Isä pulassa

Mitä tehdä??

Mieltä painaa seuraava asia. Ex-vaimollani on muslimimies, jonka kanssa muuttivat yhteen. Lapseni asuu heillä suurimman osan ajasta, lapsi luonani (minä, avovaimo koira) 3 viikonloppua kuukaudessa.

Nyt heidän kotona ei syödä sianlihaa, meillä jatketaan entiseen tapaan, onhan lapsi ev.lut. eikä hänen uskontonsa ole mihinkään muuttunut. Eniten mietityttää tuo koira-asia, eikös muslimit pidä koiria saastaisina jne, mahtaako tästä tulla ongelma lapsen ja lapsen äidin miehen välillä?

Keskusteluyhteys äitiin ei juuri toimi enkä halua lähteä asialla "provosoimaan" ja vaikuttamaan rasistilta tai muulta, siihen se tahtoisi tod.näk helposti kääntyä. Pelottaa vaan, ettei tällaista asiaa voi alkaa käyttämään kiristys-keinona tai muuta, lemmikistäni en kuitenkaan tahdo luopua, enkä myöskään lapsestani. Ahdistaa myös ajatus, jos lapselle ryhdytään puhumaan jotain saastaisuus-asioita meidän kodista, en tahtoisi että lapsi (4 v) hämmentyy turhaan, tehköön omat ratkaisunsa sitten kun on siihen valmis.

6

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fjdksöa

      Monilla muslimeilla on koiria, vaikka ne heidän mielestään ovatkin saastaisia. Toisaalta taas koiria pidetään pelottavina, koska heidän maissaan on paljon katukoiria, jotka kantavat tauteja ja saattavat olla aggressiivisia. Tunnen paljon arabitaustaisia muslimeja, jotka eivät ole niin tiukkoja tuon koira-asian suhteen. Somalit tosin tuntuu olevan hyvin ehdottomia periaatteittensa kanssa.

      Sianliha on ainoa seikka, jonka kanssa melkein kaikki ovat ehdottomia. Se tuntuu olevan ainoa muslimeja yhdistävä tekijä. Heissäkin on niitä tapauskovaisia, jotka elävät samanlaista elämää kuin luterilaiset Suomessa, mutta tuo sianliha-asia on syvällä. Mutta senkin suhteen tiedän, että jotkut perheet tekevät poikkeuksia kun lapset ovat kyseessä. Esim. eräässä työpaikassani muslimilapsille tarjottiin kasvisruokaa silloin kun muut söivät sianlihaa, mutta yleensä nuo kasvisruoat oli aikuisille suunniteltu, joten ne olivat usein ihan liian tulisia lapsille. Niinpä vanhemmat antoivat lapselle luvan syödä samaa ruokaa kuin muutkin lapset.

      Jos ex-vaimosi ja hänen miehensä muuttivat yhteen ilman avioliittoa, niin se kyllä viestii, että tuo mies on tapauskovainen, eli ei kovinkaan kiihkeä uskossaan sitten loppujen lopuksi.

    • jjjjjjoooooooooooooo

      Mä ymmärrän, että sua ahdistaa, kun et tiedä millainen asenne lapsesi äidin miehellä on ja kenties mietit muuttuuko äitikin jotenkin.

      Useimmat musllimit inhoaa koiria, ja olen kuullut uskomuksen, että jos on koira talossa, sinne eivät suojelusenkelit tule mm. vauvaa suojelemaan. Mutta ei tietysti kaikki muslimit ajattele niin. Oliko koira teillä, kun olit vielä yhdessä ex:si kanssa, ehkä hän ei käänny koirakammoiseksi, jos silloin piti koirasta. Ja voithan olla kuulolla, lapset yleensä kertovat avoimesti kaiken, jos heillä on tunne, että kertominen on turvallista. Eli pidä vapautunutta tunnelmaa yllä ja saat kyllä selville miten koiraan suhtaudutaan.

      Ja pidä kiinni omasta näkökannastasi, koira ja muutkin asiat. Kyllä lapsi oppii tajuamaan, että on eri uskontoja ja kulttuureja. Jos ei kukaan aikuinen mustamaalaa tai hauku toista. Älä ainakaan ala myötäillä liikaa. Toivottavasti lapsen äiti rohkenee kertoa sulle, millaista arvomaailmaa noudatetaan heillä.

      Rohkeutta ja älä kehittele uhkakuvia, kyllä sun lapsi sulle paljastaa ihan peruskeskustelun lomassa mitä äidin luona tapahtuu.

    • sika on pop

      Meillä on koira ja kissoja, kaks aikuista kissaa ja kolme pentua, kesäisin suurinta herkkua on possupihvit. Ai nii, mies tulee muslimimaasta ja on tasan yhtä uskovainen kuin suurin osa suomi-miehistä. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että ymmärrän sun huolesi, mutta toivottavasti eksäsi on sen verran fiksu että ajattelee lapsen etua ensin, eikä rupea orjailemaan nykyistä miestään. Tiesittekö muuten että samainen kohta sianlihan syömisestä lukee myös vanhassa testamentissa? Mooseksen kohdalla jos oikein muistan.

    • voi exääsi minkä tek

      Älä ainakaan ryhdy matelemaan tämän uuden perheen edessä heidän pillinsä mukaan. Sinä, exäsi ja ennen kaikkea lapsesi asutte Suomessa ja olette aina eläneet suomalaisen kulttuurin mukaan. Ei ole mitenkään perusteltua, että yksi uusi mies voisi keikauttaa kaiken päälaelleen. Lapsi on suomalainen, joten jatkakoot elämäänsä täkäläisen kulttuurin mukaisesti, varsinkin kun on ev.lut. Sinuna kyllä kyselisin vaivihkaa lapselta, että mikä on meininki toisessa kodissa ja lapsen huoltajana puuttuisin jos alkaa mennä arki ihan vieraan kulttuurin mukaan. Teitä on tässä kuitenkin 4, joista 3 on suomalaisia ja ev.lutteja. Siksi ei ole perusteltua, että yhtäkkiä lapsenkin elämää määrittelee isäpuolen uskonto ja kulttuuri. On aika kummallinen ajatus, että kun yksi ihminen pöllähtää lapsen elämään, lähtee elämästä pois aika monta arkista asiaa...tyyliin lemmikkikoira, sianliharuoat jne. Ei sen nyt ihan niin kuuluisi kyllä mennä. Eihän lapsi voi asialle mitään, joten sinun isänä kannattaa kyllä olla tarkkana ja herkästi puuttua.

    • evlutti

      Ei kai sinun nyt tarvihe koirastasi luopua jos exälläsi on islamin uskoinen miesystävä. Sianliha-asian voit ratkaista niin, että ostat sitä entiseen malliin ja laitat lapsillekin kun tulevat viikonloppuna teille, jos he vaan läskisoosota tykkäävät.

    • Kohtalotoveri

      Seurraappa kumminkin tilannetta ja tutkiskele lapsesi käytöstä. Millaisia juttuja hän putuu ja miten hän käyttäytyy? Alkaako hänen puheistaan tulla ilmi, että islamia olisi jollain tavoin alettu tuputtaa hänelle?
      En saanut selvää on lapsesi tyttö vaiko poika? Muslimimiehet joko hyväksyvät ystävättäriensä tai vaimojensa edellisistä avioliitoista olevat lapset tai sitten ei. Riippuu ihan, on mies minkä asteen muslimi?
      Koira on kyllä useimmille muslimeille se saastainen eläin, tai ainakin sellaiseksi voi muodostua.
      Muista, että lapsesi on ev.lut ja mitään käännytystä muslimi ei heille voi tehdä. Sitten jokainen täysi-ikäisenä voi valita oman tiensä. eksäsi voi itse valita, kääntyykö hän muslimiksi vaiko, mutta lapsesi on myös sinun.

      Neuvoisin sinun olevan varalta yhteydessä salaa hienovaraisesti poliisin ja passiviranomaisiin, mikäli vaimosi jostain syystä suunnitelee ullkomaanmatkaa tai muuttoa uuden miehen kotimaahan, Ettei lasta voida ilman suostumustasi viedä minnekkään. Olethan sinä hänen isänsä ja lapsi on syntynyt Suomessa.

      Nämä vaan pieninä varotoimenpiteinä.-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1242
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1206
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1182
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1171
    10. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1166
    Aihe