Tikapuut

talo pitää maalata

Siis mistä löytää/kuka myy pitkät tikapuut?
Pitkät tarkoittaa tässä tapauksessa sellaisia ,joilla ylettää kymmeneen metriin.

Onhan palokunnillakin sellaisia kolmella jatkeella olevia tikapuita,joilla pääsee tuohon korkeuteen,mutta myyjää en löydä mistään.

Tutulta,joka on palokunnassa kysyin,mutta hän ei tiennyt,että mistä tikkaat tulee,eikä tiennyt palopäällikkökään..

9

2100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku vaan

      Noin korkeita tikapuita ei taida kukaan myydä, koska niiden kaatumisriski on suuri ja siitä seuraavat mahdolliset tuotevastuukorvaukset voivat olla suuretkin. Lyhyesti sanottuna, tuollaiset tikapuut ovat vaarallisia.

    • Vuokraa vain suosiolla kunnolliset rakennustelineet, ei ole kovinkaan kallista. Noin pitkiä tikkaita ei turvallisuussyistä edes myydä. Jos kuitenkin sellaiset löytäisit jostain, niin käytä ainakin turvavaljaita. Muista myös, että itsensä tappaminen ei ole rikos, sen sijaan tikkailta tippuva kaveri/työntekijä tarkoittaa aina rikostuomiota sinulle (pahimmillaan törkeä kuolemantuottamus).

    • talo pitää maalata

      No en minä niille tikkaille ketään muita ole päästämässäkään.
      Ymmärrän hyvin,että tuollaisten tikkaiden kanssa pitää olla järki päässä,ja itse suunnittelin vetäväni ne kuormansidontaliinoilla taloon kiinni,joten kaatumisriski on minimaalinen.

      Kiitos kumminkin vastauksista.

    • met.akka

      tee kuitenkin ne telineet.... säästyt itse vammautumiselta jos jalka pettä, luiskahtaa, tai tulee kramppi seisomisesta puolan päällä, ei se talon maalaus niin pieni homma ole jotta ei kannattaisi telineet tehdä jostakin jämä lankuista ja 2'4,sista

    • Tuoltahan niitä löytyy - googlettamalla, esim K-rauta myy 3-osaiset alumiinitikkaat joista saa 10 metriin hintaan 775 (lieneekö hinta sama netissä kuin kaupassa, sitä en tiedä).
      Meillä on 2-osaiset, 7 metriin - ihan kelvolliset, oikeastaan tosi hyvät, paitsi että tutisee kiivetessä, ja voi olla että maalatessakin kun siinä itse liikkuu.
      Itselläni ei tosin kantti kestä kovinkaan korkealle, kun käsiä pitäisi riittää muuhunkin kuin paniikinomaiseen kiinnirutistamiseen. (itse asiassa rupes huimaaman jo kun luin juttusi alun - 10 metriin - hui)

      Meille joskus kattoremonttia varten vuokrattiin nosturi (sellanen auton vetokoukulla kotiin hilattava) Siinä vaihtu risat tiilet vallan mainiosti - oli tilaa työskennellä ja samalla keikalla kierrettiin koko talo ja maalattiin räystäät. Sen oma sähkömoottori siirsi laitetta pihalla sekä sen häkkiä ylös ja sivulle ja alas - tosi kätsy ja kaksi mahtu maalaamaan toisiaan tönimättä. Ja hyvin pystyttiin antamaan tietä vintillä pesiville kimalaisille, kun ne kulki puhelinkaapelin reiästä ulos ja sisään koko ajan. (Pahinta oli kun ukko jätti mut ypönä katolle istumaan kun piti hakea uusi kuorma tiiliä - sillon oli vähän halju olo kun häkin kaide oli poissa - talo kun ei ole ihan matala.)

      Että sellasta suosittelisin, maksaa vähän enempi, mutta on tosi turvallinen ja napin painalluksella liikuteltava. Pitkiä tikkaita kun on maalauksen edetessä vähän hankala siirrellä koko ajan.

    • talo pitää maalata

      Alunperin ajattelin tikkaita siksi,kun mitään autolla hinattavaa laitetta ei saa takapihalle puiden takia.

      Lisäksi epäilen,että tuollainen itsekulkeva saksinosturi ei kulje nurmikolla (tämä on mutu tietoa),joten otin moottorisahan käteen ja pistin viisi tukkimäntyä poikki,että pääsen mönkijällä vetämään sellaisen sähkökäyttöisen nostolaitteen takapihalle.

      Tätä tosin pitää siirtää autolla/mönkijällä,mutta korkeintaan yksi siirto tarvitaan,joten nyt vaan metsästämään ohjeita,että mitä pitää tehdä ennen maalausta.

      Tikkaat putosi pois laskuista,koska hinta on liian kova.
      Saan tuon nostolavan vuokrattua viidellä kympillä päivässä,joten homma hoidetaan sillä.

      Kiitän kaikkia hyvistä ja asiallisista neuvoista.Kiitos.

      • No meillä oli sellanen Dino, tassut alhaalla se oli tosi tukeva. Oli senkin siirtämisessä taiteilua, kun talon ympärillä (liian lähellä) on isoja mäntyjä ja sillon ei vielä puhelin eikä sähkö tullut maakaapelilla ja aina piti miettiä tarkkaan, miten päin sitä linkkua alkaa kääntää ylös. Vaan siinähän sitä tuli harjoiteltua. Meillä ei saksinosturi tullut kysymykseen, kun piti päästä myös katon päälle tiilien takia.
        Saa niitä tikkaitakin vuokrattua, mutta luulen kyllä että ne on ihan kamalan huterat moisessa korkeudessa, varsinkin kun alkaa maalisutia heiluttelemaan - ja maalipurkkikin pitäisi olla ulottuvilla - mieluummin pystyssä.

        Mukavia maalaushetkiä sinulle!


    • VirveY

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3141
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1436
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      973
    Aihe