Suurperheiden asuminen

dfsogb

Ihan mielenkiinnosta kyselen kuinka isoja suurperheiden kodit ovat(neliöt, makuuhuoneiden määrä) ja miten lasten huoneet on jaettu? Onko jokaisella lapsella oma huone vai jakavatko saman ikäiset/ samaasukupuolta olevat huoneen? Onko teillä lapsille erikseen leikkihuone ja makuuhuone? Vai miten olette huoneet järjestäneet? Oletteko kokeilleet erivaihtoehtoja ja minkä olette huomanneet toimivan/ olevan huono?
Kiitos jos joku viitsii vastata.

6

441

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omenapuut kukkii.

      Asiallinen kysymys, asiallinen vastaus. Vanhin jo muuttanut kotoa opiskelija-asuntoon. Asumme maalla omakotitalossa, neliöitä noin 200, lapsia kotona 5. Jokaisella omat huoneet, nuorimmaisella tietysti pitää olla iso huone, jotta on tilaa leikkiä ja 2 vanhinta asuttaa koko yläkerran keskenänsä. Uteliaisuudesta kysyn että miten muilla?

    • UmmNoora

      No meillä ei ehkä vielä ihan suurperhe ole, neljä lasta kuitenkin. Meillä on pieni omakotitalo 120/136 neliötä, 4 makuuhuonetta. Huonejako menee silleen että 2 poikaa yhdessä huoneessa ja 2 tyttöä yhdessä huoneessa, 1 makuri meille vanhemmille ja 1 makuuhuone pidetty vapaana tietokone/leikkihuoneena... Voi olla että meille vielä joskus pari lasta tulee, ne saa sit jakaa sen leikkihuoneen:)

    • 8ihmisenperhe

      Olisikohan meillä jotain 150 neliötä, 200 ei kuitenkaan ole. Perheessä on 6lasta (kahdet kaksoset) ja tietty minä ja mies. Meillä lapset nukkuvat sukupuolten mukaan samoissa huoneissa, kaksi tyttöä omassa ja kaksi poikaa omassa. Ikäeroja toki löytyy aika paljonkin, joten kinaa on aika paljonkin tyttöjen kanssa. 17v tyttö kun haluaa omaa rauhaa ja hänen kanssa huoneessaan asuu 8v pikkusisko ;-) Meidän nuorimmat, eli kaksostytöt ovat kaksin huoneessaan. Aikuisille toki oma makkari.

      Emme ole muita huonejärjestelyjä kokeilleet. Kun talossa on ollut pieni vauva, niin hän on nukkunut meidän makkarissa. Tätä ei edes kokeiltu, kun kaksoset syntyivät. Tilaa kun on niin vähän. Lapsien ollessa ihan pieniä oli tyttö- ja poikakaksoset yhteisessä huoneessa, mutta heidän kasvaessa (ja toisten kaksosten synnyttyä) siirryimme tähän samaa sukupuolta-järjestelyyn.

    • etnäinmeil

      7 henkilöä parisataa neliötä. Kaikilla ei omaa huonetta.

    • Keskisuuriperhe

      Meillä on vain kolme lasta ja kaikilla oma huone. Enempää lapsia ei tule, koska en ole halukas laajentamaan taloa tai muuttamaan isompaan taloon. Neliöitä talossa 120. Näin on hyvä.
      Kun lapset muuttavat kotoa, voimme silti jatkaa asumista tässä, vaikka toki talo on sitten hiukan liian suuri kahdelle hengelle, mutta onpahan sitten väljyyttä. Yhdestä huoneesta teen miehelle työhuoneen, toisesta itselleni kirjaston ja kolmannen lapsen huone jääköön vierashuoneeksi.

    • 19+4

      Meillä 5 lasta ja lapsiluku nyt täynnä. Omakotitalo n.230neliötä. Makkareita 7. Jokaiselle lapselle tulee oma huone (vauva vielä vanhempien makkarissa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe