Työttömät nyt kaikki ulkomaanmatkalle!

Arto74

Vihdoin laki tulee voimaan 1.7.2012. Tytön voi matkustaa ulkomaille menettämättä Kelan etuuksia.
Eläköön liikumisvapaus!

3

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arto74

      Valtioneuvoston päätös 7.6.2012
      Laki työttömyysturvalain muuttamisesta, laki julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain muuttamisesta, laki kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain 6 ja 10 §:n muuttamisesta, laki toimeentulotuesta annetun lain 10 §:n muuttamisesta ja laki merimieseläkelain 10 §:n muuttamisesta (HE 111/2011 vp). Työttömyysturvan seuraamusjärjestelmää selkeytetään. Kaikille työnhakijoille asetetaan lähtökohtaisesti sama seuraamus, korvaukseton määräaika tai työssäolovelvoite, työvoimapoliittisesti moitittavasta menettelystä riippumatta siitä, kuinka kauan henkilö on ollut työttömänä. Pitkään työttömänä olleille työmarkkinatuen hakijoille asettavaa työssäolovelvoitetta koskevan säännös kumotaan. Työssäolovelvoite säilyy seurauksena toistuvasta työvoimapoliittisesti moitittavasta menettelystä. Työttömyysturvalaista kumotaan säännös, jonka mukaan työttömällä ei lähtökohtaisesti ole oikeutta työttömyysetuuteen ulkomaanmatkan ajalta. Lisäksi työttömyysturvalakiin tehdään eräitä pienempiä muutoksia. Lait tulevat voimaan 1.7.2012.

    • Arto74

      Työ- ja elinkeinoministeriö
      7.6.2012 13.35
      Työttömyysturvalain seuraamusjärjestelmä selkeytyy
      Eduskunta on hyväksynyt työttömyysturvan seuraamusjärjestelmän muuttamista koskevan hallituksen esityksen. Tasavallan Presidentti vahvistanee 1.7.2012 voimaan tulevat muutokset kesäkuun 8. päivänä 2012.

      Työttömyysturvan seuraamusjärjestelmää koskevilla muutoksilla pyritään nykyistä tehokkaammin ohjaamaan ja kannustamaan työnhakijaa aktiiviseen työnhakuun, työvoimapalveluihin osallistumiseen sekä omien työllistymisedellytysten parantamiseen. Muutokset tukevat työvoiman alueellista ja ammatillista liikkuvuutta sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Työttömällä työnhakijalla on oikeus valita asuinpaikkansa sekä päättää perhe-elämästään nykyistä paremmin ilman työttömyysetuuden menettämisen uhkaa.

      Muutos parantaa myös työttömien yhdenvertaista kohtelua. Esimerkiksi pitkään työttömänä olleelle henkilölle asetetaan jatkossa työvoimapoliittisesti moitittavasta menettelystä pääsääntöisesti sama seuraamus kuin kaikille muillekin työnhakijoille.

      Samalla työttömyysturvalakia muutetaan siten, että työtön työnhakija voi tehdä ulkomaanmatkan menettämättä oikeuttaan työttömyysetuuteen. Edellytyksenä on kuitenkin edelleen muun muassa, että työtön hakee työtä ja on jatkuvasti valmis ottamaan vastaan työtä Suomesta.
      Muutokset vähentävät TE-toimiston työttömyysturvajärjestelmään liittyvää hallinnollista työtä ja vapauttavat resursseja työvoimapalveluihin.



      Lisätiedot:

      ylitarkastaja Timo Meling, TEM, puh. 010 60 49084

    • muinainen työtön

      Todella tervetullut lainmuutos. Se mikä aiemmassa laissa oikeastaan eniten ihmetytti, oli työmarkkinoiden käytettävissä olemisen asettaminen etusijalle muihin sopimuksiin ja velvollisuuksiin nähden, jos ne olisivat sattuneet olemaan ristiriidassa, mm. siten, että jos esim. jonkun huoltajuussopimus olisi edellyttänyt säännöllistä matkustamista, ei se noin vain käynyt päänsä, vaan oleminen työmarkkinoiden käytössä asetettiin kaiken muun edelle. Pahimmillaan laki siis antoi työvoimaviranomaisille oikeuden estää isää/äitiä tapaamasta lapsiaan. Käytännössä sellaisia ongelmia ei kenties niin paljon ollut, mutta periaatteessa noin epäinhimillistä lakia ei enää tällä vuosituhannella olisi saanut olla olemassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe