joka kelpaa herroille ja narreille. Katsokaa vaikka vaalitilaisuuksien soppajonoja


    • Vaimo-2012

      Meistä kumpikin oli pari vuotta jo ollut työelämässä kun häät pidettiin, ja itse oltaisiin kaikki voitu maksaa, ja enemmänkin, jos olisi tarvinut. Häiden budjetti oli noin 10 000e, vieraita 100. Molempien vanhemmat kuitenkin maksoivat isoja juttuja (hääpaikka, bändi, ruuat, viinat) puoliksi, joten siis puvut, häämatka, valokuvaaja ja koristeet ym maksettiin itse, joten veikkaisin että itse maksettiin lopulta noin 5000e...? Tosiaan oli jo valmiiksi meillä tileillä yhteensä 10-20te, eli kevyesti oltaisiin itsekin kokonaan kaikki maksettu. Ei toki kieltäydytty maksuavusta, kun sitä haluttiin antaa! :)

      Ja häälahjojen ohella saimme häälahjaksi myös rahaa, noin 3000e, mikä sattui olemaan sama summa kuin häämatkan hinta. Eli loppujen lopuksi ehkä se pari tonnia meni omaa rahaa häiden kuluihin.

      En kyllä lainarahalla menisi naimisiin, kaksi aikuista ihmistä saa kyllä säästettyä palkoistaan yhdessäkin vuodessa häihin tarvittavat rahat? Keskituloisella kun nettotulot on varmaan jotain 1500-2000e/kk, joten ainakin toisen puolison palkan pitäisi pystyä kuukaudessa säästämään häitä varten. Näin ollen ainakin kymppitonni vuodessa tulisi säästöön, ja sillä jo kustantaa häät ilman lainaa.

      Eri asia jos teillä on lapsia, talon lainaa, työttömyyttä, tms tekijöitä vaikuttamassa, mutta puhunkin nyt kahden, lapsettoman, velattoman, työssäkäyvän ihmisen säästämisestä! :)

      • Kokenut tietää

        Kovin suurista summista puhut. Kyllä sitä pienemmälläkin rahalla pääseen onnellisiin naimisiin. Nimim Kokemusta on


    • jessicae547

      Meillä olisi häät ensi kesänä jos hyvin sattuu. Meillä ei ole niinkään budjettia vaan minimilinja. Olen ostamassa hääpukua max hinta 70 joten morsiustyttöjen puvuiksi maksimissaan 15e kpl. Kaikki mahdollinen on kierrätettyä (jos ei itsetehtyä)mutta meillä ei ole mitään kierrätysteemaa vaan kaiken pitää näyttä hyvältä eikä niinkään vintagehippiä. Ainut on tuo ruokapuoli johon pitää ehkä ottaa lainaa sen tonnin tai kaks. Olen miettinyt että jos tässä pikuhiljaa tekis kaikkia pikkuhankintoja niin ei tartte ostaa kaikkea kerralla. Ollaan nyt katsottu missä pidetään. Yksi kiva kylätalon vuokra olisi 40 kyläläismaksu. Mutta se sopii meille ollaan nähty niitä kartanoita muitten häissä joissa ei näe eikä kuule seinien takana olevaa ohjelmaa.
      Mutta meillä on siis ideana tämä että vaivaa voidaan laittaa ja aikaa mutta jätetään se raha toisaalle. Mieluummin sitten ruokaan satsataan.

    • perheen ainoa tytär

      Meillä häät ensi kesänä. Alunperin aikomus oli kustantaa kaikki itse, sukulaisilta kyselemättä. Kuitenkin n. ½ vuotta sitten vanhempani vain tokaisivat, että tiesimmehän heidän osallistuvan häiden kustannuksiin, kuten morsiamen vanhemmilla on tapana. Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan häiden budjetti tulee olemaan n. 8000e, josta vanhempani haluavat kustantaa 5000e ->. Vaikka olemme sulhaseni kanssa kummatkin työelämässä, en kieltäydy avusta, koska tiedän vanhempieni olevan iloisia voidessaan auttaa, ja heidän taloutensa on ollut jo pitkään turvattua.

    • Morsian -12

      Itse odotimme mieheni kanssa, että saamme tarvittavan summan rahaa tai laskimme niin, että summa olisi kasassa, kun vihkimispäivään mennessä. Budjettimme on tosin pieni, joten isoja summia ei tarvinnut säästää. Nyt on vedetty rahaa sivuun vajaa puoli vuotta ja kasassa on 4000 €, eikä ole tarvinnut tinkiä mistään normaaliasioista, on vaan laitettu kaikki "ylimääräinen" säästötilille, josta voidaan rahaa sitten kaivaa kun tarvitsee. Tällä hetkellä ei vielä olla kajottu säästötilin rahoihin, hääpukuni, sulhasen puku, kutsukortit jne... on maksettu omilta tileiltä, joten tuo säästötilin summa odottelee lähinnä sormusten ostoa, johon uppoaa kerralla vähän enemmän rahaa. Vielä on tässä aikaa säästellä parisen kuukautta, joten varmasti saadaan sen verran vielä vedettyä sivuun, että jää rahaa sitten myös häämatkaan. Tietty myös häävierailta varmasti tulee rahaa lahjaksi (jota olemme pyytäneet). Vanhempani jeesivät rahallisesti pitopalvelun ja hääkuvien osalta, kun itse niin halusivat :) Itse en siis menisi lainaa häitä varten ottamaan, mutta kukin tyylillään!

    • suvultako

      Maistraatissa ettei tarvi suvulta kaikkia vonkua.

      • ilmainen kirkko

        Kirkko on aika usein ilmainen oman seurakunnan jäsenille. Kirkosta ei täten aiheudu minkäänlaisia kustannuksia. Kirkot ovat usein valmiiksi riittävän "tyylikkäitä" ettei niihin tarvitse hankkia mitään koristeluita välttämättä.


    • vaimo

      Noo, ensinnäkin juhlat suhteutetaan käytettävissä oleviin varoihin. Jos on vähän rahaa, pidetään pienemmän bileet. Eikö? Lainarahakin pitää maksaa takaisin ja miten se onnistuu, jos ei pysty muutenkin säästämään paria sataa kuussa?

      Meillä maksoi n. 5000 euroa. Maksettiin puoliksi ja ostettiin samaan syssyyn myös asunto, johon käsirahaan meni 8000. Nämä kaikki oli säästörahaa.

      Häät: Lähimmille sukulaisille juhlat ravintolassa kirkon jälkeen, maksoi 1000. Kavereille juhlat erikseen vähän myöhemmin eräällä huvilalla, maksoi kaikkineen noin 2300. Vaatteet yms. 600 (hääpukuni oli alennuksessa vain 120). Hääkimppu (ihan vaan pyysin ruusuja ja kieloja) oli 20 euroa. Hääyö hotellin sviitissä 150. Häämatka, itse varattiin lennot ja hotellit Pariisista ja Nizzasta 900.

      Ei se sen kummempaa kaipaa..

    • Säästöjä+lainaa

      Me maksettiin osa säästöistä, viimeiset kulut kesälomarahoista. Osa maksettiin lainalla. Häihin meni ehkä n. 5000-6000 euroa häämatkat.

      Kaikkea ei tarvitse ostaa myöskään kerralla vaan pikkuhiljaa.

      Mun mielestä on ok maksaa häät lainalla, ostaahan ihmiset kaikenlaista muutakin "turhuutta" lainarahalla, miksi ei häitä voisi sillä maksaa. Edellyttäen tietysti, että sen pystyy maksamaan helposti takaisin! Kukin käyttää rahansa siihen mikä tuntuu itselle tärkeältä. Ei olisi kyllä tullut mieleenkään pyytää rahaa vanhemmilta.

      Meillä kosinnasta häihin oli 6 kk, joten siinä ajassa ei ehdi kauheasti säästämään.
      Lainan lyhennys meillä on n. 200 e. Tietysti lainasta on kuluja esim. korot, joten kalliimmaksi se tulee. Periaatteessa kyllä vältän lainan ottamista.

    • näin se menee

      Ei mitään järkeä tuhlata rahaa häihin ellei sitä ole paljon. Kirkosta syömään johonkin, jokainen maksaa oman laskunsa ja hääpari hyppää koneeseen ja etelään. Säästäkää rahat muuhun. 37% todennäköisyydellä eroatte 12v sisällä kumminkin (tilastot puhuu puolestaan).

    • Meidän häät maksaa molempien vanhemmat puoliksi. Se on sellainen vanhanaikaanen tapa. Kuitenki me yritetään päästä heidät mahdollisimman pienillä kustannuksilla eli heille tulee jotain n. 4000e. Puvut, hiukset, asusteet ollaan suunniteltu maksaa ite ja myös sviitti mutta en tiedä aikovatko kuitenki maksaa sen sviitin.

      • Perinteet

        Perinteinen tapa on, että morsiamen vanhemmat maksaa häät.


    • näin meillä

      Morsiamen isä jätti perheensä hyvissä ajoin ja jätetty äiti maksoi 100 hlön juhlat.

    • maritimepeter@superp

      Levitä lainata,

      Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen, henkilökohtainen laina maksaa pois laskun? jos kyllä ​​meille sähköpostia nyt niin, että se voi jatkaa tämän transcations, tarjoaa lainan korko 3%. Sähköposti. [email protected]

      lainanottajien Lomake
      Nimi: ..............
      Nimi: ...............
      Lainamäärä tarvitaan: ................
      Maa: ...............
      Käyttötarkoitus: ................
      Laina-aika: ..............
      Sukupuoli: ................
      Kuukausitulot: ..........
      Puhelin: ............
      Matkapuhelin .................
      Ammatti: ........
      Tarkoitus on laina; .....................
      Sähköpostiosoite ........................
      Levitä ennen oikea? ....................

      Mr Maritime Peter

      kiitos

    • opiskelijamorsian

      Meillä budjetti tulee olemaan varmaan n.4000-5000e.
      Mahdollisesti tehdään ruoka itse (me, perhe, ystävät). Tai sitten simppelit tarjottavat pitopalvelusta. Sulhaselle puku löytyy vanhastaan, minulle ommellaan itse. Kimppu on luultavasti pari gerberaa. Vieraita tulisi 90-100, mutta siitäkin voidaan karsia.
      Saadaan luultavasti vanhemmiltani avustusta, mutta varaudutaan maksamaan itse. Häämatkalle mennään, kun on rahaa (ja jos saadaan). Aikaa on 2 vuotta, eli pystytään säästämään(: tosin itse opiskelen ja sulhasella on asuntolainaa, eli ei oikein mitään kerry.Lainaa ei kyllä oteta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1475
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1040
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe