Mielenkiintoisen poikkeava pohjaratkaisu

Suviseurat Räyskäläs

12

976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Omansa suunnitellut.

      Hankala sisustaa!

      Keittiön ja ruokahuoneen ratkaisu on älytön paitti jos syö pelkkä pikaruokaa eikä sitäkään kotona.
      Pöntö pesuhuoneessa sipii johonkin 70-luvun aravamökkiin muttei nykyaikaan.
      Olohuone hyvin hankala. Sinne ei saa mitenkään järkevästi hyvää kuuntelukolmiota eikä oikein kotiteatteriakaan.
      Ratkaisu on avoin joten yhdellä ilpillä hoitaa jäähdytyksen. Siitä plussaa.

      Itse en noin alkeellisia mokia kuitenkaan huolisi.

      • näkökulmakysymys

        Kyllä pönttö löytyy lähes joka pesuhuoneesta uusissakin taloissa ja siihen on syynsä: asunnossa täytyy olla yksi ns. invawc missä on Rakentamismääräyskokoelman mukainen tila pyörätuolille:
        "Asunnon wc- ja pesutiloissa tarvitaan 1500 mm pyörähdysympyrän tila pyörätuolin ja pyörällisen kävelytelineen käyttäjän avustamista varten".

        Toinen pointti liittyen olohuoneeseen, olen huomannut että yllättävän moni ihminen ei ole kiinnostunut kotiteatterista. Vielä harvempi lukeutuu hifiharrastajiin.
        Lisäksi on joukko meitä jotka kyllä harrastamme molempia, mutta joiden mielestä olohuone on tarkoitettu oleskeluun ja sosiaaliseen yhteisoloon.
        Esim. itselläni on rinnetalo ja videotykki, kotiteatteri ja hifilaitteet sijoitettu kellarikerrokseen isoon erilliseen akustoituun huoneeseen.

        Minusta tuo pohjaratkaisu on hyvin käytännöllinen kahden aikuisen edustava koti tai kesämökki, varsinkin jos on tosiaan rantatontilla.
        Keittiössä (näin ammattikokin näkökulmasta) on hyvin pöytätilaa ja se että ruokailutila on erillään on vain positiivista.
        Terassialuetta on ns. riittävästi, samoin ikkunapinta-alaa rantaan päin olettaen, että ranta on olohuoneen puolella.

        Lapsiperheellä tätä ei selvästi ole suunniteltu.


      • fgsdfsdfsdf

        En tajua tätä ainaista nillitystä mikä seuraa jos pohjaratkaisuun on piirretty pönttö saunan pesuhuoneeseen. Pönttö pesuhuoneessa on fiksu tapa järjestää pienempään taloon kaksi vessaa. Eihän siellä mikään pakko ole paskalla käydä silloin kun sauna on käytössä...

        Omasta mielestäni ihan passelin näköinen pohja 2-hengen taloudelle tai maksimissaan 2 1 perheelle jos vain sopii tontille. Makuuhuoneet ja sauna näyttävät vähän pieniltä. Loppujen lopuksi pohjaa on aika vaikea arvioida näkemättä tonttia ja sen maastonmuotoja ja ilmansuuntia. Meillä on naapurissa todellinen hirvitys kun rakentaja on väenväkisin halunnut tunkea tontille täysin siihen sopimattoman pakettitalon. Olivat kuulemma ihastuneet kyseiseen talomalliin niin että mikään muu ei enää käynyt. Nyt sitten heillä on sisäänkäynti talon takaa (kadulta katsoen) ja olohuoneen isot ikkunat suoraan naapuritalon seinään... Täysin paska talo vaikka olisi kuinka hyvä pohja paperilla tarkasteltuna.

        Mielestäni kaikkea pitäisi pystyä tarkastelemaan samanaikaisesti (mikä juuri tekee suunnittelusta haasteellista): pohjaratkaisua, tonttia, naapurirakennusten asemaa, ulkopuolen arkkitehtuuria, sisustusta, talotekniikkaa, talon rakennettavuutta ja teknistä toimivuutta.

        Kunhan lapset lähtee pesästä niin teen vielä yhden talon ja siihen voisi tulla tuon tyyppinen pohja. Ainoastaan ulkokulmia pitäisi vähentää 10-12 kappaletta. Nyt tuossa on 20 kulmaa (sisä tai ulko) mikä nostaa rakennuskustannuksia kummasti. Jos tykkää monimuotoisuudesta niin sitä pystyy tekemään myös katoksilla, terasseilla ja seinämillä.


    • Se avarakatseinen

      Onkohan tuo kahden lapsettoman HOMO/LESBO-parin koti?
      Missä lastenhuoneet?

      Periaatteessa nelinurkaiseen taloon on tehty kaksikymmentä (20) kulmaa tai nurkkaa!
      Jokainen niistä maksaa liki 10.000 euroa kappale ts. talon kulmiin ja nurkkiin voi laskea menevä rahaa 150.000 euroa ylimääräistä ... plus tolkuton määrä katettua ja kattamatonta terassia.

      Kaikel´viissiin...

      • rähää ön

        Kun ei tee niitä lapsia, niin rahaa riittää panostaa itseensä, taloon, kesämökkiin, matkailuun jne..

        Taitaa "avarakatseisella" käydä kateeksi.


    • 33

      Minusta tuo on ihan kehityskelpoinen pohja. Poistaisin kuitenkin keittiön ja khh välisen oven ja järjestäisein khh kulun jollain muulla tavalla lähempää pesu ja makuutiloja. Jos khh ovi olisi lähellä ulko-ovea, voisi huoneen toisen pään käyttää esim. tilaavievien ulkoiluvaatteiden ja treenikamojen säilyttämiseen. Kun oivi siityy keittiöön saadaan lisää seinää. Se mahdollistaa keittiön avartamisen olohuoneen ja ruokailutilan suuntaan. Tuossa voisi tulla aika hyvä "tilantuntu".

      Taloa pitäisi venyttää pari metriä kuvan vasemmasta reunasta. Lisätila käytettäisiin aivan liian pienten makuuhuoneiden kasvattamiseen. Lisäksi pesutiloja kasvatettaisiin ja taloon lisättäisiin tekninen tila. Lähes kaikista valmiista pohjaratkaisuista puuttuu tekninen tila. Tämä johtaa siihen että lämpökeskus sijoitetaan kalliisti autotallirakennukseen. Samoin IV systeemi menee vaatehuoltotilaan (vanha nimi kodinhoitohuone). IV koneen puhdistus on pöyistä hommaa (hengityssuojainta käytetteävä), joten se ei sovi siisteihin tiloihini. Edelleen vesimittari, sähkökaappi, tietoliikenne-/antenniyhteydet, keskuspölynimuri...

      Yksi hyvä puoli pohjaratkaisussa on se, että makuuhuoneisiin ei mennä aivan suoraan olohuoneesta. Mitäs mieltä aloittaja on esim. tästä pohjasta http://www.herrala-talot.fi/talomallisto/1-kerroksiset-talot/modernit/timpermanni-130 Siinä on kätevästi laitettu "huoltotilat" eroittamaan olohuoneen äänet makuuhuoneissa nukkuvista tai vaikka opiskelevista.

    • KJ123456

      Rantakotiin näkökulmia:

      - keittiö on pieni verrattuna esim. olohuoneeseen, keittiön ja ruokailutilan voisi jotenkin yhtenäistää poistamalla väliseiniä tai kulmia

      - kodinhoitohuoneen sijainti on omituinen, suihkuun mentäessä likapyykki täytyy viedä keittiön kautta pesuun ja sitten palata toiseen paikkaan saunomaan

      - samaten kodinhoitohuone on kaukana makuuhuoneesta ->puhtaiden vaatteiden kantaminen kaappiin

      - makuuhuoneen kaapistot jäävät oven taakse. Erittäin ärsyttävää nimim. Kokemusta On.

    • Typerä rt koppi

      Ei tuota wc-pönttöä tosiaan enää vuonna 2012 rakennettaviin uudiskohteisiin voi ymmärtää laitettavaksi saunan yhteydessä olevaan pesutilaan. Meillä tehtiin oma erillinen wc pesutilan viereen johon on kuitenkin liukuovella helppo pääsy. Samoin sisustus tehtiin kuitenkin kaikkiin huoneisiin samantyyliseksi jolloin se tuntuu samalta "saunaosastolta" kaikissa neljässä huoneessa (myös pukuhuone).

      Sen sijaan noita pyykkien kantamisien etäisyyksiä en oikein ymmärrä. Kai se nyt on ihan yks lysti että meneekö siihen kantamiseen 4 sekuntia vai 8 sekuntia? Jos kerran päivässä kantaa. Syliin se läjä mahtuu kuitenkin kerralla. Sama homma tuon likapyykin viemisessä pesuun.

      Eniten kummastuttaa juuri tuo keittiö ruokailutila olohuoneen oikeanpuoleinen tyhjä nurkka -ratkaisu. Ruokailutilalle tehdään kallis oma koppinsa mutta kuitenkin olohuoneessa makaa tyhjänpanttina puolet. Eli ottaisin tuon kopin pois ja keittiön väliseinät olohuoneeseen päin pois, ruokailutila oh ja keittiön väliin ja uloskäynti terassille tuonne olohuoneen alaosaan.

    • mietin vain

      Minä en huolisi taloa jossa pesutilojen yhteydessä ei ole vessaa. Ehkä sen selittää se että olen nainen, joka usein tarvii vessaa saunomisen yhteydessäkin, ainakin tietyssä vaiheessa kuukautta. En haluaisi silloin mennä kauas vessaan. Ruokailutila oli todella pienen näköinen, enkä haluaisi kantaa astioita ym toiseen huoneeseen joka päivä monta kertaa päivässä. Olohuoneen muotoilu ja koko oli kyllä kummallinen, hukkatilaa oli paljon. Makuuhuoneiden koosta ei ole sanomista, etenkin jos on kyse vapaa-ajan asunnosta. Aikuiset ihmiset eivät tee makuuhuoneissa asioita jotka vaatisivat paljon tilaa

    • pöntöstä

      Kyllä pönttö löytyy lähes joka pesuhuoneesta uusissakin taloissa ja siihen on syynsä: asunnossa täytyy olla yksi ns. invawc missä on Rakentamismääräyskokoelman mukainen tila pyörätuolille:
      "Asunnon wc- ja pesutiloissa tarvitaan 1500 mm pyörähdysympyrän tila pyörätuolin ja pyörällisen kävelytelineen käyttäjän avustamista varten"

      Pönttöähän ei ole pakko olla invakulkuisessa tilassa, riittää että siihen on varaus, eli meilä on laatan alla, 110mm ptuki, joka ei ole edes yhdistetty viemäriin, menee vain ontelolaatan läpi ryömintätilaan. Ja hyväksytty on.

      • Jjknnnnn

        Meillä tuo määräys toteutuu varauksella, että pyörätuolitilaa tarvittaessa vessan kaapistot revitään irti ja laitetaan pieni lavuaari toisella seinälle. Silloin lattialle jäisi juuri ja juuri se vaadittu ympyrä, vaikka tilan käytettävyys moisesta kärsisikin aika paljon.

        Läpi meni, ja toivotaan ettei ikinä tarvitse moiseen alkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2858
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2140
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      924
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe