Max Paynet

Peluri1977

Katselin youtubesta, kun joku pelasi Max Payne 3:sta Xbox 360:lla ja heräsi välittömästi halu pelata nämä pelit uudestaan läpi sekä hommata tuo uusi kolmonen.

Omistan nykyään Xbox 360:n ja onkin onni, että laite tukee vanhojen Xbox pelien pelaamista ainakin useimmissa peleissä.

Hommasin Max Payne 1 & 2:n Xbox -versiot (halvalla sain käytettynä netin pelikaupoista) ja aloitin pelamaan. Ykkönen on tarinaltaan aivan huippu ja peli kulkee eteenpäin loistavasti. Grafiikat tietysti ovat jo pahasti vanhentuneet, mutta juoni onkin pelin tärkein ja kantavin voima. Suomalaista laatua Remedyn toimesta! Loistava peli!

Kakkosta olen aloittanut pelaamaan ja olen Episode I:n loppupuolella ja pelituntuma on parempi kuin ykkösessä. Juoni on jälleen hieno ja sama James McCaffrey on loistavana Max Payne:n äänenä sekä juonen juontajana. Tunnelma on sama kuin ekassa pelissä ja Maxin traaginen tarina jatkuu. Graafiikat ovat jo huomattavasti paremmat ja jopa siedettävät, vaikka silti vähän vanhentuneet. Aivan loistavaa laatua jälleen Remedyltä (ja Rockstar:lta).

Kolmosesta minulla oli negatiivinen kuva näkemieni mainoskuvien ja trailerien vuoksi. Mutta nyt kun peli on ilmestynyt ja sitä on pelattu ja pelivideoita voi katsella youtubesta, huomaan... että pelisarja ei ole menettänyt teräänsä! Max on luonnollisesti vanhentunut ja pelin jossain vaiheessa hän leikkaa hiuksensakin. Maxin äänenä on edelleen loistava James McCaffrey, joten siltä osin tunnelma pysyy samana. Pelaaminen näytti aika samanlaiselta bullet time ominaisuuksineen kuin aikaisemmissa osissakin. Grafiikat ovat upeat ja kaikin puolin peli näyttää olevan iloinen yllätys kaikille...ainakin lukemieni arvostelujen mukaan.

Nyt siis pelaan tuon Max Payne 2:n vielä läpi ja ensi kuussa hommaan Max Payne 3:n ehdottomasti!

Tulipa hommattua vielä tuo Max Payne -elokuva (2008). Monien mielestä elokuva on surkea. Mutta minusta elokuva säilyttää pelien tunnelman, vaikka elokuvan juoni eroaa monessa kohden pelien tapahtumista. Yhteinen asia on Maxin traaginen perheensä menettäminen, kosto, tapahtumapaikat ja jotkut henkilöhahmot. Mark Wahlberg on onnistunut valinta Max Payneksi ja näyttelee tämän roolin hyvin. Mila Kunis toimii hyvin Mona Saxina.
Leffan lopputekstien jälkeen löytyvässä pienessä pätkässä saamme mahdollisesti lupauksen Max Payne 2 -elokuvasta, mutta sitä ei ole vielä näkynyt.
Oli miten oli, niin minusta leffakin on hyvä ja toimii, vaikka se ei seuraakaan orjallisesti pelien juonikuvioita.

Suosittelen ehdottomasti pelaamaan Max Payne -pelisarjan sekä katsomaan elokuvankin. Loistavaa viihdettä ja tosiaan suomalaisena saa olla ylpeä Max Payne 1:stä ja 2:sta!

5

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peluri1977

      Perskule kun oli hyvä toi Max Payne 2! Sain sen eilen pelattua läpi. Se oli aika lyhyt, mutta todella intensiivinen ja loistava peli! Nyt sitten säästämään Max Payne 3:sta varten. Ensi kuussa tulee hommattua. Sitä ennen Mass Effect 3 ja Gears Of War 1 & 2 peluuseen! :)

    • 4150

      Max 3 valitettavasti huonoin niistä kolmesta. Kyllä, visuaalisesti loistava, grafiikat huutaa hoosiannaa ja goren ystävät saavat maiskutella tarpeekseensa.
      Max-setä tosiaan vanhentunut ja niin itsesäälin kourissa, että melkein välillä rupesi ärsyttämään. Silti erittäin sopivaa hänelle.

      Selvästi aikuistunut sarja, koska puhdasta huumoria 1:en ja 2:en tapaan ei ollut nimeksikään, eli suht vakava peli kokonaisuudessaan. Päähahmo itse oli surkuhupaisa ja pientä mustaa sekä ironista huumoria silloin tällöin.
      K-18 leima on täysin syystä, ettei mitkään pikku jani-petterit kannata oikeasti sitä pelata.

      Sillä leffalla taasen ei ole mitään tekemistä, itse pelin kanssa. Erillisenä random-action leffana ehkä viihteellinen mutta pilasivat pelin nimen sillä, melkein.

      Yleisesti MP-3 on täyshinnan arvoinen ja suositeltava kokemus.

      • Peluri1977

        Hyvä tietää, että MP-3 on hintansa väärtti. Tuon pelin etenemisen alusta loppuun voisi katsoa netistä, mutta taidan säästää itselleni tuon pelaamisen enkä halua tietää enempää etukäteen. Pari videota tullut katseltua ja hienon näköistä kyllä!

        No Max Payne -elokuva on aika sellainen mielipiteitä herättävä. Pelien kanssa leffalla ei tosiaan ole sen ihmeempää tekemistä, kuin että samannimisiä hahmoja löytyy leffasta kun peleistäkin. Juoni on erilainen jne. Toki yhtäläisyyksiäkin löytyy muitakin. Silti leffana se on mielestäni ihan hyvä ja ei se nyt Max Payne -pelejä pilaa mielestäni. Mutta mielipiteitä on monia.

        Täytyy toi MP3 hommata.

        Pelailemisiin!


      • hior
        Peluri1977 kirjoitti:

        Hyvä tietää, että MP-3 on hintansa väärtti. Tuon pelin etenemisen alusta loppuun voisi katsoa netistä, mutta taidan säästää itselleni tuon pelaamisen enkä halua tietää enempää etukäteen. Pari videota tullut katseltua ja hienon näköistä kyllä!

        No Max Payne -elokuva on aika sellainen mielipiteitä herättävä. Pelien kanssa leffalla ei tosiaan ole sen ihmeempää tekemistä, kuin että samannimisiä hahmoja löytyy leffasta kun peleistäkin. Juoni on erilainen jne. Toki yhtäläisyyksiäkin löytyy muitakin. Silti leffana se on mielestäni ihan hyvä ja ei se nyt Max Payne -pelejä pilaa mielestäni. Mutta mielipiteitä on monia.

        Täytyy toi MP3 hommata.

        Pelailemisiin!

        Kerroppa sitten mitkä tunnelmat pelin jälkeen.


    • Itselleni Max Payne 3 oli positiivinen yllätys siinä mielessä, että Remedy oli tuotannosta jättäytynyt pois. Siinä vaiheessa kun pelkkä Rockstar on pelistä vastuussa, odottaa melko automaattisesti vain GTA-kopiota jossa päähenkilönä on Max Payne. Sitä ei kuitenkaan nähty ja peli ylitti odotukset jossain määrin. Toki sitä sarjakuvamaista kerrontaa jäi kaipaamaan, se kun oli bullet timen rinnalla toinen asia mistä aiemmat pelit muistaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      250
      2441
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1625
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1424
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1295
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1212
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1142
    7. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      82
      991
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      988
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      932
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      100
      831
    Aihe