Laosiin Bangkokista

Onko kellään parempia ehdotuksia ? Olen ostanut edulliisen lennon lokakuuksi Bangkokiin. Se laskeutuu klo 7.15.
Kaikki junat ja bussit lähtevät vasta illalla n. klo 20.00 Laosin puolelle. Lennot Bangkokista Laosiin suhteellisen kalliita ja joillain on Bankokissa vielä eri lähtökenttä.
Huomasin, että Air Asia lentää monta kertaa päivässä Udon Thaniin. Siitä kai pääsee bussilla Vientianeen. Onko kokemuksia ? Miten ne viisumiasiat ja meneekö sama bussi rajan yli Vientianeen asti ?

6

707

  Vastaukset

  • Mulla on kanssa liput Bangkokiin lokakuuksi. Olen siellä 16.10 saakka, jolloin lähden pohjoiseen Chiang Maihin, josta pitäisi ottaa juna tai bussi Laosin puolelle.

   Viisumeita voi kuulemma hakea etukäteen Tukholmasta tai Bangkokista , Laosin suurlähetystöstä tai paikan päältä rajalta.

   Mutta eiköhän ne sieltä järjesty, en ole ennen käynyt :)

  • joo viisumit saa kätevästi rajalta ja bangkokista jos o pari päivää ootteluaikaa nii saa kanssa hommattua kätevästi, vähä halvemmalla. ei nuo rajanylitykset kummosia ole, varmaan löydät jostai sellasen bussin millä meet rajan yli samalla bussilla tai tuolta pohjosen chian kongista jos menee yli nii mie ainaki menin bussilla chiang kongin dösäasemalle, siitä tuktukilla rajajoelle(5minsaa) missä leimattii passi ulos thaimaasta sit vaa joen yli laosiin minuutin matka ja siellä leimataa passi sit laosiin.. pari lappua pitää täyttää ja passikuva olla ja rahukkaa aböyt 35dollaria jos rajalta ottaa.

  • Lensin itse bangkokista udon thaniin ja sieltä sitten vientianiin bussilla.Rajalla tarvitaan amerikan dollareita kun ylität. Vinkki tulee myöhässä mutta jospa joku muukin lukee tätä, niin varokaa menemästä minkäänlaisiin "metsä" bileisiin.Ilmoitustaulut ovat täynnä reppumatkalaisten perheiden ilmoituksia tuhansista palkkiodollareista jos jälkikasvu löytyy elossa vielä.

   Ei löydy.
   Huumattu ja tapettu metsiin jonne ovat menneet ryyppäämään tuntemattoman porukan kanssa "bileisiin". Itseänikin koitettiin houkutella ja houkuttelijana on vielä yleensä joku epämääräisen oloinen brittirikollinen tms joka ehdottaa että hei me kutsutaan kaikista maista porukkaa metsään juomaan (minkä helvetin takia metsään kun baarejakin on ja juomat siellä lähellä ilmaista kun on niin halpaa..)

   Bileisiin houkutellaan ettei ole todistajia kun sinut rullataan ja haudataan jonnekin metsään.Pitäkää varanne.
   Myöskään morning marketista ei kannata ostaa alkoholia, kun paikallisesta alkostakin saa eurolla pullon viinaa.Marketin pulloista ei tiedä mitä niissä on sisällä.

   Tuktuk kuskit tahtoisivat mieluusti viedä nuorenparin matkalle "buddhapuistoon" ja tällainen kyllä löytyykin mutta käsittääkseni se on thaimaan puolella ja vaatii rajanylityksen takaisinpäin.Jos tuktuk kuski muuta väittää niin hänellä ei ole hyvät mielessä.

   Liikenne on sairasta.Kukaan ei katso eteensä missä mennään.Näin noin 7 kolaria vientianissa 1 vuorokauden vierailun aikana joten kannattaa katsoa kun ylittää tietä.Oli tuktuk kaatunut skootterikuskin päälle sun muuta.

   Kun pitää varansa, liikkuu omassa porukassa eikä lähde minnekään julkisilta paikoilta oudon sakin kanssa lipittämään viinaa, pärjää hyvin.
   Ruoka ja juoma on halpaa.

   Miinuspuoli vientianesta että se on täysin kyllästetty brittituristeilla jotka tahtovat vain sikailla, juoda viinaa ja sikailla sitten vielä lisää.

  • :D joo olkaahan varovaisia. Ei pyydetty metsiin juomaan , katoamisilmotuksia ei näkyny ja liikenne on ehkä jopa rauhallisempaa ku missää muussa thaimaan maassa. Joo brittejä näkyy töissä jossai vang viengissä ja don detillä kapakoissa mutta en usko että ne hirveesti ainakaa ihmisiä tappaa. Laos on mielenkiintonen ja halpa lomakohde, suosittelen. Sitä paitsi siellä reissaa nykysi ihan älyttömästi suomalaisia nuoria ihme ettei niistä ykskää oo kadonnu metsäbileisiin.

  • muussa aasian maassa*

  • Toivottavasti tämän maailman matkaajan tietopaketti laosin vaaroista oli trolli.
   Tuk tuk kuskit jotka ehdottelee käyntiä budha parkissa eivät suinkaan ole ukottajia vaan frendship bridgen kyljessä todellakin sijaitsee tälläin puisto niin kuin on myös Nong khain puolella Thaimaassa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   192
   11122
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1990
  3. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   211
   1553
  4. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1479
  5. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   109
   1437