KAHVIPIRTTI 65 / 2012

Kauniin aamun tervehdys täältä Koneveden laitamilta.
Aloitellaan pirtti taas uuteen pukeutuneena, sillä nyt vaihdan verhot valkoisiin pitsiverhoihin, läpikuultavat tätä auringon valoa, mitä niin kovasti ollaan odotettu.
Poppanoissa mitkä pöydälle laitan, hehkuu hennot värit valkoisella pohjalla, ohuita raitoja keltaisesta, ruskeasta ja hennosta vihreästä.
Kielokimput maljakoihin, tuoksu huumaa, eipä raaskisi tuoksua kavin tuokusulla pilata, mutta nenä kiini kimppuun sieltä sen tuoksun aistii.
Laitan viellä vihertävät kynttilät sadepäisiä varten, niitäkin varmasti kesään mahtuu.
Nyt vielä yritän henkiä tuota mahtavaa koivikon hehkua tänne pirttiinkin, mikä tästä ikkunasta näkyy.
Kirkkaan sininen taivas, pääskysiä vain yksi pariskunta lennossa.
Aiemmin täällä oli paljon pääskysiä, mutta kun karja hävisi ja muutama kesä sitten navettakin purettiin, on pääskyset kadonneet.
Olohuoneen ikkunasta maisema on nyt mahtava, loiva mäki , taustalla pelto missä oras on noussut ja metsä siellä taustalla, on silmille ihanuutta.

Kasvit on nyt maassa ja piha muutenkin melko valmis, nyt vaan käyn kurkkimassa, miten kasvu onnistuu.
Hyvin on mansikka kukkaa työntämässä ja omenapuissa valkoinen kukkameri, joissa mehiläiset viihtyy, onneksi.
Hyvin on pullat uunissa tällä hetkellä, konekin pelaa;)

Tuolla vanhassa pirtissä on ollut monesta asiasta puhella, hillloja en ole koskaan kerännyt, ja varmaan nykyisillä jaloillani en kyllä tule keräämäänkään.
Muita marjoja vielä yritän keräillä, kun ovat niin lähellä.
Ihmettelin irkun kertomaa nilkkojensa huonosta kunnosta, no eipä sitten paino olekkaan syy minun nilkoihini, koska irkku sinulla ei ainakaan ylipainoa, silti kipu vaivaa.
Kaikesta vaivasta syyllistetään yleensä ylipainoa.

Perästähiihtäjiä ei pirtissä ole, kyllä rintarinnan hiihdellään, mikä onkin hyvin suotavaa, kukaan ei ole pyrkimässä keulaan, ehkä hiukan liiankin vaatimattomia jotkut ovat;)
En minäkään tykkää olla sellainen joojoo ihminen, mielipiteitäni yritän tuoda esille, joskus väärin ymmärretään, mutta sekin on kestettävä.
Mitä maailmasta tulisi, ellei mielipiteitä olisi ja niitä ilmineerattaisi, se on sitten eri juttu, miten yhteinen sävel löydetään.
Aina pitäisi jaksaa muistaa, että mielipide on henkilökohtainen ja jokaisella siihen on oikeus.
Ihan periaatteesta ei kannata eri mieltä, joskus voi jollakin olla parempi idea,,, olen senkin kokenut, vaikka hyvin varma omista aatoksistani olenkin, hih.

Mutta nytpä tuli jo tuttu, pitkä juttu, jaksaa kuka jaksaa lukea loppuun.
Kaunista päivää sinne mihin aurinko ylettää, toivottavasti myös Hintriikalle.
Tänään on pakko tätä talon sisusta ruveta siistimään, on jäänyt hunnigolle sellaiset, kun ulkona on pitänyt tonkia, takapuoli pystyssä.( varmaan hauska näky)

Tervetuloa toivotamme kaulimen kanssa kaikki uudet ja vanhat kirjoittajat, kynnys matala ja muu samaa mitä aiemmin on mainittu.

209

1013

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ramoona*

      Ensimmäisten joukossa täällä nautin uutukaisen pirtin aamukahvista lumoutuneena SkillaNin vehmaan maiseman kuvauksesta ja pirtin kielon tuoksusta. Rautalammin reitti järvineen, virtoineen ja koskineen ja Konnevesi koskineen ovat hyvinkin tuttuja vesimaisemia, tiedän miten kaunista siellä suunnalla on.

      Marjanpoimintaan pirtin kävijöiden jutut kääntyvät , onhan nyt aika tarkkailla marjojen kukintaa ja toivoa pölyttäjiä. Lakkasoita ei täällä juuri löydä, pari litraa ostan ja minusta metsävadelmat ovat yhtä hyviä. Vaapukka, vaarain, vadelma,vattu...silläkin rakkaalla lapsella on monta nimeä... eräs velmu vanha mies minut nimesi vaapukkarouvaksi, kun samoissa puskissa monasti tavattiin. Lakan raakileita meillä sanottiin supuiksi ja paheksuttiin, kun hätäisimmät rohmusivat suppuja siätiloihin kypsymään.Täälläpäin vuokrataan hedelmätarhoihin mehiläisyhdyskuntia, mutta vilkas pörräys käy ainakin meidän puutarhassa .

      Onneksi kova tuuli laantui, vaikka lämpötila ei viileän meren takia vielä ole ihan kesäinen - toisaalta sitten lämmintä syksyä riittää yleensä pitkään.
      Sireenit ovat kukassa, juhannusruusut ja pionit nupulla. Ilokseni huomasin, että viime kesänä hankkimani jumaltenkukka talvehti hyvin , on muodostanut isomman lehtiruusukkeen ja lupaavasti on nuppujakin. Se on melko harvinainen perenna, mutta ihmeen kaunis ja paljon siroja hiukan syklaamin näköisiä kukkia, minulla se on valkeana. Jalostetut kurjenpolvet ovat levinneet myös hyvin, ne ovat mukavia perennapenkin aukkopaikoissa isompien lajien seassa, kuihtuvat sipulikukkien varretkin peittyvät niitten lomaan. Aika pitkään niitten kukinta kestää luonnon lajeihin verrattuna. Hyötykasveja en kovin paljon laittanutkaan, pieni perunamaa, hernettä ja pensaspapua, yrttejä sentään monenlaisia ja muutama ostotomaatintaimi. Kukahan huolisi raparperiä, sitä puskee ihan vimmatusti kohta lapsen käsivarren paksuisena. Keitin vanhanaikaista tallimestarin kiisseliä, mansikoiden kanssakin olen sitä kiisselöinyt, kahdenlaista piirakkaa tehnyt ja satsin mehumaijalla janojuoman pohjaksi mehustanut, loput taitaa mennä kompostiin. Naapuri jo ehdotti, että tarjoaisin kauppaan, mutta mahtavatko ottaa, pitäisi varmaan olla sopimukset.

      Mukavia kesätouhuja kaikille ja tietenkin nautinnollista laiskottelua ja päivänpaistetta !

    • Valkoiset pitsiverhot, miten hyvin ne sopivatkaan kesään:D Tänne Pirtin verannalle tulen hetkeksi nauttimaan hiljaisuudesta kahvikupin kanssa, kun pihalla koneellisesti suoristetaan nurmikon reunoja metelillä.

      Sen jälkeen revitään kaikki pihalaatoitukset irti ja uudet asennetaan. Ihan tarpeellista kun sammale ja ruohottuminen on kaikki välit pilannut.

      Muutenhan se on vain värikästä, mutta pitkät ruohotupsut ei näytä kivalta.
      Ihana kesäpäivä on meneillään, pitänee hakea vuodevaatteet jo sisälle,
      kiitos verantahetkestä ja - Hyvää viikonloppua!

      • Rva Ylikypsä

        Lämpimän, aurinkoisen illan tervehys kaekille pirttiläesille! Ja oekee roppakaapalla Onnee tuas uuteen pirttii!!!!

        Meejäm mittarissa näätästi olova päevällä peräti 20 astetta lämmintä, se jo tuntuu. Oesin halunna istuksia tuolla pihakeenulla pitempäännii, vuan nuo itikar ryökäleet olj niin syönnillää, ettee siitä tullu ennee mittää. Oespa aeka ihanoo istuksia Roeneer rannalla, saanassa käännij jäläkee vilivottelemassa, vua eepä se onnistu,eekä oo tietookaa millonka piästään sinne. Tilanne tuntuu aeka toevottomalle, meekäläestä hyppyytettää paekasta toesee, kuvista toesiin ja liäkäriltä toeselle. Kukkaa ee oo vielä osanna sannoo, mikä tuon kivun tuohon polovee on tehnä, ja mitenkä se suahaan poes. Kaks kertoo oon käännä poloviröntgenissä, yhen kerra ultraiänjkokkeessa. Ja kaks kertoo oon pyytännä magneettikuvvoo, en oo suanna sitäkää. No se tietysti maksaa, tiijänhä minä sen, vua oon sitä veroeoroja antanna yhteeskunnalle ja vielähä ne ottaa eläkkeestäkii kaeke aekoo, Lupasivat torstaeuamuna mulle että ne otetut kuvat lähtöö konneelta Terveöstalloon Tampereelle, ja ortopedi tutkii ne ja soettaa mulle kottii, niinku öölössä iltana. No eepä soettanna, ku ee ollu mittääk kuvia, soetti kyllä tuossa kolomej jäläkee ja kehotti mänemään sinne Arvaaskeskuksee uuvestaa, samalle asialle.

        Nyt kyllä nykäsöö sev verra tuolta yläpiästä, että hiippaelen nurkkakuapille ja otan sieltä ihan kunnon kopsut, kyllä minä kyynärsaavoella sinne piäsen.

        Kyllä niin tekköö minunnii mielj Konneveer rannnalle, ku ee tuonne Roeneelle oo mitää asioo. Mutta eepä ossoo sannoo, ollaanko koko kesä tässä Pellervontiellä.
        Kuitennii toevottelen mukavoo kessee ite kullekkii!!! Kyllä se tästä! paulamaria


    • muori67

      Ehtoota ja saunaterveisiä.)

      Se on taas perjantai ilta,mihkä lie viikko huvennut.
      Koko päivän on paistanut ja oli oikein kiva istuksia tuolla pihalla.
      Kurrekin kävi tervehtimässä.

      Nyt huomasin kun tulin saunasta,on vettä roiskinut,ainakin partsun lasit on märkänä.

      Nyt pitää mennä pirtin nurkkakaapin kautta.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Nea*

      Hei, pirttiläiset ja kaunista kesäiltaa!
      Kylläpä täällä Pirtissä on nyt kesäistä,ihanan vaaleat ikkunaverhot ja noi poppanaliinat,ihan on juhlan tuntua,kielot vielä maljakossa!

      Minä olen tänään kerännyt koivun,vadelman ja marjapensaiden lehtiä.
      Haudutin hyvät teet noista aineista,osan kuivaan talven varalle.

      Myös tein ryppyvoidetta,ajattelin olisikos tuo jo asiallista!
      Keräsin pieniä nokkosia,saksilla vähän silppusin,laitoin ne vatiin
      ja oliiviöljyä päälle,tämä uuniin viiteenkymmeneen asteeseen
      kahdeksi tunniksi. Voisi sulattaa siihen vielä mehiläisvahaa mukaan.
      Sitä minulla ei kuitenkaan ollut,että laitoin vain nuo kaksi ainetta.

      Kokeilin heti,tuntui iho paremmalta,pehmeältä!
      Nyt vielä siivilöin tuon nesteen ja laitan pieniin pulloihin.
      Pitäisi varmaan säilyttää jääkaapissa,koska ei siinä ole mitään säilöntäainetta.

      Tuon Pirttiinkin tuota ihanaa teetä,jota tein,tuoksuukin mainiolta!

      • tiedoksi

        Välimeren maissa käytettiin oliiviöljyä ihan kasvojen ja vartalonkin hoitoon. Sanontakin on Raamatussa Herran voideltu, kuvaten Jeesusta.

        Toinen hyväätekevä öljy on manteliöljy, saa ostaa apteekista, ja on taatusti halvempaa kuin nuo laboratoriorasvat, joissa on glyseriiniä suurin osa.

        ent. farmaseutti


    • Iltapäivää!

      Hyvin on SkillaN osannut tekemänsä työn ja somistuksen nähdä ja kertoa uudesta, komeasta Pirtistä. Eipä siihen ole lisättävää!

      Uhoilenhan minä lakkareissuistani, tulevastakin. Eipä siitä vielä tiedä, tuleeko poimittavaakaan. Lakka on herkkä kasvun alussa niin monelle seikalle, että hyvä kukintakin ehtii tuhoutua. Niinhän kävi viimevuotenakin, pari koekävelyä tein "varmoille paikoille." Se oli siinä koko homma, vajaa puolilitraa yhteensä. Vaikka tavallisena satovuotena pääsen hyvien paikkojen viereen ihan soutelemalla, huonoina vuosina se menee rankaksi jalkatyöksi ja silti tulos vähäiseksi. Siinäpä se rajanvetoni. Nämä P-K:n alueet ovat herkkiä lakkasadolle ilmastollisistakin syistä. Siellä missä kerätään hilloja, sadot ovat vuodesta toiseen tasaisempia. Johtuneeko lyhemmästä, lämpimästä kesästä.

      Korpilakkoja poimin mielelläni. Tulevat nimensä mukaisiin paikkoihin ja tavallista myöhemmin. Ne kasvavat isoiksi, meheviksi möllyköiksi. Korpilakkoja tunnen muutenkin. Olin sellaisessa eka kerran elämässäni 50- luvun alussa.
      Olihanhan se nuorelle miehelle opettava juttu yhteistyön voimasta. Uittotyö jatkui, kun asiat palkkauksen kohdalta tulivat asialliseen kuntoon." Korpilakkoja"
      kirotaan vastuuttomaksi toiminnaksi. Niin....ymmärtämistä ehkä auttaisi, jos tuntisi todellisen tilanteen. Eipä liene tarpeen tässä selitellä, näitä vanhoja asioita.

      Muuten päiväni olen onnistunut pilaamaan ainakin odotetusti. Normaalia pientä puuhaa, remppaamista ja reilun parin tunnin päivänokoset. Siitä moitin itseäni, paras, aurinkoinen päivä pitkään aikaan ja ukko nukkua jorottaa! Ei mitään ryhtiä elämänmenossani! No hyvä näinkin.

      • Kauneista huomenta edelleen, tuuli on herännyt ja se hieman viileyttä ilmaan klsää.
        Ei vielä oikean kesän tunne ole syntynyt, vaikka aika lämmintäkin on ollut, parikymmentä astetta päivisin.
        Odotellaan, kyllä ne helteet vielä ehtivät.

        Kävin tuolla kasvinmaan reunalla tutkimassa kasvun edistymistä, hidasta on, vain malttamatonko olen, sipuli ja salaatti ainoat joilla kasvu on päässyt alkuun.
        Upotinko perunat liian syvään, kun hyvin yritin piiloon laittaa,
        Odotettava on sitäkin juttua;)

        Ihan kateellisena noita Ramoonan kukkapenkkejä ajattelen, en ole sellaista jumalten kukkaa nähnytkään, varmaan ei täällä menestyisikään.
        Luulisi kauppiaan suoraan pellosta otettua raparperiä myyntiin ottavan, vaikka enpä tiedä näitä nykyisiä kaupan tapoja.
        Ostajan kannalta kumminkin olisi hyvä, saisi tuoreet, ei nahistuneet raparperit.
        Hyvinkö on savosta kotoisin sinne meren äärelle kotiutunut,,, ilmeisen hyvin näin arvaan;)

        Ikävä tuo Paulamarian vaiva, kyllä siinä kärsivällisyyttä tarvitaan juosta vain arvuuttamassa, kaiken kivun keskellä.
        Harmillista että tuokin ihana asia ohi menee, olisihan se mukava Roineen aaltoihin pullahtaa.
        Tälläistä se alkaa elämä olla, ei haluja puutu, mutta kunto ei kestä, siihen on tyytyminen, toivottelen kumminkin paranemisia vaivastasi.

        Vai on Nea* ruvennut kosmetiikan tekoon, kun nyt kokeilet ja tulokset vahvistat, minäkin rupean ohjeittesi mukaan ryppyvoiteita valmistamaan, sitä kuluukin aika tavalla, on tuo naama melko kurttunut;)
        Entinen farmaseutti todisti öljyen tehon, joten puoltaa kokeilujasi Nea*

        Nuo "korpilakot" eivät minun aikanani tulleet esiin, mutta ne lailliset kyllä, suurlakko vuonna - 56 olikin mittava juttu, oli lähellä ettei armeija olisi lopettamaan ryhtynyt.
        Metalin lakko kosketti myös olihan mieheni metali alalla, kahdeksan viikkoa siinäkin meni, mikä oli sitten "voitto" mutta pakkohan se oli taistella etujensa eteen.
        Sama taistelu vaan jatkuu, eipä ole viisautta löytynyt , aina sama puolensa pitäminen vaan jatkuu, ehkä kumminkin periaatteet on muuttuneet.
        Taistelu olemassa olosta tulee varmaan jatkumaan läpi elämän.

        Nytpä sitten tämän päivän suunnitelmia toteuttamaan, haudoille kukat viemme, tietenkin kesäkukkia vielä kurkistelen, tyhjiä ruukkuja vielä löytyy, niitä sitten ympäri pihaa levittelen, kastelu tarve taattu;)
        Iloa päiväänne toivotan!


    • Huomenta,huomenta kaikille.

      Aurinko paistaa taas suoraan tähän koneelle.
      pakko verhoja vedellä eteeen.

      Kyllä käy paini tuolla pesällä,emo on helisemässä.
      Minä otin guuglen kautta sinne linkin,pystyy kirjoittelemaan.
      Se on darla pesäkamera.
      en osaa siirtää sitä tähän.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään..

      • Ynnämuu puhuu korpilakoista, ja tarkoittaa ensin korpimaisemista lödettyjä lakkoja, ynnämuu pitää mökkiään Pohjois-Karjalan etelä reunalla, meillä saman maakunnan pohjois reunalla. Maisemat varmaan samanlaisia samoin korpisuot, eroja on lakkojen koossa ja maussa. Kittilässä erään ystävämme tarjosi hilloja jäätelön kera siellä käydessämme, hyvin sopi hillat ja jäätelö. Vaikuttaa varmaan tuo auringon valo lapin hillasatoon silloin kun kesä on parhaimmillaan.
        Korpilakkoja oli ennen myös työtaistelu keinona, nykyään taidetaan sanoa laittomat lakot. Viimeisin niinsanottu laiton lakko, Finairin kiista, jonka raastuvanoikeus tuomitsi laittomaksi ja asetti yli kahdenmiljoonan uhkasakon. Nyt korkein oikeus ratkomaan alemman oikeuden päätöstä.
        56 yleislkko Olin itsekkin Helsingissä töissä ja olin seuraamassa lakkomielenosoituksia, kyllähän sielläkin poliisit pamputtivat mielenosoittajia.
        Vielä huonommin kävi lakkolaisille Kemissä, kun lakkolaiset marssivat, oliko se nyt Lautisaareen polisit ampuivat rivisöä vastaan ja kaksi sai surmansa Anni Kontiokangas ja Feliks Pietilä.
        Se nyt niistä lakoista ja korpilakoista.
        Tuolla Lieksassa olimme kerran aikaisin aamulla, oli täydellinen auringon pimennys ajoissa olimme, mutta taivas oli aika pilvinen, kuitenkin voi sanoa, ei ollut ihan hukkareissu senverran pilvet väistyivät , että näimme tuon ihmeen hetken aikaa.
        Tuo aurinkon eteen mennyt Veenus piti näkyä myös täällä etelässä, eihän sitä voinut nähdä, pilvessä oli taivas, muutenkuin tv kuvassta.
        No pilvessä on nytkin, eipä kuitenkaan ole satanut.
        Meidän pihaympäristössä pihlajat kukkii aivan valtavasti, kaunis on Suomen luonto.

        Late Vaan.


    • Terve taas! Ulkona sataa,mutta ei se haittaa,kun ei kaatamalla sada.
      Menen tänään myhdelle tyttäristäni,saan taas raparpereja,on niiden aika..
      Tein äskön sieni,kasvispiirakkaa, Toivottavasti on hyvää..Vien sen tuliaiseksi..
      Jos on hyvää,teen toistekin.. Tuollaoli aiheena; "Mitä hyräilet" .Minusta se on hyvä aihe,koska,mehän aina jotain hyräilemme..Minua ei harmita,vaikka en osaa hyvin
      laulaa,mutta olisi mukavaa,jos osaisin soittaa jotain..No,onneksi on muita taitavia ,joka alalta.. Katsoin illalla ,jotain vanhaa filmiä Teemalta ja nukahdin ..Heräsin noin klo 2 ja en saanut enää unta. On harmi,kun nukahtaa ,TV:n ääreen.
      Nyt kukkii ulkona kaikki mahdollinen.. Kesä menee taas vauhdilla..miten sais pidettyä kiinni. Juhannuksena aina tuntuu,että kesä on jo mennyt. Nyt kait pitää jotain syödäkin.. Tuppaa unohtumaan,kun on yksin.. Miten teillä,jos olette yksin? Kävin taas Kirjastossa katsomassa ,mitä lainaisin.. Se on välillä vaikeaa,kun ei tiedä etukäteen.No,otin pari ,summamutikassa..(Kukahan tuommoisen sanan on keksinyt :) Pitääpä Goglettaa.".Sanonta on peräisin sota-ajalta. Summan pitäjän Mutikan kylässä oli tykistöpatteri, joka sai puutteellisten tiedustelutietojen johdosta ampumatehtävän ilman tarkkaa maalinosoitusta (kunhan tuonne itäsuuntaan räiskitte, sieltä niitä tulee). Summan Mutikassa ampumisesta kehittyi sittemin laajemminkin käytetty ilmaus"! Siinäpä hyvä selitys..Aina viisastuu.. Google on hyvä.. Nyt menen..Näemme taas! Iloa pä'iväänne ! t.Irkku

    • tervehdys. Vielä lakoista, muuta ei lakkoasiaa, vaan marjoista. Meillä päin nuo kypsymättömät lakat, hillat, olivat muuraimia. niissä on kovat kivet (siemenet ) sisällä.
      Luonnossa kypsyneinä niistä tulee ihan erimarjoja. Silti jotkut niistä pitää toiset ei !

      Kauniiksi on pirtti jälleen loihdittu, kesäisin sävyin
      Ehdin jo kahden päivän matkan päähän veneellä Voin vaan yhtyä kehuihin suomen luonnon ja vesistön kauneudesta, sille ei vertaa löydy !
      Yksi norppa on jo nähty, mitähän vielä ehditään..........
      Nyt kokeilen toimiiko mokkulanetti täällä. Jos lähtee toimii se...........

      Ehkä pitää luopua tuosta perässähiihdosta. Oli vaan niin herkullinen tilaisuus, en millään malttanut olla puuttumatta siihen. Hymyssä suin ) kaikki olemme joskus tavanneet sellaisia peränpitäjiä..
      Niitä ei ihan oikeasti pirtissä ole.
      Aktiivisena ja moneen suuntaan menevänä mummona se ei oikein onnistu.
      Kun on vielä taipumus (ääneen) sanoa mitä ajattelee. Ja ihan ystävällisesti olla vaikka erimieltä.

      2 aurinkoista ja lämmintä päivää. Mikäpä on ollessa. Mökillä kaikki näyttää kasvavan ja tulevan toimeen oman onnensa nojassa jonkin aikaa.
      Kesäisiä terveisiä kaikille ja eniten tietenkin ym:lle
      Se on iltapäivän kahvin paikka. pullan kanssa tai ilman. Heippa !

    • hillo-ko

      johtuuko se nimi hillosta, hillahillo

      • sit kun nuoriso san-

        noo rahhaki hilloksi, nii et

        onks sulla hilloo ostaa hillahilloo?


    • Iltaa taas!

      Niin...kiitos M-K:lle oikein erikseen mainituista terveisistä. Ehdinkin jopa hieman katuakin kun minullakin tuntui olevan "herkullinen tilaisuus" ja en pahemmin tarkkaa harkintaa käyttänyt, kun kävin ruotimaan asiaa. Hyvä, että huumorintajua riittää. Näinhän pitääkin olla, sanoo jos siltä tuntuu, eikähän se tietenkään merkitse "haukkumakilpailua."

      Muuraimiahan lakat kehitysvaiheessa olivat meilläkin päin olivat ja pienenä alkuna umpisuppuja, isompana suppuja. Muistan kyllä Laten kertomat ikävät tapaukset työtaisteluihin liittyneinä. "Laittomista lakoistahan" nyt puhutaan ikäänkuin sivistyneemmin. Siitähän on ollut melkeinpä ikuinen kiista, mikä on laitonta ja mikä ei. Työantajapuolet on aina yrittäneet vetäytyä laillisuuden taakse, vaikka olisivat itse syypäitä tilanteeseen. Sitä vain on tullut ja luultavasti tulee tilanteita, että asiat on hoidettava heti. Voihan ne liittyä vaikka työturvallisuuteen tai muuhun mielivaltaiseen menettelyyn.
      No joo...enpä sepittele tästä pitkää juttua. Ainahan sitä joskus livenäkin kahviloissa tai puiston penkillä näitäkin asioita esille pulpahtaa, on erilaisiakin käsityksiäkin. Enpä muista, että käsirysyyyn olisin koskaan joutunut. Jutellaan hetken ja jatkoksi niitä näitä ja toivotaan ihan naurussasuin hyvää jatkoa.

      Niin myös nyt, hyvää jatkoa ja saattaapa ilmatkin vielä lämmetä jopa pohjoisessakin.



      Ehkäpä Kahvipirtissäkin vaihtelun vuoksi tämän verran siedetään. Siitä huolimatta, vaikka kesä on todella upeassa vaiheessa ja vaihteluakin tulee aina ruskakauteen saakka.

    • Hintriika*

      Täytynee välillä ilmoittautua. Vaikka edelleenkin ottaa okulaariin nuo teidän kesäjuttunne. Näin onnetonta kevättä ja alkukesää ei ole ollut sitten tänne muuttoni. Nyt sentään aurinko paistaa takaseinään, ennen kuin häviää yhden kerrostalon taakse. Ja huomisesta pari päivää on luvattu vähän lämpimämpää. Ikään kuin kehotus jättää villapöksyt pois!

      Joo, eipä tässä mitään osaa kertoa. Menee valituksen puolelle, ja minähän olen optimisti. Optimistina tuumin, että täytyyhän meille juhannukseksi tulla kunnon kelit, jos näin kauan on ollut kehnoa.

      Parvekkeen krassit ja kelloköynnökset ovat alkutekijöissään. Viime vuonna tähän aikaan oli Lapissa helteet. Olin Sodankylässä kurssilla. Haaleeta on sielläkin nyt.

      Johan tämä ilmoittautumiseksi riittää.

    • Sunnuntaiaamua, pientä sadetta on ollut yön ajan ja voi taivas tuota itikoiden määrää.
      Pitäisi myrkyllä itsensä lotrata, jos ulos aikoisi.
      Eilisen saunomisen jälkeinen puhdas iho, eipä tee mieli heti myrkkyjä levitellä, joten kai sisällä pitää ainakin aamun.
      Tuosta saunasta viellä, voiko olla ihanampaa olotilaa, kun tuoreen vastan tuoksu, kuumuutta hehkuva kiuas, sinne vettä sihisemään ja vastalla itseään piiskaamaan.
      Lempeä se piiskaus on, vasta niin pehmeä ja löylykin sopivasti kirpelöitti ihoa ja entäs se olotila saunan jälkeen, kyllä siinä maailman murheet unohtuu;)

      Sade oli jo ihan tarpeeseen kasvit kosteutta kaipasivat ja kun lämpimämpää lupailivat, ehkä jotakin alkaa tapahtua kasvien parissa.
      Eilen ostin viimeiset kesäkukat ja nyt riittää, kyllä siinä liikuntaa saa, kun kiertää aika ison pihamaan kastelukanun kanssa kukalta kukalle, olisi kai ollut viisainta laittaa yhteen kasaan, olisi askeleita säästänyt;)
      Hyötyliikunnasta puhutaan, tämä sitä varmasti tulee olemaan.

      Irkku päiväili syömisen unohtamista, koskahan minulle sellainen ihme tapahtuu, näin sisällä ollen kierrän jääkaapille pienen hetken päästä jotakin nappaamaan.
      Eipä sitä jaksaisi näitä "lenkkejä" tehdä, jos ihan unohtaisi ruokailun.
      Ehkä joku kilo on pudonnut, mutta eipä hätää, takaisin ne tulee.

      Enpä enää sekoita tuota lakka/lakko jutustelua, viimeksi mainitusta on kokemusta, ensimäisestä sen verran että maun tunnen.
      Kyllähän tuntii sopivalta tuo hillahillo, silloin kai kivetkin pehmeämpiä, kypsymättömänä melkoista kivisoppaa.
      Marjojen kukinta kai onnistunut hyvin, ainakin metsämarjojen kohdalla, kohtahan niitä jo kerätään, sitten alkaa syksyn odotus, huhheijaa, pidetään nyt kesä ensin.
      Irkun sanontaan yhdyn, nyt pitäisi kesä panna lukkoon, ja tässä pysyä;)

      Kyllä se kesä ehtii sinne Hintriikan maisemiin, surkean kylmää ja sateista siellä tosiaan on ollut, ehkä villahousut kohta voi jättää pieneksi hetkeksi, kauan ei sekään onni kestä.
      Nyt mustamaalaan liian kanssa, älkää uskoko, kesä on viellä edessä meillä kaikilla.

      Aion siirtää päivänkakkara ryppäitä sellaisille paikoille, mihin en kukkia ostanut, päivänkakkara on levinnyt isoiksi ryppäiksi tuonne vähän sivummalle, niitä aion hyödyntää.
      Pioneille olisi kaaret laitettava, kohta taas maahan roikkuvat, kun kukat aukeaa, kymmeniä kukkia ryhmässään ja isoja kuin mitkä, sellainen vanha lajike on.
      Aina jotakin puuhaa ulkona löytyy, kunhan nyt kirkastuu sää, ulos menen, itikoista huolimatta, vaatetuksella meinaan niitä karkottaa.
      Pitihän se sanoa viellä, että badenbadenissa jo eilen loikoilin, auriko helli.

      Leppoisaa sunnuntain viettoa ystävät.

      • marja-liisa..

        Huomenta!

        Mukavaa sunnuntaiaamua kakille!

        Eipä ole meillä vettä satanut tipan tippaa. Juuri tulin kastelemasta, tunnin laskettelin letkulla kuivempiin penkkeihin, kun en illallakaan kastellut, kun sadetta yöllä lupailivat. Ja nythän tuo näytti, että iltapäivä on jo ihan kuivaa, ja seuraava yksi pisara tulossa vasta perjantaina. Että ei ole paljon sateesta apua kasteluihin tällä viikolla.

        Itikoita tästä lähden syöttämään minäkin, mökillä on pieni kivi projekti, tehdään kivistä vähän niinkuin aallonmurtajaa saunan rantaan, että laineet ei tuo roskaa, kuolleita kaisloja, ja muuta ryönää siihen siivottavaksi. Ne on siitä kiviaidan edestä helppo haravalla vetaista pois, ei tartte aina köntätä ja käsin kerätä.
        Kun tuota työtä on ihan riittävästi, niin täytyy kehitellä pikku kikkoja, millä sitä voi vähän helpottaa. Kastelupumpunkin aion asentaa sinne lohialtaan laitaan ihan pysyvästi, nyt ne on aina letkut, johdot ja pumput raahattu joka kerta aina varastoon, ja taas takaisin, kun kastellaan. Enemmän hommaa, kun kastelussa.
        Kun sitä oppii oikein laiskaksi, niin kohta ei viitsi tehdä mitään. Mutta kun on jo kohta ihan pakko, kun voimat vähenee, ja askelet lyhenee. Ennenhän sitä oli voimaakin, kuin pienessä kylässä. Se oli yksi räväys, kun suuremmatkin urakat oli tehty, nyt alkaa mennä keinottelun puolelle.


        Lähdenkin tästä keräilemään evästä mukaan, ja lähdöksi !Voikaahan hyvin kaikki!

        Skillanille vielä, minäkin siirsin päivänkakkaroita joukon tuonne ison kivikon päälle, ja virkeinä ovat, kohta kukkivat. Ne on siitä kivoja kasveja, että ne ei hirmuisesti leviä, ja sotke muita kasvustoja.


    • "pelkkää hyvää"

      Voi, rakhat ystävät, kyllä met saama olla rohki tyytyväiset, jos meilä aurinkoa pikkusenkhan näkkyy.
      Kesä ei ees näy unesakhan, lumesta met untaki näemä, oi, voi!

      Tällä alueella asui ja vaikutti maallikkosaarnaaja Hurulan Eetu, jonka värikkäitä saarnoja pojankossit opettelivat ja saarnaisivat, ovat jo mullan alla kossitkin.

      Saarnan osat olivat kovin kohti käyviä ja hiukkasen rivojakin, mutta jotain sen ajan henkeä muisteluissakin on, harmi siis, ettei kukaan ole tallentanut paperille asti.

      Onneksi on kuitenkin monenlaista luettavaa kirjastoissa, tuo kesän odottelu kävisi pitkäksi ilman kirjoja, joihin voi sateella upota.

      Teille etelämmässä asuville tiedoksi, meillä vasta tuomi kukkii, on parhaimmillaan, pikkupalloset (nuput) kuin pitsiä. Muistan, kuinka joskus lapsena hain juhannuksena tuomenkukkia maljakoihin, joten ei kesän tulo niin kovin myöhässä ole.

      Uuteen pirttiin onnea jokaiselle piipahtavalle, ja lämpimät ajatukset erityisesti LokariX (tulikohan oikein?):lle, taisi olla juhannussaunajutut silloin, kun "törmättiin".

      Elämällä on omat sääntönsä ja rajansa, niin luonnossa kuin ihmisten elossakin: eletään ja nautitaan olosta omien rajojemme ja raihnaisuuksiemme kanssa. Auringon kimallus, linnunlaulu, ihmisen hymy, hyvä kirja, ne kaikki ovat ilonpisaroita matkallamme.
      Kaikkea hyvää! toivoo ph

      • Hepskuta kukkuu!

        Ossoopa olla hämärä illansuu,piliviä näkkyy riittävä kaeke aekoo ja vettä ropistelloo sieltä muaha asti. Nyt kyllä alakas jo riittee vähäks aekoo, vua eehän sitä meeltä kysytä, ee veekkone. Sirreenipuskakiin nuokkuu iha surkeen näkösenä aenaesev vessateej jäliltä. Yritin istua päevällä puutarhakeenussa, vuam meleko äkkiä pitj ruahata ihtesä sisämajotuksee, itikoehe läheltä poes. Ne on aenakiit tiällä meellä suuria rotkaleeta ja ossoovat mokomat pistee ilikeesti.

        Keppiin kansa minä tiällä kölökkäsen ja kippeetä tekköö. Uamulla tuasj TK:een, selevittämmää nuita kuvvaasasijoeta, ee kyllä suuresti innosta, mutta on ihan pakko.

        Kiitos "pelkkää hyvää" viimesestä kappaleesta tuossa eellisessä tekstissäs! Ilahutti suuresti! Ja kaekki nuo asiat jokkaesen suatavilla, enemmän ku muistetaankaa. Yritän muistoo ne vielä uamullakkii. Pitänöö käävä huomenna kirjastossa, vaekka onhan nuita lukemattomia kirjoja lukusam meejännii kirjahyllylöessä. Siinäpähä on sitte lukemista juhannukseksii, ku myö ee piästä sinne Roeneem mökille. Onneks myö immeeset suahaa olla satteella tiällä neljnurkkasessa, ee tarvii olla taevasalla, niinku nuokii oravat, joetteh hännät ja korvat lurpottaa iham märkinä.

        Mukavoo alotusta huomiselle ja siitä etteennip päe!!! paulamaria


      • Ohikulkhija

        Harvinaista herkkua, kun sain lukea peräpohjalaista murretta. Kiitos. Kävisit pirtissä useammin!

        Kauttasi löysin myös Hurulan Eetusta jotain, tietysti guuglettamalla. Tässä pätkä:
        "Eetu Hurula Tornion seuroissa
        Herran Siionissa sekä Suomessa että Ruotsissa tunnettu ja rakastettu puhuja, veli Eetu Hurula ei varsinaisesti kuulu Tornion Ry.n jäseniin. Kuitenkin voimme hänestä sanoa, että hän hyvin usein vieraili Torniossa. Ja varsinkin silloin, kun useampia puhujaveljiä muualta Suomesta tänne tuli seuroissa evankeliumia julistamaan. Hänet täällä otettiin aina ystävällisesti vastaan, ja kuhunka taloon hän kulloinkin tuli, niin tervehdittyään talon väen, hän saattoi sanoa: "Jumala se minut lähetti nyt teidän tykönne."


    • Uuden viikon alkuun huomenet, niin ne viikot vierii, keskikesän juhla on pian edessä.
      Vihreys alkaa olla parhaimillaan, puissa lehdet jo kokonsa saanut.
      Pihlajan kukat aukeaa ja nekin on komeasti kukkia oksiinsa saaneet.
      Säilyisikö omenat pihlajamarja koilta?

      Niin se on, kuten "ph" kerrot, nuo muistot unohtuvat, noinhan se on tuo sää ollut ennenkin, vaikka nyt tuntuu että kesää ei tule lainkaan.
      Ehkä pieniä aurinkoisia päiviä väliin soisi.
      Täällä nurkilla eilisen päivää satoi, mutta hyvin pientä sadetta, kastelevaa.
      Vettä ei räystään alla pönttöihin paljon tullut.
      Nyt aurinko paistaa, mutta kosteaa on ja itikat elämänsä voimissa, ei juuri ulos mieli tee.
      Nyt on luova tauko noissa puutarha hommissa, mitään ihan akuuttia ei ole tekemättä.
      Jätän ensi viikolle suursiivpouksen sisällä. se onkin sitten monen päivän juttu.
      Muistelen että ennenkin vanhoissa maalaistaloissa siivoukset jäivät juhannuksen eteen.
      Silloin heitettiin tuvan lattialle hiekat ja hangattiin, vettä sankolla huutomiseen, ihan sellaista en aio tehdä;)

      Tuollaista periksi antamista se alkaa elämä olla, mihin Paulamaria olet joutunut, mutta jospa ne sedät siellä terveyskeskuksessa jotakin vaivaasi löytäisivät, kun edes löytyisi syy, mistä kipu tulee.
      Pitäisi mennä minunkin arvuuttamaan näitä kulkuvälineitä, kovia on säryt väliin mullakin.
      En millään vaan aloittaisi lääkärissä juoksua, jos jotenkin sen vain voisin välttää.
      Hyvin on tähän asti mennyt, sairaalassa olen ollut synnytyksissä ja viisitoista vuotiaana silmäsairaaalassa kuukauden, siihen sopivat sairaalassa oloni, mutta voipa viellä ehtiä.
      Olen siltä osin onnellisten tähtien alla saanut olla.
      Luulo siitä, että näin jatkuukin voi olla piankin todistettavasti harhaa, eipä tuota kannata ennakoida ja surra.

      Kirjosieppo isäntä tuossa taitaa evästä emännälleen kantaa, hautominen taitaa olla käynissä, niin sitä uutta sukua eläintenkin keskuudessa vaan aikaan saadaan.
      Yöllä ikkunasta kurkatessa näin toden näköisesti metsäsian pihassa, häipyi niin nopsaan, että varmuutta en saanut, toinen mahdollinen supikoira, mutta mieluummin siihen eka arvioon käännyn.
      Kyllä tuolla metsässä liikkuu arvaamattomia ja harvoin silmien eteen tulevia eläimiä, ilvestä suurempaa en ole nähnyt, no hirveä lukuunottamatta.

      Mutta jospa tätä jaarittelua taas tässä onkin, tulkaa toiset jatkamaan.

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Aurinkoista on , ja kaunista kuin kesällä! Pihlajat avaavat kohta kukkiaan, ja niitä onkin ainakin täällä kovasti, toisin kun sireenissä, on aika vähän kukkaa tässä meillä tänä vuonna, kun vertaa viime kesän kukintaan. Joka vuosi on ihan erilainen.
        Niinkuin se sadekkin. Eilen kun oltiin mökillä, siellä aika lähellä emännän kesäkotia, niin meillä tuli vettä niin kauheasti, ihan kaatamalla, useampaan otteeseen. Ja ajateltiin, että kyllä siellä kotona on nyt kaikki tynnörit täynnä, kun tulo matkallakin satoi, että hyvä kun pyyhkijät ehti selvittää näkyväisyyttä.
        Mutta kun oltiin kotona, niin oli melkein kuivaa. Viitisen senttiä oli vettä ison autotallin nurkalla tynnörissä. Ja siellä yleensä täyttyy heti, kun rakennus on niin suuri. Niin näin paikallisia nämä sateet ovat, meiltä on matkaa mökille 23 kilometriä

        Että ei ollut nyt luoja minun puolellani tässä kasteluasiassa, täytyy lähteä vaan kastelemaan, tällä viikolle ei tule tipan tippaa taivaalta. Aurinkoista päivää vaan kaikille. Toivottavasti sinne pohjoiseenkiin tulee oikea kesä, minäkin olen sitä seurannut mielenkiinnolla, kun eräs ystäväpariskunta muutti sinne vanhoilla päivillään pysyvästi asumaan. Ja aika kylmää siellä on ollut koko kevätkesän. Mutta toivotaan pian sinne lämpimämpää säätä!


    • Ramoona*

      Lueskelin aamupalalla sunnuntain lehteä, kun viikonloppu kului vesillä, tosin lauantaina vettä tihuutti taivaaltakin, mutta saatiinpa sopivan pieni silakkasaalis verkosta. Niitä savustettiin jo heti saaressa, tänään on voissa paistettujen silakkapihvien vuoro. Välillä mieli tekee muikkuja, näin kauan rannikolla asuttuanikin arvostan ne nippanappa silakoiden edelle, liekö synnyinseutulisää . Onneksi täällä markettien edessä saa ostaa usein voissa tiristettyjä pikkumuikkuja suoraan muurikkapannulta, suosittu herkku se on festareillakin.

      Seurattiin haahkaemojen päivähoitorinkiä, ne kokoontuvat yhteen poikasiaan hoitamaan, kovin huolekas parpatus käy. Uroksethan lentävät etelämmäs jo aikaisessa vaiheessa saatuaan useammankin naaraan kanssa perheen alulle. Pirteän punanokkainen meriharakka on yksi suosikkilinnuista , monenlaisia lokkeja saa aina seuraksi kun kalastaa, tiirat ovat hyvin tuttavallisia. Joka reissulla näkee synkänoloisia merimetsoja, usein harmaahaikaroita kaula mutkalla lentää lekottelemassa ja joskus uljaita merikotkiakin.

      Eilisessä Hesarissa on tarinaa käestä, kuuluuhan käen kukunta suomalaiseen kuulaaseen kesäyöhön "metallisen resonoivana". Poimin tähän otteita Ilkka Malmbergin jutusta. Käellä on myös kähisevä ääni, jonka takia lintu on meillä saanut balttilaista perua olevan nimen käki, kun se muualla on Kuckuck, cuckoo jne. Käellä on huono maine toisen pesään munijana, naaras jättää poikasensa muiden kasvatettavaksi. Ihmismaailmassakin yritetään löytää syitä vastuuttomalle käytökselle, niin myös käkiäidin toiminnalle. Jos se itse on kasvanut leppälinnun pesässä, se oppii leppälinnun tavat ja sen munat muistuttavat leppälinnun munia. Se etsii kasvattajalintunsa pesän ja käy salaa sinne munimassa ja pakenee. Käenpojat syrjäyttävät alkuperäiset poikaset, syövät kaiken ruuan, mutta niillä on yksinäinen lapsuus, ei käkenä olemisen mallia, ei kuvaa kuvaa ehjästä kodista eikä vastuullisesta vanhemmuudesta. Se on hylätyn lapsen tarina, joka jatkuu sukupolvesta toiseen. Japanissa käki symboloi yksipuolista rakkautta. Käkiuros on syrjäytmisvaarassa, se lähettää eroottisia viestejään nimimerkin takaa : Täällä Peräpohjolan kovin kukkuja.

      Seuraavan kerran kuuntelen varmaan erilaisin korvin käen kukuntaa. Mukavaa, kun vielä kesäaamuisin kuulee linnunlaulua, hauska seurata lintujen puuhia jälkikasvunsa hoidossa. Kottaraisia ei juuri näe, ei pääskysiäkään täällä kuin satamassa venelaiturien alla. Siivekkäistä riittäisi juttua vaikka kuinka, mutta toiste lisää.Kiitos aamukahvista, päivästä ja koko viikosta on luvassa tänne kesäisen lämmin, helteistä ei niin väliä olekaan. Jätän pirtin jääkaappiin savustettuja melko pieniä silakoita, jos jollekin maistuisi.

    • Aamupäivää .

      Meni taas eilinen päivä "harakoille";)

      Satoi ja paistoi.
      Illemmalla ukkonen jytisi,suljin koneenkin,vaikka kaapelissa olemme,niin kammoan ukkosta.Räiski toista tuntia melkein päällä,nuo harjut sen tekee ei meinaa päästä yli ja sitten Vesijärvi ottaa kiini toisella puolella.Lahden keskusta on kiun noidan kattila,jos se tulee Kouvolan suunnasta.

      Rakastaisin kesää,jos ei olisi ukkosta eikä noita ötököitä.
      Kun eiriitä itikat,vaan vielä mäkäräiset ja kaikenlaiset pörrääjät.
      Onneksi ei ainakaan vielä hirvikärpäsiä.Aina pitää olla minullakin jotain marisemista.

      Nyt näyttää ilma hienolta.
      Lähden tästä tuonne pihalle.

      näkyillään...

    • Onhan käki mielenkiintoinen lintu käyttäytymistavoiltaan, kuten Ramoonan kirjoituksesta selviää. Kyllä käki oli esimerkkinä seksuaalivalistuksessa nuoruuteni kasvuympäristössä. Esimerkin avulla varoiteltiin villin vapaasta elämästä tyyliin, että et voi olla kuin käki, joka vie munansa pesään kuin kuin pesään ajattelematta seurauksia. Seuraksia täsmennettiin holtittomuudesta johtuvasta vuosikymmeniä kestävästä vastuusta ja monenlaisista kärsimyksistä. Vieläpä vihjailtiin ihan konkreettisista esimerkeistäkin. Muistan kyllä minuunkin kohdistuneet varoittelun sanat. Ehkäpä niillä oli tehonsakin, koska en ehtinyt joutua hankaluuksiin "käkimäisestä" toiminnasta. Eipä ne varoittelut ihan johdonmukaisesti tosiaa käkien elämänmenoa seuranneet - naaraathan näillä aktiivitoimijoita ovat suvun jatkon turvaamisessa. Eipä sillä liene merkitystä, esimerkkinä valistuksessa käki kuitenki ihan hyvä.

      En tiedä, ovat nykyään käet tulleet hullummaksi, jo keväällä ne jaksoivat kukkua tuntikausia. Tai voinhan muistaa väärinkin entisajan kukunnat, jolloin ennusmerkkien hakijoiden ei tarvinnut satoja kukahduksia laskea.

      Ruisrääkkä on melkeinpä pahimpia rääkyjiä, joita tunnen. Työtään sekin tekee, rääkymällä heinikossa hyttyset lähtevät liikkeelle, jolloin on hyvä napsaista suuhunsa. Huuhkajalla on minusta mielenkiintoinen bassoääni ja kantaa kauas.
      Olihan niitä vielä keväällä huhuilemassa.

      Nyt tuli kiire! Hei vaan!

      • marja-liisa...

        Älähän rääkkää sitä ruisrääkkää, enhän minä rääkkääkkää.

        Täällä on päästy näihin lintuaiheisiin, niin kerron minäkin. Olen joskus kiepauttanut
        käpyisiä lehtikuusenoksia renkaanmuotoon, ja laittanut sen kranssiksi liiterin oveen. Nyt on harmaasieppo huomannut, että se vaatii vielä koristelua, ja tehnyt pienen taidokkaan pesänsä renkaaseen. Siellä on jo neljä munaa. Onneksi ei nyt ole liiteriin mitään asiointia, se on jo ovea myöten täynnä klapeja ensi talveksi.
        Mutta muuta liikettä ei oikein voi välttää, kun kaksi aittaakin on samassa rakennuksessa, ja yksi sadevesitynnöri on siinä liiterin nurkalla. No lintu lähtee lentoon, kun kuljen, ja palaa heti kun menen pois. Toivottavasti haudonta onnistuu.
        Luin lintukirjasta, että lintu tekee pesänsä yleensä paikkaan, joka on kuin hyllyllä, ja että pesästä on aina hyvä näkyväisyys. No se on onnistunut nyt siinä täydellisesti.
        No muitakin linnunpesiä meillä on kovasti, tontilla on kolmisekymmentä linnunpönttöä, ja kyllä kaikki asunnot on käytössä.
        No tein minäkin yhden, koivunrisuista makkaratekniikalla, sidoin sen koristeomenapuun oksanhankaan. Maalasin aidot munatkin sinne, mutta poikasia ei ole tullut. Ihmiset kysyvät, että minkä linnun pesä se on? Pahanilmanlinnun, sanon minä.
        Että semmosta!


    • Heippa ja hyvää iltaa:D

      Naurattaa ihan tuo marja-liisan hurja luovuus, mahtaa olla soma pikkupesä siellä kranssissa. Tunnistan jotenkin itseni sinussa, Sipoon maatilaelämäni aikana:D
      Tein juhannussalon pihapiiriin, ihan kuin Houtskarin saaristossa tehdään, maalasin normaalikokoiset lehmät kukkakranssit sarvissaan navetan valkoiseen kivijalkaan ja vaikka mitä kransseja ja kuivakukkia sisälle vanhojen kaappien päälle.

      Ikää tullessa löytyy paljon hauskaa askaretta sisätilossakin, tänään leikkelin ekan saldon basiliikoista kuivumaan koriin, ja tuoksu on ihana!

      Varmaan saat aikaan paljon kaikenlaista,minäkin nautin pihani kauneudesta täällä.
      Nyt ei ole mikään kiireaika, vai rikkaruohojen kurissa pitämistä, tässä lämpöä odotellessa. Moikka,..

    • Hintriika*

      Tänään vähän lämpimämpää, mutta ei vielä läkähdytä. Bikinikelit kaukana. Täytyy kai olla tyytyväinen niihin 15-16 asteeseen, mitä jatkossa lupaillaan (ennen kuin kylmenee). Illalla oli parvekkeella sen verran lämmintä, että istuskelin siellä. Olikohan jo peräti kolmas kerta tälle kesälle?

      Mutta jotakin mieltä lämmittävää sentään. Internetin ihmeellisistä sokkeloista ihan sattumalta löysin vanhan kansakouluaikaisen kaverin. Jostakin syystä olen hänet muistanut ja usein täällä Kemissä häntä ajatellutkin. Sitten ihminen putkahtaa esille kuin vahingossa! Ehkä vielä tapaammekin... reilun 60 vuoden välein.

      Kun muori sadattelee itikoita, niin on muistettava, että ne ovat osa ravintoketjua. Niin tarpeettomilta kuin meistä ihmisistä tuntuvatkin, niin ne ovat elämän kiertokulussa välttämättömiä. Jos yksi osa ketjusta puuttuu, niin koko ketju menee rikki. Niitä inisijöitäkin on vain siedettävä.

      Siis: Hyvähän minun on puhua, kun minusta eivät edes sääsket tykkää. Niillä lienee hyvä maku, ja minä en ole niiden makuun!

      Vuorokausi vaihtuu. Lopetan. Hyvää yötä!

      • Pilvistä, kostean tuntuista aamua, vettä vähän yöllä tullut, mutta eipä kastelutynnyreihin asti.
        Itikat, niin ne ihanaiset, jos maailma minua hylkii, itikat tykkää;)
        Olen yrittänyt niitä ymmärtää ihan noiden lintujen vuoksi ja savuilla olen istuskellesani niitä kaikoittanut.
        Kiusana kyllä ovat, kun jotakin yrittää puuhastella, multaisin käsin niitä joutuu hätistämään ja taas vaatteet siinä siivossa, onneksi asustelen paikassa, missä tiellä ainoastaan liikkujia ja nekin autoillen ohittavat, tuskin ehtivät tätä peikkotyttöä huomata.

        Noita vanhoja tuttuja joskus tapaa, minutkin tunnisti viidenkymmenen vuoden takaa entinen tansittajani, minä en häntä tuntenut, esittelyn vaati.
        Väittipä yhtä ylpeäksi kuin nuorena muka olin ollut, sen väitteen jyrkästi kumoan, en koskaan tietoisesti ylpeä ole ollut, outoja kuvia ihmisistä luodaan.

        Minä olen ihmetellyt, kun västäräkit puuttuu pihamiliööstä, ja pääskytkään ei tänä kesänä pesiä ole talon vintille tehnyt, mistäpä moinen johtuukaan, onko kannat vähentyneet.
        Keväällä västäräkki piipahti, mutta eipä ole sen jälkeen näkynyt.
        Kirjosiepot kyllä pöntöissä asustaa, mutta ei kaikki pöntöt täysiä ole.

        No ihmettelyn aiheita muitakin, perunat ei nouse taimelle, taisin upottaa ne mahdottoman syvälle, eivät pintaan löydä, porkkana ja punajuuri harson alla odottavat kitkemistä, juhannuksen yli annan harson olla, jospa ohilennon tekisi porkkanakemppi.
        Kurkkuja kasvatin koko kevään ja nyt riutuvat tuolla penkissä, viisainta olisi laittaa siemenet keväällä maahan, voisi jopa satoa saada.
        On se tämä viljelijän elämä vaikeaa, ainakin tälläisellä poropeukalolla ja siksipä ihan keljuttaa, kun Marja-Liisalla kaikki toimii, aloitipa mitä vaan;)
        No näinhän se on, maailmassa on taitajia ja sitten tumpeloita, pitäisi se jo uskoa.
        Kaikesta kauniista kuitenkin tykkään ja nuo kukat edes jotenkin kasvavat minunkin hoidossani.

        Katala on käki ja kuitenkin sen kukkumista keväällä odotetaan, ilahdutaan, näitä on luonnossakin toisten hyväksi käyttäjiä, kuten ihmisissäkin.
        Ampiainen tekee pesäänsä ikkunan laitaan, on sen verran liikkeen keskellä, että ei oikein hyvä paikka ole, pudotettiin se pois, mutta uutta aloitti taas.
        Kyllä minä ampiaisten kanssa olen tottunut elämään, säästynyt pistoiltakin, mutta kun kaupunkilaisnuoret tulee, heille se on kauhistuttava asia, karkuun juostaa huitoen ja huutaen, siitähän ampiaiset innostuu.
        Onhan se vaarallinen, jos pistämään pääsee.
        Mökilläni sulassa sovussa elettiin, ei ne edes yrittäneet pistää, nyt kai on lasten vuoksi pesät hävitetty.

        Olipa hyviä nuo silakat Ramoona, en ole koskaan savustettuna syönytkään ja heti perään olenhan kaupasta ostanut savusilakoita, mutta eipä näin hyviä olleet.
        Kiitos,,, sinulla myös tuota luovuutta vaikka muille jakaa, näin olen antanut itseni ymmärtää ja kättesi töistä mukava lukea, ja ohjeita ottaa, kiitos siitäkin.

        Kai se olisi tuonne ulos itikoiden ruuaksi lähdettävä, aina vaan nyppimistä riittää, iloitsen nupulla olevista pienistä ruusupensaista, juhannusruusussa muutama nuppu ja toisessa kauniin vaalean punaisessa useampia nuppuja, kerrottu pieni kukka, kun nyt saisi kirvoilta säästymään.
        Nimeä en tiedä, mutta voisin tarjota vaikka neidon ruusua, onkohan sellaista olemassakaan, kertokaa kuka tietää?
        Toin molemmat mökkini muistoina tähän pihaan, vaaleanpunainen on lähtöisisn ystäväni luota Hämeenlinnasta.
        Minusta jokaisen talon pihaan kuuluu juhannusruusu, ainakin täällä maalla, se kyllä on leviävää sorttia ja kirvat myös siitäkin tykkää.

        Mutta nyt en taas älyä lopettaa, kivaa päivää kaikille, Hintriikalle auringon paistetta lähettelen, jos nyt tänään täälläkään paistaa.
        Kyllä se vielä sinnekin kesä tulee;)


      • marja-liisa...
        SkillaN kirjoitti:

        Pilvistä, kostean tuntuista aamua, vettä vähän yöllä tullut, mutta eipä kastelutynnyreihin asti.
        Itikat, niin ne ihanaiset, jos maailma minua hylkii, itikat tykkää;)
        Olen yrittänyt niitä ymmärtää ihan noiden lintujen vuoksi ja savuilla olen istuskellesani niitä kaikoittanut.
        Kiusana kyllä ovat, kun jotakin yrittää puuhastella, multaisin käsin niitä joutuu hätistämään ja taas vaatteet siinä siivossa, onneksi asustelen paikassa, missä tiellä ainoastaan liikkujia ja nekin autoillen ohittavat, tuskin ehtivät tätä peikkotyttöä huomata.

        Noita vanhoja tuttuja joskus tapaa, minutkin tunnisti viidenkymmenen vuoden takaa entinen tansittajani, minä en häntä tuntenut, esittelyn vaati.
        Väittipä yhtä ylpeäksi kuin nuorena muka olin ollut, sen väitteen jyrkästi kumoan, en koskaan tietoisesti ylpeä ole ollut, outoja kuvia ihmisistä luodaan.

        Minä olen ihmetellyt, kun västäräkit puuttuu pihamiliööstä, ja pääskytkään ei tänä kesänä pesiä ole talon vintille tehnyt, mistäpä moinen johtuukaan, onko kannat vähentyneet.
        Keväällä västäräkki piipahti, mutta eipä ole sen jälkeen näkynyt.
        Kirjosiepot kyllä pöntöissä asustaa, mutta ei kaikki pöntöt täysiä ole.

        No ihmettelyn aiheita muitakin, perunat ei nouse taimelle, taisin upottaa ne mahdottoman syvälle, eivät pintaan löydä, porkkana ja punajuuri harson alla odottavat kitkemistä, juhannuksen yli annan harson olla, jospa ohilennon tekisi porkkanakemppi.
        Kurkkuja kasvatin koko kevään ja nyt riutuvat tuolla penkissä, viisainta olisi laittaa siemenet keväällä maahan, voisi jopa satoa saada.
        On se tämä viljelijän elämä vaikeaa, ainakin tälläisellä poropeukalolla ja siksipä ihan keljuttaa, kun Marja-Liisalla kaikki toimii, aloitipa mitä vaan;)
        No näinhän se on, maailmassa on taitajia ja sitten tumpeloita, pitäisi se jo uskoa.
        Kaikesta kauniista kuitenkin tykkään ja nuo kukat edes jotenkin kasvavat minunkin hoidossani.

        Katala on käki ja kuitenkin sen kukkumista keväällä odotetaan, ilahdutaan, näitä on luonnossakin toisten hyväksi käyttäjiä, kuten ihmisissäkin.
        Ampiainen tekee pesäänsä ikkunan laitaan, on sen verran liikkeen keskellä, että ei oikein hyvä paikka ole, pudotettiin se pois, mutta uutta aloitti taas.
        Kyllä minä ampiaisten kanssa olen tottunut elämään, säästynyt pistoiltakin, mutta kun kaupunkilaisnuoret tulee, heille se on kauhistuttava asia, karkuun juostaa huitoen ja huutaen, siitähän ampiaiset innostuu.
        Onhan se vaarallinen, jos pistämään pääsee.
        Mökilläni sulassa sovussa elettiin, ei ne edes yrittäneet pistää, nyt kai on lasten vuoksi pesät hävitetty.

        Olipa hyviä nuo silakat Ramoona, en ole koskaan savustettuna syönytkään ja heti perään olenhan kaupasta ostanut savusilakoita, mutta eipä näin hyviä olleet.
        Kiitos,,, sinulla myös tuota luovuutta vaikka muille jakaa, näin olen antanut itseni ymmärtää ja kättesi töistä mukava lukea, ja ohjeita ottaa, kiitos siitäkin.

        Kai se olisi tuonne ulos itikoiden ruuaksi lähdettävä, aina vaan nyppimistä riittää, iloitsen nupulla olevista pienistä ruusupensaista, juhannusruusussa muutama nuppu ja toisessa kauniin vaalean punaisessa useampia nuppuja, kerrottu pieni kukka, kun nyt saisi kirvoilta säästymään.
        Nimeä en tiedä, mutta voisin tarjota vaikka neidon ruusua, onkohan sellaista olemassakaan, kertokaa kuka tietää?
        Toin molemmat mökkini muistoina tähän pihaan, vaaleanpunainen on lähtöisisn ystäväni luota Hämeenlinnasta.
        Minusta jokaisen talon pihaan kuuluu juhannusruusu, ainakin täällä maalla, se kyllä on leviävää sorttia ja kirvat myös siitäkin tykkää.

        Mutta nyt en taas älyä lopettaa, kivaa päivää kaikille, Hintriikalle auringon paistetta lähettelen, jos nyt tänään täälläkään paistaa.
        Kyllä se vielä sinnekin kesä tulee;)

        Ei ole mitään hätää sinun perunallasi, olet vaan niin malttamaton. Meillä tuo isompi pelto laitettiin paljon aikaisemmin, kun sinä kylvit, ja nyt vasta sekin nousee taimelle. Se minun aikainen purkissa alkuun pantu on kyllä jo komeaa, melkein puolimetristä.
        Peruna tarvitsee aikaa 90 vuorokautta istutuksesta, ja siinä ajassa se hyvin ehtii kasvaa, ja on korjuu kypsää.
        Minulla on eka kerran kaksi penkin pätkää lapinpuikulaa kokeilussa. On juuri taimettunut.

        Ja sitten ne kurkut. Kurkku on juuristoltaan hirmuisen arka, kun kasvattaa taimet. niin siirto maahan on tehtävä hyvin varovaisesti, muuten kellastumista alkaa tapahtua heti. Mutta yleensä ne siitäkin selviävät. Taimien kasvattaminen jouduttaa satoa, mutta avomaankurkun voi kyllä mainiosti kylvää suoraan uloskin, ja harventaa sopivin välein.


        Jos taimesi on kellastuneet, kastele miedolla lannoitevedellä, mutta ei liian märäksi, etteivät kuole märkyyteen. Kyllä ne siitä innostuu.

        Ja se Neidonruusukin on olemassa, minullakin on, ostin muutama vuosi sitten, ja on jo kukkinut monta vuotta. Niitä ruusuja on kyllä satoja erilaisia lajikkeita. Katselin kerran koneelta ruusuja joltain pohjoisessa olevalta taimitarhalta, niin oli niitä aivan hirveästi, ja koko ajan uusia lajikkeita tulee jalostuksen kautta.

        No lähden tästä höpöttämästä, ruokavieraita tulossa. Tulevat tuolta kauempaa tänne hautoja laittamaan, ja meille syömään! Täytyy taikoa jotain hyvää pöytään. Palaillaan!


    • Hintriika*

      Heh! Mietin, miten Marja-Leenan puikuloita pitäisi virallisesti nimittää, kun Lapin puikulaksi saa sanoa vain Lapissa kasvatettua puikulaa. Homma on tarkkaa tarkkaa kuin kuin feta.juuston tai konjakin nimityksissä!

      Sen verran aurinko meitäkin helli, että parvekkeella lämpö nousi joku aika sitten 22,4 asteeseen, mutta hiki ei ulkona tule. Kyllä tuuli kuivattaa kainalot tehokkaasti. Aamulla oli niin tyyntä, että savu nousi kuin patsas suoraan ylös, mutta ainahan se iltapäiväksi kehittää tuulen.

      Huomenna sitten onkin viileämpää, mikäli ennusteisiin on uskomista. Johan tuota "melkein kesää" meille tulikin.

      Minulla ei toistaiseksi ole muita viljelyksiä kuin krasseja ja muutama kelloköynnös. Ne ovat olleet kuin jähmettyneitä Prinssessa Ruususia kylmässä värjötellessään. Heti kun vähän aurinko hellii, huomaa, että piristyvät kasvun alkuun. Kunnes taas se pysähtyy. Saa nähdä, ehtivätkö mihinkään tänä ns. kesänä.

      Ehkä muutaman pelakuun voisi väriläiskäksi hankkia. Ei paljon innosta puutarhurointi, kun ei ole tarennut parvekkeellakaan olla kuin muutaman hullun tunnin, vaikka kohta on juhannus.

      Parasta lopettaa tämä ainainen valitus. Nauttikaa te, joille nautittavaa suodaan!

    • wiiwidear*

      Heippa myöhäiseen iltaan.

      Poikkesin kurkkaamassa, onko jotain hyvällistä jäänyt suuhun pantavaksi.
      Kyllä löytyy, kun tarkalla silmällä etsii.

      Piski on jälleen vahtimisreissulla ja myö sulhon kanssa kahestaan kisaillaan.
      Ajelimme naapuri kylillä markkinoilla viikon vaihteessa, ostin lakritsinauhoja ja 4 paria sukkia molemmille. Kauppias kehoitti viskaamaan vanhat sukat roskiin ja laittaan uudet sukat käyttöön.
      Nyt lähen sulhon viäreen huilimaan.
      Kuullaan taas.
      Hei hei

      • marja-liisa..

        Hei Hintriikka!

        Jos minä saan ne puikulat kasvamaan, niin minähän voin ottaa ne mukaani, ja tulla sinun luoksesi, piankos minä sinut löydän, Ja syödään sitten ne puikulat yhdessä. Eihän se ole kuin järjestelykysymys!
        Nyt ei enää tarvita, kuin hitunen onnea!


      • marja-liisa.. kirjoitti:

        Hei Hintriikka!

        Jos minä saan ne puikulat kasvamaan, niin minähän voin ottaa ne mukaani, ja tulla sinun luoksesi, piankos minä sinut löydän, Ja syödään sitten ne puikulat yhdessä. Eihän se ole kuin järjestelykysymys!
        Nyt ei enää tarvita, kuin hitunen onnea!

        Huomenta vaan tähänkin keskiviikkoaamuun, puolissa on viikko, kauniina alkaa päivä.
        Kosteutta aika tavalla ilmassa, nurmikko ihan märkä, vaikka tuota vettä ei liikaa ole tullutkaan, kaste on voimakas.

        Marja-Liisa, oikeassa olet tämän malttamuuteni todetessasi, kävinpä katsomassa ja olihan siellä perunamaassa kolme tainta tajunnut, että ylöspäin on kasvettava, ehkä seuraa saavat.
        Minäkin punasta perunaa laitoin yhden vaon, ei vaan ollut puikulaa kaiketikkaan, kälyltäni sain siemenet.
        Muistelen että lankoni kokeili puikulaa myös ei kai se oikein hyvin kasvanut, vai tekikö niukan sadon, en muista.
        Puikulan näköistä tämä siemen minkä maahan upotin, katsotaan minä kasvaa ja mitä sadonkorjuun aikaan maasta nostetaan.
        Kurkun kasvusta olit myös oikeassa, kyllä se elonmerkkejä näyttää.

        Kiva ett wiiwidearkin maltat käydä pirtissä elämässä oloasi ilmineeraamassa, kiirettä se on tuollaisella rakastuneella parilla, kai vaan toisiaan silmiin tuijotellaan, hellitellään, hemmotellaan, piskikin kylään joutaa;)

        Nyt niiden ruusujen kanssa sitten alkaa kirvojen kanssa kamppailu ja joku kumma ötökkä katkoo ainakin juhannusruususta nuput, sillekin pitäisi keinot keksiä miten välttyisi moiselta.
        Pieniä on nuo pensaan alut, jospa pystyisin ne hoitamaan kukkaan asti.
        Kurtturuusun pistin maan tasalle, jäi keväällä aikaisin leikkuu ja nyt kasvoi rumaa rankaa, vähän latvassa lehtiä, se on myös kirvojen suosikki, en erikoisemmin tykkää, kauniita kukkia kyllä tekee, mutta kestävät hetken.
        Tänä kesänä ei ainkaan kuki, liian suuri työ repiä juurineen ja viedä tuonne metsän reunaan.

        Tänään menenkin saunan pesuun, ensi viikolle jää nämä huoneiden siivoaminen, ja jotakin leipomisia ja ruuan valmistuksiakin, joten pois tieltä ainakin sauna.
        Viikko jääkin lyhyeksi, kun ensi sunnutaiksi kotiin menen, on rippijuhlat ja sitten tiistaina vasta tänne ehdin, pari päivää siivouksille, tässä vaiheessa toivoisi että tuota tilaa ei niin paljon olisi;)
        No eihän se maailma kaadu, jos ei kaikkeen ehdikkään, mutta nuo tavat päähän ovat pinttyneet ja ne alitajunnassa vaan hoputtavat;)
        Ainakin keittiö on pestävä, hellan muurit ja kaappien päälliset, sieltä sitä noen kanssa kiinni tarttunutta pestävää löytyy, muuten ainainen roskan lähde on tuo puukori, vaikka kuinka kapisteli korin täytön yhteydessä, silti aina roskaa lattialta löytyy.
        Touhuahan sitä pitää olla, että kunto säilyy:)

        Nyt aloitan lopulta tämänkin päivän elämisen, olen aamun virkannut liinaa ja aina virheitä teen ja taas puran, niinhän se työ riittää;)
        Kivaa päivää toivottelen, auringon paistetta sinne minne se paistaa ja paisteen odotusta toisille, kyllä se vielä paistaakin joka paikkaan.


      • Hintriika*
        marja-liisa.. kirjoitti:

        Hei Hintriikka!

        Jos minä saan ne puikulat kasvamaan, niin minähän voin ottaa ne mukaani, ja tulla sinun luoksesi, piankos minä sinut löydän, Ja syödään sitten ne puikulat yhdessä. Eihän se ole kuin järjestelykysymys!
        Nyt ei enää tarvita, kuin hitunen onnea!

        Tervetuloa, Marja-Liisa! Toivon puikuloille onnea enemmänkin kuin sen hitusen verran.


    • Heippa taas! Kaunista,kirkasta ja viileää on täällä rannikolla,kuten aina.
      Kesä etenee,kaikki kasvit kukkivat. Pihlajat ovat täynnä kukkia ja syreenit upeimmillaan.Kirjoittelitte linnuista..Minua harmittaa,kun vuosikausia,tähän kalliolle teki pesän,pikku-lepinkäinen. Viime kesänä pojat sorkkivat pesää ja poikaset kuolivat.Nyt ei ole enää tulleet. Oli kiva seurata niitä ..Emo toi aamulla aikasin poikasensa, yhdelle kivelle kököttämään..Elämä on tätä,linnuillakin omat vaaransa,jopa ihmisistä.TGein kinkkupiirakkaa,maistuu hyvältä..Tuon teillekin..
      Olisko päiväkahvin aika nyt ja sitten sitä piirakka:Tulkaa kahville! (tai teelle)
      Minä leivon jotain,kun saan inspiksen,että nyt pitää :)
      Kudoin yhdet sukatkin,kun teki mieli kutoa jotain.. Talvihan tulee ,ennenkuin huomaammekaan.Ensiviikolla, menen katsomaan Iittalaan , näyttelyä:aiheena Naivismi .Varmaan kiinnostavaa.Pari tytärtäni ja minä,menemme kimpassa.
      Olisi kivaa olla jossain mökillä.Jos vuokraa,ovat tosi kalliita ja pitäis olla auto,että edes pääsisi niihin..On täällä Soukassa kyllä luontoa ja luontopolkukin, on merenrantaa ym..Ei tässä hätää ole,kelpaa elellä.
      Olin tyttärellä kylässä ,lauantaina..Tietenkin satoi,että ei voinut olla pihalla.
      Skillan,hyvä että olet kunnossa.. Minulla verenpaineet heittelee,vaikka pillereitä otan ,joka päivä. No,eiköhän se siitä laske..(joskus) Te muut saatte jotain aikaseksikin,minä vaan tuhlaan aikaa ,tässä tietsikalla..miten se meneekin niin nopeaa,kun jotain alkaa pelaamaan,hups on parituntia mennyt..Mummot ovatkin kamalia "Tietsikka-norttejä" (tai siis minä ainakin).Mukava keksintö,en ilman osaisi olla enää..Facebookissakin on paljon pelejä,Aapelissa myös ja Älypäässä..Kiva pelailla kaikkea..Pitää varmaan mennä välillä ulos,on niin mukava sää. Oikein kivaa päivää kaikille ja iloa ! t.Irkku

    • On se sitten hävytöntä, että istutetaan toista kieli pitkällä ja maha mouruten. Yrittäkää nyt edes arvata, kenen lempipotaatteja ne puikulaperunat ovat. Niitä vain enempi harvoin löytää täkäläisistä kaupoista.

      Ei sillä, että olisin yksin jäänyt puikulaperunoitta.
      Suomen Pariisin-suurlähetystökin jäi ilman. Siellä oli käymässä joku iso hallitusherra, ja vastaava ranskalainen viskaali seurueineen oli kutsuttu illalliselle. Ruokalistalle oli tekstettu monenmoisia Lapin herkkuja, mm. poronkäristystä ja Lapin puikulaperunoita.
      Vaan kuinkas kävikään! Lentoaseman tulli oli tarkkana kuin porkkana: maahan ei saanut tuoda perunoita ulkomailta, ei edes diplomaattipostissa. Kielto mikä kielto ja sillä silvuplee!
      Koska ruokalistat oli jo tekstattu, ei keittiöhenkilökunnan auttanut muu kuin
      kuoria ja muotoilla isoista perunoista "puikulaperunoita".

      Mulla tosin ei ole tekstattua ruokalistaa, mutta kun keittelette niitä herkkuperunoitanne, olkaa ystävällisiä ja laittakaa peri puikulaa virtuaalipostissa tännekin.

      Nöyrästi kiittäen ja pukulaperunoittenne kasvatukselle menestystä toivottaen. Vs.

    • Päivää.

      Olin tänään kuulotutkimuksessa.
      En sentään vielä ole umpikuuro,mutta oli 8 vuodessa heikentynyt 20%.
      Syksyllä saan kuulema uuden koneen.
      Siinä kokeessa jännä juttu,kun en erota vinkuuko korvat vai se testilaite.
      Ravintola melu minun korvat on särkeneet.Sentää yli parikymmentä vuotta kuuntelin niitä musikantteja;)
      Onneksi tänäpäivänä löytyy apuja.

      Huomenna pitää mennä Takataskuun kahveelle,siellä on jotkin avajaiset.

      Kyllä yritän Hintriikalle taas aurinkoa puhaltaa,joutaa hyvin välillä sinne.
      Minulla nimittäin on K U U M A ;)

      Pääskyset on tulleet ilmassa leikkiä lyömään;)käy semmonen viuhke.

      Kukkia on vaikka minkälaisia,en minä kaikkia tunnekaan.

      Tennistä taas töllöttelen,minkä maltan olla sisällä.

      Piirakka kahveet minäkin hörppään.
      Ai nii ostin torilla kesän ensi jäätelön,semmonen hurjan iso tötterö,maksoikin mokoma 4€.en kyllä ihan kohta osta,vaikka makkeeta olj.

      Voikaahan hyvin.
      näkyillään...

    • puikulaa vai mitä.. enpä tiijämuuta kuin että komialla alulla on.
      Kurkuista; kokeilin minäkin aikoinaan esikasvatella kurkkuja . Niiden multa törppöjen kanssa pelasin ja siirtelin ja kastelin hoisin ja hellin. Sitten kun siirto tuli ulos eivät tykänneet yhtään.
      Seuraavaksi laitoin siemenet suoraan ulos sopiviin väleihin. peitin läpinäkyvällä muovilla. kastelin joskus. kesemmällä otin muovin pois.
      Muuta en tiedä mutta viimeiset 10 v. on talvet syöty omia kurkkuja. nytkin viimeiset purkit kesän kynnyksellä. Miten paljon sitä tekeekin turhaa työtä ?
      Viime keväänä eräs ystäväni sanoi: voi sinua poloista; vielähän ehdit kylvää uudet kurkun siemenet, kun tiesi minulla olevan ne jo maassa itämässä.
      Kylmästähän ne eivät pidä mutta pitääkin suojata yöpakkasilta.

      Hyväähän se perunakin on maasta otettuna. Olen niin huono ja tietämätön, laitan vaan jotain maahan. Jopa kolmeen lohkottu peruna kun vaan on itusia joka lohkossa. huomasin että tulos on sama , ei sen suurenpi/pienempi, onko lohko vai kokonainen.

      Joku jossain kaipasi pääskysiä. On niitä. Olimmekin oikein "kahvikonsertissa".
      Veneen ulkotilassa iltapäiväkahvilla. Poijuköyden päälle lensi haarapääskynen,
      metrin päähän. Voi että se jaksoi laulaa varmaan 10 min. kyselin välillä ottaisitko pikku laulajatar palan pullaa, en uskaltanut ojentaa kättäni ettei konsertti keskeydy.
      Harvinaista kyllä että pääsky siihen asettuu, sorsat ja lokit tietenkin jahtaavat veneitä murusten toivossa.

      Viikko alkoi; päivä Retretissä. Onhan siellä taas nykyaikaistakin nähtävää, monenmoista. Taidetta 1930 luvun tienoilta, ja toisaalta melkein luuli olevansa nykytaiteen Kiasmassa. Vai onkohan minusta tullut niin vanhan aikainen??
      Sadut ja meininki: ei tästä maailmasta kuten seinällä luki.
      No jokaisella mielipiteensä- ihan omansa.

      Tämän kirkonkylän rakennuksen katolla mittari näyttää 23 as.
      Tosin kun tunnustan edellisen yön ja eilisen päivän satoi vettä. Vaan nytpä paistaa päivä ja koko päivän. Toivottavasti kaikille- myös sinne kemin kulmille. Jos ei, niin alataan taas laittaa säkeittän aurinkoa sinne missä se ei paista
      Aurinkoista ehtoota kaikille Ja muuten tasapuolisesti..

      • Kyllä tuo päivä on ollut kaunis aamusta alkaen, Kukat kaikki kukkii mitä luonnossa
        kasvaa, ei tietysti kaikki, mutta kuitenkin ne jotka yleensä tähänaikaan kukkivat.
        Sireenit pihlajat ja tietysti tuomet ovat jo entisiä tai lähes entisiä. Sensijaan lupiinit kukkivat tienvarsilla, ja juhannusruusut ovat kohta parhaimmillaan.
        Päskyset lentelevät ihan tuolla lähellä.
        Kävin äsken kurkkaamassa asunnon toisellakin puolella, sielläkin lentelivät joukolla.
        Kyllä kesä nyt on tullut..Pariviikkoa sitten näin yhden tiedustelija- pääskyn, ja tosiaan vasta tänään vaikka kuinka paljon.
        Täytyy vielä lisäksi kertoa,kävin tänään poikani perheen kotona ja istuskelin pihassa, poika perheineen matkoilla ja minä kävin kukkia kastelemassa, Siellä on ihmeellinen paikka jossa pääskyspari on tehnyt pesänsä samaan paikkaan yli 50 vuotta, talo vanha rintamamiestalo, jossa mekin olemme asuneet.
        Nyt poika omistaa talon, mutta samat vuokralaiset ovat räystään alla, samassa paikassa.

        Irkulle sanon älä vähättele itseäsi, me kaikki pirttiläiset tiedämme miten paljon sinä vaikutat monen vanhuksen hyvinvointiin ja virkeänä pitämiseen.
        En minäkään kiellä, kyllä minäkin vietän aikaani jonkinverran tämän rakkineen kanssa.

        Mutta sehän on varmaa, että kaikki jotka tänne kirjoittelevat takevät samoin, istuvat enemmän tai vähemmän, mutta istuvat kuitenkin.

        Nautitaan kesästä ja liikutaan luonnossa, Late Vaan.


    • Aurinkoista aamua, tuuli on myös herännyt heiluttaa koivun oksia tuossa metsikössä, mikä ikkunaan näkyy.
      Aurinko loistaa koivikkoon, tehden sen entistä kauniimmaksi.
      Toivoin eilen pientä sadetta ja tulihan se, kymmenen tippaa oli rapuissa, nyt on turvauduttava jo kaivon antiin kastelussa.
      Se tietää suurempaa hommaa, letkujen vetämisen kanssa ja olisi ihan hyvä nostaa pönttöihin lämpiämään, kaivovesi on aika kylmää.
      Se on sitä teholiikuntaa.
      Sipulit kasvavat silmissä, kauniisti suorissa riveissä, miten osasinkaan noin hyvin istuttaa;)
      Sauna tuli pestyä ja kylpy illalla tuntui vieläkin ihanammalta, jos mahdollista.

      Tietokoneella istun minäkin joka aamu, harvemmin kesällä päivällä, muuta puuhaa riittää, talvella sitten useammin, riippuen menemisestä, siksihän nämä on hankittu, ajankuluksi.

      Tuo säilöminen se sitten aikanaan antaa sen tyydytyksen minkä toivossa näitä hommeleita haluaa tehdä, maasta tuoreena nostettuna peruna on parasta, sekin innostaa laittamaan.
      Eihän kaikilla ole mahdollista näin tehdä ja on ostettava kaupasta tarvittavat, tori kesällä on se paikka mistä melko tuoreena voi hankinnat tehdä.
      Kotona käydessä torilta käyn ostokset tekemässä.
      Siikli perunat pakkaseen ostan, mansikat suoraan viljelijältä, toivon kovasti että tänä kesänä jo tuosta omasta mansikkamaasta saisin osan pakkaseen.
      Kukkia alkaa olla hyvin ja pölyttäjiä ainakin omenapuissa oli, ehkä muistavat myös mansikkamaan.
      Naurattaa kun tytär soittaa ja kyselee miten nyt tehdään kasvilavassa olevien kasvien kanssa, paraskin neuvoja minä olenkin, kaupungissa ikäni elänyt, mutta tyttäreni vielä vähemmän tietää kasvien hoidosta, niinpä voin loistaa neuvoja jakamalla.
      Kiva jos innostuvat asiasta ja yrittävät jotakin kasvattaa itse.

      Yksi pääsky pariskunta talon vintillä asustaa, mutta kato on käynyt västäräkin kohdalla, en ole nähnyt yhtään lintua, harmi, se on sellainen mukava pyrstön heiluttaja.

      Hienot ilmat seilailla Saimaalla, varmaan nautitte kovasti veneilystä meri-kukka, onhan se mukava ja vilpoinen tapa liikkua paikasta toiseen.
      Joskus Punkaharjulle seilasimme sukeltajien laivalla, olihan se elämys, mutta minä kaipailin enemmän kesäpaikkojen näkyvyyttä, on mukava katsella mökkejä vesiltä, miten kukakin on keksinyt rantansa laittaa, nyt kai on kiellettyä rakentaa kovin näkyväksi.
      Kyllähän maisemat vaihtui, olihan sekin nautittavaa.

      Tänään taidan päästä ahvenia narraamaan, kuka nyt sitten narratuksi tulee, jää nähtäväksi.
      Istuisin varmaan vaikka kuinka kauan ongella, jos vain silloin tällöin nykäisee, selkää se kyllä rasittaa se kököttäminen.
      Otankin selkänojallisen taitettavan tuolin tänään mukaan,(älkää naurako) veneen pohja on tasainen onnistuu tuolillakin istua.

      Aloitellaan taas päivä, jo puolikuussa mennään, juhannukseen viikko, keskikesää elellään ja mikäs on ollessa , itikat tykkää ja päivä paistaa, elämä hymyilee, koltuksetkin unohtuu.
      Miten teillä, onko kaikki hyvin, kirjoitelkaa;)

    • Huomenta,huomenta !

      Venähti vähän pitkäksi tämä aamu.;)

      Kohta lähden sinne Takataskuun kahveelle;)
      Samalla saan sieltä ne ompelukseni pois.

      Kesälle tämä nyt ainakin maistuu,ilma nimittäin.

      tuohan on kiva kikka,tuoli veneeseen;)
      Jos saia siihen semmosen badenbadenin,niin mikäs olisi köllötellessä;)
      Anna ahti ahvenia,Pekka pieniä kaloja,eikös se niin mennyt.
      Ja päälle iso pthyiiii ;)

      näkyillään...

    • Voi helskutin helskutti;(((((
      Nyt kyllä ottaa aivoon;(
      Olen paljon ravannut tuolla Viron puolella,nimittäin tässä koneella,en siis livenä käynyt,
      Aikasemmin pääsin sinne eläintarhaan suoraan,nyt ne peijoonit vaatii liittymään Facebookiin.
      Minähän en liity,pitäkööt tarhansa.
      Olis vaan niin kiva ollut seurata niitä elukoita.
      Että semmosta mieliharmia;)

    • Ihan tavalliseen tapaanhan tämäkin kesäpäiväni on jo lähes mennyt. Totesin, että kyllähän Terveyskeskus toimii. Vein uusintaan lääkepreseptin, joka oli jo vanhentunut, koska vähensin ja sitten jopa lopetin verenpainelääkkeiden syömisen. Aikansa meni hyvin, mutta sitten öljynpaineeni alkoi vähän liikaa heitellä.

      Uusihan lääkäri preseptin, mutta soitti perään, että täytyy kymmenkunta kertaa mitata paineet ja toimittaa tulos T- keskukseen. Tein työtä käskettyä ja kerroin samalla lapulla, että pärjään käsittääkseni kohtalaisesti ja popsin lääkkeitä tarpeen mukaan. Sitten tuli kirje, että lääkäri on pistänyt lähetteen labraan ja senjälkeen tilattava aika lääkärille. Olihan kyllä maininta, että "silloin kun teille sopii." Sopihan se heti. Tämän touhun perusteluna oli, että en ole vuosikausiin käynyt tarkastuksessa. Olipa mukana kaavake, jolla voisin tarvittaessa hakea maksuvapautusta T- keskusmaksusta. Liekö ajatelleet, että maksukyvyn puutteessa kiertelen terveydestäni huolehtimisesta. En kyllä hae maksuvapautusta! Minusta ihan mallikelpoista huolehtimista - olisinhan tyytynyt pelkkään preseptin uusintaan . Eihän kuntotarkastuksessa pahaa ole ja olihan tarpeen perusteluissa ikäkin mainittu.

      Pienissä puuhissani aikani hupaisesti hupenee. Niin, kesän nauttimisessa. Naama ja laajentunut otsani punottaa. Ehkä vähän liikaakin, mutta se ahneus...
      Skillanilla sitä kalan perkaamista on riittänyt, kun on hyvin ongelle varustautunut.
      Jatkoja!

    • Tervehdys kahvipirttiin:D

      Ihan on tyhjillään Pirtti täällä, kisulitkin ihan ikävissään, kun kaikki vaan kirmailevat toreilla ja nauttivat kesäisistä näkymistä! Ulos päästin ne, mutta jääkaapille ne vaan suuntaavat naukuen, ihan on samt kujeet kuin Neelalla:D
      No ruokittu on nyt ja kahvit on keitetty, siirrynkin verannalle nauttimaan ikkunanäkymistä! Mikähän siinä, ettei veranta ole koskaan menettänyt viehätystään valoisana ja ihanana.

      Suvituuli hyväilee lempeästi pitkiä koivunoksia, ja nurmet vihannoi auringossa. On se tuo auringon kilo kaunistava, väri on heti niin loistava mihin osuu!

      Kaunis, kaunis on maa!

    • Huomenta taas kauniiseen aamun, aurinko hellii ja itikat tykkää.
      Yölläkin ne vaan pyrkii kaveriksi, vaikka kuinka niitä hätistelisi, sitten aamulla patteja lääkitsemään.

      Eilinen kalareissu onnistui hyvin, vaikka jäikin odotettua lyhemmäksi, tuli sade.
      Kiva että satoi säästyin kastelulta, varastoon ei kyllä liioin satanut.
      Pieniä ahvenia ja tietenkin särkiä saaliiksi saimme, perkaamaan en niitä ruvennut, isompia ahvenia odotan.
      Kissoille tarjosin, nuuskaisi, eipä kelvannut, toruin kovasti ei auttanut,
      katsoi vain silmiin, että mitä siinä turiset, anna makkaraa.
      Tuoli oli muuten ihan hyvä keksintö, kyllä nautinto kaksinkertautui, kun ei selkään istuminen ottanut.

      Nuo terveystutkimukset tulee tehtyä vasta sitten, kun joku pakottava syy lääkäriin ajaa, olinhan seitsenkymppisten tarkastuksessa, sen jälkeen vain kerran vuoteen kilpirauhaskokeet.
      Harvoin lääkäriä tarvitseva ei varmaan rahan vuoksi jätä käymättä, toisin se on heillä, joille lääkeet jo vievät pienet eläkkeet.
      Kyllä mielestäni pitäisi ilmaisia lääkkeitä olla enemmän, että elämiseenkin eurot riittäisi.
      Olenkin monta kertaa ajatellut, miten selviäisin, jos vielä lääkkeisiin olisi rahaa riitettävä.

      Kyllä tuo Nokian alas ajo on myös yksi asia mikä ihmettyttää, ei taida johtamistaitoa olla siellä johtajien suunnalla.
      Hyvin menestynyt yritys tuohon jamaan lasketaan.
      On se noilla päättäjilläkin miettimistä, miten korjataan vahinkoja.
      Kyllä olisi saatava tekoja aikaan myös tämän Euroopan osalta, joka päivä vaan uusia lainan tarvitsijoita ilmestyy, miten halinto ei pelaa näissä kyseisissä maissa.
      Kuulin eilen radiosta, että Suomi on ainut maa, joka on aina maksanut velkansa, hyvältä tuo kuulosti ja ajattelin myös noiden Nokian ihmisten rauhallisuutta millä tiedot vastaan ottivat.
      Muualla olisi jo käsirysyyn alettu, vaikka niin ei saisi koskaan tehdä, maltti on valttia, asiat jotenkin tuppaa järjestymään ainakin täällä kotomaassa.
      Periksi antamattomia, työtä pelkäämättömiä on aina oltu, hoidettu asiat kuntoon tiukalla toiminnalla, näin toivoisi edelleen olevan.
      Hirveitä nuo yhteenotot ympäri maailmaa, jopa lapset uhreiksi joutuvat.

      Jospa alkaisi taas jotakin "yrittämään" myös tällä saralla, laiska töitään luettelee, mutta on kuin kertausta kun tekemisistään kertoilee, niin tehkää toisetkin, kiva on lukea viestejä , vaikka hiljaista tuo tuppaa olemaan.
      Nyt ulos ja harava käteen, eilen jäi kasat heiniä pihaan, ne on nyt korjattava, ihanaa päivää kaikille

      • marja-liisa...

        No hei!

        Terveisiä tuolta ulkotöistä! Kitkemässä olin kasvimaalla, ja pitkän kukkapenkinkin putsasin ja harasin. Lähden takaisin, kun ensin keitän päiväkahvit ja huilautan tuota kipeää jalkaani. Televisiossa on mainos, missä akka kysyy toiselta, että kuka tätä sinun pihaasi hoitaa, niin toinen vastaa, että Rondup, ota sinäkin käyttöön ,niin jää aikaa sulkapallon pelaamiseen. Kyllähän se tuommonen vajaan litranpullo minuakin varmaan auttaisi. Saisivat tuoda tankkiautolla. No eipä taida minulle se sulkapallon pelaaminen olla yhtään helpompaa, että kitketään vaan edelleen.
        Kun joka päivä edes yhden penkin putsaa puti puhtaaksi, niin kyllä ne siistinä pysyy.
        Mutta mielessä ne on pidettävä, onneksi kasvustot kasvaa jo niin , että valo loppuu vesiheiniltä.Meillä ei kyllä mitään pahoja monivuotisia rikkaruohoja juurikaan ole, ei tartte niiden takia tapella. Olen ajat sitten saanut ne kuriin.
        No lähden tästä jatkamaan harjoituksia. Nyt on hyvä keli tähän hommaan.
        Mukavaa eloa kaikille!


    • Terveisiä vain meidänkylänmeiltä!
      Osaahan olla tosi upea päivä. Puoliskoni lähti nuoremman ikämiespoikansa kanssa autoa katsomaan, kun äitipoloinen on niin vanha ja voimaton, että pitäisi saada autoon tehostettuja, kevennettyjä ja vaikka mitä niin paljon, että uudistukset vaativat kokonaisen auton! ( Tarpeellinen kapine näissä autohommissa tällainen mummonmökkyrä! Saapas nähdä, miten monta kertaa muoriparka pääsee rattiin.)
      Huutelin herrojen perään, että muistavatten olla mitoittamatta matkaa polvista polkimille lapsemme kinttujen mukaan. Ei muuten, mutta kai sekin väli on jonkin verran eripituinen, jos poikaa on aikoinaan tukistettu sen verran, että hän on lähes puoli metriä äitiään pitempi.

      Nyt olisi hyvää aikaa kirjoittaa kaikki rästikirjeet: pari kappaletta saksaan, yksi Vihtiin, kolme lapsuudenystäville, yksi Keravalle ja yksi Saarijärvelle, niin ja Porvooseen!
      Pakko on myöntää, että maailmassa on paljon uskollisia ystäviä.
      Onneksi kirjekuoria on ja ikimerkkejä. Nyt, kun joku tulisi ja heilauttelisi Koivuniemen herraa uhkaavan näköisesti. Voisin olla pelkäävinäni ja kirjoittaisin uutterasti kehuen kedon kukkaset ja koivujen tuoksun.

      Tässä tätä lööperiä alkupaloiksi on.
      Hyvää jatkoa kaikille

    • Taitaapi lämmin ilma veltostuttaa ainakin minua. Toiset puurtavat hyötyliikunnan parissa, onhan se mielekkäämpää puuhaa kuin minun soutulaitteen kiskominen kellarissa. Eikä matka edisty ja sama betoniseinä edessä.

      Eipä harrastustouhunikaan kunnolla edisty, ajatus lentää ja häipyy jälkeä jättämättä. Hetken päästä hätkähdän hereille: mihinkäs jäinkään? Eipä tuolla paljonkaan väliä ole, annan mennä tyhjäkäynnillä. Onhan isoja uutisiakin, Nokia,
      ja tukipaketit pankeille, kaatuuko ja miten paljon. Maailman meno on muuttunut.

      Lähden vilkaisemaan potkupalloa, vaikka en kovin kiihkeä fani ole kenenkään puolella. Tosi amatöörien joukkueessa olen muutaman kerran ollut. Paras saavutukseni on maalivahtina ollessani kovan laukauksen torjuminen. Sekin siksi, että en ehtinyt väistää. Päähäni se jysähti ja tähtiä alkoi näkyä.

    • SkillaN

      Edelleen kaunista huomenta, ilman suhteen varsinkin.
      Olen aamulenkillä ollut, kävelin ja samalla kastelin kukat ja hyötykasvit.
      Piti torua kissaakin, kun kasvimaalla harsojen kanssa temmelti, tosin sulosen näköinen oli, kun siellä villisti loikki.
      Aamulla odotti rapulla ja kun pienet ahvenet astiaan laitoin, käänsi peräpuolensa ja noita ilkeyksiä meni tekemään.
      Kummia kissoja, pitäisikö nuo kalat siivota, kelpaisiko sitten, muistan omista kissoistani, että kalat oli herkkua, koirallekin maistui, sille isommalle, pieni ei kyllä syönyt.
      Maailma muuttuu kissojenkin osalta, näköjään.

      Minulla on nuo hommat isketty takaraivoon, kaikki järjestyksessä, kierrän kukalta kukalle ja sitten olen varma että kaikki on kierretty, osansa vettä saaneet.
      Olen kuin tulisilla hiilillä, jos joku homma on tekemättä, vasta kaikki tehtyäni, osaan vain olla ja nauttia.
      Voisi ajatella, että hyvin järjestyksen ihminen olen, olenkin, vaikka väliin lipsuu ja komerot sekaisin menee.
      Tyhjäkäynnillä kyllä joskus osaan minäkin olla;)

      Pitsiliinani sain valmiiksi, siinääkin purkamaan osin jouduin, kun viimeinen kerä olikin eri sävyä, mutta ihan hyvä lopputulos, kaunis kultainen ananas kuvioinen liina on pöydälle laittaa.
      Katsotaan kelpaako kenellekään, lahjoituksena langat saatu, pakko jotakin oli tehdä, kalliita lankoja näkyivät olevan.
      Neljät sukat olen telkkaria katsoessa tehnyt, pieniä kylläkin.
      Joskus on kyllä sellainen uupumus, että ei jaksa mitään tehdä, ei iitä sanoa, silloin vain ollaan.

      Eipä ole kuin yksi kirjeystävä ja harventuneet on kirjeet, hänen käsialansa huononee ja ei jaksa kirjoittaa, no onhan puhelimet, onneksi.
      En muuten hyväksy minäkään mitään myrkkyjä kasveilleni, kitken minkä jaksan, nyt tein kokeilun, kun ruohosilppua tuli paljon, haravoin ja laitoin sipulirivien väliin ja eipä ole rikkaruohoa ihmeemmin tullut.
      Ajattelin kyll'ä ravinteita näin kasvuun saada, mutta taitaa toimia myös rikkaruohon estona.
      Ei kovin kaunista ole, kun heinä on nyt kuivanut.
      Kurkkupenkin sivuille myös laitoin, kosteutta toivon näin tasaisena pitävän.
      Mansikan kukissa on jokunen musta keskus, onko se jonkun elukan tekemä, vai kylmäkö on käynyt, tietääkö joku sanoa?

      Tänään matkaan kotiin, huomenna ne rippijuhlat, onhan se iso-mummin paikalla oltava, ei millään raaskisi lähteä, kun niin ihanaa ilmaa ennustettiin.
      Ehkä niitä jatkossakin tulee, kuuma ilma matkustaa.
      Jaksakaa nyt pirttin kurkata, vaikka pienillä viesteillä,, ymmärrän kyllä senkin, että ei sitä koneen ääressä jaksa istua, niinpä minäkin koneen huomiseen jätän, moi, moi!

    • AAmua. Kurkataan nyt pienellä viestillä pirttiin. Päivä oli buukattu täyteen kaikenlaisia tapahtumia. Taitaa tuo säiden haltia olla eri mieltä.... vettä puottelee taivaalta. Miten siinä istut kesäteatterissa niska vettä valuen, ja loput vedet housun tai hameen helmasta , lätäkkö perässä minne menetkin....
      Taitaa olla viisainta että menen tuonne kissojen kanssa mylläämään harsojen sekaan kasvimaalle. Ai juu, suuttuiskohan tuo emäntä pahastikin , kun sotketaan hyvät istutukset... Tietty suloisuus olisi tipotiessään. Taitas tulla virkavallan setä haastattelemaan, mirrit tietenkin livahtaisivat paikalta salamana. vain minä jäisin selvittelemään mylläyksen tarkoitusta. Ei olisi tietoakaan siitä että "kaveria ei jätetä".

      Saisinkohan minäkin kirjeen ? Kun tuo VS tuntaa niitä tusinoittain laittelevan.
      Mukavaahan se olisi tuo vanha tapa, saada kirje.
      Itse olen tosi hidas sellaiseen, s-postilla tulee viestiteltyä tai skypellä. Jos nyt asiaa löytyy, ja naamakin pitää näyttää.

      Nyt näkyy jo aurinkokin- lieneeko sateen väli-aika vai mikä.
      Jos on väli-aika niin sitten se ohje: annetaan sataa !
      Lutuisata lauantaita kaikille !

    • Nea*

      Hyvää lauantai-iltaa pirttiläiset!

      Kotiinpäin ajellessamme alkoi autoradiosta soimaan
      Vesa-Matti Loirin kappale:

      Maailma on kaunis ja hyvä elää sille,
      jolla on aikaa ja tilaa unelmille,
      ja mielen vapaus,
      ja mielen vapaus.

      On vapautta kuunnella metsän huminoita,
      kun aamuinen aurinko kultaa kallioita,
      ja elää elämäänsä,
      ja elää elämäänsä.

      Tosi kaunis laulu,jota en ole kuullut pitkään aikaan!
      Tämä luonto nyt,joka on kukkeimmillaan ja tämä laulu yhdessä,
      tekivät oikein lumoavan hetken!

      Se vain,että jäi päähäni soimaan,mutta onpa se kaunis!

    • Hintriika*

      Tässä päivässä ei ole ollut valittamista. Kesä näytti naamansa meillekin, vaikka huomiseksi on vaihteeksi luvattu sadetta.

      Yksi iso pilvilauttajono kulki illansuussa tästä yli. Piti tulla parvekkeelta sisälle, kun hellevaatteissa alkoi tuntua viileältä. Luulin, että siihen se kesäpäivä loppui, mutta tunnin päästä paistoi taas. Vieläkin näyttää mittari yli 20 parvekkeella ja aurinko paistaa silmään niin, että piti vetäistä verhoa eteen.

      Moneen kertaan luin ja ihmettelin tuota SkillaNin rikkaruohontorjuntaa. En meinaa ymmärtää... ruohosipulin varsiako emäntä laittoi penkkeihin mullan päälle vai mitä ihmettä? Tuollaisesta taikuudesta en ole koskaan kuullut. Enkä siitäkään, että jollakin kasvaisi ruohosipulia niin valtavasti. Ehkä käsitin kaiken väärin. Saa oikaista!

      Eilen istutuin kaksi perustulipunaista, aika isoa pelakuuta ja yhden isohkon lumihiutaletuppaan samaan laatikkoon. On vähän väriä ja kukkivia kukkia silmänilona. Kun raskisi vielä jonkun kukkivan amppelin ostaa, niin siinä sitä olisikin tarpeeksi. Kaipa nuo istuttamani kukat vielä joskus rehottavat. Krassit ovat sentään hyvällä alulla.

      Katselin, että kyllä on netissä ollut hiljaista tänään. Ei ole missään paljon ketään liikunut. Ja se on hyvä se. Kauniina kesäpäivänä on muutakin tekemistä kuin tietokoneella roikkuminen.

      Enpä minäkään tämän enempää roiku. Ilmoittautumiskierroksella kävin.

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Minäpä oikaisen heti. Ei Skillanilla varmaan ruohosipulia niin paljon ole. Mutta ruohosilppua, jota syntyy kun nurmea leikataan. Meilläkin se kerätään, siis leikkureissa on kerääjät. Sullon sitä vuorenkilpien juurelle, kun sieltä se ei näy, pitä kosteana, ja on mitä mainioin viherlannoite. Ja kyllä on vuorenkilvet suurilehtisiä, ja hyvinvoipia, että ihan on oikeat opit emännällä. Kyllä minäkin sitä kasvimaalle työntäisin, mutta ainoa huonopuoli on juuri se rumuus, kun se kuivaa, niin mätän liiat kompostikasaan, ei hukkaan yhtää, on hyvä lannoite.

        Eilen muuten tuli heitettyä talviturkit, ei ole ennen näin myöhään mennyt,se on tuo vanhuus. Vesi oli jo 22 asteista, siis tosi lämmintä meidän mökkirannassa.
        Uin monta suurta lenkkiä, enkä meinannut malttaa pois tulla ollenkaan. Voi sitä ihanuutta!

        Illalla alkoi sitten tulla voimakkaita ukkoskuuroja, niin lähdettiin kotiin, ja kotonakin tuli vettä vielä yölläkin ihan kaatamalla. Nyt on lomaa kastelusta, mitä nyt vähän seinänvierustoja, ja parvekelaatikoita kastelen.
        Lähden sulaamaan ja siivoamaan pari pakastearkkua, eilen jo yhden sulasin. Niin ovat kunnossa, kun kohta saadaan aloitella sitä pakastamista, mansikat on raakileilla. Musta mansikankukka on paleltunut, halla on käynyt.Mutta nuppuihin se ei vaikuta, marjaa kyllä tulee!
        Mukavaa päivää kaikille!


    • Sadetta ollut yöllä, mutta nyt aurinko loistaa, jospa olisikin niin, että yön sataisi, olisi kaikilla vaan aurinkoisia päiviä, ,,liian hyvin se olisi.
      Huomenta tähän kauniiseen aamuun, viikon päästä sitten se juhannus.
      Siitä viikon verran ja alkaa laskeutuminen jouluun, hih.
      Unohdetaan tuo edellinen, nyt on kesä, nautitaan siitä, kiva että Hintriikan maisemiin myös aurinko ehti.

      Piti ihan lukea, että mitäs höpöjä taas olen kirjoittanut, mutta ihan selkeästi siellä luki ruohosilppua, siis koneella ajetun nurmikon jättämää silppua.
      Osaan minä taitavasti kirjoittaa vaikeasti ymmärrettävääkin, mutta nyt uskallan väittää, että Hintriika* luki väärin;)
      Oli miten oli, vielä ei kitkettävää sipulipenkeissä, no odotetaanpa sadetta, silloin alkaa rikkakasvitkin innostumaan.

      Totta nuo Nean mainitseman laulun sanat, elämä olisi hyvinkin ihanaa, jos ei joka puolelta kuulisi noita ikäviä uutisia, mutta mielen vapaus se on.
      Katselin taas kerran junan ikkunasta noita maisemia, viljapeltoja, järven rantoja, saaria, sinistä taivasta ja totesin rikkaita olemme me täällä kotomaassa, tuo kaikki luonnon puhtaus ja vehreys, oikein henkeä salpasi.
      Harmittelin kyllä väliin, kun niin tuuheata kasvustoa paikka paikoin, että vain vihreää näkymää sai katsoa, saisivat raivata noita teiden ja ratojen varsia, että näkymät vaihtuisivat.
      Ainahan sitä jotakin urputtamista pitää aikaan saada;)
      Rikasta on elämä luonnon moninaisuuden keskellä ja sitä rikkautta on tarjolla kaikille jollakin tapaa.
      On sekin kumma, miten tuo luonto niin mahtavana vaikuttaa tässä iässä, enpä muista nuorempana, että näitä juttuja näin vahvana olisin kokenut.

      En hennoisi ollenkaan vihainen olla meri-kukka jos vaikka harsoni kissojen kanssa mylläisitte ja toisekseen peruna tykkää kuulema, kun sitä liikutellaan kasvun aikana, siinäpä ilo ja hyöty yhtä aikaa;)
      Ehkä kumminkin varoen se tukistelu olisi tehtävä;)
      Säästyittekös sateelta siellä kesäteatterissa?

      Tukka on rullilla ja se on sen merkki, että juhliin tässä sonnustaudutaan, ensin kirkkoon ja sitten juhlakalun kotiin ruokailemaan ja kai kahvitkin tarjotaan.
      Siellä meitä mummojakin on sitten kaiken maailman, kaksi nuorempaa, ja iso-mummit kunnostautuneet meitä on kolme, iso- isiä vain kaksi, minun kumppani katselee pilven reunalta.
      Olisi saanut mukana olla, mutta asia jolle ei mahda kukaan, vaikka melkein kaiken voikin nykypäivinä muuttaa.
      Toinen lapsenlapsen lapseni jo tässä iässä, ymmärränkö milloinkaan, että jo näin vanha olen;)
      Enpä taida edes moista ruveta miettimään, eikun eletään vaan.

      Oikein aurinkoista mukavaa päivää teille ystävät, vihamiehetkin, taitaa niitäkin olla;)
      Toisaalta miksi olisi, emmehän kohtaa täällä oikeassa elämässä, paljon emme toistemme elämästä tiedä, miksi siis vihaakaan pitäisi olla, ehkä vaan kuvittelen;)
      Kesä ja itikat on kaikilla,,, naatitaan;)

      • Hintriika*

        Kiitos oikaisuista! Todellinen lukihäiriö! Luin monta kertaa sen ruohosilpun ruohosipuliksi enkä voinut millään käsittää.

        Aamulla satoi, nyt on vain pilvessä. Kenties illaksi selkiää. Mittari on sentään lähes 20:ssä, joten kelvolliselta kesäpäivältä vaikuttaa pilvistä huolimatta.

        Juhannuksesta on niin sekalaisia sääennustuksia, että tiedä häntä. Jos sataa ja on viileää, niin vähemmän hukkuneita. Kaikesta löytää hyvät puolensa, jos katselee asiaa optimisesti...

        Mukavaa sunnuntaita!


    • Sunnuntaita ja hyvää sellaista.

      Minulla mennyt pari päivää jossakin,missä lie.
      Ensin oli kuratauti,taas kerran.
      Tuo minun maha kun riekoilee,liian hyvin kai elämä olisi jos ei se temppuilisi.
      Sitten iski jokin uni-tauti perjantai meni ihan höyhensaarille;)
      Osittain eilinenkin.
      Eihän täällä kuuma ole,vain 27 ja risat plääh.........
      No se on kesä nyt,ei parane valittaa,onhan tätä odotettukin.
      Pilveen vetää,jos vaikka ukkostaa,jytisihän se jo yks päivä.

      Ilmottauduin vain,
      näkyillään...

    • Huomenta; tai puolta päivää jo kello näyttää.
      Yöllä taas vesivajaus täyttyi, jos jossain sellaista oli. vettä tuli taivaan täydeltä ja kauan . Eilen sentään oli hyvä tuuri. mietittiin , sataako vai eikö....
      Tv.stä tuttu Mooseksen perintö, näyttelijätkin samat. Kuin ihmeen kaupalla mustat pilvet kierteli taivaalla. jossain välähti salama. Lämminta jotain 25, siis melkein yliluonnollinen olotila. Pisaraakaan ei vettä tullut. Kun käveltiin autolle silloin alkoi sataa ja sitä riitti.
      Hauskahan se näytös oli vaikka nähty on monesti. Kaiken näköistä hauskaa extraa oli laitettu tuohon kesäesitykseen mukaan. Piiparinen jaksoi naurattaa erikoistempuillaan....

      Kyllä Skillan se on niin ettei vanhoja olla. Olet vaan aloittanut niin aikaisin oman perheen kanssa. Nyt sitten on ilo nähdä monta sukupolvea. Kun vielä aikanaan lasten lapsetkin ryhtyy perhehommiin, silloin tulos on ihailtavissa, isoisomummuilla ja kenties vieläkö seuraavakin polvi ??

      Piti välillä tulla huolehtimaan kasvimaa asioista. Lapsilla on omat mökinsä/työnsä/touhunsa - ei viitsi rasitaa heitä enää omilla töillään.
      Samalla reisulla menee yhdet 16 v synttärit.
      Sitä ollaan silloin nuoria neitejä, tärkeä tapahtuma heille.

      Lappeenrannassa oli taas komea hiekkalinna näyttely. Tarinaa kaupungin historiasta menneiltä vuosilta. Ihailla täytyi tekijöiden käden taitoa.

      Tänään ei paista, ei sada. Mitä seurannee jatkossa.
      Noin se on kuten Nean kuulemassa laulussa. Aina pitäisi olla tilaa unelmille...
      Olen myös kuullut sen V. Loirin esitämänä.
      Mukavaa sunnuntaita kaikille.

      • Eilinen päivä oli tosi kaunis ja lämmin, helleraja ylittyi iltapäivällä. Nyt parituntia sitten alkoi satamaan ei nyt kaatamalla, mutta kuitenkin. Torstaina oli poikiemme perheillä ilonpäivä, kummatkin tyttäret pääsivät opiskelemaan haluamiinsa paikkoihin, Vanhemman pojan tytär Järvenpäähän yo pohjaiseen matkailu ja hotellialan kouluun, nuoremman pojan tytär Helsinkiin Hotelli Perhon kokkikouluun, siellä oli pyrkijöitä monta sataa hyvin pääsi läpi. Järvenpäässä pääsi vain 8 hakijaa, en tiedä montako oli pyrki. Kyllä siinä vaari ja mummukin ilahtui.

        Tänään iltap'ivällä itselläni siellä syntymäkylässäni on taas sellainen kylähistoriatoimikunnan tilaisuus, ei pitkä matka 8 km.
        Aika näyttää mitä siitä tulee, mulla on aika hyvä muisti siitä ajasta jona siellä kylässä asuin, kuitenkin olen asunut samassa kunnassa lopunkin aikani. Viimeksi eilen kävin siellä kotini paikalla ja taitoin juhannus ruusuja, nykyään veljeni omistamsta entiseltä kotipaikalta.
        Kaunis on paikan maisema kaikkineen kukkineen ja pensaineen.
        Sade senkun yltyy ja ei tietokaan eilisestä lämmöstä.
        Terveisin Late.


    • Puskasuleima

      Sataa, sataa, sarvet kastuu, etana hyppää jonkun taskuun.

      Onneks eilen ei satanu, ku käytii kirpputorilla. Miä sanoij jo etukätee, et minuu ei passap päästää liki kirjapöytii. No, kaks tuliterää lasten kirjaa ostin ja yhyren vähäm merkittävämmän teoksen. Et melkep pelekäl säikähryksel siit selvittii, meinaan kirjatiskist.
      Myähemmin kävi ilmi, että meiräm miäs oli kans olluk kirjaostoksil.Se oli ostanu Arvo Turtiaisen "Runoja 1934-1968".
      Venlahar riamaantu vallan! Hyvä ettei kiljunnu, nappas vaar runokirjan ja rupi lukemaa suureen ääneen. Meiräm miäs vanno ettei enää koskaa osta runokirjaa vaikka se maksais vaa pualet siit, mitä tää Turtiainen makso.
      Onneks sittet tuli minjä, ja seuras oikeen ohjelmallinen iltama: Vs luki väliin runoi, ja minäjä ja anoppi sulas sovus veisavatten Suvivirttä stadin slangiks.
      Nym meet ollaan syrän kylymänä, jos Vs löytää ser runokirjan. Se on tosi hyväs piilos, ku miä sen enste piilotiv voipaketin taakke jääkaappiij ja meiräm miäs lykkä sem pakastimeem marjapussin alle.. Se pussi hajo. Tiätäähs sen, kovaks jäätynyp pussi täynnä pakastunei marjoi.

      Et jos meitin kulmilta kuuluu kovaa metelii, ni ei mitää hätää. Kukaa ei lyä tai otat toista kraivelist kii. Jatkakav vaa rauhas omii puuhianne. Niim mekit teherää, ku Venla on aikanas haukkunum meittii, nii se rauhottuu. Johtuu se rauhottuminen
      kyl siitäki, et voimille ottaa, ku koko jääkaapin joutuu siivomaa.

      Syrämmellisin terveisin ystävänne Puskasuleima.
      (Jos asjaa on, olev varmuureks tom pellon takases puskassa. Toistaseks)

      Pitäkäp peukkui, ettei pahemmin sara

    • Nea*

      Hyvää sunnuntaita Skillan ja koko poppoo!

      Pihtiputaan keihäskilpailuja on katsottu,Tero Pitkäniemi veti
      komean kaaren,ollen eka.

      Pieni sadekuuro äsken kulki ja nyt kaikki puutarhan tuoksut on parhaimmillaan,omenapuiden,syreenin ja pihlajan,sekä kannukan.
      Tuoksujen runsautta!

      Puit sanoiksi ajatukseni meri-kukka,eihän SkillaN voi vanha olla,
      kun hän noin paljon jaksaa tehdä vielä töitä,matkustella joka
      juhlaan ja kaunistella itseään,tukan kihartaa ja kaikkea
      kuin kolmekymppinen! Ja se suuri kasvitarha vielä!
      Itselleni se tukan rullaus on aina yksi rasitus! Mutta uskollisesti
      olen sitä vain harrastanut!

      Hyvähän se,että on kuntoa vielä työskennellä,aika kuluu mielekkäästi,
      jaloissa minulla on kyllä ongelmia.

      Yritän joka päivä pienoisen lenkin tehdä,uida,tai pyöräillä.
      Kun sen tekee kohta aamulla,niin ilma on viileä ja usein tuuleton.

      Hyvää juhannuksen alusviikkoa!

    • Totta varmaan joka sana, jonka Puskasuleima julkaisee. Eihän noin sujuva ja elävä kertomus voi muuta olla. Kyllähän A. Turtiaisen runot ovat mainioita, voisin jopa minkäkin niitä ääneen lukea. Hävitön temppu piilottaa kirja, ei ihme jos meteli nousee.

      Puuhissa kaikki näyttävät pyörineen, Latekin historiaa kokoamassa. Minä en juuri mitään tänään saanut aikaisiksi, puhumattakaan että oli tullut hyödyllistä, historiaan
      jää ainoastaan kulahtanut aika. Onhan sekin jotakin. Huomasin sentään, että on sataa rynkyttänyt koko päivän kun se kymmeneltä alkoi. Sekin havainto tuli konkreettisesta muistutuksesta, kun oli tarpeen heittää roskapussi. Jo siinä ehti kastella.

      Vaan katse huomiseen!

    • SkillaN*

      Vaihteeksi toisenlaiset huomen terveiset, sataa ja tuulee, eilisestä iltapäivästä näin on tehnyt.
      Luonto kaipasi vettä, marjat kasvavat ja luonto virkistyy, nyt sitten taas alan toivomaan poutaa, ainahan sitä jotakin on vailla.

      Rippijuhlat on pidetty, miehenalku aikuisten joukkoon saatu, niiden lupien kanssa mitkä tämä ehtoollisella käynti oikeuttaa.
      Vielä on miehen ikään päästäkseen kasvettava, henkisesti ja myös kehon mittapuiden mukaan.
      Vahva poika on, voimaa ainakin painimatolla löytyy, siitä komea pokaalirivistö todistaa, jatkuuko sillä saralla on kysymysmerkki, taitaa ruveta muu elämä kiinnostamaan enemmän, tytöt siis.
      Vanhempi veljes on päässyt urheiluopistoon lukuja jatkamaan, hyvä ainakin itsenäistymisen suhteen, siellä kotoa poissa olen, voi kasvamista paremmin tapahtua, aina ei kaikki valmiina odota.
      Aika suuret vaatimukset tuonnekin urheiluopistoon on, mutta onnisti, jaksoi poika numerot näyttöön saakka ponnistaa.
      Mukava on aivan kuin Latekin kerroit, nähdä ponnistelujen tuottavan tuloksia.
      Aika näyttää poikien tulevaisuuden, näin iso- mummina vaan kädet ristiin laitan, toivoen kaikkea hyvää ja oikeaa matkalle riittävän.

      Tuosta ehtoollisella käynnistä, kyllä melkein koko kirkon täyteinen juhlaväki ehtoollisella kävi, minä en.
      Jotenkin tuntui siltä, että en ollut siinä mielentilassa mitä tämä tapahtuma olisi vaatinut.
      Ennen muistan, miten ehtoolista ennen pyydettiin jopa anteeksi läheisiltään pahoja tekoja (jos niitä edes olikaan), nykyään puuttuu kaikki hartaus se tarkoitusperä, mitä ehtoolliselta haetaan.
      En lukeudu uskovaiseksi, kirkkoon kuulun ja joitakin kirkon oppeja yritän noudattaa ihan arkisessa elämässä.
      Enpä tästä tämän enemmän, jokainen uskollaan autuaaksi tulkoon, ajatusten ja tapojen pinttymät minua seuraa.

      Ihan totta niin meri-kukka ,kuin Neakin totesivat, vanhoja ei olla, taivas on vanha.
      Tulee vaan itsekin noita jälkipolviaan katsellessa sellaisiin päätelmiin, että vuosia on jo todella paljon elettynä.
      Toivotaan vaan että tulevat sallitut vuodet elämältä maistuu, niin terveyden kuin kaiken muun vireyden suhteen.
      Toivottavasti Teron keihäänkaari löytää oikean suunnan;)
      Noita mitään tekemättömiä päiviä pitää sallia ynnämuu, jos siltä tuntuu, aina ei tarvitse jotakin aikaan saada.
      Lukeminen on hyvä mielen virkeyden ylläpitäjä, runot siinä ohessa joskus miellyttävät.
      Lukemisen taito on jäänyt, mutta kaiken historiasta mitä telkkarista tulee koetan imeä, harmi kun Ranskalainen kylä loppui, no jatkoja odotellaan.
      Tämän ajan historia on niin kovin lähellä, mutta aukkoja paljon tai sitten kertojia liikaa, jokainen värittää omalla tavallaan, sitä totuutta kaipaan.
      Ihmisen raadollisuus tässä kyseisessä sarjassa tulee hyvin ilmi.

      Jokos muorilla elämä selkeentyy, kyllä se voimat vie, jos rankan ripulin joutuu kestämään, eikös sitä käsketty ennen vanhaan ripuliin keltaista jaffaa juomaan?

      Mutta nyt tämän päivän historiaa luomaan, eli elämään maanantaita jokaisen aikomalla tavalla, jääkö niistä merkintää historiaan, se onkin sitten eri juttu;)
      Kunhan tuo sade loppuu, toivottavasti, menen torille uusia perunoita ostamaan ja mitä nyt silmä sieltä löytää.
      Vietän lepopäivän keräten voimia siivous urakkaan mikä siellä maalla odottaa, onhan juhannukseksi oltava " pirtti on jo pesty puhtoinen, pihamaakin laastu on", tälleen tänään;)

    • Päivää.

      Olin "kyldyyriä" harrastamassa;)
      Taloyhtiö järjesti leffa päivän.
      Näimme Halosen viimeiselltä virkavuodelta tehdyn dokumentin.
      Kissat oli parasta minun mielestäni;)ihania katteja.

      Kyllä kait se on aika vaativa virka,tuo "pressan" homma,eihän siihen joka tytöstä olisi.
      Kuin ei joka pojastakaan,sanotaan nyt noin tasa-arvon takia;)

      Hyvää päivän jatkoa.
      näkyillään...

      • Olisko tämä jo aamupäivää, sade karkoittanut kaikki pirttiin aikovat. no minä huristelin uudella autollani, eihän se ihan uusi ole, mutta minulle. Hyvin kulkee ja on kivan näköinen. Edellinen auto on ollut samanmerkkinen 41 vuotta, kai arvaatte mitä merkkiä on ollut, hyvin tulin niiden kanssa toimeen ja ajo oli edullista, sitä ennen jo oli pari autoa, kyllä kilometreja on kertynyt ainakin 1500000 km. Tulin kiireellä tänne kun kahvinkeittäjä on jättänyt pirtin oman onnensa nojaan. nyt tippuu parasta kahvia mitä rahalla saa, tuoreita korvapuusteja toin tullessani, juuri uunusta otettuja. Tervetuloa myöhästyneille aamukahveille. Toivoo Late Vaan.


      • LateVaan kirjoitti:

        Olisko tämä jo aamupäivää, sade karkoittanut kaikki pirttiin aikovat. no minä huristelin uudella autollani, eihän se ihan uusi ole, mutta minulle. Hyvin kulkee ja on kivan näköinen. Edellinen auto on ollut samanmerkkinen 41 vuotta, kai arvaatte mitä merkkiä on ollut, hyvin tulin niiden kanssa toimeen ja ajo oli edullista, sitä ennen jo oli pari autoa, kyllä kilometreja on kertynyt ainakin 1500000 km. Tulin kiireellä tänne kun kahvinkeittäjä on jättänyt pirtin oman onnensa nojaan. nyt tippuu parasta kahvia mitä rahalla saa, tuoreita korvapuusteja toin tullessani, juuri uunusta otettuja. Tervetuloa myöhästyneille aamukahveille. Toivoo Late Vaan.

        Aamupäivää ,sateista sellaista.

        Kyllä LateVaan on hyvät kahvit keittänyt ja makoisia on korvapuustitkin.
        Oikein kovasti kiitoksia.

        Ettei emäntämme ole jäänyt niitä perunoita kaivamaan,mitä meni eilen hakemaan.
        Tai sitten on siivonnut huushollia ittensä ihan uuvuksiin.

        Meillä rupesi tosissaan vettä roiskimaan;(

        Tulkaahan toisetkin ilmoittautumaan;)

        näkyillään...


    • Voi kiitos Late Vaan

      Onnea autohankinnalle, ja korvapuustejakin näin sadepäivän ratoksi, onhan herttaista mutustella vastaleivottua pullaa.

      Seikkailin tuolla tiedesivuilla ja ihan oli piristävää lukea aivojemme toiminnasta. Tietoisuuden syntymääkin siellä pähkäiltiin, onko se evoluution tuomaa, siihen kallistuin kyllä,...toki kaikellä elävällä, kasveillakin on oma tarvittava tietoisuutensa, aineella en sinänsä usko sitä olevan. Se siitä

      Aamiainen oli hieman vajaa,..täytynee käväistä täydentämässä kohta:)

      Näillä eväillä pärjäilen taas,..heippa

    • Ramoona*

      Korvapuustien tuoksu sai liikkeelle, ja eipä Late turhaan kahviaankaan mainostanut, santsikupinkin otan...ja totta puhuen toisen puustinkin.
      Viime viikonloppu oli niin rankka kuusentaimien istutussouvissa, että kaloreita kului enemmän kuin tankattiin. Kolmasosa taimista oli lehtikuusia. Ensimmäinen palkallinen työni oli viistoistakesäisenä männyntaimien istutus, ja ihmeesti sitä riittää vielä joka alkukesästä eläkeläisellekin. Ennen taimet olivat paljasjuurisia, piti varjella kuivumiselta, ja kuokalla ne maahan pantiin, etsittiin edullinen kohta ja polkea piti lopuksi maa tiiviiksi. Nyt on metsäpohja valmiiksi laikutettu, taimilaatikot oli kuljetettu paikalle. Istutusputken lataamisen ja laukaisun osaan vaikka unissani : vivulla suljetaan terät, survaistaan kärki voimalla maaperään, pottitaimi sujautetaan putkeen ja jalalla kunnon polkaisu alapolkusimesta, sitten nostoliike. Siinä se taimi napottaa terhakasti , vähän saappaan terällä painetaan maata tiiviimmäksi. Aika painava se putki on näin kypsässä iässä olevan naisen voimille, kymmenvuotias poika jaksoi leikkiä sillä sinkoleikkiäkin välillä.

      Onneksi aukiolla kävi tuuli, paarmat pysyivät paremmin loitolla ja hiki kuivui, ja tietysti työntahti oli tekijänsä voimien mukainen. Lauantai oli turhankin lämmin siihen työhön, juomataukoja ja kannon nokassa huilintaa vähän väliä harrastettiin, eväät maistuivat vasta urakan jälkeen. Savusaunan pehmeissä löylyissä ja Vaskiveden armaissa aalloissa työn rasitukset pyyhkiytyivät. Sunnuntaina saatiin loput maahan, sitten alkoi kuin tilauksesta sataa. Kaikkeen sitä mukaan änkeytyykin, mikään pakko ei olisi, mutta kun on jotenkin jäänyt selkäytimeen, että itse nämä hommat on aina tehty ja otetaan kuntoilun kannalta. Lapsenlapsetkin oppivat ruumiillisen työn tekoon ja sen, ettei raha puissa kasva, vaikka puista sitä voi saada...pitää vaan malttaa odottaa kymmeniä vuosia, ennen kuin puita voi kaataa, harvennushakkuita tietysti aiemmin kuin tukkipuita. Toisaalta aika vaikea on saada ulkopuolisia tähän työhön, ei nuoria enää kiinnosta, kun helpommallakin rahaa saa.

      Nytkin satelee, vesisaavit rakennusten nurkilla täyttyvät ja perunanvarret venyvät...tosin rikkaruohotkin. Kesän kukkeus taitaa olla runsaimmillaan, erilaiset ruusupensaatkin ovat jo aloittaneet kukkimisen. Juhannukseksi on luvassa tänne jopa aurinkoa. Tarkoitus on lähteä veneilemään ja rantautua sukulaismökille saunomaan ja iltaa viettämään.

      Lokoisaa valoisaa ja iloisaa juhannusviikkoa !

      • Sataa, että ropina käy.
        Eikös ennen vanhaan sanottu, että kaikki mikä ennen juhannusta sataa, sataa laariin.
        Tarvitseehan tuo luonto vettä, ja kai se taivaalta kaatuva suihku helpottaa jonkusen palstaviljelijänkin oloa.

        Pihlajien kukat ovat ruskettuneet, mutta ainakin pari päivää sitten juhannusruusut olivat tosi kauniita, ja niiden tuoksu tuntui jo pitkälle. Silmät ummessa olisi voinut ruusupusikkoon suunnistaa.
        Saapa nähdä, kukkivatko ne vielä juhannuksena.

        Kummallista, että tuntuu kuin tänään olisi pyhä. Mahtaisikohan johtua siitä, että
        päivät livahtavat toinen toisensa perään niin nopeasti, että aina on viikonvaihde?
        Joku äskettäin valitti ettei tiedä mitä pitäisi tehdä että saisi päivät kulumaan.
        Minulla ei totisesti ole ollut kulutusongelmia. Kyllä päivät ainakin tällä kasvinsuojelualueella kuluvat ihan itsestään.

        Edes lukeminen ei vie voimia, kun entisestä himolukijasta on tullut niin hidas, että joskus on tullut luetuksi vain yksi kirja kuukaudessa.
        Pitäisiköhän ilmoittautua aakkoskurssille samalla kertaa kun lähden kaunokirjoituskurssille. Se taas tahtuu heti, kun paikkakuntamme kansalaisopistossa aletaan mainittuja aineita opettaa.

        Taidan lähteä kaivelemaan valmiiksi lyijykyniä, kumeja ja teroittimia.
        Siispä tämä satu päättyy tähän.
        Voikaapa hyvin hyvin.


    • Yhhyh...
      kyllä nyt muori on MÄRKÄ......

      Piti käydä kaupungilla ja tietysti takaisin tullessa tuli oikein kunnon
      vesikuuro.
      Enkä ole oppinut käyttämään sateenvarjoa tuon "rollikan"kanssa.

      Vaan eiköhän se kesä kuivaa minkä kasteleekin.

      näkyillään...

    • Iltaa!

      Siinä se on päiväni mennyt. On ollut tiekkariongelmia, vanha kuin mikä. Eivät ongelmat ole vieläkään poissa. Täytyy katsoa, josko huomenna alkaa selkoa tulla. Siksipä näin lyhyesti. Hyvää jatkoa teille!

      • vierasmään

        Kohta on kaikki koettu - ostin Lidl'istä mämmiolutta juhannusta varten. Näyi olevan ihan Laitilan panimon tuote. Maistuis ehkä sullekin.


    • Nea*

      Helei ! Sopivasti tuli sadekuuro kun aioin mennä kastelemaan
      kukkasia ja muita,salaatteja ja kesäkurpitsoja.
      Nyt ehdinkin naputtelemaan vähäsen juttua.

      Tuo siivouruljanssi on taas ollut oikein pääosassa,näin juhlan alla!nyt kuitenkin valoa tunnelin päässä!

      Menemme juhannukseksi tyttären perheen mökille. Jospa talviturkin
      heittäisin pois,kuten marja-liisa jo on tehnyt!
      Varmaan siellä ongitaankin,muuten kivaa puuhaa,mutta se koukun laittaminen siihen matoon puistattaa! Lapset on rohkeampia.

      Ramona kertoi puiden istuttamisesta. Viime keväänä meilläkin,tosin en itse istuttanut,mutta näin sen systeemin,hyvä keksintö tuokin.
      Kauan se kasvattaminen vain kestää,monta kertaa pitää harventaa
      ennenkuin on sopivat välit.

      SKillaN* kertoi juhlista ja kirkossa käynnistä myös.
      Niin,kyllähän se Herranehtoollisella käynti tarvii oman hartauden,
      ettei" koneellisesti" sitä tehdä.
      Enhän minäkään mikään oikein harras uskovainen varmaan ole,
      mutta yritän elää niinkuin Jeesus opetti. Onnistuukohan se aina.?
      Olen senkin huomannut,että kyllä se kirkossa käynti ja herran-
      ehtoollinen antaa voimaa.

      Nyt tulee liian pitkä juttu,täytyy lopetella,ai mutta Late Vaan oli
      tuonut korvapuustia,niitä vielä teen kanssa maistelen. Kiitos!

    • SkillaN*

      Huomenta sateiseen aamuun, nyt on vettä tullut kaikkia pöntöt täyteen, saisi taas vaihteeksi loppua veden tulo.
      Eilen aamulla päivitettiin Suomi24:jää, joten jäi kirjoitus.
      Matkasin junalla ja taas sattui kovaäänistä matka seuraa, kaksi nuorta poikaa tai miehiä kai jo olivat, pitivät ääntä reilunlaisesti.
      Siinä sai selville miten serkun englantilainen poikaystävä ei tykännyt ruisleivästä, mutta kukonkuori oli hyvää, sitä ihmettelivät.
      Meinasin valistaa poikia, kuoren olevan happamatonta ja muutenkin rasva siihen imeytynyt, onhan se hyvää.
      Moni muukin asia tuli hyvin selväksi, mistä en olisi välittänyt, väliin tehosteet päälle.
      Saatan olla tiukkapipo, mutta eipä siinä osaa omiin ajatuksiin syventyä ja maisemia katsella, kun ääntä yli normaalin kuuluu.

      Kyllä ne perunat torilta ostin, en kaivanut, Joroslaista hiekkamaan perunaa olivat, maku, jaa no olihan se parempaa kuin edelliset oli, ne ruotsalaiset, hintakin oli tähtitieteellinen, 4,50 kilo.
      Kyllä odotetaan noita omia aikaisia, varmasti maussa voittavat kerrotut.

      Olenpa minäkin nähnyt sen laitteen millä puuntaimia istuteaan, siihen se jäikin.
      Kyllä noita aukkoja tuolla matkan varressa näkyykin, istuttamista monelle riittää.
      Minun pienessä juhannusruusussa vasta nuput, yli juhannuksen menee ennen kuin kukkivat.
      Peruna kasvaa, samoin sipulit, peruna jo olisi mullattava.
      Kituen nuo minun kurkut viruvat, mutta elossa ovat, samoin kurpitsa, kukkia paljon, mutta ei kurpitsaa näkyvissä.
      Mielestäni itäminen on ollut huonompaa kuin aiemmin, vai onko taas kysymys malttamattomuudestani.

      Vieläköhän löytyisi korvapuusteja, pitääkin leipoa niitä täällä livessäkin.
      Kiitos vaan Late, löytyi;)

      Nyt pitää alkaa sitä siivousta ajattelemaan, vaikka ilma ei oikein suotuisa ole, mutta tehdäänpä ne hommat mitä voi sateella tehdä ja jatketaan huomenna, lupasivat parempaa säätä
      Onhan näiden koneiden kanssa, minäkin kävin kotona ollessa kyselemässä uutta konetta, jäi vielä mietintämyssyyn, pöytä vai läppärikone ja aika ei antanut myöskään myöten talletuksille.
      On se sen verran hintava ostos, että mietittävä on, minunkin vaikka hätähousu olenkin.

      Nyt odottamaan sään muuttumista, luvattu on kaunista juhannusta, sen sitten muutaman päivän päästä toteamme, heippa!

    • Puolta päivää ;)

      Onhan emäntämme sentään kerennyt pirttiin.
      Ajattelin ,että siellä se siivoaa ja juoksee pottumaan väliä;eikö ne jo ala kasvaa,)

      Eilen kastuin todella hyvin,tänään en kyllä lähde minnekään,paitsi kerhohuoneelle kortille;))

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • Venlastiina#¤

      Huomenta!
      Aamu on kaunis, ja kahvi on valmista.
      Tervetuloa juomaan.

      • SkillaN*

        Kiitos Venlastiina ja huomenta tähän vuoden pisimpään päivään, siitä sitten pikkuhiljaa alkaa päivä lyhenemään, voi hyvänen aika.
        Kesää odotellessa taas aika vilisti, no onhan kesä nyt parhaimillaan ja ei se pimeä vielä tule, monta kaunista päivää jäljellä.
        On vähän erikoinen ollut tämä alkukesä, ei oikein ole tuo kasvuston itäminen aikataulussa, tähän aikaan on jo ruusupapukin ollut köynnöstämässä, nyt pienellä alulla, samoin krassit ja muut siemenestä laitetut, herneestä ei pientä alkuakaan, söikö joku herneet?
        Luonto toimii omien malliensa mukaan, siihen on tyytyminen, vai onkohan vika kasvattajassa.
        Pieniä omenan alkuja aivan hirveästi, jos kaikki menee hyvin on omenaa, ja mansikassa on kukkia aivan valtavasti.

        Hiljainen on pirtin oven käynti, aina kumminkin joku pistätyy, ja lupauksesta pidän kiinni, kun vain joku itseni lisäksi pirttiin kurkkaa, ovet on auki.
        Eipä tässä joutaisi paljon istuskelemaan, hommat on vielä aika paljon jäljessä, eilinen urakka oli tiukka, mutta ripsuttu on ja keittiö, suurin urakka pesty, ikkunat samoin, verhot sain ikkunoihin, täksi päiväksi jäi sitten vuodevaatteiden piiskaus.
        Eilen ei onnistunut, satoi, nyt tuulee kovasti, kyllä pölyt lähtee.
        Vielä kolmen huoneen pölyt ja sitten on urakka valmis, tupa kylläkin jäi juhannuksen jälkeen, ei näy ihmeitä enää kerkeävän.

        Lipputangon maalus on tänään käynnissä, pitäisi saada pystyyn huomenna, tuuli katkaisi vanhan, no siihen en puutu, kai pystyyn jotenkin keinottelevat, olishan se kiva saada lippu liehumaan juhannuksena.
        Nurmikko on ajokunnossa myös, hommaa riittä kaikille.
        Tekemällä hommat hoituu. mutta nyt toteuttamaan suunnitelmia,, ehkä kaikki iltaan mennessä on ok.

        Touhukasta päivää kaikille ja matkalle lähteville rauhallisia kilometrejä,
        Sauna oli illalla oikein tervetullut ja eipä unta tarvinnut haikailla.


    • Nea*

      Huomenta,ja oikein Hyvää Juhannusta,huomenna on aatto,
      sanotaan,että aatto juhlista jaloin!
      Kiitos kahvista Venlastiina,
      Kyllä silmät aukesi!

    • Hyvää pitkää kesäpäivää!

      Lyheneehän ne valoisat ajat pikkuhiljaa, mutta minusta paras osa kesästä on jäljellä. Lokakuulle saakka saapi tarkkailla kesän muutoksia, sadon saaliita. Onhan minullakin viisi perunaa kasvamassa. Loppukesästä pääsee vielä eroon itikoista ja hyttysistä. Hirvikärpäset taitaa olla sitkeimmin hyökkäyskunnossa. Mitäs näistä, sattuu vaan kuulumaan kesän riesoihin.

      Tiekkarini on kunnostettu. Vanhasta ei kannattanut tehdä kalua. Uusittavat osat olisivat maksaneet puolet uuden koneen hinnasta. On tässäkin uuden asennuksessa ollut minulaiselle tumpelolle riittävästi päänvaivaa. Alkaa se toimimaan. Eikä nämä touhut ole olleet kaiken kattava päätoimeni, mutta vapaututuneen ajan ovat kyllä nielaisseet. Niin ne ovat "kiireeeni", ei hetkenkään vapaata. No joo...

      Lakkasuon reunallekin pitäisi lähteä istumaan. Ei kyllä vielä ole hätää, enhän poimi lakan kukkia, vaan valmiimpaa tuotetta. Täytyy katsella, koska lähden itikoita ravitsemaan. Niitä siellä varmasti riittää, mutta olenhan jo ikäni puolesta ehtinyt kokemaan ja sopeutumaan.

      Laten tarjoamat korvapuustit ja kahvit jäi käyttämättä. Onhan autokauppa
      jo merkittävä hankinta. Paljon enemmän kuin läppärin uusinta. Siksipä en järjestä erikoista tarjoilua täällä. Ei kyllä kustannukset ole se este.

      Pitää säädellä vielä tätä vehjettäni sopivammaksi kömpelöille, tanakoille sormilleni. Liian herkästi "karkailee." Hyvää päivän jatkoa teille!

    • joutavoinen

      Missä olisi paras paikka viettää Juhannusta? eräs nuori puolivuotiaan äiti joka on menossa porukan mukana mökille viettämään Juhannusta oli kateudesta vihreä niille jotka menevät Himokselle kuuntelemaan jottai musaa. Me isoiso vanhemmat huollettiin mökki ja nurmikot valmiiksi jälkikasvua varten vauvasta vaariin olevalle porukalle.

      Kaikeksi onneksi olemme rauhallisessa kaupunnissa koko Juhannus. Mökillä oli oikein mukavaa ennen juhlapyhää, sää oli sopivan viileätä Pellavamarkkinoilla käytiin, olihan siellä monenlaista nähtävää ja ostettavaa, eri puolueetkin olivat telttoineen läsnä. Puolivuotiaalle isoiso mummo osti sievän nojatuolin. on kai unohtanut missä iässä istumaan aletaan.

    • Hyvää päivää.

      Kyllä meni viime yö taas kerran ihan muusiksi;)

      Nyt tuo penteleen palohälytin rupesi temppuilemaan,kun ei ottaneet sitä pois,sillon kun asensisivat nuo sprinkeli jutut.
      Siitä on paristo loppumassa ja sen takia meteliä piti.
      Enkä minä uskalla vielä kiivetä tikkaille.Ketäs sitä menet yöllä pyytämään,kun kaikki toiset nukkuu;(((

      Nyt tuli tytöt jotka siivoaa ja auttaa.

      Täytyy mennä ,toiste lisää.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Aurinko ei tiedä, olisiko vai eikö olisi. Periaatteessa sen pitäisi olla parin vuorokauden ajan meilläkin yötä päivää, mutta pilvet leikkivät sen kanssa kuurupiiloa. Tapahtumia olisi tällekin päivälle kaupungilla, kaikki tahot varmaan odottavat pilvien väistymistä ja edes pientä auringon lämmitystä.

      Kävelykadun kauppamaratonilla on kaikennäköistä tapahtumaa, ja erikoisliikkeet sen varrella pitävät oviaan auki keskiyöhön. Dannykin näyttää olevan Kemissä iltasella, laulelee toriaukean lavalla. Ja sisäsatamassa leikitään lemmenlaivaa monine ohjelmineen. On se niin väärin, jos sää karkottaa osallistujat!

      Kovin lämmintä ei ole luvattu huomioseksikaan, mutta todennäköisesti kuitenkin sää pysyy poutaisena ja ehkä puolipilvisenä. Sitten taitaa vähän lämmetä kesän tuntoiseksi. Ei tässä narinat auta, loppujen lopuksi harvoin juhannukselle sattuvat ne parhaat ilmat.

      Varmuuden vuoksi toivottelen nyt hyvää juhannusta kaikille pirtin asiakkaille. Kukkua saa, muttei hukkua!

    • Jyvää Juhannusta täältäkin Lahdentakaa -- Kyllä ne täälläkin ihmiset " koittaa" juhlia Juhannusta --mutta kokkoja ei ole -- Ja se sillikään ei maistu --- Kun ei oo snapsiakaan -- yksin en Skoolaa --lollei sitte Skypessä joku Soita kaveriksi -- voisinhan siinämielessä --sitten se kuullaan :=)-
      Aina senverran kaapista löytyy -- tarkoitan omastakaapista :=)

    • Oikein hyvää juhannuksen aikaa kaikille ! paras tapa viettää sitä....hmm.. moni asia ratkaisee sen. Nuoret tahtoo erilaisen juhannuksen kuim me, joille riittää hillitty ja hallittu meininki.
      Tietenkin kokko on kiva nähdä. Vettä ja juhannussauna. Jos tanssijalkaa vipattaa niin mahdollisuus siihen. Ja hyvää ruokaa ...tietenkin. Pienenpieni plöräys juhannusjuomaa ruuan painikkeeksi. Mitäpä sitä muuta.
      Eikä mitään riehumista..ei ei.

      Kuulin ohjelman, että lakat kukkivat- nyt- joten on vielä aikaa ennenkuin ne ovat kypsiä. Muistan syksyjä, että elokuussa on kerätty Levin lähellä olevilta soilta. Ei niin suokaan ollut -kosteampi metsä vain.
      Kaikki puhuu Laten korvapuusteista. olen etsinyt kaikki pirtin kaapit mutta syöty mitkä syöty. Joten juon kahvin ilman niitä,, yhyy, myöhästyn .

      Mutta sitä hyvää juhannusta kaikille. Lippuakin saa liehuttaa huomen illasta alkaen 27 tuntia yhteen menoon. Heippa taas !

    • Kyllä tunuu tuo päivän pituus aurinko paistanut koko päivän ja paistaa vieläkin.
      Otin illansuussa parintunnin nokoset, luulin jo aamun olevan kun heräsin, sitten tajusin, että aurinko paistaa vika suunnasta. Nythän sen huomaa päivän pituuden, valoisaa on ja kesäisen lämmintä.
      Kohta on juhannusaatto, viime juhannuksena oltiin Mujejärvellä, poltettiin pieni kokko.
      Tänävuonna reissu jää myöhemmäksi, ei vielä tarkkaa päivää.
      Parasta vain toivottaa pirtin porukalle oikein hyvää Juhannusta.
      Kaunis on Suomen suvi, Late Vaan

    • Hintriika*

      Aurinkoinen taivaanranta näkyy yhä pilvenhattaroissa, vaikka itse juhlakalu katosi kerrostalon taakse. Siihen asti eli puoleen yöhän killotti ikkunasta silmään. Allakka kertoo, ettei se aiokaan laskea tänä yönä.

      Vaikka päivä alkaakin taas lyhentyä, kestää tosi pitkään, ennen kuin pimeitä iltoja nähdään. Puutarhalyhdyillä ei ole käyttöä näillä leveyksillä.

      Yötöntä yötö!

      • marja-liisa....

        Huomenta!

        Vähän on viileetä täällä . Tässä mietittiin, että pitäisikö laittaa tuli uuniin, vain 9 astetta ulkona. Onkohan tämä jo sitä kylmää kyytiä mitä se Katainen on luvannut.
        No mökille lähdetään kuitenkin, eilen oltiin laittamassa kaikki kuntoon, ajeltiin nurmet, ja trimmailtiin paikkoja. Aika iso juhannuskokkokin odottaa, kiitos kahden tuulen kaataman kuusen, niistä tuli paljon havuja Ja tietenkin pesty sauna myös odottaa, eilen oikein tolun kanssa hankasin, muutin verhot ja matot pukuhuoneeseen. Meillä on nyt melkein kun pirtissa, aina muuton jälkeen!
        Nyt rupean kyllä vielä munkin paistoon, pitää olla just paistettuja, jotain luksusta näin juhannuksena. Kun saan valmiiksi, tuon kasan pirttiinkin. Toivotan teille kaikille oikein hyvää juhannusta! Nautitaan keskikesän juhlasta, missä olemmekin!


      • marja-liisa.... kirjoitti:

        Huomenta!

        Vähän on viileetä täällä . Tässä mietittiin, että pitäisikö laittaa tuli uuniin, vain 9 astetta ulkona. Onkohan tämä jo sitä kylmää kyytiä mitä se Katainen on luvannut.
        No mökille lähdetään kuitenkin, eilen oltiin laittamassa kaikki kuntoon, ajeltiin nurmet, ja trimmailtiin paikkoja. Aika iso juhannuskokkokin odottaa, kiitos kahden tuulen kaataman kuusen, niistä tuli paljon havuja Ja tietenkin pesty sauna myös odottaa, eilen oikein tolun kanssa hankasin, muutin verhot ja matot pukuhuoneeseen. Meillä on nyt melkein kun pirtissa, aina muuton jälkeen!
        Nyt rupean kyllä vielä munkin paistoon, pitää olla just paistettuja, jotain luksusta näin juhannuksena. Kun saan valmiiksi, tuon kasan pirttiinkin. Toivotan teille kaikille oikein hyvää juhannusta! Nautitaan keskikesän juhlasta, missä olemmekin!

        Ah mikä munkin tuoksu, kiitokset ja lämpimät Jussin päivän aaton toivottelut.
        Koko maahan luvassa aurinkoa, viileää on täälläkin, mutta ei tuuli niin kovasti puhaltele kuin eilen.
        Lämmitin minäkin eilen takkaa, kun koko päivän veto kävi, kun ikkunat ja ovet auki olivat.
        Puhdasta ja raikasta tuli, se on tehty minkä luutun kanssa pystyy, vanha on talo ja kuluneet pinnat ei oikein oikeutta siivokselle tee.
        Verhot vaihdoin joka ikkunaan ( en tupaan), saunallekin vein puhtaan verhon.
        Hyvältä tuntui, kun illalla saunan jälkeen vuoteeseen painuin, väsynyt, mutta urakasta selvitty.

        Minullakin tuo leipominen mielessä, kääretortun ja mustikkapiirakan aion, ehkä riittää taikina kanelipulliinkin.
        Jauhelihakiusauksen laitan uuniin, pitkämatkalaisilla varmaan nälkä kun Helsingistä asti ajavat.
        Lohi olisi ollut poikaa, mutta eipä täältä viitsi lohen vuoksi lähteä kauppaan, pärjäillään jo ostetuilla.

        Noinhan se usein menee, että mummit ja papat laittaa paikat nuorten tulla, no onhan meillä aikaa, ja kiva on sitten omassa rauhassa pyhää viettää, väsyyhän sitä nuorten ilonpitoon ikäihmiset, rauhaisaa juhannusta vaan joutavoinen, kuten myös ullamirjami, skoolataan mielikuvituksen avulla kaikki yhdessä;)

        Lakoista haaveillaan useammalla mielellä, minä sen haaveen jätän, en jaksaisi millään suolla liikkua.
        Onnea uudelle koneelle ynnämuu, se homma on minulla vielä edessä, ja en taatusti osaa asentaa mitään, joten siihenkin palvelun ostan.
        Jokaiselle pirttiin kirjoittajalle toivotan oikein mukavaa juhannuksen viettoa, järvellä, merellä tai maalla, aivan kuin meri-kukka sanoi sitä voi viettää monella tapaa, tai vain olla ja nauttia.
        Täällä nostetaan uusi lipputanko tänä päivänä, uusi lippu sitten illansuussa ylös juhlistamaan keskikesän yötöntä yötä.

        Koko palstan väelle leppoisaa Jussin aikaa;)


    • OIKEIN HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE! Nautitaan kesästä!
      Minä olen kait ainoa,joka en valita ilmoista..Olen onnellinen ,kun ei ole kuuma.. Koko ajan pelkään,että tulee helteitä.. Pää ei kestä,eikä sydän..
      Menemme tyttärelleni.. Tulee toinkin tyttäreni ja ehkäpä nuorisoa,jos eivät keksi muuta tekemistä...Tyttärelläni on katos pihalla,jos sataa,ei haittaa..
      Voimme istua nuotiolla ja paistaa, kepinnenässä, makkaraa.. huvia,vaikka makkara ei muuten maistuiskaan.. siinä on joku hohto,kun niitä käristää..
      Minulla on ikkunan edessä lipputanko ja Suomenlippu liehuu iloisesti tuulessa.
      Kaunis sää sattui..saa nähdä pysyykö ..Olimme ,yhtenä päivänä Iittalassa..Siellä oli Naivistisen taiteen näyttely.. Hienoja,värikkäitä,vitsikkäitä tauluja..Kävimme samalla Hattulassa,Pyhän ristin kirkossa. Olipa mielenkiintoinen,,rakennettu jo 1300-luvulla..Onneksi tyttärellä oli lomaa ja halusi lähteä Mammaa viemään jonnekin..:) Kyllä auto olisi kiva välillä,että pääsisi menemään.. No,ilmankin pärjää loistavasti.. Tuosta mökki-elämästä: Tulisi varmaan oltua ulkona enemmän,jos olisi mökki..Nyt ei aina huvita lähteä yksin ,edes kävelylle..Jotenkin tylsää.. Yritän otaa itseäni niskasta ja pakottaa menemään..Lähteminen on aina hankalaa..Jos menen vähän syrjä-poluille,ei siellä ketään kulje,joten ei ole mitään pelättävää ja onhan kännykkä,jos sattuu kompuroimaan jossain kivikoissa..On sekin hyvä keksintö...Mutta nyt.. Nautitaan keskikesän juhalasta.. Päivät alkavat lyhetä,kun oli jo Kesäpäivänseisaus..
      Pihlajat ovat jo kukkineet,niissäkin jo marjan alkuja.. Äkkiä kuluu tämäkin kesä..
      Iloista mieltä kaikille! Heippa! t.Irkku

    • Iloista ja lämmintä juhannusta toivottelen minäkin KAIKILLE.

      En muista koska viimeksi olen juhannuksena ollut kaupugissa,kait joskus työ elämässä,kun ei voinut vuoroja vaihtaa.

      Nyt olen,ei tee mieli sinne Sysmään,kun meidän juhlien laittaja nukkui pois viime syksynä.

      Enkä muutenkaan voi nyt mennä,tuon selän takia,on vielä varottava niitä nosteluja.

      Kyllä me tässä talossa meinaamme pitää jotain pippaloa tuolla takapihalla.
      Meillä on aika kiva poppoo,hauskaa pystymme pitämään ja grillin saamme kuumaksi,jos joku haluaa paistaa jotain.
      Ei muuta kuin töpseli seinään ja kyllä onnistuu.

      Radiosta on tullut koko aamun jo niin kesäistä musiikkia,pystyy virittäytymään juhla mieleen.

      Hyvää jatkoa teille ystävät.
      näkyillään...

      • Tänään tuntuu kuin kaikki olisivat menneet Juhannusjuhliin, me olemme kuitenkin olleet ihan kotona vain. Päivällä kävimme hakemassa juhannus meijjuja ja kesän kukkasia tienvarsilta, kauniita löytyi. Nyt koti koristeltu upealta näyttää.
        Lämmitettiin sauna, tuotiin myös vihta ainekset, hyvät löylyt, sitten krillattiin ja syötiin parvekkeela, lippu liehui ja mitä kaunein ilma. nyt otettu teräviä omasta nurkkakaapista ja katseltu juhannusjunaa. Ei ainakaan vielä mitenkään erikoinen.
        Mutta nurkkakaapin antimet ovat hyviä.
        Hyvää Juhannuksen jatkoa Lauri ja Iris.


      • jussilainen
        LateVaan kirjoitti:

        Tänään tuntuu kuin kaikki olisivat menneet Juhannusjuhliin, me olemme kuitenkin olleet ihan kotona vain. Päivällä kävimme hakemassa juhannus meijjuja ja kesän kukkasia tienvarsilta, kauniita löytyi. Nyt koti koristeltu upealta näyttää.
        Lämmitettiin sauna, tuotiin myös vihta ainekset, hyvät löylyt, sitten krillattiin ja syötiin parvekkeela, lippu liehui ja mitä kaunein ilma. nyt otettu teräviä omasta nurkkakaapista ja katseltu juhannusjunaa. Ei ainakaan vielä mitenkään erikoinen.
        Mutta nurkkakaapin antimet ovat hyviä.
        Hyvää Juhannuksen jatkoa Lauri ja Iris.

        Tilastollisesti hyvä Juhannussää. Osassa Etelä-Suomea tämä toteutuikin. Iltapäivänä pilvisyys alkoi lisääntymään.
        Ensimmäisten sadepisaroiden putoillessa otin lipun alas siinä ennen 18. Sää muuttui kertarysäyksellä, ilmoitti Teksti-tv. Nyt tuo piti paikkansa.
        Kuiva ja karu oli saarelaisen Juhannus. Viikkoja rästiinjäänyt laiturin korjaus teetti töitä odotettua enemmän. Kivien nostelu kävi selänpäälle.

        Kateeks käy teitä lokoisan lomajuhannuksen viettäneet. Lähdemme tuonne palstaemännän maisemiin perheen kanssa lomille viikon päästä.


    • Hyvää iltaa!

      Käväisin junannuskekkerereissä, kolmisen tuntia vierähti. Musiikkia ja tantsua sellaissa survoutumistilassa. Joukkoa oli runsaasti, tuttuja hyviä kipaleita orkka soitteli. Kuunteluun se jäi, eikä juomatkaan maistuneet minulle, vaikka oli maksua vastaan tarjolla . Parempi tyytyä Laten huoltaman Pirtin nurkkakaapin antimiin. Onhan ainakin laatu taattu.

      Roihahtihan siellä pieni kokkokin, sen katselin ja lähdin kotia päin. Ilma oli loistava, pikkupaidassani pärjäsin ilman vapinaa.

      Lakkahommani on edelleen mielessäni, lähtöni on ratkaisematta. Ei ole vielä aikakaan ja on vähän asioita täälläkin. En ajattele niin, että mahdottomasti alkaisin lakkojen perään ryötää. Jos kohtuu sato on tarjolla, niin silloin viihtyykin paremmin soilla.

      Toivon teille kaikillle hyvää junannusajan jatkoa!

    • Kiitos samoin ynnämuu, ja samalla halua toivotta KahviPirtin kaikille kävijöille

    • Kesän kohokohta juhannus, kauniiseen aamuun saadaan heräillä, kunpa osaisikin tämän kauneuden sieluunsa ammentaa.
      Jotakin aina kumminkin jää kaikesta muistoja mieleen, tänä juhannuksena seisoo yksitoistametrinen lipputanko puhtaan valkoisena ja siniristilippu juhlistaa komeuden, varmaan se jää mieleen.
      Sininen taivas, ei tuulen hiventäkään, henkeä salpaa, mutta onpa nuo itikat jotka herättävät todellisuuteen ja niitä riittää.

      Junaa en ole seurannut, nyt aamulla Rovaniemelle tuloa kuuntelin, kyllä uni vei voiton.
      Mökillä ja maalla yleensä tulee oltua ulkona , kuten irkku arvelit, sitä hyötyliikuntaa tulee siinä ohessa, kun kasvinmaalla ja pihakukkien kanssa touhuilee.
      Ei niitä kaupungin katuja tule kuljettua minunkaan, vaikka hyvä olisi kunnon puolesta liikettä pitää.
      Soittelin tyttärelle, siellä oli letun paisto käynnissä, tyttären jälkeläiset heidän mökilleen kokoontuvat, mikä siinä onkin, että mummin mökki on tukikohta, vaikka omatkin on olemassa.
      Ensi sunnutaina kokoontuvat minun entiselle mökille, viettävät tyttärentytön keskimäisen pojan syntymäpäiviä, en mene mukaan.

      Onnittelen ynnämuuta, kun karkeloihin sai itsensä lähtemään, minulla ei mitään haluja, vaikka pitäisi edes hiukan ajan hengessä olla.
      Suurin syy lähtemiseen on nuo itikat, ne tykkää niin kamalasti minusta, että saisin lotrata itseni myrkyillä kokonaan ja se ei taas miellytä ollenkaan.
      Ensi viikolla pitää perunat mullata ja kitkemishommia tehdä, sillon on pakko myrkyillä suojata.

      Kukkasia aioin minäkin pellolta hakea, mutta sitten muistin että allergisti ei kukkia sisällä siedä, niin jäi haaveeksi.
      Ruohosipulin kukkia laitoin kuiviltaan maljakkoon ja akileijan oksia muutaman.
      On se tuo allergisuuskin kovasti elämää rajoittava

      Tänään saadaan sitä lohta ihan kokin tekemänä, vieraat toivat kalan tullessaan ja tänään se laitetaan jonkun taikinan kanssa uuniin, onpa mukava seurata, kun ammattilainen homman tekee.
      Hyvin kelpasi minunkin laittama jauhelihakiusaus, tuon ruuankin kanssa on vaikeaa, kun niitä rajoituksia ihmisillä on, lihaa ei kaikki syö ja moni ruoka on muuten kiellettyjä terveyden johdosta.
      Jospa kaikille mieleistä saadaan aikaan, monen kokin yrittämällä.

      Tästä ihanuudesta mikä meidät ympäröi, toivon jokaisen saavan nauttia omien tapojen kanssa, olkoon juhannus kesän toiveiden huipennus kaikille.
      .

      • ylikypsä***

        Hyvää Juhannusta kaikille pirttiläisille,sekä muillekin. Eilen oli täällä Hämeessä kaunis ja lämmin päivä. Istuimme pihakeinussa saunan välillä ja jälkeen. Välillä vedin lipun salkoon. Siellä se nyt liehuu, mutta en tiedä minne se aurinko katosi.

        Käväsen kurkkaamassa nurkkakaappiin, onko siellä vielä teräviä, kuten aina. Onhan täällä vaikka mitä. Taidampa ottaa välillä prinssieverstiä, se on minun mieleistäni.

        Hyvää juhannukse viettoa kaikille.


    • Hyvää päivää;)

      Kivasti meni eilinen ilta.

      Grillasimme makkaroita ja kahvetta ja muita hipleitä oli tarjolla.

      Saunassakin kävin.

      Katsoin vähän aikaa sitä junaa,vaan ei se innostanut.

      Tennistä töllötin aikani ja sitten unijukka tuli ja vei mennessään.

      Sellaista hiljais eloahan se on nyt tämä elämä.
      tuonne alakertaan menen kohta rupattelemaan ja kenties innostumme kortille.

      näkyillään...

      • Miellyttävää juhannusta kaikille.
        Eipä sada, jos ei paistakaan. Vaikka aurinko onkin pilvessä, on kuitenkin sekä ulkona että sisällä kesäjuhlan tuoksu. Missään eivät koivunoksat tuoksu niin raikkaalle kuin sisällä. Jos joskus käy niin, että koivunoksia emme saakaan, on juhannuksen juhlatunnelma olematon.
        Olen joskus ajatellut, että koivujen tuoksu on linkki lapsuuden juhannuksiin. Varsinkaan sota-aikana ei ollut aineellista hyvää, mutta äiti teki ja teetti meilläkin perusteellisen siivouksen, ja juhla alkoi sillä, että kävimme hakemassa metsästä oksia, joilla koristimme kodin. Niityltä ja tienvarsilta poimimme kirjavat kimput luonnonkukkia, ja niitähän oli sitten eteistä myöten joka paikassa.

        Ja nyt tulee sellainen lause, joka muutaman muun lauseen kanssa oli julistettu pannaan. Suomenmaikka koristeli nämä kielletyt lauselmat vetämällä punakynällä henkselit kuluneitten fraasien yli.
        Yleensähän kirkkaan punainen on ilon väri, mutta ainekirjoituksessa se ei yhtään ilahduttanut: mitä enemmän punaista, sitä huonompi numero.

        Uskokaa tai olkaa uskomatta, mutta unohdin, mitä piti kirjoittamani!

        Oikein hyvää juhlan jatkoa toivottaen: Vs ja Ps


      • marja-liisa...
        Venlastiina kirjoitti:

        Miellyttävää juhannusta kaikille.
        Eipä sada, jos ei paistakaan. Vaikka aurinko onkin pilvessä, on kuitenkin sekä ulkona että sisällä kesäjuhlan tuoksu. Missään eivät koivunoksat tuoksu niin raikkaalle kuin sisällä. Jos joskus käy niin, että koivunoksia emme saakaan, on juhannuksen juhlatunnelma olematon.
        Olen joskus ajatellut, että koivujen tuoksu on linkki lapsuuden juhannuksiin. Varsinkaan sota-aikana ei ollut aineellista hyvää, mutta äiti teki ja teetti meilläkin perusteellisen siivouksen, ja juhla alkoi sillä, että kävimme hakemassa metsästä oksia, joilla koristimme kodin. Niityltä ja tienvarsilta poimimme kirjavat kimput luonnonkukkia, ja niitähän oli sitten eteistä myöten joka paikassa.

        Ja nyt tulee sellainen lause, joka muutaman muun lauseen kanssa oli julistettu pannaan. Suomenmaikka koristeli nämä kielletyt lauselmat vetämällä punakynällä henkselit kuluneitten fraasien yli.
        Yleensähän kirkkaan punainen on ilon väri, mutta ainekirjoituksessa se ei yhtään ilahduttanut: mitä enemmän punaista, sitä huonompi numero.

        Uskokaa tai olkaa uskomatta, mutta unohdin, mitä piti kirjoittamani!

        Oikein hyvää juhlan jatkoa toivottaen: Vs ja Ps

        Tuosta muistamisesta.

        Täällä naapurissa asusteli isäntä, joka oli hyvä automies. Kuskaili kavereitaan pitkin eurooppaa. Tekivät monta pitkää reissua kesässä. No ikää karttui, ja meni lääkäriin kortin uusintaan,. No meidän terveyskeskuslääkäri ei uusinut enää korttia 80 vuotiaalle. Mies siitä vähän tuohtuneena lääkärille, että väitätkö sinä, että minä en osaa ajaa autoa?
        Ei tulis mieleenkään, vastasi lääkäri, mutta muistatko sinä mihin olet menossa.

        Se oli naapurille kova paikka, tytär sanoi, että kumma kun ei kuollut, otti se niin koville!

        Että tämmösiä me jo ollaan, ja tämä on ihan normaalia!


    • Juu niin me ollaan ja minä olen yks oikea tumpelo.

      Olin päivällä lähdössä ulos ja mennä tohotin vauhdilla ovesta,sillä silmänräpäyksellä kun paiskasin oven kiinni,niin muisti AVAIMET
      on sisäpuolella.
      Minulla on sisä ovessa semmonen koukku johon ripustan avaimet
      kun tulen sisälle ja yleensä ne kalisee,että muistan ottaa ne mukaani.
      Mutta eipä tänään kalisseet;(
      Onneksi puhelin tuli taskuun ja ei ku soittamaan ystävättärelleni tuonne Hollolan puolelle aaapuuuva.Hänellä on vara-avain mulle.
      jos olisin joutunut kutsumaan huoltomiehen olis maksanut melkein satasen.
      Ystävättärelleni ei sentää ollut suurempaa vaivaa,kun oli tulossa
      muutenkin tänne.
      Otti kyllä pikkasen onttoon kupoliini.
      Nyt kehittelen tuonne kerhohuoneelle piilopaikkaa,vara-avainta varten.
      Sinne kun on toisillakin avain.Täytyy vain keksiä hyvä piilo.

      Että hyvin päivä kului;)
      Pilvessä on,ei kyllä vettä ole vielä ainakaan roiskinut.

      näkyillään...

    • On se huoli minulta pois ,että avaimet jäisi sisäpuolelle . Laitatutin uuden oven ja se ei mene lukkoon muttakun avaimella. --senjälkeen ei ole avaimen jääneet sisäpuolelle.
      Oli tultava onnitteleen kun taidan olla sadas kirjoittaja tähän ketjuub --vai kerkiskö muori67 ensin :=)

    • SkillaN*

      Muoripa kerkesi, mutta aloititpa uuden sadan ullamirjami;)
      Huomenta tähän juhannuksen jälkeiseen koleaan aamuun, sadettakin luvattu.
      Harmillista tämän sään kanssa, kyllä kasvu taas hidastuu.
      Eilen olikin kaunista, ulkosalla aurinkoa otettiin, illemmalla nuo itikan peijoonit sisään ajoivat.
      Tulihan niitä mukana sisäänkin ja sitten sitä ininää sai kuulla, tai painua umpsukkeliin peiton alle.
      Ei uskoisi noin pienen ötökän näin suuren kiusan saavan aikaan.

      Mietimme eilen juhannuksen perinneruokia ja eipä tullut mitään erikoista mieleen, minun kotikonnuilla se on ohraryynirieska ja kokkelipiimä.
      Jouluna perinteisiä ruokia löytyy paljon.
      Täällä oli tapana, että talon nuorin sai riipiä pihlajan lehtiä ja ne sitten tuvan lattialle levitettiin, aika moinen urakka, paljonhan niitä tarvittiin.
      Koivut rapun pieliin, nyt nekin jäivät, keräsin vain sankkoihin luonnokukkia, ne sai riittää.

      Niinpä, tuo avaimen jääminen sisäpuolelle on tavannut minutkin muutaman kerran, talossa on puheenjohtajalla yleisavain, sieltä sen saa ilmaiseksi, mutta kiinteistöhuollolle joutuu maksamaan.
      Ei kylläkään monta kertaa viitsi vaivata puheenjohtajaa, noloa sekin olisi, onnekseni tyttären työpaikka on lähellä ja häneltä avain löytyy.
      Olen minäkin pohtinut, minne voisi kätkeä avaimen, mutta eipä ole vielä mitään piiloa löytynyt.

      Ylikypsäkin muisti pirtin, mukavaa, saisit sitä useamminkin käydä;)

      Tänään on sitten sellainen sisällä olo päivä, vieraat lähtevät, hiljaisuus saapuu, jos nyt ei meluun asti ole vieraiden läsnäolo vienyt, mutta kuitenkin useampi henkilö paikalla hieman vilkkaammaksi se muodostuu.
      Aloitamme arkeen laskeutumisen ja kasvinmaa sitten huomenna vuorossa jos sää sallii.
      Hieman apeaksi tämä sään muutos mielen vie, mutta eiköhän sitä lämmintä vielä edessäpäin ole, näin uskon ja toivon.
      Alussahan se kesä onneksi vielä on, heinäkuussa on varmaan vuorossa helteet;)

      Katsellaan ulos ikkunasta ja onnitellaan, että on katto pään päällä ja tuli takassa lämmintä antaa, mitäs ihmislapsi muuta tarvitsee, radio ja televisio viihdyttävät.
      Kaikesta huolimatta hyvää sunnuntaipäivää, taitaa se jossakin aurinkokin näyttäytyä.

    • Niihän siinä kävi, että kun päivän pituuden huippu saavutettiin, heti ilmat muuttuivat. Eilisillasta alkoi vettä pudotella ja lisää tulee. Lämpöäkin jäi vain runsas 10. Syksy on tullut!

      Ei nyt sentään syksy, kyllä ne ilmat tästä kohenee, muuallakin kuin pohjoisempana.
      Täällä on se hyvä, että hyttysiä ja muita syöpäläisiä ei näy. Eivät kai pärjää näissä ankeissa oloissa. Juhannusjuhlissakin olisi ollut yllinkyllin hyttysille ruokaa tarjolla, mutta eipä niitä näkynyt.

      Talliseen tapaan tässä menee. Ei ole suuria tavoitteita juhlinnoista. Niin on hyvä, eipä koita pettymyksiäkään. Enkä ole varustellut mitään erikoista evästäkään pyhien ajaksi, ei edes jalojuomia. Hiton pahanmakuista konjakki-erikoisuutta on vielä Viron reissulta säästynyt lähes koskemattomana. Otin kyllä ryypyn, mutta siitä on se hyväpuoli, että kyllä ne vähäiset juomahalut lähtee kun se napsun irvistelen.
      Tiedä häntä, vanhaksi kai olen tullut ja samalla ronkeliksi. Haitanneko tuo mitään!

      Maailman menoa olen seuraillut, mutta mitäpä niistä. Tuleehan niitä uutisia jokaiselle. Tärkeysjärjestykset ovat itsekullakin omanlaisensa. Tai sitten ollaan vaan ja ehkä vähän ihmetellään, Rautavaaran laulun sanoin "maailmassa monta on ihmeelistä asiaa..."

      Näin tämän pitemmittä puheitta. Huomennahan jo arki koittaa ... jos silläkään on merkitystä eläkeläiselle. Lomalta paluurahatkin jääpi saamatta. Hyvää jatkoa!

      • "Talliseen.." taisi tulla virhe. Ei täällä mitään "tallia" ole. Vauhtini vain on niin kova, että ei ehdi kaikki kirjaimet tulla. Hei vaan!


    • Toinen juhannuspäivä, siis hyvää sellaista kaikille. Ja huomenta. Nyt ei aurinkoista vaan sateista ! Sieltä se matalapaine tuli kuten lupasivat.
      Mutta kannattaa kehua aattoa ja eilistä, sen ihanammaksi ei sää voi tulla, missään mielessä.
      Lavatansseissa tuli käytyä,todella kauniilla paikalla olikin Kokko paloi järvellä sopivan matkan päässä rannasta. Hyvä orkesteri soittaa aina yleisön mukaista musiikkia. Ja se oli tosi vanhoja kappaleita-- kas kun yleisökin oli vanhaa................Ihan tuli taas nuoruus mieleen.
      Nykynuorethan eivät tule sellaisiin paikkoihin, muutamia poikeuksia lukuun ottamatta.
      En kyllä havainnut ym. enkä ketään muitakaan tuttuja paikalla. ainoastaan tämä
      herra x joka viitsi röijötä minua mukanaan valssin pyörteissä.

      Ensiviikolla pakko palailla katsomaan miten mökin yrtit ovat pärjäilleet ilman kaitsijaa.
      Ainakin kasvimaiden kitkemistä ja nurmikon ajoa löytyy pilvin pimein.
      Pitää lohduttautua sillä, että ei ainakaan tekeminen lopu. Jo viimeviikolla söimme salaattia ja sipuleita maasta. Kohta mitä vaan - alkaahan tuo heinäkuu piakoin.
      Näin lyhyt on suomen suvi, mutta oletettavasti parhaat palat vielä edessä säitä ajatellen.
      Nyt kuunnellaan sateen ropinaa. Loppunee aikanaan ,ja hyväähän se sade kasvulle tekee. Joten annetaan tulla !
      Hyvät jatkot !

    • Ramoona*

      Aattopäivä ja juhannusyö saatiin Suomenlahden saaristossakin viettää auringossa kylpien, bonuksena kalliorannoilla ja merituulessa tulee vielä itikattomuus.Eilen sää muuttuikin sateiseksi ja tuuli yltyi, hyvin päästiin kotiin kuitenkin.

      Tänään tulee vielä matkalaisia iltapäivällä, pääsen paistamaan muurinpohjalettuja, sadekin jo lakkasi. Kaipa ne jo perinneruuasta käyvät, paistettiinhan niitä ennen pyykkipadan pohjalla suurpyykin päätteeksi rannalla. Kalaa saatiin vielä tänäänkin savustettavaksi, ja kalapitoinen menyy on koko juhannuksen ajan ollutkin. Saaristossa paloi kokkoja, liput ja viirit liehuivat saloissa , monet purjeveneet värikkäässä juhlaliputuksessa. Täälläpäin pystytetään myös lehvin ja kukin koristettuja juhannussalkoja.


      Huomasin, että pihan puolellekin on levinnyt muutama valkolehdokki, mutta niitähän ei saa poimia. Taitoin jo aatonaattona vaasiin keittiön pöydälle pionin kukan ja muutaman kukkivan köynnöskuusaman oksan . Kotiin tullessa oli vastassa hieno lehdokkia muistuttava tuoksu, ja kukat vielä tuoreen näköisiä. Haudoillekin vien tähän aikaa kestävän kimpun pionin kukista ja koristetatarpensaasta, joka on kuin harsoa pionin uhkeuden rinnalla.

      Kesäkuutakin on vielä jäljellä, heinäkuun heilimöinti ja elokuun kuutamot, marjamatkat ja muut kesän riemut. Eipä surra päivien lyhenemistä, ehkä tulee nukuttuakin enemmän.

      • Late Vaan

        Tuntuu jo ihan arkiselta, satanut on aamulla, taitaa nyt olla satamati, ikkunan pellit kuivia.Useinhan sitä palataan kotiin näin juhannuspäivän jälkeen, meidän ei tarvitse palata olemme olleet kotona koko juhannuksen.Mitä nyt eilen olimme lapsuuden ystävän luona muutaman tunnin, ihan tuossa lähellä. Iris oli hänen koulukaverinsa ja naapurinsa, minulla taas on yhteisiä sukulaisia hänen kanssaan. On se mukavaa kun on jäljellä muutamia lapsuudenajankin ystäviäkin, molemmilla muutamia, jotka nyt tieysti ovat meidän ystäviä.
        Taisin jo aiemmin kertoa kuinka aatto meni, sanon nyt kuitenkin, hyvin se meni kotonakin.
        Luulisi nyt tulevan hyvä marjavuosi ei täällä ainakaan pakkasia ole ollut ja onhan niitä aurinkoisia päiviäkin piisannut. Odotellaan vain vähän, ehkä elokuulle.

        Kerrostaloasunnossa kun asustaa ei paljon haittaa jos olisi pitempäänkin pois
        Ehkä sitten menemme sinne Mujejärvelle, kun heinäkuu on lopuillaan, näkee sitten mitä sieltä löytyy.
        Ehkä käymme Hämeenkyrössä heinäkuunalkupuolella, siellä Iriksen vanhoja työtovereita, siellä on käyty aika usein.

        Tuosta mailman menosta on paha sanoa mitään, ei taida herrat eikä narritkaan siitä paljon tietää, taitaa konkurssin uhka olla koko EU:ssa.

        Toivotaan parempi ilmoja jatkossa ja onnitellaan Hintriikkaa, kun siellä taitaa aurinko paistaa tänäänkin. Ystävällisin terveisin Late Vaan.


    • Hintriika*

      Parempi kai sanoa huomenta! Ei tänne varmaan enää kukaan kuikuile ennen aamua. Toissapäivänä minun pelkoni muuttui todeksi, ja kone päätti sanoa suhteemme irti. Tänään kävin ostaman uuden keskusyksikön ja nyt olen melkein kellon ympäri yrittänyt koota tästä sellaista pakettia, joka minua palvelee.

      Ei ole ollut helppo temppu. Jollakkin kekupikonstilla sain vanhan Wordin vielä asennetuksi. Ehdin jo säikähtää, että joudun senkin vielä ostamaan erikseen. CD-levy oli versioille, joita ei aikloihin ole edes valmistettu ja lisenssikoodinkin taisin ottaa toisesta vastaavanlaisesta ohjelmalevystä (kun se ei suostunut asentumaan). Kelspasi kuitenkin ja huokailen helpotuksesta.

      Tarvitsen niin paljon kaikenlaisia apu-ohjelmia, joita ei valmiissa paketissa ole, että saanenko moneen päiväänkään kaikkea kohdalleen. Vielä kun Windows7 poikkeaa monessa XP:stä, niin että ei aina heti meinaa keksiä, miten mikin juttu toimii.

      Onneksi ehdin ajoissa sen varmuuskopio-ohjelman laittaa. Muutoin olisin katastorofin oma!Internetin varastokopista olen nyt imuroinut tiedostoja uuteen koneeseen. Ei ole vasta kuin puolet reilusti yli 1000 tielostosta kotiutettu. Nopeammin ne takaisin saa, ainakin uudella koneella, kuin ne sai varastoon.

      Juhannusaattona paistoi aurinko, mutta rannalla oli niin kylmä tuuli, ettei keskikesän nautinnolta oikein tuntunut. Eilen sitten olikin kunnon kesäpäivä. Mutta sehän olikin oikea juhannusaatto! änään iltapäivällä meni pilveen. Jos edes joka toinen päivä olisi kesä, niin olisi sekin jotakin.

      Näinköhän se on jätettävä kone päälle hnöyläämään lloppujakin tiedostoja, jotta joskus pääsee normaaliin työskentelyyn. Huh, paljon on tehtävä vielä. Toivottavasti näitä koneenvaihtoja ei tarvitse kovin tiheään (yli 8 v vanhalle koneelle oli kyllä melko saavutus).

      Niin että en minä ylpistynyt ole, vaikka en ole pirtin ovea aukonut. Tämä pirttiin kulkeva taksi vain ei toiminut.

      • H*

        Höh! Tähän kuului uusi näppäimistö, mutta pirskatti kirjaimet ovat lähempänä toisiaan kuin entisessä. Harhakirjaimia tulee väkisten!


    • Huomenta tähän kosteaan ja harmaaseen aamuun, olisihan tuo vuoden pisin jakso valoisuutta saanut loistaa, mutta pilvessä on.
      Perunamaalle oli aikomus, mutta muuttui suunnitelma, maa on niin märkää, ettei onnistu multaus.
      Taidankin niittonaiseksi ruveta, tuolla mihin ei koneella pääse kasvaa tosi pitkä heinä.
      Siellä liikkuessa housun lahkeet kastuu ja mistää tietää vaikka punkit vaanii.

      Onnea Hintriikalle uuden laitteen hankinnasta, minun on apua saatava siinä vaiheessa kun koneeni uusin, en osaa itse mitään tallentaa.
      Satanen taas menee tyhmyyden todistamiseksi, hyvä säästö olisi tuokin.

      Pitääpä yrittää katsoa googlesta tuota valkolehdokkia, en taida tuntea kukkaa, täällä pionit vasta nupulla ja kukkia tulee paljon.
      Päivänkakkarat ei ole vielä kukassa, niissäkin valtavasti nuppuja ja kivasti levinneet tuonne missä ei enää pihakukat loista, oikein pensaita ovat.

      Hyvänen aika, onko jossakin paikka missä ei itikoita ole, voi sentään, täältä voisi kuormaautollisen alkuun lähettää.
      Vaikka kuinka karistelet ulkoa tullessa, sisään ne vaan pääsee ja ovat niin hyvän lentotaidon omaavia, että kiinni ei saa.
      Tulevat vielä iholle selän takaa, ja purema on valmis, taas patti ilmestyy.
      Tasan ei ole tämäkään onnen kantamoinen;)

      Ihana kun on tuollainen herra X joka liikuntaan vie sinut meri-kukka, muistanpa hyvä viejä vielä onkin, siinä sitä tanssin nautinto toteutuu, paljonhan te tanssimassa käyttekin, muistelen?

      Nyt pitää toivoa, että viikatteen terä olisi terävä ja en sitä multaan hakkaisi, tumpelo olen siihenkin hommaan, mutta yritys halut valtavat, olisikin kiva saada filmille, mummon huiskinta heinän kaadossa, hupaisaa saattaisi olla näkymä.
      No yrittänyttä ei laiteta, olikos tuollainen sanonta olemassa.
      Ollaan nyt vaan huomaamatta pilvistä säätä, mennään mukaan pieneen sateeseen, iholle se tekee kuulema hyvää,jospa jonkun rypyn oikaisisi, no en kumminkaan siihen usko.
      Mukavaa päivää sateesta huolimatta.

      • Eihän se aamu enään olekaan, joten aamupäivää vaan kaikille.
        Noista ilmoista ja itikoista, aurinko nyt kurkkii pilvien lomasta, mutta luvattu on sateita tällekkin päivälle.
        Itikoita ei tässä ympäristössä ole, en ole nähnyt yhtään hyttystä tässä lähellä, aattona haimme koivunoksia ja vihdaksia metsästä, siellä niitä oli runsaasti montaa lajia, onneksi ei kotiinasti seuranneet.
        Eihän minulla oikeastaan mitään asiaa olutkaan, tulin vaan sanomaan, että kesä jatkuu sellaisena kun se tulee.
        Uskon kuitenkin, että hyttysikäin vielä tapaamme kunhan reissuun lähdemme.
        Kesäisin terveisin Late.


      • Hei, SkillaN, kun puhuit valkolehdokista, niin pysähdympä kirjoittamaan, että kaksi valkolehdokkia löysimme soudettuamme saareen ja noustuamme sinne eväinemme retkeilemään juhannusaattona. Mukana oli pari alle kymmenvuotiastakin, ja he kovasti ihmettelivät, miten mummi voi tietää kaikkien kasvien nimet.
        Tuli mieleen, ettei se pahempi asia olisi nykyisinkään varmaan se kasvikokoelman kerääminen Suomessa kasvavista kukista ja kasveista, olihan se mukavaakin hommaa aikoinaan. Sitten syksyllä oli opeteltava kaikkien kasvien latinankieliset nimet.
        Innokkaana oppijana tein vielä vapaaehtoisenkin keräilyn, eli hyönteiskokoelman. Vähistä lanteistani oli maksettava se laatikko, johon ne neuloilla kiinnitettiin eetterinukutuksen jälkeen, sen muistan. :)

        Sää oli kylmän viimaista tiistaina ja keskiviikkona, mutta siitä se sitten alkoi parempaan suuntaan mennä, ja juhannusaatto olikin sitten kaunis ja aurinkoinen, samoin juhannuspäivä.

        Tämä tuntuu aika tyypilliseltä Suomen kesältä verrattuna pariin edelliseen.

        Marjakesästä näyttäisi tulevan hyvä, sillä puolukkaa kukki tosi paljon kaikkialla ja mustikkaa näkyi vihreinä raakileina myöskin runsaasti. Täytyypä käydä sitten syksymmällä keräämässä, silä marjojen hinnat ovat kivunneet korkeiksi, mustikkakilo maksaa melkein 10 € ja puolukka noin 8 € Prismassa, jossa minä marjastan talvella.

        Hyvää juhannuksen jälkeistä kesää kaikille! toivottaa Satu*.l


    • Päivää tuas ;)

      Nyt on taas kerran minulla unet ihan sekasin;(
      Haitanneeko tuo mittää.

      Kyllä pitää sanoa tuosta Hintriika*sta
      Ekspertti oot.
      Skillanin lailla ilman apuja ei tule mittää.

      Tässä koneella pyörii mainos"asutko Lahdessa"pääsis johonkin paneeliin jäseneks,mutta en arvaa mennä mukaan,tiedä mikä mörkö sieltä tulisi vastaan;)

      Eilen satoi vähän väliä,nyt aurinko yrittää kurkkia välillä.

      Kerhohuoneella eilinen päivä meni.
      On puhuttu;sinne pitäisi saada piilokamera,on siellä välillä niin makoisat jutut menossa;)

      Nyt pitää yrittää lenkille lähteä,kun ei ainakaa nyt sada.
      näkyillään...

      • Sattaa sattaa sarvet kastuu!

        Tervehdys pitkästä aikaa! On tää kone ollut sipissä jo monta päivää, enkä ole varma, saanko lähtemään tästä mitään. Tuo sade alkoi vasta noin puoli tuntia sitten, mutta näyttää niin harmaalle kuin vain näyttää voi. On siinä rastaille työtä kun etsivät nurmikolta matoja. Se touhu on tosi hauskaa seurattavaa, nytkin tuossa ihan lähellä liikkuu muutama lintu, ihan selvästi ensin kuuntelee nokka nurmikkoa kohti ja kohta nokkasee madon sieltä, toisen täältä. Meillä ainakin näyttää liikuskelevan tavattoman paljon rastaita, varmaan on pesä tai pesiä jossain tässä lähellä, nytkin noita on tuossa nurmikolla toista kymmentä. Ja noista kirjosiepon pesistä kuuluu oikein pientä sirkutusta, siellä ollaan jo hyvällä elolla.

        Ihanpa olemme olleet koko juhannuksen ajan kotona, aattona käväisimme torilla, paljon tapasimme tuttuja ja väkeä oli todella paljon. Ilman tätä "vaivaista" polvea olisimme menneet Roineen saareen, vaan nyt ei. Vaan sekin on otettu vastaan ilman sen kummempia valituksia, aika aikaa kutakin.

        Nyt kyllä pilvet näyttävät liikkuvan niin alhaalla, että melkein jostain katolta ylettyisi hipaisemaan. Hakan peli on puolentoista tunnin kuluttua, minä en sinne lähde, mutta kyllä aivan varmasti mies menee, no onneksi se kenttä on katettu, pääsee suojaan.
        No nyt alkoi kyllä oikein kaatosade, rännit raikuu.

        Kyllä jää marjastus tapahtuvaksi tuossa omassa puutarhassa, en voi lähteä metsään, varmaan ne ovat hinnoissaan kaikki torituotteet. No esim. kotimaiset siiklit maksoivat aattona torilla 8 euroa kilo, huh huh. Mentiinpä markettiin ja ostettiin sieltä jotain muuta laatua, eikä maksanut kuin 1,50 kilo, Kyllä ne tillin kanssa maistuivat ihan mainiolle.

        Muistanpa minäkin kouluajoilta sen kasvien keruun. Valkolehdokin tunnistan varmaan vieläkin, mikäli vaan sellainen tielleni osuu, upea tuoksu. Oli se aikaa, meidän piti kerätä 120 kasvia oppikoulun aikana. Synnyinkotini vintillä sitä herbaariota säilytin. Ette varmaan usko, kuinka vihainen olin 8 vuotta nuoremmalle sisarelleni, kun hän oli jonain vuonna pihistänyt sieltä muutamia kasveja, puhumatta siitä minulle sanaakaan, äitinikin vaan puolusti häntä. Olihan siinä opetteleminen, kun ne latinankieliset nimetkin piti saada mieleensä. Meidän luokalla oli muutamia oikein isoja poikia, luonnontieteitten opettaja oli nainen, opettajan suosikkeja. Ja pojat tekivät jekkuja. Vaihtoivat ainoastaan nimilaput kasveihin ja samoista kasveista saivat ihan eri numerot, sen mukaan kuinka suosittuja olivat "Mantan" mielestä. Ja monta poikaa siinä jutussa oli maukana. Vähän se kyllä sieppasi, vaan eihän siitä uskallettu opettajalle puhua halaistua sanaa, kilttejä kun oltiin. Mukava kuitenkin muistella.

        Harvoin olen tänne kirjoitellut, vaan nyt sitäkin hartaammin. Mukavaa alkanutta viikkoa ja toivotaan sateitten loppuvan, kyllä taas tällä kertaa riittäisi. Voikaa hyvin!!!!
        paulamaria


    • Juuri nyt on kääntynyt aurinkoiseksi pitkän sateen jälkeen. Sisätöiksihän tässä on väkisin mennyt ja parvekkeellakin oli kaltsaa. Täytyy käyttää nyt tilaisuus hyväksi, sateen jälkeenhän onkin raikas ilma.

      Siksipä kiirehdin! Jatkoja teille ja minulle poutaa edes vähäksi aikaa.

    • Satu*

      Sade loppui, lähden kohta pyöräilemään,
      mutta tuosta kasvikokoelman tekemisestä vielä
      sen verran, että sain kasvien tunnistamiseen käyttää
      vanhempien sisarusteni herbaarioita, ja katsoa myös mallia
      miten kasvi kiinnitetään tekemällä pienet aukot varren molemmin puolin, niistä aukoista liimapaperisuikale
      pujotettiin ja liimattiin nurjalle puolelle.

      Mutta löysin paljon sellaisiakin kasveja, joita heidän
      kasvikokoelmissaan ei ollut, kihokki esim. oli mielestäni
      tosi kiinnostava lihansyöjäkasvi, ja tuo valkolehdokki,
      kämmekkäkasveihin (orchidaceae) kuuluva samoin kuin maariankämmekkä, jonka myös löysin.

      Oliko sinulla nämä?

      • kiinnostunut!

        Mistä löytyi maariankämmekkä, paikkakunta? Ihan mielenkiinnosta, kiitos.


      • Sitä kasvaa koko
        kiinnostunut! kirjoitti:

        Mistä löytyi maariankämmekkä, paikkakunta? Ihan mielenkiinnosta, kiitos.

        maassa, juhannuksena alkaa kukkia ja sitten kesä- heinäkuun kukkii.


      • Late Vaan
        kiinnostunut! kirjoitti:

        Mistä löytyi maariankämmekkä, paikkakunta? Ihan mielenkiinnosta, kiitos.

        Maariankämmekkä on hyvin yleinen kukka. yleisemoi kuin Valkolehdokki kasvavat lehtomaisisa metsissä tai niityillä. Katso jostain kasvikirjasta minkälaisia ovat, niin voit löytää. Late Vaan.


      • kukan ihailija
        Sitä kasvaa koko kirjoitti:

        maassa, juhannuksena alkaa kukkia ja sitten kesä- heinäkuun kukkii.

        Lapissa ei sentään taida kasvaa. Upea kukka se onkin, kestää kauan ennenkuin se kuivaa, niin on mehevä!
        Poiminut olen vain muutamia maljakkoon, kasvinkeräykseeni en sitä löytänyt :)


    • Annikki Sankarin kir

      joittama ''Punaiset maariankämmekät'' tuli luettua joskus nuorena.

      • Noita Valkolehdokkeja olen poikasena usein kerännyt ja vienyt niitä Helsingin torille myytäväksi. Silloin ne eivät olleet kiellettyjen kasvien listalla, samoin sinivuokkoja sai kerätä ja kullervoita. kaikki nyt kiellettyjä. Valkolehdokki on tosi kainis, mutta erkoisen hieno tuoksuinen.
        Vielä niitä kasveja keräilivät koulussa, ainakin meidän pojat joutuivat niitä keräämään, olisiko ollut 70 luvulla.
        Tuosta Annikki Sankarista senverran olin noin 12-13 vuotias kun tuo Annikki Sankari kävi meilläkin, asui jonkinaikaa Nurmijärvellä yhden äitini tuttavan luona ja tulivat yhdessä meille. Silloin kai hän valmisteli sitä ensimmäistä kirjaansa, Punaiset Maariankämmekät. Ilmestyi 1948.

        On se kummallista, melkein koko päivän satanut, nyt taivas ihan sininen.
        Vakolehdokit taitaa nyt olla parhaimmillaan, en enään ole hakenut Late.


      • LateVaan kirjoitti:

        Noita Valkolehdokkeja olen poikasena usein kerännyt ja vienyt niitä Helsingin torille myytäväksi. Silloin ne eivät olleet kiellettyjen kasvien listalla, samoin sinivuokkoja sai kerätä ja kullervoita. kaikki nyt kiellettyjä. Valkolehdokki on tosi kainis, mutta erkoisen hieno tuoksuinen.
        Vielä niitä kasveja keräilivät koulussa, ainakin meidän pojat joutuivat niitä keräämään, olisiko ollut 70 luvulla.
        Tuosta Annikki Sankarista senverran olin noin 12-13 vuotias kun tuo Annikki Sankari kävi meilläkin, asui jonkinaikaa Nurmijärvellä yhden äitini tuttavan luona ja tulivat yhdessä meille. Silloin kai hän valmisteli sitä ensimmäistä kirjaansa, Punaiset Maariankämmekät. Ilmestyi 1948.

        On se kummallista, melkein koko päivän satanut, nyt taivas ihan sininen.
        Vakolehdokit taitaa nyt olla parhaimmillaan, en enään ole hakenut Late.

        Iltaa!
        Kumma, kun ei jaksa sataa - ei ainakaan pitkää jaksoa kerrallaan ja reilusti.
        Onkohan tuossa lauseessa minkään valtakunnan järkeä?
        Ajatus pyörii samanaikaisesti sekä eräässä kirjailijasuosikissani ja kasvistossa.
        Suosikkikirjailija on tietenkin Annikki Sankari, joka oli myös äitini suosikki.

        Kasvien keruu oli aikanaan kammottavaa kesäistä pakkotyötä; ensimmäisenä vuonna 30, seuraavana taakka lisääntyi 50:een ja sitten oli vuorossa kahdeksankymmentä.
        Vaikka kaveriapu puolin ja toisin pelasikin erinomaisesti, kävi minulle viimeisenä
        keräysvuonna ohrasesti. Kun reksi ilmoitti, että tuotte huomenna kasvistot kouluun, puuttui minulta vielä yksi kasvi.
        Hätäpäissäni nappasin ojanpientareelta yleisen marunan, laitoin sen yöksi prässiin ja aamulla kiinnitin sen paperille. Kun sitten kasvisto kainalossa marssin koulun korridooria pitkin luokkaamme kohti, karisi yleinen maruna pitkin lattiaa.

        Helsinkiläinen sukulaispoika vuosia myöhemmin noukki kasvistostani parhaat päältä. Kun oma poikani oli siinä iässä, että 30 kasvia oli kerättävä, näytin perilliselleni omat kasvit ikään kuin opiksi ja varmemmaksi vakuudeksi mainitsin, että tällaista kokoelmaa ei ole syytä kerätä, koska perheessä jo sellainen on.

        Yllätyksekseni poika innostui kasvien keruusta niin että keräsi vielä toistakymmentä ylimääräistäkin sekä samoin tein opetteli kasvien latinalaiset nimet. Ilmeisesti osaa ne vieläkin...
        Niin muuttuvat laulut, äiti saa vitosen ja poika kympin, ja yleinen marunakin taitaa nykyisin olla pujo,


    • Huomenta, harmaata on ilma ja harmaa on mieli.
      Katselelen niitojeni jälkiä, heinää kaatui, mutta menipä selkäkin.
      Ehkä se niittoliike oli niin yksipuolinen, että selkä on kipeä, seiniä pitkin kävelen.
      Tälläistä se on, kun tottumaton puuhaan ryhtyy, käärmesalvaa olen nyt selkään sivellyt, otin särkytabletin myös.
      Ei vielä tämäkään riittänyt, suojauduin hupputakin ja muun suojaavan varustuksen kanssa, myrkkyä naamaani laitoin, mutta eipä pistiäiset myrkystä välittäneet.
      Nyt on silmälasien ympäri kasvoni purtu, renkaat naamaa koristaa, heinät haravointia odottaa, saapa nähdä miten kauan.
      Työ on tehty ja nyt toivon kovasti, että käärmesalva puree.

      Valkolehdokin katsoin googlesta ja olenhan sellaisia nähnytkin, kun tunnistin kuvasta.
      Noiden kasvien kanssa en ole joutunut painimaan, kuten useat ovat tehneet, koulutukseni ei sitä vaatinut;)
      Olen jotenkuten pärjännyt, mutta myönnettävä on, että aukkoja löytyy, kukkien tietämyksestä ja paljon tärkeimmistäkin asioista.
      Näin sitä loppua kohti kuitenkin mennään.
      Varmaan Maariankämmekänkin tunnistan, kun kuvan näen.

      Metsään on pyrittävä marjaaikaan, jos kunto periksi antaa, kyllä ne oma keräämät marjat on poikaa, en yleensä kaupan säilönnästä tykkää, tiedä mitä säilyyvyyden kestoaineita lisäävät, onE sitä ja tätä.
      Kun pakkanen on keksitty, säilöminen onnistuu ja ehkä vitamiinejäkin jää tuotteisiin.
      Siis vattuja ensin ja sitten mustikat ja ilman jo viilettyä on vuorossa puolukat.
      Siinä vaiheessa alkaa hommia riittää, tuo sato tuolta kasvinmaalta koottava ja säilöttävä, jos nyt mitään korjattavaa tulee.
      Peruna ainakin näyttää hyvältä ja kun tälläinen reilu ihminen olen, hih, peruna penkitkin on kurkkupenkin levyisiä, luulisi kasvun onnistuvan.
      Pientä jännitystä se kaivaminen antaa.

      Nyt on pakko lopettaa, ei tämä istuminen herkulta tunnu, kivaa päivää teille toisille, minä ähkän ja puhkan ainakin jonkun aikaa.

    • Keskipäivän viettoa :)

      Lemminkäisen koneet jyskäävät tuossa ikkunan alla, että hienoinen tärinä tuntuu jalkapohjissa. Tehokkaita näkyy oleva jyrät ja lanat firmalla.

      Saan leveämmmän sisääntulokäytävän samantien, koneen leveys sen määrittää ja hyvä onkin alppiruusun viedessä hieman tilasta rehevyydellään. Hienosti nostivat nurmikon reunat ylös, ammattimiehiä ovat pihahommissa.
      Kamala bensiinin haju vain leijui voimakkaana, kun se tasoittaminen kesti. Nyt ei parane mennä ulos tassuineen, ettei tule hukkatyötä.

      On tuo SkillaN tehopakkaus kun alkaa niittämäänkin kylmiltään, ei ne lihakset ole siihen työhön tottuneet kaupunkilaisihmisillä.

      Viikate pitää naisihmiselle olla pienenpi ainakin, on kevyempi ja eikä vaatisi niin laajaa liikettä.

      Hyvä terävä viikate tekee kyllä selvää jälkeä heinikosta, mutta vaati 2-3 kertaa kesässä niittoa.

      Yleensä ne on lihaskipuja päivän pari, mutta harmillisia ja kipeitä.
      Huili nyt SkillaN ja pitele ilmoja välillä sinäkin, ei ne työt lopu tekemällä D eikä
      valmiiksi maailmaa saa,...

      Ihanaa kun hiljeni täällä jyske,..miehet taisi lähteä ruokatauolle,.. Onneksi on sälekaihtimet, kun työpöytä on ikkunan alla ja sisälle olis suora näkyvyys!

      Leppoista kesäaikaa!

    • Hetipä taas on päiväni pilattu. Ihan aurinkoinen päivä ja lämpöä kohtuullisesti. Kauppamatkoilla kulahti monta tuntia, vaikka en mikään "soppaaja" olekaan. Ei löytynyt invertteriä, joka luotettavasti lataisi auton akusta tiekkaria. Oletuksesta ei kannata maksaa, eikä koko ongelma suuri olekaan. Ei välttämätön.

      Onhan SkillaN paiskinut kunnon töissä viikatteen kanssa. Hyvää liikuntaahan sekin on, kun vain rauhallisesti alkuun huitelee. Viikatteen sujuva liippaaminen jo vaatii taitoa, joka ei ihan "turistilta" onnistu tai voi mennä sormi verille. Saahan se teroitettua yksinkertaisemminkin ja varman päälle.

      Eipä tässä suuria asioita ole mielessäni, joten turha on juttua väkisin vääntää.
      Hyvää loppupäivää!

    • Hiipii,hiipii.Mikäkö?
      Ukkonen tuolla hiipii tänne.
      tuntuu että nuo mastot oikein vetää ukkosta tänne.

      Tulin vain sanomaan hyvää illan jatkoa.
      laitan koneen kiinni NYT.

    • katleija

      Harvemmin olen nyt palstalla käynyt. Jokin aika sitten oli läppärini huollossa kolme viikkoa. Tauko teki hyvää, onhan nyt kesä ja ei tule paljoa palsaakaan vilkaistua.
      Nyt luin Skillanin jutun, jossa mainittiin suomalainen orkidea valkolehdokki.
      Tuli mieleen pieni riimittely tuosta kesäiltojen ja öiden tuoksuttajasta. Kaivoin sen esille arkistosta. Olin silloin Katleija-T.

      Katleija-T
      4.4.2006 20:14


      Valkolehdokki
      Valkolehdokki illalla lehdossa tuoksuu,
      vaan hentoa kukkaa ei missään näy.
      Mutt´ tuoksu tuo ihana luoksensa kutsuu,
      sinne mun askel nyt verkkaan käy.

      Mä kukkasen taitan ja silmäni suljen
      sun kuvasi eteeni selvänä saan.
      Näin muistoihin nuoruuden mietteissäin kuljen,
      sen lehdokin tuoksuun ja kesäisen yön.

    • Hei taas! Piti tulla lukemaan,mitä "Keskusteluissa " on.. Samaa nälvimistä,joten "Kahvipirtti" on tuttu ja turvallinen,eikä petä. Nyt on kaunis sää,toivottavasti kestää,vaikka sadettahan on luvassa. Juhannus on juhlittu ja heti tuntuu,että kesä on mennyt.. Luin tuolta,kasvien keruusta.. Minusta se oli kivaa puuhaa..Harmittaa vieläkin,kun joku lainasi kasvistoni, eikä palauttanut.. Vieläköhän, nykyaikana,lapset saavat kerätä kasveja. Kyllä siinä oppii parhaiten tuntemaan ,eri kasvit...Mitään erikoista ei ole tapahtunut.. Tätä samaa vaan.. Jori lähti eilen Lappeenrantaan leirille. Toivon,että siellä on hyvät ilmat.Ei kestä kauaa,jo sunnuntaina tulevat takasin. Sitten on 4 viikkoa,että pitäisi keksiä jotain kivaa menemistä,kun "Päivätoiminta" on kiinni .Junalla kai menemme,pääsen saattajana ilmatteeksi.. Tampereelle varmaan menemme käymään, on kiva kaupunki.Siellä on joku viikko,että on ohjelma torilla..pitää katsoa netistä.Varmaan ,pitkin Suomea ,on ohjelmaa.. Kun tässä pysyis pirteänä,että jaksaa mennä.Juuri nyt ,vaivaa lorvi-katari.. Mukavaa päivää kaikille!
      Nautitaan kesästä,vai onko jo alku-syksy? Iloa! t.Irkku

    • Ramoona*

      Irkku hyvä, vielä on kesää jäljellä paras osa...niin toivon ja uskon. Pienetkin matkat piristävät, junan ikkunoista on turvallista katsella maisemia, kun ei tarvitse olla katse kiinni moottoritiessä. Teen jokasyksyisen matkan Pendolinolla Turkuun kirjamessuille ruskan aikaan. Nyt siellä emännöi presidentin puoliso, olisi mukava nähdä livenä tämä suloinen ja tyylikäs maan ykkösnainen. Alkukesän säät ovat olleet epävakaiset,nimenomann "epä", mutta sitä suloisemmalta auringonpaiste sitten tuntuu.Uimavesien lämpenemistä merellä odotan kovasti, luonnonvesissä uinti on aivan toista kuin hallien kemikaalivesissä, saa maiseman kaupan päälle.

      SkillaN on tuskitellut viikatehommissa, ja ehkä heinikkokin on ollut sateiden jäljiltä raskasta ja laossa. Itse en ole viikatetta edes käteeni ottanut, pelottava työkalu , samoin kuin sirppi. Vesuri on kuitenkin ihan tuttu, sellainen pieni naisten malli. Siimaleikkurilla pieni heinikko kaatuisi, mutta aika painava ainakin meidän bensakäyttöinen on minun voimilleni, pienet sähköiset taas ovat aika tehottomia. Jospa SkillaN delegoisit tuon työn , ihan kaikkeen ei tarvitse itse pystyä. ;)

      Olen tontin kuivaan nurkkaan kasvatellut pientä kukkaniittyä monta vuotta, enää se tarvitsee syksyniiton. Siinä oli alunperin kivikkoa ja hiekkamaata, ohuelti laitoin multaa ja kylvin niittykukkien siemeniä, kivien lomaan kivikkolajeja, luonnosta olen siirrellyt esim. kissankäpälää, kissankelloa, ahomansikkaa ja tervakukkaa.

      Jos minulla olisi monen hehtaarin tontti, hankkisin varmaan muutaman lampaan maisemanhoitoon. Meillä oli lapsuuskodissa kesälammas töissä, tarkoituksena oli pistää se lihoiksi syksyllä, mutta kuka nyt ystäväänsä voisi syödä. Monta kesää se meillä oli, talvet kotilampolassaan. Kesäkanojen kanssa kävi samalla tavalla, nimetkin niille annettiin.

      Leppoisia kesäkuun rippeitä kaikille !

      • Päivää Pirttiin!

        Säätiedotus on ennallaan: sataa tai paistaa; pilvipoutaa ja poutapilviäkin joka tapauksessa on.
        Palailen tässä kasvikunta-asioille, kun tuppaavat nimet unohtumaan.
        Olen keksivinäni kasviin liittyviä aiheita, joiden avulla palautan kasvin nimen mieleeni.
        Eräs tyyppiesimerkki "neroudestani" on munakokkelikukka. Nimi tulee siitä, että lapsina tarjoilimme sen kukintoja munakokkelina.
        Mielestäni munakokkelin piti tuoda mieleeni jotakin, joka avaisi oven kasvin oikeaan nimeen. Ja toihan se: munat on muninut kana, ja kanalla taitaa olla kannukset, joista sitten pääseekin jo kasvin nimeen: yleinen kannusruoho.

        Tosi helppoa, kunhan vain muistaa mitä pitää muistaa!


    • Päevee tuas.

      Kyllä tämä Lahti on yks Hornan kattila;)
      Kun tuo ukkonen tulee niin se ei osoo poes,pyörii ympyree vuan,Vesjärvi ottaa kiini toesella puolella ja harjut tosella.

      Nytkin on jytissyt jo aenaa tunnin ees sun taas.
      Vettäki sato ku suavista kuataen.

      Mutta ei oo aenakaa kylymä.Tiällä ylläällä tarkenoo oekee hyvi.
      18.9 näättää nyt sattee välillä.
      Eekä tuultakkaa paljo niä.

      Niitä rippeitä toevottelen minnäe.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Tuulee, kylmää, välillä sataa. Ei siis mitään erikoista.

      Windows7 yrittää tehdä minusta hullua. Kun saan jonkin homman mielestäni hoidetuksi, niin kohta huomaan, että se on mitätöinyt koko työni ja saan noutaa tiedostoja taas roskakorista. Onneksi en ole sortunut roskiksen tyhjentämiseen!

      No, eihän tämä ole vasta kuin neljäs päivä, jona teen 15-tuntista työpäivää. Dieetistä tämä käy, kun ei muista välillä edes syödä. Mutta istumalihakset ja hiirikäsi ovat sököinä.

      Venlastiinalla on samanlaisia muistisääntöjä kuin minullakin. Ne ovat hyviä, ellei satu muisti pettämään! Mutta pakkoko se on kaikkea muistaakaan? Kunhan ne tärkeimmät arkirutiinit pysyvät jossakin järjestyksessä...

      Minäpä jatkan harjoituksia kohti täysnörttiyttä, vaikka kivinen on polku, ennen kuin sen saavuttaa.

      Pitäkää pirtti siistinä, mutta kurkistakaa roskikseen ennen tyhjentämistä!
      Ei koskaan tiedä, mitä tärkeää siellä saattaa lojua.

    • Nea*

      Hyvää juhannuksen jälkeistä keskiviikkoiltaa!
      Kiukaan kihinä,vilpoisat meren aallot,ja sen jälkeen krillin
      hyvät tuoksut.
      Myös pikkupojan kasvot,kun ison kalan onki,ne kaikki tuoreessa muistissa kun tänään kotiin ajelimme.

      Ilmat suosi,oli lämpöä ja poutaa,vasta parina viimeisinä öinä sadekuuroja,päivt poutaa.

      Rusketusta on tullut ja D-vitamiinia yllin kyllin!
      Nämä kaikki säilömme muistiin talven varalle,kun viima vinkuu,
      silloin nämä muistot on tarpeen!

    • SkillaN*

      Sanonpa päivää ja hyvää yötä.
      AAmulla kirjoitin pari kertaa ja tuli tieto että keskusteluun on esto, jotakin ip oli syyllinen.
      Kokeilen nyt ja aamulla lisää, jos onnistuu.

    • Huomenta torstai päivään, kylmä on aamu, tuuli riehuu.
      Katselin mansikkamaalle kukat jo pitkän aikaa samassa jamassa, ei rupea marja muodostumaan,samoin kaiken muunkin suhteen, pionit nupullaan jatkuvasti, ennen juhannuksena kukkivat.
      Tätä valitellaan tuolla radiossakin, kesä myöhässä.
      Vuodet ei ole veljeksiä, onkohan tuo säätilan lämpiäminenkin turhaa luuloa.
      Jospa pian alkava heinäkuu muutoksen toisi.

      Eilen en päässyt palstalle, joku ip aiheutti eston, sama numero monen käytössä, mitä en yritä selvittää, kun en ymmärrä sitä lainkaan.

      Vielä tuosta niittohommasta, missä selkäni kipeäksi sain, viikate oli iso, sellainen millä miehet aikoinaan henää kaasivat.
      Hyvin tuntui heinä minunkin voimalla kaatuneen, seuraksia en vain arvannut.
      Oikeassa olet Ramoona, pitäisi delekoida hommia, mutta meitä kaksi huonoa ja minä olen parempi kuntoinen ollut selkäni puolesta, siksi kai joka paikkaan itseäni työnnän.
      Tuo heinän kaato ei ollut ollenkaan tärkeä, mutta se minuun silmääni pisti ja pois se oli saatava.
      Perunan multaus jäi sitten huonompi selkäiselle, itsepäisyyteni vuoksi.
      Naamani on myös muistutus itsepäisyydestä, ehtivät aikamoiset patit puremaan nuo ötökät, nyt naamaa ja selkää hoidan.
      Naurattaa kun illalla tytär lähetti viestin voisiko heidän itikat tulla kylään meille, enpä suostunut, aikamoinen riesa tuokin.

      Tuo kukkaniitty minunkin haaveena, entisen navetan pohjalle, siellä jo valkoapila laikuttaa mukavasti ja ailikki, siankärsämö, harakanhatut ja päivänkakkarat ovat kivasti levinneet.
      Siementen kypsymisen jälkeen niittoa sinnekin.
      Näkee sen kukkaniityn ken elää.

      Eilen tuli suruviesti, käsityökerhon kankuri on lopettanut kutomiset, siirttyi taivaan kerhoihin, suuri menetys kerhollemme.
      Olen juuri neulomassa vaaleanpunaisia pikkuvauvan sukkia ja lapsia, ajattelin että tämä kankuri, joka iso-mummiksi juuri pääsi, ne ostaa, ei näin käynyt.
      Tälläistä se elämän kulku on, arvaamatonta.

      Kyllä nämä koneiden temput hulluksi meinaa tehdä toisiakin Hintriika*, sinä osaat edes tehdä jotakin asian hyväksi, toisin täällä.
      Ukkosta tännekin ennustettu, mutta ei vielä kertaakaan ole tullut.

      Mukavia muistoja Nea' oletkin talteen laittanut, niitä soisi kaikilla olevan
      Mitä vanhemmaksi tässä tulee, yhä useammin muistoihin palaa.

      Nyt on laitettava tuli takkaan, viileäksi täällä sisälläkin ilma muuttuu ja sisä hommissa vielä ainakin tämä päivä mene, on tuo selkä sen verran äksy.
      Sytytän pirtinkin takan on sitten mukava sisään astua, lämmin tuoksahdus kahvin tuokun lisäksi vastaan tulee.
      Pukeekaa kunnolla, kun ulos menette, on siellä niin viileää, mukavaa päivää kaikesta huolimatta.

    • kati

      Skillan,
      seuraavalla kerralla kun sinulle sattuu tuo esto kirjoittaa katkaise internet yhteys ja yhdistä uudelleen.
      Se voi auttaa.

    • Late Vaan

      Huomenta pirttiin minultakin, lähdin aikasin reissuun, kun huomasin pirtin tyhjäksi, matkalla vastaan tuli puskasuleima. Hyvinhän minä suleiman tunnen ollaanhan me oltu samoissa tapaamisisa pari kertaa. Siinä sitä tunti meni, eikä vieläkään olisi päässyt matkaan jos en olisi sanonut kylmästi, nyt ei aika riitä kaikenlaiseen höpinään. Kyllähän te kaikki puskasuleiman puheet tunnette.

      No säästyinhän minä kahvinkeitolta.
      Täällä meilläpäin on ihan kaunis ilma tosin ei kovin lämmin, mutta sisällä tarkenee hyvin, ei tarvi tulta takkaan, eipä silti ei meillä takkaa olekkaan.

      Ai niin Puskasuleima lähetti terveisiä pirttiin, lupasi jokupäivä käydä siellä.
      Terveisin Late Vaan

      • Puskasuleima

        Arvokas Pirtiv väki! Piti tulla uurestaa, ku yks karvanaama melkep peljästytti minut.
        Rosmoks miä sitä enstel luulim, mut yks tuttu miäshä se oliki. Nimee miä en kokonaam muista, mut joku Late se oli. Ei se nyk kumminka se Late Night ok, ku se on telkkaris, eikä tän aamullisen... Olkoos sanomati. Enhäm miä kenenkäm miältä tohri pahottaa. Sev verrav morkkaan, et oppii kirjottamaam mun erisnimeni isolla Eellä. Ei ku tota Ässällä, vai onks se nyp Peellä.
        Mut kennenkä ulkonäkööm miä en kajoo, vaikka kyl sitä miäs vois partans ajaa ennen ku lähtee aamulenkille viattomii naisii pelottelemaa!

        Pilveev vetää. Ei tiärä, vaik tulis viäl vettäki.
        Täytyy äkkii mennäv viämääj jonku naapurin pöytätuuki takasin narulle, ettei se jää kastumati. Luulevatten muuten, et meet on se otettu samalla ku omatki pyykit.

        Et oikeen hyvää päivää ja kesäkuul loppuu ihan kaikille.

        Toivottaa: Puskasuleima


      • marja-liisa---
        Puskasuleima kirjoitti:

        Arvokas Pirtiv väki! Piti tulla uurestaa, ku yks karvanaama melkep peljästytti minut.
        Rosmoks miä sitä enstel luulim, mut yks tuttu miäshä se oliki. Nimee miä en kokonaam muista, mut joku Late se oli. Ei se nyk kumminka se Late Night ok, ku se on telkkaris, eikä tän aamullisen... Olkoos sanomati. Enhäm miä kenenkäm miältä tohri pahottaa. Sev verrav morkkaan, et oppii kirjottamaam mun erisnimeni isolla Eellä. Ei ku tota Ässällä, vai onks se nyp Peellä.
        Mut kennenkä ulkonäkööm miä en kajoo, vaikka kyl sitä miäs vois partans ajaa ennen ku lähtee aamulenkille viattomii naisii pelottelemaa!

        Pilveev vetää. Ei tiärä, vaik tulis viäl vettäki.
        Täytyy äkkii mennäv viämääj jonku naapurin pöytätuuki takasin narulle, ettei se jää kastumati. Luulevatten muuten, et meet on se otettu samalla ku omatki pyykit.

        Et oikeen hyvää päivää ja kesäkuul loppuu ihan kaikille.

        Toivottaa: Puskasuleima

        Hei!

        Tulin moikkaamaan pirttiläisiä. Täälläkin meilläkin on aika kolea ilma. Illalla uuni lämmitettiin ihan hyvin, ja olipa mukava tulla aamukahville, kun oli sentään sisällä lämmintä. Kun ulkona jo jää yön aikana alle kymmenen asteen, ja päivä samanlainen perään, niin kylmää on ajan kohtaan nähden. Lappiin luvattiin jo lunta, ja tännekkin hallaa ensi yöksi. Jokohan tuota täytyy vaihtaa nastarenkaat autoon, vai pärjätäänkö kesäkumeilla? Kyllä ihan säälittää nuo pohjoisen asukkaat, on siellä ollut tavallista kylmempää.

        No kaikki on myöhässä. Mutta uusia perunoita jo eilen syötiin, aika isojakin ovat. Kyllä se ihmeesti auttaa asiaa, kun purkkiin istuttaa heti maaliskuun alussa.

        Nyt meilläkin vasta vaaleanpunainen juhannusruusu kukkii, valkoinen vasta aloittelee. Samoin punaiset ja valkoiset köynnösruusut. Viime vuonna lopettelivat jo kukintaa tähän aikaan. Mansikkamaa on valkoisenaan kukkia, mansikoita tulee hyvin, mutta vain jos on ollut pölyttäjiä tarpeeksi. Tomaatit tekee vasta raakileita, kesäkurpitsat, ja kurkku kukkii. Omenat on jo hyvällä alulla, ja niitä tulee paljon, pienetkin omenapuut täynnä raakileita.

        No matot on pesty, ja paikat raivattu, niin jos se tämä kesä oli tässä niin ei voi mitään.

        Skillanilla nyt sama ongelma, joka minulla oli keväällä, kesti monta viikkoa. Mutta nyt ei ole pitkään aikaan ollut. Suututti, kun kirjoitti pikät rimpsut, ja se ei lähtenyt mihinkään. Sitten muistaakseni Katleija neuvoi, että paina ennenkuin aloitat, siitä ilmoita asiaton viesti, niin näät heti pääsetkö läpi. Se auttoi melkoisesti.
        No mitään muuta häikkää tämän koneen kanssa ei ole koskaan ollut, että hyvä näin.
        Toivotaan, että sinäkin saat asian kuntoon. Mitä siitä muuten tulee jos ei emäntää ole talossa. Se olisi lopun alkua se. On se niin monesti nähty!


    • Terveksii meiltäki

      Mukava poiketa kohville, vaihteeksi, ku sulho karkas omille poluille.....

      Nii, ku hänel o sellanen nahkavyö, josta ottaa selvää, että ne miähet jokka kulekee omia polkujaan, ovat camel'eja?? ei hällä sellasii puutseja oo, vyö vaa....heko heh

      Mut hää män vaan kaupoille käymään, saa ihan ite valita huamisen sapuskat, ku mie en oo ostoksia vahtimassa. Saapi itekseen työnnellä ostoskärryjä.

      Pitäs meijän lähtee vähän reissulle, entisille koti tanhuville hämeeseen ja sulhon kotipaikoille Pieksämäelle tai miten sit kirjotetaan Pieksämäkeen....
      Niin tai näin, kunhan luvattais pitempää poutajaksoa.
      Toisaalta pilvipoutasella on mukavampi ajella, ei paista aurinko ihan päin silmiä.

      Lapsenlapsi pääs ripille ja elokuussa toinen miehen alku. Samanikäisiä ovat poikieni pojat, mut tytöt ovat vanhin ja nuorin lapsenlapsi.

      Piski on vielä matkoilla, taitaa olla koko kesän, tiijä sitä. Kuitenkin on lähellä, voin käydä terehtimässä, koko porukkaa.

      Kesä on mukavalla mallilla, ei hirveen kuumaa, kuten parina suvena. Liikaakin oli lämpöä, sulho kyllä tykkää lämpimästä ja näissäkin keleissä taitaa olla liikaa viileyttä hänen makuunsa. Minusta on mukavampi, ku voi laitella lisää vaatetta, jos palelee.Takkia tai jakkua vaan päälle ja huivi kaulaan. Pitäisi pukeutua sääolojen mukaan. Hanskat käteen kesälläkin, jos paleltaa.
      Olen minäkin niin monet kerrat ollut piskin kans kesällä lenkillä, että on ollut hanskat käsissä ja myssy päässä. Ehkä naapurit ovat tottuneet mummon erikoiseen pukeutumismakuun, mutta saahan heillä hauskaa olla, miun kustannuksella.

      Mie toivotan kaikille hyvvää kessää, kaikilla mausteilla mitä on tarjolla ja sotketaan lisäksi omat höysteet sekkaan.
      Nautitaan kesän riemuista, omalla tyylillään ja omilla konsteillaan.

      Hei hei

    • Ehtoota kaikille.
      Kylmää ja kolkkoa säätä, ei ihan sentään. Juhannuksena Imatralla oli tosi ihana ja lämmin sää. Niin aatto kuin juhannuspäivä. Toisena päivänä jo losotti vettä ja viileni.
      Kun sopivasti liikkui aina pahojen pilvien edellä, paistoi aurinko ja melko lämmintä.
      Nyt tänään oli alin noteeraus. Sadetta hillitön pohjoistuuli ja 11as.lämmintä. Ilmankos kaikki kasvusto myöhästelee. Nuput vasta aukeamassa juhanusruusuissa täälläkin.
      Se siitä !
      . Eräs tuttavani ihmetteli että kun tuo jenni Haukio on aina niin vakava.
      Mitä kuvia olen itse nähnyt niin aina hänellä on hymy kasvoilla ja tosiaan herttaisen näköinen. Kiitosta saanut siitä kirjatyöstään. Minusta hyvin edukseen aina esiintynyt kaikissa virallisissa jutuissa.

      Nyt tuli saunaan kutsu. Johtuukohan se siitä, että sais miut lopettamaan tään naputtelun-- tää kun on hänen vempeleensä. Omaani säästelen kotona.
      Hyvin on mokkulalla toiminut jokapaikassa. Kaikki höpötykset ovat lähteneet tällä,
      sillä omalla taas osa sinkoilee välillä ties minne mutta ei roskikseen kuitenkaan. Sieltähän ne vois tosiaan onkia takasin ketjuun.
      Yes, nyt saunaan ja uimaan, heippa.

    • Huomenta, melkein auringon paisteiseen alkavaan päivään, viikonloppuun, kesäkuun toiseksi viimeiseen päivään.
      Niin se tulee yksi kesäajan kuukausi täyteen ja kesää vaan odotellaan edelleen, jospa heinäkuu sen toisi.
      Olihan niitä muutamia helteisiä päiviä ja juhannuskin melkoisen kaunis oli.joten pois turhat marinat.

      Kiitos kati neuvosta, muistelinkin tästä ongelmasta on keskustelua ollut, kiva että toit neuvon näkyviin;)
      Wiiwidear melko lähelle kyläilemään tulee, oliskos kuutisenkymmentä kilometriä tänne ja kotiini vain neljäkymmentä, risteysasema se Piksämäki.
      Kunnon savolainen sinun sulhosi onkin;)
      Mites yhteiselo meneekään savolaisen ja hämäläisen välillä?
      Jännää tuo "miut", karjalan puoleen se viittaa, no siellä suunnalla se meri-kukan koti on, vaikka taitaa ihan pohjanmaalainen lähtö hänellä,
      Taidatte molemmat olla kotoisin muualta, kuin nykyisiltä kotipaikoiltanne, kai siitä on puhettakin ollut.

      Katselen komeeaa perunanvarsistoa, mutta aikaa menee enne kuin sieltä pataan joutuvat.
      No omenat kyllä kasvavat, kirsikan kokoisia ja jos kaikki kasvulle pääsee, kyllä omenaa riittää, harmi että ei kovin hyvää syöntiomenaa, mutta syö kyllä suurempaan mielihimoon.
      Olenpa huomannut, että ei poissa oloni pirtin kirjoittelua lopeta, hyvin on jokainen sitoutunut ja miksikäs ei olisi, onko palstalla rauhaisempaa ketjua mihin voi halutessaan merkin jättää.

      Uskon että oikein hyvä tuttavuus tuo Puskasuleima on, en ihmettele vaikka Late vähän ihastunut olisi, no onhan vaki kaveri hyvin avarakatseinen, ei varmaan mustasukkaiseksi rupea;)

      Nyt kokeilen joko selkäni suostuisi yhteistyöhön saisin jotakin muuta aikaan, kuin noita sukkia ja lapasia.
      Olisi kyettävä harventamaan nuo vähäiset punajuuret ja porkkanat, siinä toivossa, että sadon joskus antaisivat.
      Huonolle hoidolle ovat jääneet, tilli, herneet ja persilja eivät suostuneet kasvuun, aika kumma juttu.

      Pilveen tuo vetää, mutta vähän lämpimämpää sää kuitenkin on, joten ulos ja itikka ja mäkärä suojaus kuntoon, nyt puen verkkotakin, katsotaan vieläkö puremaan pääsevät.

    • Tänään on ollut ihan sopiva päivä, ei sadetta, eikä turhan polttavaa hellettä. Paitasillaankin kyllä pärjäsi. Vielä muutama päivä hupenee kunnes lähden "maakuntamatkalle" , syrjäisimmille kulmille.

      Kyllähän verkkotakki ötököiltä suojaa. Olen joskus käyttänyt sieniä kuusikoista hamuillessani. Eihän hirvikärpänenkään suoraa kimppuun pääse, kun suojatakki on päällä, mutta osaa ne ryömiä tiukastakin paikasta. Minusta verkkotakki tuntuu pitkän päälle epämiellyttävältä pitää. Tilapäiseti menetteleehän se, varsinkin jos ei tarvitse paljoa juoksennella.

      Laiskotellessani on tuhraantunut aikaa, nyt täytyy siepata itseään niskasta kiinni ja paneutua pieniin, kuitenkin vähemmän tärkeisiin hommiini. Niinpä hyvää päivän jatkoa teille!

    • Emmää kyl pohjalaanenkaa oo, vaikka oonki nuaruuteni asunu siellä............
      Kyl mie olen ihan Karjalan kannakselt lähtösin, siis puol verinen venakko- ei vainenkaan- suomalaiset siellä silloin asuvat.
      Eipä sitä kannata kuulutella. Tuolla palstalla oli joskus niin perusteellisesti hermostunut ihminen omiin sukulaisiinsa. Jotka olivat karjalaisia.
      Siinä laiteltiin kaikkii sen suunnan ihmiset samaan säkkiin, ja leimattiin samanlaiseksi, Ilkeitä, häijyjä, ahneita, sopeutumattomia, kaikkea. Joku perintöriita heillä tuntui olevan..............
      Ja minä kun tunnen vain mukavia, vieraanvaraisia, nauravaisia, ystävällisiä sen suunnan ihmisiä.
      Totuus lienee, että joka suomen kolkasta löytyy meitä joka lähtöön.

      Asiasta toiseen. Muistan minäkin tuon Puskasuleiman tapaamisesta.
      wc:stä hän tuli vähän poissa tolaltaan, kun joku "vieras henkilö" oli katsonut peilistä häntä... muuten kyllä ihan mukava immeinen............
      Mutta paras vähän kierrellä, eikä ihan kaveriksi heittäytyä, kun ei noista naisista koskaan tiedä, mitä ne tahtooo
      Latenkin kannattaisi pysytellä enempi oman "Pirttihirmun" vanavedessä ja hellässä
      hoivassa ettei tule mitään "törmäyksiä" .
      Tiedä mistä puskasta tömähtää eteen, kun alkuun pääsee !

      Raparperi piirakka tuli just uunista. Kylmää vanilja kastiketta seuraksi. Tulkaahan pirttiin maistelemaan, kaikki, puskasuleimaa myöten.
      Ym. voisi kääntyä takaisin maistelemaan ja kahvittelemaan. Ei taida huuto enää kuulua ?
      Heippa sitten !

    • H U O M E N T A A A........

      Kahville sieltä punkasta nyt kaikki ,se tippu jo ;)

      On vielä tuota Merikukan tuomaa piirakkaakin nammmmm.....

      Minun piti laittaa kello soimaan,etten vetele puoleen päivään unia,kun niin on käynyt monena päivänä.

      Tulkaahan turisemaan.
      näkyillään...

    • Heippa myöhäiseen iltapäivään,

      vai iltako jo taitaa olla. Lauantai-iltahan se on ja ohjelmasta en tiedä, kun päivänokoset otin, enkä ole katsonut edes telkkuohjelmaa:D

      En ymmärrä miten voi tuntua niin ihanalta voida pitää ovi auki pihalle, ohut vero vain pitää pörriäiset ulkopulella. Tuntuu kuin koti olis laajentunut terassin myötä, kun ei tarvitse sitä Neelaa jättää sisäpuolelle.
      En minä voinut olla ulkona jos kissa maukuu ikkunassa ja haluaa mukaan, ei nyt otan takaisin tuon ajan:D

      Neela kun oli kuljetuslaatikossaan, lauloin sille: nyt alla Pohjan tähden,sinä tulet sekä lähdet:DDD ihan hellästi, ja parsinsieni, joka oli mieluinen kuin hyrrä oli siellä ikkunallisessa kassissa mukana!

      Kahvit join tässä seurustellessani, en keittänyt herätessäni päivänokosilta, kiitos keittäjälle!

      moikka:)

    • Lokari-x

      Hyvää sunnuntai aamua.

      Pitääki kysyä ensten voinko mää enään kirjotaa tänne?
      Tota kuh mää olen vähän yli ikäneh nääs.

      Mää kuh nytten tuli , mut niih voinhan mää sanoo et vieläki olen 70 ja yli, vai kuinka täällä toi ikä lasketaan?
      Tota tuli noit vuosija tossa ihan huomaattanih nääs.

      No tota mää nytten kyl kahvit pistän tuleen jah teetäkih jos joku siittä tykään näin aamulla.

      Ai niih se mun syntymänpäivä tuli ihan yllätyksenä mulle , ihan ninkun olis metrisellä koivuhalolla lyöty mun pääähäni.

      Kyl määä ihan hämmästysin et oleks mää jo noin helkkarin vahna, meinaan et eihän siittä ole kuh vähän aikaa kuh mää ripille pääsin, tota mun mielestäni meinaan nääs...

      Tulkaas nyt kaikki kahveelle kuitenki kuh mää sen keitin nään .
      Antakaa sit tieää mulle jos mää olen liika vanha tänne.
      Mää pysyn sit ihan kiltisti pois täältä....
      Terv: Lokari-x

    • Katleija

      Paljon onnea vaan Amerikan baanarille. Mukava kuulla sinustakin. Eiks se olekki kummaa kun ihan kuin varkaitten tulee tuota ikää lisää, siin et ol yksi. Tuota kysyy moni itseltään ett "olenk mää jo noin helkkarin vanha".
      Mut eiks olki hyvä kun toi sisin se mää itte ei vanhene, tai ainaki silt tuntuu.
      Ni et juodaan nyt kahvit sun synttäreittes kunniaks.

    • Huomenta heinäkuun ensimäiseen.
      Pilvistä on, yön sateli, sopii oikein hyvin minulle, sain kasvimaan kuntoon eilen.
      Oli mielestäni niin kiireinen päivä, että en pirttiin malttanut, aamupäivän siivosin ja iltapäivän kasvinmaalla.
      Kukaan ei usko kasvojeni kuntoa, ajattelin jo, että olisko käytävä tohtorilla, mutta päätin vielä kotikonstein yrittää.
      Myrkyt ei tehoa ollenkaan, olen niin houkutteleva, että tulevat puremaan vaikka läpi vaatteiden.
      Voitelin alkoholilla ja kutina väheni, kortisoniikaan ei auta, nyt on vain viisainta olla sisällä, että jotenkin saisin nuo puremat paranemaan.
      Vanhemmiten olen herkistynyt lisää.

      Lokari, älä edes ajattele tuollaisia, kyllä pirtiin olet tervetullut, vuodet on vain numeroita, mitäs niistä.
      Onnea nyt jälkikäteen vuosien lisääntymiselle, viisautta ja kokemuksia, niistä voit kertoilla, mukava kuulla kaikkea sinunkin elämäsi matkalla sattuneita juttuja, varmaan kertomista on.

      Vai joutui texsanell Neelasta luopumaan, varmaan tyhjältä tuntuu.
      Meille on kotiutunut pari kissaa, joille ruokaa annamme, sisään tulevat jo hakemaan, perästä kulkee, kuin koirat konsaan.
      Kissoja täällä on paljonkin, eivät naapurit niin tarkkaa pidä, tuleeko aina lisää, meillä nämä kaksi pihapiirissä pysyvät.
      Kai ne sitten talveksi menevät kotiympyröihin, koska keväällä tulivat asustelemaan samat kissat.

      Paraneisi nyt nuo ilmat, kun ynnämuu maalle menoa suunnittelee.
      Ei kai nyt vielä ole lakkojen aika, vai aiotkos niin kauan siellä viipyä, että lakkasadon mukaan saat?
      On se mukava ajatus kotikonnuille mennä, sinne rauhaan kaikesta,,, joksikin aikaa. olet kertonutkin, että ikävä jo jonkun ajan perästä kaupunkiin tulee.

      Totuttele vaan muori oikeiden ihmisten tavoille, aamu virkku, illan torkku, se talon pystyssä pitää, toisn päin tuho tavottaa, näin sanonta muistaalseni kuului;)
      Minulla on kuin kello sisällä, ei tarvitse soittamaan laittaa, viiden jälkeen herätys ja illalla kymmenen aikoihin sänkyyn kaadun.
      Torkun jo ennen sitä tuolissa;)

      Aloitellaan tämä keskimäinen kesäkuukausi pirttiin kurkkaamalla, ja toivotaan aurinkoa ja lämpöä, nyt on kyllä sen aika.
      Muuten kärpäsiä on vähän, onko syynä viileys.
      Hyvä että joku kiusaajien laji edes vähempänä.
      Mukavaa sunnutaipäivää.

    • Huomenta!
      Hiippailin täällä hissukseen, ettei kukaan turhan tähden heräisi ennen kuin olen keittänyt kahvit.
      Kun vihdoin tulin tupaan, oli täällä kahvi valmiina ja pöytä katettuna.
      Kiitos vaan ja paljon onnea, Lokari-X!

      Täytä mitä täytät, pääasia on, ettei ikäsi ole 70 miinus.
      Ei täällä missään sanota kuinka paljon plussaa saa olla. Tärkeintä on, että olemme plussan puolella! Eli surut pois ja kukka rintaan, ja se kukka on juhannusruusu - viimeinen, joka puskasta löytyi.
      Olisikohan Puskasuleima juhannusaattona muistuttanut ruusupuskaa Sinun merkkipäivästäsi ja vaatinut, että ainakin yksi kukka pitää säästää päivänsankarille.

      (Jos et kerro kenellekään, niin mainitsen näin meidän kesken suluissa, että taisit pääsiäislennolla tehdä Suleimaan aikamoisen vaikutuksen, kun sillä turboluudallasi pyyhälsit kohti Kyöpeliä. Siinä tosin oli yksi vika: se noitatyttö.
      Voisitko ensi pääsiäisenä vilkuttaa Suleimalle? Hän olisi onnellinen ainakin seuraavaan pääsiäiseen asti.)

    • Aamupäivää.

      Olen minä kait hereilä;)

      Aurinko kilottaa taas suoraan tähän koneelle,kirjoita siinä sitten mitään,kun ei näe mittää;)

      Radiosta tulee parasta aikaa hyvää musaa;Emma,emma oi emma,oi emma..........

      On pian lähdettävä tuonne ulos.
      Siellä on varmaan jo "piha parlamentti"koolla;)

      onnee vain Lokari-x:lle
      Eihän me mitään vanhoja olla,muuten vain iäkkäitä;)

      näkyillään...

    • Hintriika*

      Venlastiina sitten määräsi minulle porttikiellon? Minä onneton pentu kun olen vieläkin pikkuisen miinuksella. Ainoa varma on, että riman yli menee ensi vuonna, jos en satu sitä ennen kuolemaan.

      Eikä täältä vesipaisteesta ole mitään kerrottavaakaan. Samoja hommia värkkään yhä. Olen aika tylsä tyyppi.

      Palataan sitten, kun portsari hyväksyy henkkarini. Siitä onkin aikaa, kun olen joutunut todistamaan ikäni. Arvio menee nykyisin mieluummin sinne väärälle puolelle, mutta pirtin kaulin on tunnetusti tarkka.

      Ehkä me vielä nähdään...

    • Heippa! Paljon onnea Lokarille! Tallella kaikki ikä eletty.. Mekin olemme SkillaNin kanssa pian 75v.. Niin se aika rientää,mutta muistoja kertyy ja niitähän ei muuten saa...Kirjoitin tähän yks päivä..varmaan oli perjantai..eipä näy,joten meni harakoille!
      Olisi pitänyt tarkistaa ...Aamulla oli niin pilvistä,nyt alkaa kirkastua..ehkäpä tulee kaunis päivä...Jorinkin leiri loppuu tänään.. On varmaan jo kotimatkalla.. Onkohan Lappeenrannassa ollut edes kauniit ilmat? Minulla on ollut jalka kipeä viikon,kun Juhannusaattona tyttären koira purasi.. olin edessä,kun nahisteli toisen koiran kanssa pöydän alla.. Tuli siitäkin riesa..piti käydä otattamassa jäykkäkouristusrokote ja antibioottikuuri.. turvoksissa on nilkka vieläkin..No,kaikkea sattuu.
      Olen lukenut ,joten sateet eivät ole haitannut..Osaisipa kirjoittaa niin,että joku haluaisi jopa lukea juttujani.. Hieno taito sekin.. On hienoa,että ihmisillä on monenlaisia taitoja.. Olisipa minullakin joku edes ?Hmmm.... Kai keksin jokupäivä. Hintriikalle terveisiä..täällä ei kysytä henkkareita.. on sitten yli- tai aalaikäinen,kunhan on jonkun ikäinen.. Sade on minusta hyvä tekosyy,ei tarvi pestä ikkunoita esim.. ja monelle muullekin asialle,joten antaa sataa vaan. ..
      Juon nyt Lokarin kunniaksi kahvit..kai täällä jossain on lakka/kermakakkuakin?
      Kuvittelen ,että on ja nautiskelen kahvista ja kakusta! Mukavaa päivää kaikille! t.Irkku

    • Onnea vaan minultakin Lokari X :älle Mukavaa kun sinä aina välillä poikkeat täällä pirtissä. Samanverran me vanhenemme päivässä, olemme vain syntyneet eri aikaan.
      Ei kestä kauaakaan kun vuosiluku minullakin vaihtuu, mutta ikinä en kiinni saa.
      Kesäisen lämpimältä tuntuu, oliskohan nyt loppukesän ensimmäinen päivä.
      irkku-37 olet sinä osaava ja taitava, älä vähättele taitojassi, jokainen ainakin pirttiin kirjoittaja tietää miten sinä osaat huolehtia niistä vanhoista ja nuoremmistakin jotka ei itse tule toimeen. Sinulla on lähelläsi monia joita sinä ilahdutat.
      Kun Jori palaa kerro meiltäkin terveisiä.
      Tänään ei oikein iltapäivällä ehdi mihinkään, nuo kisat päättyvät ja seuraan niitä.
      Tuo lakkakermakakku sopii minullekin kahvin painikkeeksi.
      Late.

    • No, etpä ole Hintriikka yksin. On näitä pirtin rappusille jääviä muitakin








      Onnea Lokari x:lle täältäkin runsain mitoin. Kaikki me perästä tullaan oikein vauhdilla. Tiedä vaikka kiinni saatais, sen verran kova vauhti.
      Toiset vaan jää vielä pirtin rappusille oottelemaan, kun miinukset muuttuu plussaksi. Mutta päivien kysymys, enintään joku viikko... kaikkihan sen tietää milloin neitsyet syntyy. "Plussalla" se varsinainen pirtissä ramppaaminen alkaa, kun näin alaikäisenäkin melkoinen trafiikki.
      Pitäis keksiä jotain ohjelmaa meille alaikäisille ootellessa ?
      Hyvään aikaan osuin kun lakkakermakakkua on täällä jossain piiloitettuna, nam, nam. tuli mieleen että hyvällä tuotteella on monta nimeä:
      Lakka - hilla- valokki- muurain, se vähän keskenkasvuinen.

    • Ramoona*

      Mahdanko pirtin kuopus minäkään olla, joku harvemmin kirjoittava - olikohan PH - kertoo työssä olostaan. Jäin varhennetulle eläkkeelle 60-vuotiaana ja työkavereitten kaipuussa aloin kurkkia keskustelupalstoille. Kuusi vuottahan siitä pian tulee. Yrittelin ensin 60 :lla kirjoitella, mutta siellä oli silloin niin riitaisaa, että aloin koputella Kahvipirtin ovea. Omasta mielestäni sulaudun hyvin tänne 70 :lle, samaa seniorijoukkoa ollaan, ja siviilielämässäkin minulla on monenikäisiä ystäviä, mielenkiintoisen erilaisia persoonia eikä vain niinsanottuja samanhenkisiä. Aika korjaa tämänkin "puutteen", jokainen vanhenee tasan päivän kerrallaan. Eivätköhän nämä rajat ole vain viitteellisiä, ja kurjaa olisi saada tasakymmensynttäreinään rangaistus siirtyä pois tutusta porukasta. Ehkä minun kuitenkin olisi pitänyt enemmän pysyä vain kuunteluoppilaana...;) Muori 67:n nikkikin jo kertoo, että alaikäisenä on tultu. Mikähän tarina tuolla Meri-kukan ysikasilla lienee.

      Heinäkuu alkoi aurinkoisena ja lämpimänä, oikea kesäpäivän tuntu on. Arvatkaas mitä löysin, kun kävin mustikkatilannetta urkkimassa ? Alkaa k:lla ja värikin alkaa k:lla. Yhden ja kahden euron kokoisia sain kastikkeeksi asti, eikäpä uudet perunat muuta kaivanneetkaan. Ensimmäiset salaattikylvökset ovat niin reheviä, että niillä ruokkisi kaniarmeijan, ja mieleen muistui äidin alkukesän lehtisalaatti, kun kurkut ja tomaatit eivät vielä olleet valmistuneet syötäviksi. Ohuita retiisin viipaleita joskus laitettiin mukaan. Kastiketta varten keitettiin kanamunia koviksi, niistä irrotettiin keltuaiset ja sekoitettiin ne sinapin, sokerin ja suolan sekä etikan kanssa tahnaksi. Tahna taas sekoitettiin löysäksi vaahdotettuun vispikermaan , valkuaiset pilkottiin salaatin päälle. Siskolta varmistin reseptin, ja voi pojat miten hyvältä se maistui jälleen ! Sillin kastikkeeksikin tuo sopi jetsulleen.

      Lakkakermakakku olikin leikattu puolikkaiksi ja toinen puolikas löytyi pirtin jääkaapista mehukannun takaa...onpas hyvää, vaikea sanoa onko parempaa kuin mansikkakakku, harvinaisempaa herkkua ainakin ! Meillä lastenlapsoset haluavat leipoa kuppikakkuja, jokaiselle omanlaisensa pieni muffinssivuuassa paistettu kakku mitä ennakkoluulottomimmin täyttein ja koristeluin.

      Hempeää heinäkuuta kaikille ja hempeät onnentoivotukset lokari X:lle ! Aikoinaan kiisteltiin, mitä tarkoittaa "munakahvit". Onko ne miehen keittämät kahvit vai kananmunilla jollain tavoin terästetyt, arvoitukseksi jäi, miten...Silloin olin vielä nikillä Likka numeroinen ja Meri-kukka taisi olla Kitina.

    • Lokari-x

      Pistän tähän sen munakahvin ohjeen.

      Noin 4 kupillista tästä pitäs tulla.2 kannmunaa kattilaan 2 kertanen määrä kahvia mitä normaalisti käytät ja hiukan suolaa.
      Vispataan sekasin ja mitataan vesi noin 5 kupillista.
      Keitetään niin kauan että porot menee pohjaan.
      Kahvi sihtin läpi ku kaataa niin hyvää kahvia saa.

      Terv: Lokari-x

    • Uusi aamu, uusi viikko alkamassa, vaihteeksi pilvessä, eilen oli aurinkoista.ja lämmintä.
      Lämmintä tänäkin päivänä, parissa kymmenessä mittari näyttää, kyllä kasvu edistyy.
      Mansikka niin metsä, kuin pellolle istutettu vaan kukkii, on raakiloitakin jo, mutta nyt on jäänyt kukkimisinto päälle, sadosta voi odottaa runsasta, vaikka onhan niitä vaaroja sillekin lajille, home muunmuassa.

      Enpä ole tuollaista kahvia maistanutkaan, minkä ohjeen Lokari-x meille antoi, uskaltaisiko kokeill`?
      Joko kanttarellit ovat kasvussa, mistäpä niitä löytäisikään,tuo salaatinkastike mistä Ramoona kerroit on tuttu ja käytetty minunkin huushollissa.

      Plussista ja miinuksista viis, kun rupesin kirjoittelemaan palstoille, yritin kuutta ja viittäkin kymmentä, mutta heti kohta siirryin tänne 70 :saan, olin kuuskutonen.
      Kukaan ei ikää kysellyt, enkä minä sitä salannutkaan, hyvin on luontunut joka vuodella.
      Oikein naurattaa, kun tajuan miten vähän näiden vuosien kulumisista välitän, kun vuoden lopulla tulee vuosi täyteen, alan jo puhua seuraavan vuoden ikäisenä.
      75 täytän joulukuussa, mutta koko ajan ajatuksissani olen 75, siis mitäpä väliä vuosilla, tehdään vaan vuosiimme sisältöä.
      Irkun kanssa melkein käsikädessä kuljemme, tallella ikä eletty, uutta kohti täysillä;)

      Kohtahan se vaihtuu neitsyen merkkeihin ja sitten pirtissä juhlijoita useampiakin, näin muistelen, Venlastiina, meri-kukka, ylikypsä ja aika lähellä Hintriikakin, korjatkaa jos väärin musitan.
      Mummeli-36 oli myös, missäpä hänkin oleilee?
      Jossakin ketjussa muistelevat vanhoja kirjoittajia, kyllä niitä pirttinkin olemassa olon aikana on monia ollut, mihin ovatkaan kadonneet.
      Senora lyyli ei muistini mukaan pirtin kahvilla käynyt, mutta kirjoituksensa muuten palstalle oli luku sinänsä.
      Maalaismiestä kaipaan, hänen viisaita ajatuksiaan, sovittelevaa kirjoittelua, monia muita Mdk-;Mdk, ellumari, klara, veeti, ,,, voi miten paljon, tulisi liian pitkä kirjoitus luetella kaikkia, nuori Zoz joka viihtyi kanssamme, Pertsan vauvan ristiäisiäkin vietettiin, mitä heille kaikille kuuluukaan?
      Maailma muuttuu, kai me sen mukana, kai se ihan hyväkin on, jää niitä muistoja mitä muistella.

      Nyt taitaa taas pituutta olla, joku sanoi, että liian pitkästi kirjoitan, totta, mutta en osaa sanoa mitään lyhyesti.
      Aloitellaan nyt päivä vihdoin täällä livenä ja jotakin tulosta tällekin päivälle toivon, miten te toiset,,,,hei vaan!

    • Huomenta, nyt se katosi tuo edellinen kirjoitus. Oli kai painokelvotonta.
      Tuleekohan näitä nyt kaksi tai kolme ?
      Munakahvia olen juonut minäkin eräillä mökkisynttäreillä. Vieraita oli paljon Kymmenien litrojen kattilaan keitetiin porokahvit. Viimeksi särjettiin runsaasti munia sekaan. Seisotettiin hetki, ja kaadettiin tarjoiluastioihin. maku oli oikein hyvä, ellen olisi nähnyt ei tiennyt että mikä määrä munia oli laitettu. Kahvi oli tosi kirkasta ja hyvää. Munat ja porot jäi kattilan pohjalle.

      Ramoonalle: et sattunut lukemaan ysikasista, kun kerroin. Siksi ettei tarvitse jatkuvasti olla remppaamassa sopivaksi. ompahan valmiina kun nuo vuodet tulee.
      Kun kaikkea pitää nykyisin päivittää.. eiks olekin helppoa !
      Hyvä kun löysit sen kakun sielä mehukannun takaa.. etsivä löytää.
      Niinhän se on että ei ikä ratkaise vaan se millä palstalla viihtyy ja on samanhenkisyyttä ja suvaitsevaisuutta toisiamme kohtaan.
      Ja tämmöisetkin höpinät sallitaan.
      Jostain olisi jo saattanut saada nootin ja porttikiellon. Perään tiedotteen että asiatonta kirjoittelua. Vaan ei aina hallua olla asiallinen.
      Hyvää viikon alkua sateesta huolimatta. Huomenna paistaa ! Heippa.

      • Hauskaa huomenta!
        Puolisoni ilahdutti minua syöksymällä lehtikorin kimppuun. Hänen mutinastaan sain sen verran selville että luulin kuulleeni väärin; eihän nyt miehinen mies lue horoskooppia edes leikillään.
        Niinhän se olikin, että touhusta oli leikki kaukana; piti tarkastaa neitsyen paikka.
        Tarjouduin luettelemaan kesäisen kauden horoskooppimerkit aikajärjestyksessä, mutta oli pakko löytää mustaa valkoisella, ja taas piti paikkansa, että ken etsii hän löytää: tuplavahinko, rapu, jellona ja neitsyt. Litania on helppo muistaa, kun meidän perheessä on juuri tuo järjestys: kuopus on kaksonen, isä rapu, äiti jellona ja esikoinen neitsyt. Poika kylläkin teki neljän vanhana vaihtokaupan tätinsä kanssa ja rupesi vesimieheksi. Sisarestani tuli neitsyt, mikä oli sikäli hyvä, että hän säilytti piikuutensa, vaikka opiskelikin kuusi vuotta ulkomailla.
        Oli siitä pitkälti iloa kylän mammoillekin, jotka ihmetteleivät, että mikähän vika siinä likassa on, kun ei ole miestä löytäny. Äitimme ilmoitti arvokkaasti, että tytär sai stipendin opiskelua eikä miehen pyydystämistä varten.
        Vaan sehän onkin toinen liikutus.
        Oikeastaan niitä menneitä aikojakin joskus ajattelen liikuttuneena. Enemmän se uteliaisuus oli kiinnostusta kuin pahansuopaisuutta. Nyt eivät kiinnosta muut kuin keltaisten ja muitten juorulehtien julkkisjutut. Yhteen aikaan lööpeissä pyörivät unohduksen partaalla olleet missukat ja muut turhat julkimot, sillä he olivat tulleet uskoon. Nykyisin uskoon tuleminen ei enää ole niin muotia, mutta monella on suuri suku, josta onneksi tarpeen vaatiessa voi noukkia pohjattomaan suruunsa jonkun taatan tai maamon.

        Tarkoitukseni ei ollut sekoilla roskalehtien palstoille. Anteeksi nyt. Tunnettehan te minut, ja nyt tunnustan tulleeni Kahvipirttiin alaikäisenä. Kysyin Kaulimelta, että sopiiko tulla, ja Kaulin vastasi, että sopii, ja sopuhan se sijaa antaa.
        Niin oli mukavaa ja leppoisaa tässä monenkirjavassa joukossa, että päätin ihan rekkautua.
        Näille Pirtin pienoisille pilteille, jotka nyt luulevat, että häädän alaikäisiä pois, sanon suoraan, että jos te yritätte ruveta katoamaan Pirtistä, lähetän koteihinne ne kuuluisat komeat ulosottomiehet taluttamaan teidät korvasta kiinni pitäen tuomaan takaisin Pirttiin.
        Älkää siis edes ajatelko yrittämistä, ja mistä sen tietää, vaikka kyseiset virkamiehet viehättyvät Kahvipirtistä siinä määrin että jäävät tänne vakinaisiksi.
        Siinä olisi se hyvä puoli, että Järjestyshenkilö Kaulimelle voitaisiin möntää kesäloma. Kyllä hän olisi sen ansainnut.

        Morjens!


    • Oikaisuja.
      Niin huolimattomasti kirjoitin tuosta kahviasiasta. Ei suinkaan munia seisotettu vaan sitä kahvia jossa munat jo oli.
      Oi Kiitos VS. hyvä kun sai tietää, toisaalta kaulin on aina myhäillen vilkuttanut pirttireissulla. Se on niin suvaitsevainen.....
      Toisaalta taas kiinnostaisi, millaisia ulosottomiehiä vai olisko ne sisäänkantajia ilmaantuisi röijäämään meitä pirttiin. Kyllä käy mielenkiintoiseksi elämä ja kiusaus kokeilla. Kyllä me kerrotaan sitten miten käy......

      laitetaan asia "pöydälle" kuten "paremmissa piireissä".
      Nyt kun menisi räystään alle seisomaan, tulisi puolipäiväpesu. Pikkuisen nutun niskasta kiinni ja vettä palttooseen hiki hupenisi ainakin selästä.
      Moi !

      • Hyvää päivää, että pätkähti !

        Eipä minulla ole paljon muisteltavaa kirjoituksista, koska olen niin nuori - kirjoittajana, tuhertelijana. Muutoin kyllä "täysi-ikäinen" jo tänne eksyessäni. Eipä kalenteri-ikäkään mikään olgelma liene, onko sitä vähän tai liikaa. Toisilla on jo liikaa murrosiässä ja toiset porskuttaa täysillä lähellä sataa. Kaulimelle olen kelvannut, päässäni ei ole äskettäin tulleita kuhmuja.

        Ettei kuhmuja tulisi, lähden miettimään ja ajattelemaan maailman menoa muurahaisen näkökulmasta. Vähän Konsta Pylkkästä matkien ihan todellisesti ja konkreettisesti. Kyllähän tässä muurahaiseksi asettuu, kun seurailee kaikenmoisia yhteiskuntien sotkuja neuvottelijoiden juoksuja ja ristiriitaisia tuloksia. Sen verran olen seuraillut melkeinpä työnä, että loma tulee tarpeeseen ja tuskinpa haen sijaista.

        Eihän lakat vielä kypsiä ainakaan ole, mutta saanpahan rauhassa tehdä tunnustelureissun soille. Sen kyllä jo näkee, kannattaako vahtia. Kyllä siellä pari viikkoa hupenee, vaikka marjoja ei olisikaan. Onhan siellä särkiä ja ahvenia järvessä.

        Hyvää kesänjatkoa teillekin!


    • myös karhun herkku

      Näin vuosia sitten vanhan englantilaisen pariskunnan Ranualla poimivan suomuuraimia tien varresta. He olivat aivan ihastuneita, oli heille elämys.
      Kun taas retkeilyopas kertoi kokemuksestaan Korvatunturin kairasta. Kypsää lakkaa oli keltaisenaan edessä hehtaarikaupalla, hän kertoi.

    • Hintriika*

      Huonoja ovat ennusteet hillasadolle täällä pohjoisessa. Yks hallayö voi viljan kaataa... ja voi se hillankukatkin viedä, kuten nyt on tapahtunut. Soilta ainakin. Moni metsästää turhaan kultaista marjaa...

      Henkilökohtaisesti makuhermoni arvostavat enemmän muita luonnonmarjoja, ennen kaikkea puolukkaa. Mutta nehän ovat makuasioita. Jos on tarpeeksi kallis marja, niin sitä kannattaa etsiä vaikkei löytäisikään!

      Aurinko ilmestyi iltapäiväksi, mutta tuuli huolehtii, ettei pääse hiki yllättämään. Varpaita paleli, kun kävin sandaalit jalassa kaupassa. Kaikki luvatut lämpimät tuntuvat karkaavan sitä mukaan kuin olisi lupausten lunastuksen aika. Voi olla, ettei meillä tänä kesänä ole kesää. (Kuin uhalla alkoi aurinko killottaa silmään.)

      Saahan sitä silti odotella, joten jatketaan odotusta ja ketkutellaan.

    • Huomenta heinäkuun kolmanteen aamuun ja sää edelleen sellainen, ettei oikein tiedä paistaako vai ei.
      Tuulta on tänä keväänä ja kesänä riittänyt, oliskos kesän aika vasta elokuun puolella, niin sitä odotetaan ja kohta todetaan syksyhän se on.
      Radio ilmoitti että auringon lasku minuuttia eilistä aiemmin.
      Ynnämuulle voimia ja nautintoja antavaa korpivaellusta, kireitä siimoja ja linnunlaulua matkaasi sopikoon, jospa se lakkasuokin löytyisi.
      Syytä on meteliä pitää, karhut ovat makean perään, kuten tuolla todettiin, olishan se mahtava kohtaaminen, jos karhu samoille apajille sattuisi.

      Aikomoiset suunnitelmat meri-kukalla, kun vielä 98 vuotiaana pirtissä kirjoittaa, no enpä tiedä vaikka kovin pitkä ikäistä sukua olet;)
      Onpahan se keski-ikä kovasti noussut nykyaikaan.

      Urheilut on mennyt ja uusia odotetaan, eipä juurikaan jaksa innostaa katselu, tulokset ei innosta, kovin on huonontunut taso vuosien kuluessa, kun kuunteli muisteloita entisistä, masentavaa vertailua se on.
      Sitten juttu mikä ärsyttää, selostajia kolmekin paikaalla, vai asiantuntijako kolmas on, no vähempi riittäisi, onko ihan pakko joka suorituksen jälkeen haastetella ja se ennakkoon arvailu myös aivan turhaa.
      On valmentajaa ja valmentajan valmentajaa, ja sitten" taistellaan" aseina piikkarit ja muut tykötarpeet, vähempi suun soitto riittäisi.
      Tiedän olevani aika yksin näine mietteineni, mutta euroille olisi muitakin tarpeita.

      Nyt sitten on taas kumottu se skarppaus, sitä mieltä olen ollutkin, kaikkea ruokaa tarvitaan, niin suolaa, leipää ja perunaakin.
      Rasvaakin kohtuudella, saisi nuo laihdutus kuurit jäädä vähemmäksi, mieheni sanojen mukaan, paras laihdutus on tuuma nenän alle laitettu ruuan määrä.
      Laihdutelkoot he joille se on tärkeää, minä uljaasti koetan kilojani kantaa. (mihinkäs siitä pääsee)

      Työt ulkona alkaa olla mallillaan ja nyt vähän aikaa vain ihailen ja sitten taas kitkemään, rikkaruohot muistavat kasvaa.
      Toivotan lämpöä joka puolelle, ei ole oikein, että kesällä varpaita palelee, uskon kyllä, että kesä Hintriikallekin vielä tulee.

      • Onkohan ollut porttikielto pirttiin, minäkin vain ikkunasta kurkkasin, oli pönkkä ovenpäällä.
        Voikaa hyvin eiköhän se huomenna taas aukea.


    • SkillaN*

      Huomenta vaan, minäkin ihmettelin moisia pönkkiä, kukas niitä laittaa?

      Hyvin tänä aamuna sisään pääsin, laitetaan kahvia tulemaan, jospa joku kulkevainen sisään eksyy.
      Ilma on kuin morsion, viime yönä mitä mahtavin kuutamo, enhän minä sitä nähnyt, kun unia vetelin, mutta kertoman perusteella tännekin mainitsen.
      En ole huomannut täyden kuun vaikutusta itseeni.

      Ynnämuu on varmaan nyt siellä " korpikolossaan" vain hiljaisuus ja linnulaulu kaverina.
      Nuo Euroopan uhkat vaan ei ota loppuakseen, vaikka kuinka viisaudella onkin päätäjät varustettu, pieni Suomi siellä silmätiikkuna, ihmettelyn kohteena.
      Omista pankki vaikeuksista selvittiin ilman apua, miksi toisilla ei samat mahdollisuudet?
      Vastuuta ei kanna ne, jotka vaikeudet aikaan on saaneet.
      Eihän raha maailmasta lopu, missä sen kätköpaikka onkaan?

      Nyt matkaan välillä kotiin, on yhdistyksemme kesäpäivä ja emäntien oltava paikalla, rantakalaa tarjotaan.

      Pönkät on poistettu ovelta, käykää sisään nauttimaan kuppi kuumaa,virkistävää, unet kaikottavaa kahvia.
      Iloista päivää.

    • Päevee vuan;)

      Markkinoilla kävin ja tietysti toin pirttiin ison rinkelin,riittää usseemmalleki.

      Siellä olj semmonen tungos,etten kauaa viihtyny siellä.

      Hiki siellä tulj ravatessa.

      Eipä tässä kummempia,
      Outtelen kuhtua tuonne "arvaas" keskukseen,sanovat tulevanpostissa.

      Jottaehan pittää olla pielessä,ku aena nukuttaa.

      Mään pötköllen.
      näkyillään...

      • marja-liisa...

        Iltaa!

        Ompas täällä pirtissä ollut hiljaista. Kävijöillä muita kesäkiireitä. Sama täällä minullakin. Kesävieraita, sukulaisia, ja muitakin on ollut melkein joka päivä liikkeellä. Ja sitten ne lisää mukamas puuhaa, että jostain on vähennettävä, niin ne pirtissä vierailut jää. Lukemassa kyllä käyn joka aamu, että tiedän mitä olette puuhanneet.

        Kohta alkaa taas marja-aika, ja säilömiset. Kun voisi näitä kesähommeleita siirtää sinne tyhjään talveen, niin olisi mukava.
        Mustikkaraakileita näkyy olevan ihan normaalisti, ja puolukka kukki kovasti, ja ainakaan ei nyt kuivuudesta kärsi. Vettä on saaneet metsämarjat riittävästi.
        Mansikkaa tulee pellolta hyvin, ainakin raakileita on kasapäin. Mutta en muista että koskaan olisi näin myöhässä olleet.Kun meillä ei ole enää kuin polka lajiketta. Tuskin vielä kahteen viikkoon marjoja suuremmin saadaan. Sillä myöhäisellä sadollakin tahtoo olla vaaransa. Kypsä marja kärsii jo yökasteistakin, ja sitä jo loppukesällä yleensä on. Että toivotaan parasta, ja pelätään pahinta.

        Luin lehdestä, että useita vanhuksia oli taas hukassa. Lähtevät raukat kotoaan ja hoitolaitoksista harhailemaan. Ja ei ole aina tuo kompassi enää kunnossa, tai eivät muista mihin ovat menossa.
        On se harmi, olisi se niin hyvä, että nuo jonkinlaiset hoksottimet säilyisi niin kauan, kun elon päiviä riittäisi. Mutta sepä ei ole meidän päätettävissämme. Täytyy vaan elää ja pinnistellä päivä kerrallaan.
        Toivon myös, että omalla kohdallani myös tämä elämänmyönteisyys, ja iloisuus jotenkin säilyisi. Kun olen huomannut, että jotenkin se on kohdallani vähentynyt. En ole enää niin räväkkä, kuin nuorena, mutta varmaan mitään kurttuotsaista minusta ei koskaan tule. Osaan nauraa itselleni, ja teen niin joka päivä. Ja osaan vielä etsiä hauskuutta ihan arkisesta elämästä.
        Joten ihan hyvin on vielä pullat uunissa, lähden tyytyväisenä nukkumaan.
        Toivon, että teillä kaikilla muillakin on asiat hyvin, hyvää yötä!


    • SkillaN*

      Huomenta tähänkin aamuun, torstaita jo elellään ja kuukausi hyvässä alussa.
      Hiljaista on, mutta toisaalta ymmärrettävää, kesä on ulkoilun aikaa.

      Olen lähdössä rantakalan keittoon ja jännä nähdä mitä mielipiteitä siitäkin asiasta löytyy.
      On monen sortin keittäjää ja jokaisella se oma oikea malli.
      Viimeksi keitettiin kalaa, vettä, suolaa ja voita, mielipiteitä silloin tuli että tilli ja sipuli puuttui, no pippurit tietysti kuului mukaan.
      Miten teidän rantakala oikea oppisesti tehdään?

      Niin Marja-Liisa puhuit tuosta mansikasta, minä olen pyöritellyt myös päätäni sitä määrää katsellessa, näinköhän jaksavat kaikki kasvaa.
      Purkkeja otan kotoa mukaan, siinä toivossa, että sato onnistuu ja torille en tarvitse sen vuoksi mennä.
      Tuleehan sitä metsämarjojakin haalittua, tuo selkä voi kyllä vähän jarrutella metsässä liikkumista.
      Omenoillekin on tilaa pakkaseen jätettävä, vielä on entistäkin runsaasti jäljellä.

      Tuo järki kun päässä pysyisi, voisi loppu elämä olla siedettävää, jos muisti ja ymmärrys kaikkoaa, heikoille menee.
      Toisten armoille joutuu, pelottaa ajatellakin.

      Muori , ei välttämättä mitään vikaa ole, jos nukuttaa, sitä se on vanhuuteen liittyvää, näin minä ainakin puolustelen itselleni, kun uni istuessakin tavoittaa.
      Toivotaan, että nukkumalla se tauti paranee.

      Nyt toivotan hyvää päivää kaikille.

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Aiemmin kerroin linnusta, joka teki pesän ovikranssiin. Eilen siitä läksi jo lapset maailmalle, viisi niitä oli kaikkiaan, ja loppupuolella pesä oli jo niiin pieni, että melkein päällekkäin joutuivat istumaan. Olisikohan äidille tullut mittavirhe pesää rakentaessa. Poikasista läksi ensin neljä, ja yksi jäi istua töllöttämään yksin pesään. Siellä se istui vielä iltamyöhällä, mutta yön aikana oli hävinnyt.

        Ihmeteltiin myös toista lintua, kun se oli aina rapulla kenkää rassaamassa, kun mentiin ulos, nyt sekin selvisi.

        Olin joskus tuonnut Espanjasta pojalle puisen purjeveneen, jossa oli komeat kankaiset purjeet. Löysin sen keväällä aitasta. ja kun se oli mielestäni niin nätti, niin vein sen kesäkeittiöön hirren päälle koristeeksi. Niin nyt huomasin että lintu oli tehnyt sinne laivankannellle pesän, ja se oli sisustettu hienosti sinisellä turkiksella, jota se oli uutterasti käynyt repimässä rapuilla olleista puutarhakengistä. Kyllä ne nuo linnut on stailaamisen mestareita!
        No siellä taas kasvatetaan uusia lapsia ihan merihenkisesti!

        Seuraillaan!


      • lukija ja kävijä
        marja-liisa... kirjoitti:

        Huomenta!

        Aiemmin kerroin linnusta, joka teki pesän ovikranssiin. Eilen siitä läksi jo lapset maailmalle, viisi niitä oli kaikkiaan, ja loppupuolella pesä oli jo niiin pieni, että melkein päällekkäin joutuivat istumaan. Olisikohan äidille tullut mittavirhe pesää rakentaessa. Poikasista läksi ensin neljä, ja yksi jäi istua töllöttämään yksin pesään. Siellä se istui vielä iltamyöhällä, mutta yön aikana oli hävinnyt.

        Ihmeteltiin myös toista lintua, kun se oli aina rapulla kenkää rassaamassa, kun mentiin ulos, nyt sekin selvisi.

        Olin joskus tuonnut Espanjasta pojalle puisen purjeveneen, jossa oli komeat kankaiset purjeet. Löysin sen keväällä aitasta. ja kun se oli mielestäni niin nätti, niin vein sen kesäkeittiöön hirren päälle koristeeksi. Niin nyt huomasin että lintu oli tehnyt sinne laivankannellle pesän, ja se oli sisustettu hienosti sinisellä turkiksella, jota se oli uutterasti käynyt repimässä rapuilla olleista puutarhakengistä. Kyllä ne nuo linnut on stailaamisen mestareita!
        No siellä taas kasvatetaan uusia lapsia ihan merihenkisesti!

        Seuraillaan!

        Eipä ole tungosta täälläkään. Marja-liisa, kirjoitat kauniisti luonto tapahtumista, ja muistakin arjen asioista. Niitä on mukavaa lukea. Vaihteeksi muutakin, kuin politiikkaa, seksiä, ja riitelyä. Kiitos siitä sinulle!


      • lukija ja kävijä kirjoitti:

        Eipä ole tungosta täälläkään. Marja-liisa, kirjoitat kauniisti luonto tapahtumista, ja muistakin arjen asioista. Niitä on mukavaa lukea. Vaihteeksi muutakin, kuin politiikkaa, seksiä, ja riitelyä. Kiitos siitä sinulle!

        Kyllähän pirtin vakiväki taitaa olla joukolla kesälaitumilla, Harvalla on sellaisia paikkoja josta voi kirjoitella, on mökkejä ilman sähköä ja ollaan ties missä.
        Kyllä meillekkin paussi tulee, jahka kesä vähän pidemmälle ehtii.
        Se on sillälailla ne ovat enemmän kotona joilla on puutarha viljelyitä. ei voi moneksi päiväksi poistua yrtit kärsii. No suodaan se ilo heille.

        Senverran syksystä, saimme parinkuukauden vesijumppa kuurin suuskuun alusta. kaksi kertaa viikossa.
        Sitten paikkakunnan uutisia, kaksi K kauppaa lopettaa ja yksi uusi Supermarket tilalle, aivan tuohon viereen.
        Parveke kukkia kastellut, huomenna vähän siivoamista, poijan perhe lupasi tulla saunomaan illalla, Siinä sitä ilta meneekin rattoisasti. Vihdat on jo valmiina.

        Kaunis kesäilta, kyllä tarkenee. Late Vaan


    • H U O M E N T A A A A !!!!!!

      Voe mahotonta minä oun näen aekasen herreillä.
      Nyt pistin kahvin tippumaan ja tee veden kiehumaan.
      Tulukeepa naattimaan.

      Aurinko kilottaa taas ihan suoraan silimiin,)

      Tänään tulee siivoojatytöt taas putsaamaan minun tupani.
      Kivajuttu,sitten on saunailta vielä.
      MIkäs sen mukavampaa.

      Kivasti Marja-Liisa kirjoittaa.

      Me seurattiin eilen yhtä kurrea tuolla pihalla,kummasti ne kesyyntyy,tulevat ihan polvelle ja katsoa nakittavat,ettetkö anna niitä pähkinöitä,no ainahan niitä löytyy;)
      Sitten posket pullollaan kiiresti niitä piilottamaan.

      Nuo naakka rosvot vain ovat äkkiä kyttäämässä.
      Annetaan aina hatkat niille,mokomat rosmot;)

      Nyt kahveelle,vielä löytyy sitä markkinarinkeliäkin.

      näkyillään...

    • Hyvää aamupäivää, vielä tähän aikaan ja kiitos kahvinkeittäjälle, hyvin maistuukin.

      Marja-Liisalla noita seurattavia riittää, teillä on paljon lintuja, kai syöttöastia houkutteena.
      Onpahan siinä kyllä vihreyttä ja pesäpaikkoja tarjolla runsaasti tontillasi;)
      Meillä on noita kulkukissoja aika paljon ja sitten piha niin aukea, ehkä pikkulinnut saalistajien kohteena enemmän.
      Olihan pöntöt täysinä meilläkin ja talitintillä jo toinen (ainakin) poikue.
      Seurattavaa riittää, minkä hommiltaan joutaa.

      Selkä mokoma rupesi nyt hankalaksi ja kohta alkaisi se marjojen poiminta.
      Särkypillereiden voimalla pystyyn pääsen.
      Pitää yrittää matkata taas tuonne maaseudulle, mansikat siellä harsoja tarvitsee, tai rastaill muuten juhlat alkaa.

      Kesäpäivämme meni hyvin, rantakala maistui, makuja vaan tuntui joku kaivanneen, mutta ehdottoman varmoja oli keiton keittäjät, että perinteinen rantakala, ei mausteita kaipaa.
      Perusteluina oli, että ei nuottamiehillä mausteita ollut mukana ennen aikaan.
      Hyvää oli ja iso oli pata millä keitettiin ja santsin kanssa pata tyhjeni, kotikaljaa ja ruisleipää kyytipojaksi.
      Kahvit munkin kera jälkiruokana, kiva seura ja aurinko, mitäs muuta tarvitsikaan.
      Itikat olivat vähissä, kai se veden äärellä tuuli hätyytteli ne pois.

      Ilmat suosii edelleen, lämmintä luvassa, mutta myös sateita, niin se kesällä pitää ollakin.
      Nytpä menen jotakin murkinaa ottamaan ja kaupalle sitten täydennys ostoille, jospa apteekista kysäisi rohtoa selällekin.
      Päivän jatkoja, käykää nyt puumerkit laittamassa;)

    • Ramoona*

      Olemme olleet 10-vuotiaiden serkkupokien kanssa vesillä alkuviikosta, sitten vaihdettiin miehistö 12- ja 14-vuotiaisiin tyttöihin, äskettäin tultiin maihin kukkia kastelemaan ja levähtämään. Huomenna olisi tarkoitus lähteä kahdestaan, on aikamoinen vastuu lastenlapsista, vaikka uimataitoisia ja vesillä oloon tottuneita ovatkin. Kaikki ovat innostuneita onkimisesta ja virvelöinnistä, ja tuleehan saalistakin, joka pitää ehdottomasti mummin laittaa ruuaksi. Särkikalat heitämme lokeille, kolmipiikit samoin - todella ovatkin nimensä veroisia, kolme terävää piikkiä selässä, melkein pahempia kuin kiisket. Pojat saivat virvelillä monta haukea, isommista otettiin fileet ja voin sekä yrttien kanssa foliossa nuotiolla kypsytettiin. Eihän hauki mikään unelmasaalis ole, mutta näin keskikesällä saa usein tyytyä siihen, joskus kuha nappaa uistimeen. Verkkojahan saa pitää vain kotivesillä omalla alueella. Ahvenista keitin sopan ja isommista vaari irrotti fileitä, voissa ne tietenkin pannulla paistettiin, herkkua oli.

      Äitini oli rantakalamestari, keitti vielä kahdeksankymppisenä isolle porukalle . Siihen laitettiin suurehkoja muikkuja, hiukan vettä, suolaa ja runsaasti voita - tosin sitä vuosien saatossa hiukan vähennettiin Pekka Puskan oppeja kunnioittaen. Sipulisilpusta käytiin neuvotteluja, mutta äiti jätti senkin pois, niin oli alkuperäisempää. Maustepippurit äiti pani pieneen pussiin, etteivät tulleet sattumina suuhun. Hiljaisella tulella pitää keittää, jotta muikut pysyvät ehjinä, eikä kyytipoikana ole kuin ruisleipää ja voita - jos sitä voissa haudutteujen muikkujen kanssa vielä kaipasi - juomana kotikaljaa ja myöhemmin oli vissyä tarjolla myös. Muikkukeitttoa perunoineen oli usein lapsuuskodissa ruokana paistettujen ja savustettujen lisäksi, nuottamiehiltä sai ihan pyyntituoreina ja saa vieläkin siellä kotipuolessa.

      Mustikat alkavat täällä kypsyä, lapset jo mustikkamaitotarpeet kuppeihin keräsivät. Mansikat ovat vielä kalliita litroittain , edullisin tarjous on päivän Hesarissa 24,90 5 kilon laatikko. Viikko on ollut aurinkoinen ja lämmin, ensi viikoksi povataan samaa, joten ehkä ensi viikon loppupuolella on edullista ostaa pakastemarjat, yleensä käydään poimimassa Polkkaa marjatilalta.

      Vielä pitää kertoa Mikaelin kysymys : Mummi, missä sinulla on takarit ? Olin valittanut toisen takareiden kohdalla kipua...olkoon takareisi nyt sitten takari.

    • Hintriika*

      Oivallista logiikkaa lapselta! Kieliopillisesti täysin oikein päätelty: Jos taivutettuna (monikon genetiivi) sana on "takareiden ", niin kantasana (monikon nominatiivi) on "takarit". Vanhempana ei tuollaistakaan hoksaisi!

      Eikan, runon ja suven päivän kunniaksi säittenhaltija teki kulttuuriteon ja järjesti meillekin suven. Kunpa kestäisi viikonlopun yli, vaikka sateilla taas uhkailevat. Huomenna menen 70-vuotissynttäreille, jotka pidetään mökin pihalla. Ahtaaksi käy, jos kaikki kutsutut (60 henkeä) yrittävät ahtautua sisälle. Ja sunnuntaina olisi tarkoitus matkalaisten kanssa grillailla yhden sukulaisen pihalla. Hankalaa sekin on sateella.

      Mutta nyt nautitaan tästä päivästä. Hieno oli eilinenkin. Harvinaista herkkua, että meilläkinkaksi peräkkäistä kesäpäivää. Ja ainakin kahta vielä tarvittaisiin.

      Einoleinoilkaa vaikka pääkopan sisällä Suomen suvesta nauttiessanne! Lapissa kaikki kukkii nopeasti, joten kiireesti ihmettelemään...

    • Hei kaikille! Lippu liehuu kauniisti tuulessa.. Mukavaa,että sattui tuulinen päivä.
      Muutenkin on hieno sää..Kyllä kelpaa olla ja elellä. Minä tosin luin kirjaa parvekkeella ja koko ajan oli mielessä,että pitäisi mennä oikein ulos,mutta en malttanut keskeyttää lukemista.. Nyt voisin jo mennä,kirja tuli luettua.Huomenna otan Jorin taas tänne muutamaksi päiväksi,joten se tietää,että ei tule nukuttua.
      Olen tottunut valvomaan,joten ei siitä tule ongelmaa,jos ei jatku montaa yötä peräkkäin..Eino Leinoa lueskelin..on hänellä tuo runosuoni sykkinyt ahkerasti,rakkaudesta runoja tehnyt..Aihe on hyvä ja kuuluu ,meidän jokaisen elämään ja muistot kultaavat kaiken.. Kauniisti Leino kirjoittaa heinäkuusta, syntymäkuukaudestaan.."Olen lapsi ma heleän heinäkuun,minä kaipaan kaunista säätä.En kestä ma ivaa ilkkuvan suun,en karsahan katseen jäätä.Minä rakastan laulua laaksonpuun,en tunturin tuulispäätä."
      Mitähän keksisin joulukuusta ,samaan tapan..Pidän talvesta..olenhan joulukuun "lapsi" Pitää varmaan ottaa mallia ja pistää runosuoni sykkimään..
      Nyt menen ulos kävelemään,en lenkille,tulee mieleen joku, joka juoksee hikipäässä, tuolla poluilla. Mukavaa päivänjatkoa kaikille! Ilonpisaroita poluillenne.(ei hikipisaroita) t.Irkku

    • Nea*

      Eino Leinon ja Runon päivänä muistui mieleeni eräs
      mielestäni kauneimpia hänen runojaan:

      Ruislinnun laulu korvissani,tähkäpäiden päällä täysi kuu;
      kesä-yön on onni omanani,kaskisavuun laaksot verhouu.
      En ma iloitse,en sure,huokaa;mutta metsän tummuus mulle tuokaa,
      puunto pilven ,johon päivä hukkuu,siinto vaaran tuulisen,mi nukkuu,
      tuoksut vanamon ja varjot veen;niistä sydämeni laulun teen.

      Sulle laulan,neiti,kesäheinä,sydämeni suuri hiljaisuus,
      uskontoni,soipa säveleinä,tammenlehvä-seppel vehryt,uus.
      En ma enää aja virvatulta,omanani on Hiiden vuoren kulta,
      pienentyy mun ympär elon piiri;aika seisoo nukkuu tuuliviiri;
      edessäni hämäräinen tie tuntemattomahan tupaanvie.

      • Huomenta, kauniiseen aamuun.
        Aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, mutta lupailivat ukkosia ja epävakaista.
        Olen lähdössä taas maalle ja sain tiedon, että kone on taas huollossa, joten voi tulla tauko kirjoitteluun.
        Tällä kertaa iski koko näytön umpeen ja tuli vaan kehotus mennä rautakirjaan maksamaan joku summa ja sillä peli aukeaa, poliisi oli lähettänyt.
        Tästä sitten soiteltiin ja poliisi ei tietenkään tälläisiä uhkia lähetä, elikä huijarit liikkeellä.
        Konetta ei saatu mitenkään tyhjennettyä ja huoltoon jouduttiin viemään, että varokaapas näitä huijareita.
        On tämän maailman meno kovasti vaarallista.

        Nuo Leinon runot säväyttävät, on siinä ihmisestä pursunnut tuskaa ja rakkautta, ei tainut olla ihan helppo hänen elämänsä.
        Kauniita ja koskettavia ovat hänen runonsa.
        Laitetaan irkku yhdessä runosuoni sykkimään, ei varmasti sittenkään Leinon tulkitoja saavuteta;)
        Ihan oikeasti jokainen voisi runoilla oman elämänsä iloista ja suruista, alkaisiko vaikka näin, syntyi tyttö joulukuuhun, pakkasen paukkeeseen, tuiskuun ja tuuleen,,,,,siksipä rakkaus talveen jäi, ei pelota kylmyys,,,,,,, öiset kuutamot, tähdet taivaan, hän lahjaksi elämän matkalle sai.
        No lopetan ajoissa ennen kuin huomataan taitoni ja kevyeksi luokitellaan;)
        Lavi lauloi, jokainen on laulun arvoinen, siis miksipä en minäkin, kuin te kaikki;)

        Joko ne mustikat alkaa kypsyä, nyt ei vielä metsään kykene, määräsin itselleni viikon ibumax kuurin ja hevosrasvalla voitelun, saa nähdä tepsiikö, ja rupeanko laukkaamaan;)
        Takarit ne kipeänä minullakin;)
        Jos ei tämä onnistu, on mentävä arvuuttamaan lääkärille.
        Olisihan sitä nyt sankollinen mustikkaakin saatava, jospa edes mansikat kykenen poimimaan.
        Jännä mennä maalle ja katsoa joko punottaa mansikkamaalla.
        Ongelle minun mieli myös palaa, mutta on kalapaikka aika pahan matkan päässä, jaksanko ollenkaan sinne kävellä, no toivo mielessä elää.

        Toivottelen nyt kaikille hyviä ilmoja jokaisen menoon, myös Hintriikalle juhlimissäätä, toivotaan paikka sellaiseksi, johon ei kuurot yllä, hyviä makuhetkiä grillauksen seurassa.
        Pitäkää pirttiä pystyssä, jos joudatte kiireiltänne, palajan minäkin, kun kone kotiutuu ja tuhmat huijarit jäävät ilman rahojaan.
        ( no huoltoon kumminkin rahaa menee)


    • Heippa! SkillaN, oli hyvä runo meille! Kiitos..Katselin tässä Kalakotkaksen pesään..Kovin ovat poikaset kasvaneet..Kiva seurailla.. Hienoa ,kun siellä on äänikin mukana..Meillä on mukava aamu,vähän pilvessä ja 19 astetta..juuri sopivaa..Istuin parvekkella juomassa aamukahvia..Kävelin eilen metsätiellä ja katselin mustikanvarsia..Marjat ovat raakileita,kestää vielä,ennekuin valmistuvat..
      Tiesin yhden hyvän mustikka paikan,mutta siihen on nyt rakennettu taloja,siihen meni sekin..Kovin täyteen rakentavat tätä Soukkaakin,mutta on täällä vielä paljon kaunista luontoa.Eipä tässä ole oikein mitään ehtinyt tapahtua. Pitää katsella ,olisiko Tampereella jotain kivaa tapahtumaa,olisi kiva matkustaa junalla..
      Tampere on kiva kaupunki,,kesällä käyn,aamujunalla sinne ja illemmalla takasin.Voi olla,että sielläkin olisi jotain sukulaisia,mutta ei ole kukaan pitänyt yhteyttä,enkä minäkään,, Aika yleistä kai semmoinen.. Onkohan eroja ,eri heimojen välillä? Ei mitään tietoa.. "Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin,.."Runoilee V.A Koskenniemi ja tottahan se on.Nyt en kyllä ala pohtimaan mitään vakavaa.. Nautitaan kesästä.. Ottakaahan kahvia ja juustosarvia..
      Mukavaa päivää kaikille! ILOA! t.Irkku

    • Kiitos samoin Irkku:D

      Jo alkoi sade täällä etelässäkin ja ensimmäinen salama, aika lähellä kuuluu olevan tuo nouseva rintama. Irroittelin jo johtoja tärkeimmistä pisteistä, mutta ihanaa kun nyt nauttii luonto !

      Tammet onkin pudottaneet yllättävästi lehtiään vastalaitetulle pihalaatoituksille, vaikka se on ihan samankokoinen kuin ennenkin.

      Suuret puut tarvitsee vettä paljon, kukkiihan nekin , koska tammenterhoja saa kipata joka syksy kilokaupalla mitä oravilta jää:)

      Taitaa se lumikin haihtua osittain ilmaan, vaikka luulisi olleen hyvinkin kosteuttavaa.
      Yllättävän paljon on tuholaisia ainakin valeangervoissa ja päivän sinessä, syövät hieman kasvustoa. En nyt vielä ala mäntysuopakasteluun, katson miten jatkossa käy. Sellaisia kotiloita en nähnyt mökillä kuin nyt täällä pari, pyöreitä aivan ei etanan näköisiä, tiedä sitten onko ne jokin tänne kulkeutunut laji. On pörriäisiä ja kärpäsiä jokunen hyttynenkin, ja linnuilla riittää popsimista:D

      Tänään kuulin metsäkyyhkysen kujerrusta, on ne saaneet lähitienoilla pesiä vaikka harakat valloitti niiden tuijan! Pidän niin niiden ääntelystä, jotakin ihanan lempeää siinä aistin.

      Voi kuin kivalta kuullosta sateen ääni, ja niin lämmintä! Voiko olla sopivampaa sateen tuloa!

      Viihtyisää lauantain oloa kaikille hei :)

    • Huomenta. Sunnuntai aamua kaikille- hyvää sellaista.
      Keittelen aamukahvit, ja katan pöydän tuonne leveälle laiturille, veden äärelle.
      Joka aamu käyn uimassa ensimäiseksi, niin tänäänkin tein. Vesi n.20 as.
      Sen jälkeen aamukahvi maistuu. Voi juoda laiturilla ja taatusti maistuu hyvin.
      Ruisleipää tai sämpylöitä. Maasta otin salaatinlehtiä ja polar juustoa kyytipojaksi, ja mitä muuta ..voi etsiskellä pirtin monipuolisesta kaapista. Sieltä löytyy aina mitä vaan tahtoo.
      Sitten eikun hyvää sunnuntaita kaikille ,ei vielä sada vettä !

      • Huomenta ,vaikka onhan tuo kello jo vaikka mitä;)

        Eilen oli pyykkipäivä minulla ja taas se nähtiin ei pojat tykkää;(vettä rupesi ripeksimään iltapäivällä.Nyt kyllä paistaa taas.

        Tätyy lähteä tuonne alas,siellä on vähän viileämpää.

        Kiitos Meri- Kukka kahveesta ja noista aamupaloista hyvvee olj.

        näkyillään...


      • marja-liisa..

        Huomenta!

        Yöllä oli satanut vesivarastot täyteen, eikä kastelemisellakaan niin kiirettä, niin rupesin heti aamulla hommiin ja leivoin ison satsin korvapuusteja. Kohosivat hyvin, kun on lämmintä, ja vähän tuhtia tulivat. Tuon teille vadillisen juuri uunista tulleita.
        Olkaapa hyvät.

        Meillä oli keväällä kaksi pyytä. Ne kävelivät peräkkäin tuossa metsän laidassa. Ja tuo maakellarin päällys oli niille oikein mieluinen paikka. Jotain ne siellä söivät ja tutkivat päivittäin. Aika kesyjäkin olivat, eivät juuri välittäneet minun puuhasteluistani.
        Mutta yhtenä aamuna huomasin, että keittiön ulkoseinässä oli suuri läntti verta. Ja kun tutkin asiaa tarkemmin, niin löysin kuolleen pyyparan sieltä saniaispensaan juurelta. Oli lentänyt täysillä seinään, ja kohdannut matkansa pään. Mikä lienee säikäyttänyt.

        Tänä aamuna kun menin ulos huomasin heti kasan höyheniä ihan keskellä pihaa. Lähempi tutkiminen selvensi, että nyt oli toinen pyy päätynyt varmaankin kanahaukan kynsiin. Oli tappanut, ja höyhentänyt sitä siinä pihassa, ja lentänyt sitten muualle ruokailemaan.
        Semmosta se on raakaa elämä luonnossakin. Toisen kuolema on toisen elämä.

        Minäpä otan sitä ruisleipää ja polarjuustoa,ja juon kupposen kahvia. Sitten lähden jotain puuhastelemaan. Mukavaa päivää kaikille, nauttikaa kesästä!


    • Katleija

      "Semmosta se on raakaa elämä luonnossakin. Toisen kuolema on toisen elämä."

      Niin se on, ei ole ihminen yksi "raaka". Syömme mekin eläimiä ja oikein otamme niitä syötäviksi kasvatettavaksemme. Mutta taidamme kuulua luontoon kuten kanahaukkakin.

      Ihanaa tuo ilman lämmin kosteus, kuivat sieraimenikin voivat paremmin.

      Pitkästä aikaa taidan kupposen kohveeta nauttia, vaikkapa jonkun sanan vaihtaisin hyvällä tuurilla.

    • Hintriika*

      Oi ihanaa! Meri-kukalla kasvaa maassa polarjuustoakin, senku vaan poimii leivän päälle! Tuommoista paikkaa voi täydellä syyllä nimittää paratiisiksi.

      Koko eilinen päivä uhkailtiin rajulla ukkosella ja ukkosta oli taatusti ilmassa, mutta niin vain aurinko paahtoi koko päivän, kun aamun pilvien jälkeen paistamaan pääsi. Synttärit pihapiirissä onnistuivat loistavasti. Eikä niitä paljon puhuttuja sääskiä näkynyt missään, vaikka tuuli oli melkein tuulematta.

      Samanlainen pitäisi tulla tästäkin päivästä. Joitakin pilvilauttaoja taivaalla seilaa, mutta lämpö on jo nyt parissakymmenessä. Vain pieni tuulenvire käy. Ehkä meillä nyt riittää muutama päivä kesää. Oli kohtuullista saada sitä näytille pohjoiseenkin!

      Eipä muuta kuin kesää kaikille!

    • Tämä olikin semmoinen testi. Huomasin itsekin, että ikäänkuin juustoa kasvaisi maassa. Eipä voi yhtään aliarvioida lukijoita, nehän ovat tarkkoja kuin porkkanat.
      Kyllä se sanajärjestys on aika tärkeää, muuten tapahtuu ihmeitä, niinkuin tuo juuston kasvu maassa. Ei sen puoleen, kivaa kun juusto kasvaisikin maassa, kallista ovat ostaa.
      Tässä vaan sadetta odotellaan, ei meinaa sataa sitten millään...................

    • Raakaa on ihmisten-

      kin toiminta, aivan kuin kanahaukankin:

      Grilliraivo repesi: Roteva takoi uhrinsa päätä katuun kaksin käsin
      Julkaistu: 8.7.2012 13:58

      Kuopiolaisella grillillä syntyi kahden miehen välille sanaharkkaa ja riitaa sunnuntaina aamuyöstä.
      Miehet olivat käyneet käsiksi toisiinsa Asemakadun grillillä, ja tuntemattomaksi jäänyt mies oli lyönyt 23-vuotiasta kuopiolaista nyrkillä kasvoihin sekä potkaissut ainakin kaksi kertaa pään alueelle.

      Tämän jälkeen mies oli kaatanut uhrinsa kadulle ja hakannut kaksin käsin päätä katuun.

      Poliisi pyytää apua pahoinpitelijän löytämiseksi.

      Tekijän tuntomerkit: Noin 20-30 vuotias, pituus noin 180-185 cm, roteva/tukevahko, kalju, yllä musta t-paita ja tummat/mustat housut.

      Miehen seurassa oli ollut kaksi naista, ja seurue ennätti poistua ennen poliisin paikalle saapumista.
      IS

      • Juu, mut kanahaukka

        ei juo viinaa, kuten todennäköisesti nuo edelläkerrotut.
        Ei ihminen luonnostaan ole peto. Vai mitä sanotte?


      • Juu, mut kanahaukka kirjoitti:

        ei juo viinaa, kuten todennäköisesti nuo edelläkerrotut.
        Ei ihminen luonnostaan ole peto. Vai mitä sanotte?

        Kuinkas tuo A Kivi sanoikaan Nummisuutareissa aitanpolulla kulkevasta emännästä, taitaa sama päteä pirtinpolulla kulkevaa emäntää, sehän meitä aina kahville huikkaa. Nämä nyt päiväkahvit keittelen, sopiihan se homma minulle, nimi minullakin yksi seitsemästä. Mansikkakakun tein tuohon pirtin pöydälle laitan, siitä piisaa useammalle, kehukaa sitten kun olette maistanut,

        Minun mielestä on turha puhua pahoista ihmisistä niitä on aina ollut ja aina tulee olemaan, pahuus vaan lisääntyy, tietoyhteiskunta näyttää uutisoinnissaan etupäässä pahoista asioista.
        Onneksi kaikki eivät ole samanlaisia meidän on vain löydettävä jotain hyvääkin, ei sitä muuten jaksaisi elää, kyllä sieltä jotain löytyy kun tikulla kääntää.

        Me poikani kanssa lauantaina saunottiin monta tuntia, kyllä niitä hyviäkin asioita löytyi
        tarpeeksi usen löylyä heitettiin, välillä parvekkeella vilvoiteltiin. Otettiin vähän neuvoa-antavia, kyllä löytyi.

        Niinhän tuo Aleksis taisikin sanoa, että ilman aitanpolulla astvaa emäntää, olisi kuin pilvinen päivä. Ei vieläkään tainut mennä oikein, jotenkin sinne päin kuitenkin.

        Päivä nyt kyllä pilvinen, jossain välissä aurinkokin näkyi, kyllä se aurinkokin on olemassa.
        Lauri poika metsäs häärii, katseleepi puita väärii, mäyränä nummia tonkii.
        Late Vaan


      • Rva Ylikypsä
        LateVaan kirjoitti:

        Kuinkas tuo A Kivi sanoikaan Nummisuutareissa aitanpolulla kulkevasta emännästä, taitaa sama päteä pirtinpolulla kulkevaa emäntää, sehän meitä aina kahville huikkaa. Nämä nyt päiväkahvit keittelen, sopiihan se homma minulle, nimi minullakin yksi seitsemästä. Mansikkakakun tein tuohon pirtin pöydälle laitan, siitä piisaa useammalle, kehukaa sitten kun olette maistanut,

        Minun mielestä on turha puhua pahoista ihmisistä niitä on aina ollut ja aina tulee olemaan, pahuus vaan lisääntyy, tietoyhteiskunta näyttää uutisoinnissaan etupäässä pahoista asioista.
        Onneksi kaikki eivät ole samanlaisia meidän on vain löydettävä jotain hyvääkin, ei sitä muuten jaksaisi elää, kyllä sieltä jotain löytyy kun tikulla kääntää.

        Me poikani kanssa lauantaina saunottiin monta tuntia, kyllä niitä hyviäkin asioita löytyi
        tarpeeksi usen löylyä heitettiin, välillä parvekkeella vilvoiteltiin. Otettiin vähän neuvoa-antavia, kyllä löytyi.

        Niinhän tuo Aleksis taisikin sanoa, että ilman aitanpolulla astvaa emäntää, olisi kuin pilvinen päivä. Ei vieläkään tainut mennä oikein, jotenkin sinne päin kuitenkin.

        Päivä nyt kyllä pilvinen, jossain välissä aurinkokin näkyi, kyllä se aurinkokin on olemassa.
        Lauri poika metsäs häärii, katseleepi puita väärii, mäyränä nummia tonkii.
        Late Vaan

        Pilivistä iltapäevee pirttiläeset!

        Vettäkiir rommaatti joku tunti sitte, lopetti kyllä meleko noppeesti, mutta eepä nää aarinkoo nuihen piliviin takkoo yhtää. Laavantaeiltana tulj siitäe eestä, tuljpa iham muaha asti. Hikkoeltu on monena päevänä iha uupumissee asti, ulukomittarj huitelj lähellä 28 astetta, Viisaathan ne istuu varjossa, niin kököttelin minnäe, hyvä kuj jaksoen ies siinä.

        En oo oekeem malttanna kirjutella muutamaan päevään. Torstaena suatiin kyllää minuv vanahin lapsenlaps,25 v, perjantaena jo lähti poes, ee kerinnä olemaa yhtää enempöö. Paljo olj kertomista sieltä Kenian piäkaapungista, Naerobista, slummikoolusta, missä hiän olj toesen tytön kansa työharjottelussa. Melekosia kokemuksia sieltä tytöt saevat itelleesä, parraellaa kolome masai-soturia olj vahtimassa ikkunan takana, ettee tytöelle tapahu mittää. Kulttuurishokkiha se on ollu kumpaanniis suuntaa. Onneks nuo nykyaejan opiskelijat piäsöö matkustammaa vaekka mihinkä muaha, pikkusiskonsa, 23 v, on ollu Skotlannissa syksystä lähtii, ens pyhänä tulloo takasi ja sitte lähtöö Ameriikkaa kaheks kuukaaveks hoetamaa suomalaesen perreen lapsukaesia.

        Minä tiällä kölökkäsen aenae yhellä kyynärsaavalla, joskus kahellakkii. Ihmee äkkiä tulj tieto, että 13.8. on poloven tähystysleekkaas. Jos oesin kiltisti hyväksynnä sen, mittee ne tuolta Aluesaeraalan puolelta esittivät aekataaluks, niin oes pitännä ootella tuonne marraskuun puolelle. No, enhäm minä niin kaava oottele, männöö koko roppa kieroo sinne männessä. Onneks aeka on enne syysliukkaeta. On mulla niih hyvä ommaeshoetaja. ettee oo mittää hättee.

        Tästä ikkunasta näkkyy heenäpelto, siellä muutama päevä sitte ajo isäntä raktorilla heenät poekki, ee oo vielä "raktorim munia" näkynnä pellolla, ee suata olla tarpeeks kuivia. Melekeen tässä ollaan ku mualla, mitä nyt aatoja ajjaa katuva myöte ja mopopoejat pärryyttellöö, varsinnii iltayöstä.

        On ne mahottomah hyviä nuo kirsikkatommaatit, aatotallin takana niitä kypsyy kaeke aekoo, ne on ihan ku karkkia. Kesäkurpitsattii kukki mukavasti, ee ihav vielä piäse maestelemmaa.

        Jos teellä kellää om maholissuutta tulla kahtomaa Valakeekoske kesäteatteri esitystä, niin tulukee ihmeessä. Se on musikaali Vexi Salmen elämästä, ja Irvinin musiikkia kuuluu myös. Myö aenae tykättiin kovasti, meenoon käävä kahtomassa uuvestaa.

        Nyt pitää lähtee sulattammaa pakkasesta porkkanabataattikeettoo, murensin sekkaa yhen paketin aura-juustoo ja onpa hyvvee, on totisesti.

        No niin, tuasj tulloo vettä, ee piäse heenät kuivumaa. Voekeepa riskisti ja nukkukee makosasti, sitte ku, petille köllähätte. Ja Latelle hyvvee syntymäpäevee huomenna!
        paulamariaha se tässä


    • Mitä ihmettä ! Onko Latella synttärit huomenna ? Miljoonat onnentoivotukset
      huomeseksi, ja onnea tietenkin eteenkin päin...
      Niin ne vain rippikoulu ajat jää takavasemalle itsekenelläkin, mutta haitanneeko tuo.
      Mehän katsotaan eteenpäin elämässä ja silleen.
      Ahaa, siksikö mansikkakakku olikin pirtissä- muuten hyvää. Nyt voin kehua kun olen
      maistanut sitä, nam, nam.

      Tänään oli 25 as. jossain välissä , ennen sadetta. Lämmin nytkin on ja pienta veden ripsettä välillä.
      Ikävää kun P-M joutuu kesää viettämään kainalosauvojen kanssa. jospa siihen tulisi jotain korjausta kunhan nyt lääkäriin pääsee hoidettavaksi.
      Nyt kaikille makoisia unia tai muuten mukavaa iltaa, jos ei vuode vielä kutsu.
      Heippa !

      • marja-liisa...

        Hei!

        Me tultiin just kylältä, ja saatiin siellä kyllä kahvia, ja muutakin hyvää, mutta kun kuulin että täällä synttäreitä juhlitaan, niin pikkusen minäkin mansikkakakkua nipistän. Ja toivotan Latelle oikein paljon onnea, ja kaikkea hyvää elämässä eteenpäin. Ja terveyttä tietenkin, sehän on meidän ikäisille ihan se tärkein asia!


    • Pirtti näyttää hiljaiselta. Keittelen syntymäpäivä kahvit. Katan pöydän valmiiksi vähän juhlallisemmin, laitetaan liinaan ja verhoihin sointuvat serviisit ja nuo sunnuntai kahvikupit. ja Laten suuri mansikkakakku keskelle pöytää. Sitten vaan väki pöydän ympärille. kahvilleeee kaikkiiiii, hop,hop.
      Onnea sankarille !

    • Onnea Latelle!

      Ystäväsi keskellä kesäistä järvenrantapuskikkoa! :)

      • PÄIVÄÄ.

        Oikein paljon onnea Late vaan;)
        Niin sitä vain vuorotellen juhlitaan,minä talvipakkasella.

        Eilen meinasi mennä hermot. Skype rupesi ryppyilemään,uhkasin jo heittää koko vehkeen partsulta alas.
        Olis varmaan korjaantunut,kun 6-kerroksesta olis alas mätkähtänyt.

        Onneksi tuli ystävät hätiin ja sai vehkeen pelaamaan.
        Minä kun olen täys tumpelo tämän vehkeen kanssa.
        Hyvä kun osaan jotenkin viestitellä jotain.

        Tänään kävin torilla haistelemassa IHANIA mansikan tuoksuja,kun tuo maha ei anna syödä niitä tuoreena;( hilloina kyllä kestää.

        Aamulla tuntui viileälle,mutta hiki päässä mulla taas oli kun pois tulin.

        Lahden torilla onkin mahottoman isot teltat,siellä kun menee ne Lahden yöt.Onneksi se meteli ei kuulu meille asti.

        Hyvää oli kakku ja kahveet kiitos.
        näkyillään...


    • he

      Kaunista päivää kaikille,olen kulkija tutustumassa toisii kulkijohin.
      Ketjuja on monen laisia tästä kyllä voisi saada jo pisteitä. Paljon täältä
      oppiakin saa ,noita nettiketjuista kun mieli avoinna kulkee.Anakin lueskellessa
      erilaisista oppi-asioista kertovaa tekstiä. hyvää kesää onhan varmaan 2kk jäljellä,
      toivotaan ainakin ja lämmintä.terveisiä Latelle alkupäässä olit kirjoittamassa.

    • texsanell ek

      Hei Late! Onnittelut saavutetusta kypsyydestä! Jatkoja vaan :D, herr

      Nyt pääsin minäkin synttärikekkereille, herttinen jee kuinka kaipasinko kunnon kahvia! Ihan tuntuu olevan Presidentti tummapaahto, maistuu niinkuin tumma suklaa,..ihanaa! saa istuakin välillä rauhassa.

      Vilkas on päivä takana, on ryysätty paikasta toiseen, syömässä siinä välissä, vaan kahville en enää lupautunut, kun tuoreen kalan haluan käsitellä heti. Ehdittiin sentään käväistä Suomalaisessa Kirjakaupassa, mikä oli alunperin oma aikomuksenikin, mutta tulihan jokunen hauska saippuapullo lavuaarin reunalle.

      Kakkuakin vielä leikkasin pienen palan, ihanan raikas, panen sen takaisin jääkaappiin kuvun alle!

      Kiitos Late tämä oli iloinen yllätys ! Hauskaa iltaa suvituulessa:D

      tex

    • Iltapäivää.

      Voi mahoton, miten ovelasti olinkin liikkeellä. Kakkukahveet oikeen tarjolla.

      Paljon onnee sankarille ja kiitoksii ihanasta kakusta.

      Mansikoita on sulho ostanut kerran viikossa, parin litran verran. Olen mieki saanut tänä kesänä nauttia kesäherkuista. Oijoi vesi kielellä taas oottelen, koskahan saan maistella punaisia herkkuja.

      Oltiin kesäteatterissa, sain ukon mukaani, vaikkei hää näitä kultturirientoja liiemmin harrasta. Sattuipa olemaan kiintoisa esityspaikka ja sillä meiningillä hän kuulema lähti mukaan...Mukavaa kuitenkin, ku ol mukana, jospa siit vaik toisenkin kerran lähtee rientoihin. Syksyllä varmaan on bussireissu käsityömessuille, saas nähä kui käyp.

      Pittää lopettaa, huomasin, kohta pirtti vanhenee ja muutto uuteen pirttiin alkaa.

      Toivottelen hyvvää kesäpäivä oloja kaikille.
      Hei hei

      • Heippan

        palasin vielä takaisin kun muistin Laten kirjoittaman runon pätkän
        jonka mie lapsena ihan totisesti lausuin:

        Lauripoika metsäs' häärii
        katseleepi puita väärii
        mäyränän munia tonkii....

        Että tälleen


    • Nea*

      Helei kaikki!
      Ja erikoisesti Latelle Paljon Onnea ! En tiedä paljonko täytät,
      mutta varmaan vielä hyvältä näytät! Tuli ihan vahingossa runo!

      Satanut on valtavasti! Ainakin siitä hyvä,ettipä ole tarvinnut kastella.
      Vieraita on ollut ja taas itsekin lähdetään,ei ole Pirtissäkään ehtinyt käydä.
      SkillaNiN selkää olen ajatellut,että joko on parempi?
      Itselläni ollut myös usein selässä kremppaa, että tiedän tunteen
      kun mielellään tekisi kaikkea,mutta silloin ei voi.

      Tulehdussärkylääkkeet kyllä auttavat ajan kanssa.
      Hyvää paranemista!

      Täytekakkua ota palasen,ja teetä,oi miten hyvää!

      • Tuli vietettyä mukavat syntymäpäivät, kiitos teille jotka muistitte minua syntymäpäivänäni, oli hauskaa lukea kirjoituksianne, pirtin seinäkirjoituksista, Kiitos kaikille.
        Kotona juhlat sujuivat vanhan kaavan mukaan, tässä vanhetessa tulee lapset ja jälkeläiset kutsumati joka vuosi, kuinka sattuikaan aina iha vahinkossa melkein yhtäaikaa. Muutama tunti sujui mukavissa merkeissä kakkuja meni enemmän kuin yksi, oli ne niin hyviä. Huomenna vielä rääppiäiset yksi kakku jäljellä, muutama ilmoittautunut. tervetuloa mukaan.
        Nurmijärvellä 10, 7 2012 klo 21, 5 Late Vaan


      • LateVaan kirjoitti:

        Tuli vietettyä mukavat syntymäpäivät, kiitos teille jotka muistitte minua syntymäpäivänäni, oli hauskaa lukea kirjoituksianne, pirtin seinäkirjoituksista, Kiitos kaikille.
        Kotona juhlat sujuivat vanhan kaavan mukaan, tässä vanhetessa tulee lapset ja jälkeläiset kutsumati joka vuosi, kuinka sattuikaan aina iha vahinkossa melkein yhtäaikaa. Muutama tunti sujui mukavissa merkeissä kakkuja meni enemmän kuin yksi, oli ne niin hyviä. Huomenna vielä rääppiäiset yksi kakku jäljellä, muutama ilmoittautunut. tervetuloa mukaan.
        Nurmijärvellä 10, 7 2012 klo 21, 5 Late Vaan

        Nolla jäi vahinkossa pois, tuossa 0.
        Sama Late.


    • Huomenta ! Taidan tirauttaa aamukafeet, kun ei oikeita emäntiäkään näy.
      Ulkona sataa, joutaa sisällä pirtissä puuhailemaan.
      Mökin terassin lattiaa on yritetty käsitellä. Kilpailu sateen kanssa, onneksi nyky aineet ovat nopeasti kuivavia. Jos vähän aurinko pilkahtaa ja tuuli puhaltaa.

      Söin aamukahvilla sillikananmuna ruisleipää. maasta haettu tillinoksa vielä päälle.
      Maistui ihan ok:lta = hyvää.
      Kuka sellaisesta tykkää. Tuon pirttiinkin ,kun niitä jäi...kenelle maistuu !
      Ettei tule väärin ymmärystä; sitä sillikananmunaa ei meilläkään maassa kasva. Vaikka miten toivoisinkin.
      Menee ihan höpinän piikkiin - taas, joten paras lopettaa.
      Toivottelen kaikille oikein hyvää ja mukavaa päivää.

    • Huomenta.

      Sait hyvät naurut aikaan minulle Meri-Kukka heheee...

      Kiitos kun olet keittänyt kahvit ja toit vielä syötävätkin.

      Harmaalle aamu näyttää ja minun pitäisi lähteä kaapunnissa käämään.
      En välittäis vesisateesta,kun tuon "rollikan" kanssa on niin vaikea sitä tippakeppiä pitää.No nii nyt se sitte alako satamaa.

      Höpistää toiste lisää.
      näkyillään...

    • Terve vaan kaikille, taas yritetään olla mukana, sikäli kun tämä tekniikka sallii.

      Uusi pirtti avattu, puhdas vieraskirja pöydällä odottaa, menkääpä puumerkit laittamaan;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe