Kaipuu maalle ja metsälle

ToHuntOrNot

Olen kolmekymppinen nainen. Maalla kasvanut ja metsästys ollut osa kasvuani kun liki kaikki lähisuvun miehet metsästävät. Nyt olen asunut yli kymmenen vuotta kaupungissa ja alkaa olla ajankohtaista muuttaa takaisin maaseudun rauhaan. Rakkaus norjanharmaita kohtaan ajaa väistämättä siihen että haluan ottaa ko. rodun koiran perheeseemme lauman jatkoksi. Vuoden ajan olenkin ajatellut alkaa metsästämään hetimiten kun pääsen maalle muuttamaan. Paikka metsästysseurassa odottaa kunhan sen lunastan.

Mietin vain että mahtaako mieheni kuitenkaan hyväksyä metsästyksen harrastuksekseni? Nyt sanoo että hänellä ei ole mitään sitä vastaan. Kuitenkaan ei ole koskaan asetta laukaissut, siis minkään näköistä tai kokoista ja ei haluaisi niitä kotiimme. Vähän vaikeaa on metsästys harrastuksena jos ei aseita kotona asekaapissa säilytä. Mulle aseet ovat luonnollinen asia kun niitä olen pienen ikäni nähnyt ja niillä myös ampumaan oppinut. Tässä asiassa olen huomannut miten erilaiset taustat meillä mieheni kanssa on, vaikka päällisin puolin samanoloiset vahnemmat on meillä.

Olisikin kiva kuulla kommentteja naisilta, jotka metsästävät samanlaisessa parisuhteessa ollessaan. Kiinnostaisi myös kuulla kommentteja miehiltä, joiden vaimot on syksyn tullen liki kaiken vapaa ajan "hirven perseessä".

4

347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • metsästämätön mies

      Olen mies, mutten metsästäjä, vaan minua kiinnostaa luonnon kiertokulku. Lajien kannanvaihtelut ilman ihmisen kädenjälkeä ovat mielenkiintoisia. En ole metsästäjä. En ole metsästäjiä vastaan, mutta en voisi olla parisuhteessa naisen kanssa, joka harrastaa metsästystä. Itse en ole metsästystä koskaan ymmärtänyt, mutta en sano, että metsästys väärin olisi. Itse vain en ymmärrä, eikä ole koskaan ollut mielenkiintoa ryhtyä moista harrastamaan, vaikka yllytetty minua ollaan ja asetta tykkään käyttää maaleja kohti ampumiseen. Mutta en pidä metsästyksestä, eikä moni pidä minusta, eikä kenenkään tarvitsekaan pitää kaikesta. Ennen pitkää kyllästyisin metsästävän naisen kanssa parisuhteessa olemiseen, vaikka aluksi kuinka kiihottuisin hänestä. Luonto ilman ihmisen kädenjälkeä on niin lähellä sydäntäni. Minkit ja supit saa hävittää, ne eivät tänne päin maailmaa luontoon kuulu.

      Itse asun taajamassa, mutta vietän kaikki viikonloput maalla ja arkisinkin olen paljon metsissä esim. kuvailemassa villieläimiä ja asentelemassa linnunpönttöjä esim. pöllöille.

      Onnea sinulle metsästysurasi ja miehesi kanssa.

      Minulle ei tarvitse sitten kenenkään alkaa selostamaan, miksi metsästellään, sillä olen tällainen nyt ja aina. Mutta onnea harrastukseenne kaikille metsästäjille silti. Ihmisiä on monen laisia.

    • ...

      Olen nainen, päälle kolmekymppinen ja harrastan luonnossa liikkumista moottoritta lähes kaikissa muissa muodoissa paitsi metsästäen. Mieheni metsästää, mutta tietää, että yhden yhtä asetta ei koskaan tule kattoni alle. Harrastan koiria ja meillä koirien kohdalla on päädytty kompromissiin; mieheni ei saa täysin metsästys koiraa, enkä minä saa täysin harrastuskoiraa, vaan harrastan roduilla, joita voi käyttää myös metsällä, eli noutajat, seisojat linjalla mennään. Mieheni aseet ja metsästyskoirat ovat hänen kotipaikallaan anoppilassa. En syö riistaa, enkä suostu edes koskemaan, eli anoppi eväätkin laittaa. Oma eläinrakkauteni on tarttunut mieheeni niin, että pääasiassa hän metsästää pikkupetoja ja tekee riistan hoitoa, hirvimetsällä käy ajomiehenä, ei hinkua etujoukkoihin, vaikka asetta pitääkin mukanaan ja sorsia käy pääasiassa katselemassa (ase mukana) ja keräilee koirilla haavakoita (treeni koirille) jäniksiä ampuu pari syksyisin, mutta pääasiassa siis käyttää koiria ajattamassa. Mieheni on syksyisin kaikki viikonloput metsällä.

      Yksitoista vuotta näin on menty yhdessä. Koskaan ei yhdessä liikuta metsässä koska miehestäni sinne ei ole järkeä lähteä ilman asetta ja minä en aseen kanssa suostu lähtemään. Harvoin mökkireissulla pysäytämme veneen yhdessä kaislikoihin ja mies laittaa koiran katsomaan kaislikon haavakoiden varalta, sekin jäänyt vähäiseksi, koska liikutun liikaa jos haavakoita löytyy ja miehestäni haavakon lopettaminen ilman asetta on epämieluisaa.

      Tilanteessanne sukupuoli roolit tekevät erikosien asetelman. Naisiahan yleensä pidetään huoltajina ja hoivaajina, liian tunteellisina metsästykseen. Ja itseni on ainakin hyvin helppo uskoa juuri noita sukupuolistereotypioita.

    • osaaikahuntteri

      Laita asekaappi ja lukko oveen ja sano sille äijällesi että jos pitelee sinun aseita niin tulee turpaan ;)

      Kai parisuteessa pitää toiselle siimaa antaa tai muuten menee tavarat jakoon jos aletaan määräilemään mitä saa harrastaa varsinkin kun on tuollaisesta normi touhusta kyse.

      Näille metsästystä ymmärtämättömille pidän käsittämättömän että joku voi puhua luonnosta irrallisena ihmisestä sillä mekin olemme tämän luojan luomia ravintoketujun jäseniä. Ei metsässä tarvitse teurastaa vaan liikkuminen ja rauha sekä tavoite on se mihin pyritään.

    • surkeus

      Jos puoliso ei hyväksy harrastustasi ja esittää ehtoja, saatat olla ehkä hieman tossun alla. Sopivasti tossun alla on ihan mukavaakin olla, mutta älkää päästäkö pomottamista liian suureksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe