Aikuisen koiran ostaminen

nytonpakkokysyy

Noniin. Eli ollaan tässä harkittu ostaa aikuinen koira ja lueskellut eri sivuja, että ostajalla on aika huonot oikeudet tuollasessa myynti asiassa. Se nyt tässä mietityttää, kun ollaan ostamassa ehkä tässä rotukoiraa rekisteröityä jne. ja ne paperit tietysti saadaan ennen myyntiä (ainakin vaadin) ja sitten tehdään tietysti kenneliliiton se soppari, mutta!

kysymys kuuluukin. Kun kenneliliiton siinä sopparissa ei ole mitään mainintaa koiran luenne kysymyksistä yms. Myyjä on tietenkin kertonut että koira on kiltti ja lapsirakas, tulee muiden koirien kanssa hyvin juttuun yms, mutta jos se ei sitten suhtaudukkaan lapsiin hyvin nii probleemaa tulee... miten nää luonne asiat sit sais vakuutettua, et meillä on oikeus palauttaa koira, jos jtn ongelmaa ilmenee siis juuri nimenomaa luenteessa. Onko myynti-ilmoitus pätevä todistus tästä?

13

2189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koeajaksi

      Suosittelen ottamaan aikuisen koiran ensin koeajalle muutamaksi kuukaudeksi. Jos kaikki menee hyvin, teette sitten vasta kauppakirjat. Näin kaikki osapuolet koira mukaan lukien ovat toivottavasti tyytyväisiä. Luulisi koiran omistajan suostuvan koeaikaan, sillä varmasti hänelle on tärkeintä, että koira saa hyvän ja sille sopivan kodin.

    • niimpä:S

      Näinpä.. Itsekkin aateltiin sellaista. Omistajalla tuntuu olevan vain ihme kiire asian suhteen (ei voi koiraa ottaa enää takaisin). Kyllä syyt kuulostaa uskottavilta, mutta ainahan ne kyllä on noissa huijaus jutuissakin. Siinhän se mietityttää, ku aateltii osamaksu soppari tehä jos se vaan hälle käypi et maksettas jos häne puheet pitää paikkaasa koirasta.. Eipä pitäs kyllä varmaan mitään vastaan olla, jos puhuu totta siis koiran luonteesta. Toisaalta ei se sitä kato vaik luenne oiski sellane mitä puhuu et se ei silti sopeutus meille välttämättä.

      Sit siit vaikeeks tekee, et jos otetaa mukaa tutustumisen jälkee meille vähäks aikaa asustelee nii ei hänel mahollisuutta oo ottaa takasii ainakaa ihan heti ku on elämäntilanne häl vähä vaikee jos puhuu siis totta. Ja sit just miettiny tota, ku sillä on kiire myynnin suhteen just elämäntilanteen takia ettei yliliiottele koiran ihmisläheist luennetta yms.

      En tiiä kannattaako lähtee tosiaa näin vaikeesee kauppaa sit olleskaa.

      • Vaikka

        tilaisuus tuntuisikin elämäsi tilaisuudelta, niin muista että jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se harvemmin on sitä.

        JOS joku antaa rotukoiran ilmaiseksi tai myy halvalla, syy on käytännössä aina: a) koiralla joku konkurssiiin vievä sairaus, tai b) koira on kouluttamalla tai muuten saatu helvetin katatoonisen aggressiiviseen tilaan ja tulisi normaalijärjellä ajatellen lopettaa.
        Jos taas pyytää helvetillistä hintaa, syy on käytännössä aina: c) ahneus.

        Näiden väliin jää todella pieni marginaali, jossa voit saada ihan ok koiran itsellesi. Muista myös silti se että vaikka koira olisikin myyjällä käyttäytynyt tietyllä tavalla, niin uudessa kodissa se joutuu opettelemaan uudet tavat ja siksi käyttäytyä aivan eri tavalla kuin myyjä on kertonut. Näin erityisesti yhdistelmässä ensikoiran ostaja ja dominointiin taipuvainen koira.


    • ongelmakoirako

      Koira voi kärsiä myös pahasta eroahdistuksesta, minkä takia hän ei sitä voi enää pitää asunnossaan, jos asuu kerros- tai rivitaloasunnossa. Kysele tämäkin asia.

      Ikävää, jos omistja ei olisi rehellinen siitä, millainen koira on.

    • kasvattajaan yht

      Ota muuten koiran kasvattajaan yhteyttä (jos myyjä ei ole kasvattaja) ja kerro, että koira etsii uutta kotia. Hän voi ehkä tietää koiran luoteesta ym. ja sen omistajasta jotain. Hyvä olisi kasvattajankin tietää asiasta muutenkin.

    • jepss

      Joo omistaja sanoi, että koira soveltuu myös mitä hyviten kerrostaloonkin, kun ei kärsi eroahdistuksesta. Hinta on musta ihan hyvä sen ikäselle rotukoiralle. Kuitenki ihan oikees oot et koira kuulostaa liiankin täydelliseltä luonteeltaan. Ei minkäänmoisia ongelmia minkään suhteen..

      Näkyykö tollain aggressiivinen tila sitten ku käy koiraa kattoo, vai tuleeko ne puuskittain koiralle joissain tietyissä tilanteissa?

      Epävarmaks täs just tekee sen ku omistajalla on pirun kiire asian suhteen.. vaikka onki ymmärrettävä syy nii monihan voi vaan valehdella sellaisista asioista. Luulis silti vaikka kiire onki niin kuitenki haluta tietää enemmä minkälaisiin oloihin koira joutuu.

      Jos me otetaa haukku mukaan ja se ei oo omistajan sanomien mukane nii voiko jättää maksamatta sitä, vaikkei se pystys sitä ottaa takasii :o Eli onks se myynti-ilmotus tarpeeks pätevä todistus siitä? Ettei voi silti vaatia rahoja et olevinnaa ois kertonukkii koiran luonteesee liittyvät jutut...

      • hepöli

        Saako kysyy mikä on syy miksi luopuu koirasta?:)


    • Joobax

      Nousee aina karvat pystyyn tollasten kasvattajien kanssa, jotka ei voi ottaa koiraa enää takaisin. Mulla lukee sopparissa, että mun pitää palauttaa koira ensisijaisesti kasvattajalle, jos koskaan tulee tilanne, etten voi koiraa enää pitää. Rauhottaa se munkin oloani, että tiedän koiralla olevan hyvä paikka tai ainakin taho joka järjestää koiran uuteen hyvään kotiin, jos mulle sattuu jotakin.

    • JepJep

      Ota koira koeajalle, jos se ei käy ja otat koirat, otat sen riskillä. Mistään koirasta ei voi mitään luonnetakuuta antaa, paljon riippuu ostajan koiranlukutaidosta, ja kyvystä käsitellä koiraa. Usein esim arkuudet on kyllä nähtävillä koiraa hakiessaa, sen yleistä suhtautumista ihmisiin yms. Sellaista haukkuuko se yksinjäätyään, tai tekee pahojaan odotellessaan, ei tosiasiallisesti tiedä kuin koiran kanssa elämällä. Mutta opittuihin tapoihin voi vaikuttaa, perusluonne, arka/ rohkea, ystävällinen/ vihainen, luottavainen/ varautunut, pitäisi osata lukea koiraa hakiessa.

    • koeajalle

      En ottaisi koiraa ollenkaan, jos sitä ei saa koeajalle. Maksu vasta koeajan jälkeen.

    • mammu

      ei hyvä jos koeajan pitää ja sit palautta takasin omistajalle koira kärsii kun vaihellan paikka ihan tuntemattomaan ja sit takaisi tuutuun ympäristöön jos ostaa niin ei pitäis olla palautus oikeutta kerralla otta jos ootta tai ei o,lenkaan

    • parijuttua

      Älkää tehkö kauppaa ilman kunnon koeaikaa.
      eräs ystäväni osti koiran jolla kaikki piti olla ok.
      pikkuhiljaa esiintyi erinäisiä ongelmia, mutta pahinta oli eroahdistus.
      koira ulosti ja pissi paikat ympäriinsä, söi huonekalut, irtaimen, jopa oven karmit, hyppi pöydillä jne. Useiden vuosien jälkeen edelleen on eroahdistunut, mutta nyt asia paremmalla tolalla.
      Edellisillä omistajilla oli kova kiire päästä koirasta eroon. Syy selvisi jälkikäteen.


      Itse kokeilin 8 vuotiasta rotukoiraa.
      kovin oli tottelevainen ja kiltti, mutta olipa kiva yllätys aina kotona kun kinttua oli nostettu ympäriinsä. Eroahdistus oli tälläkin valtava. Tosin sain sen kuriin harjoittelulla ja sulkemalla koira rajattuun tilaan. Kun sitten viimein tuli loputkin luonteenpiirteet esille, vein koiran takaisin. Se nimittäin hyökkäsi purren jalkaani jos siinä oli työkenkäni (turvakenkä, maiharimallinen), tai käteeni jos nostin pihassa pussiin koiran kakkoja, tai käteeni jos yritin hoitotoimenpiteitä kuten kynsien leikkuuta. Tuon viimeisimmän teki myös eläinlääkärille sekä koirahoitajalle.
      Minulle riitti kimppuun hyökkäily ja totesin että jos koira tulee taloon, se tulee pentuna.

      • Nii-in

        Teen kahden olisi kannattanut kyllä ottaa seropi, mieluiten kotimaista alkuperää roduiltaan. Itte otin, eikä ole tarvinnut katua. Yllätyksiä toki sattui senkin kanssa mutta mikään tuhoeläin tai koivennostoautomaatti tai sarjapaskantaja se ei todellakaan ollut. Ei ole ollut myöskään väkivaltainen. Oikeastaan törkein temppu mitä teki ja tekee, on pölliä pöydälle jääneet keksit parempiin suihin. Ja vielä minun nähteni.

        Mutta voi tietysti olla että joidenkin ei ehkä kannattaisi ottaa koiraa ollenkaan. Koira kun on hiukan monimutkaisempi laite kuin kahvinkeitin jossa on vain yksi nappi, sammutusta varten.

        Onneksi laitoit tuon loppukaneetin "JOS koira tulee taloon..." Ehkä on todellakin viisasta harkita "TULEEKO SITÄ ENSINKÄÄN..."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe