Asuntojen hintakehitys

- € -

Millainen on asuntojen hinta- ja kysyntäkehitys paikallisia markkinoita lähemmin tuntevien näkökannalta?

"Halvin asunto irtosi Tallinnassa 300 eurolla. Omakotitalojen hintahaarukka repesi 1 200 eurosta 495 000 euroon."

- http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2012/06/11/300-eurolla-omaan-kotiin-silti-tallinna-kuumeni-rajusti/201231252/310

"Estonian house prices are rising, but the housing market is nervous" Last Updated: Oct 24, 2011

- http://www.globalpropertyguide.com/Europe/Estonia

Harmi ettei pääomatuloverotus ole mitenkään erityisen kiinnostava kannustin. Nollavero tai 5-10% kiinteä hallussapitoajasta riippumaton alkaisi jo olla kiinnostava kannustin verotukselliseen asumiseen.

"Estonia. There is no separate capital gains tax in Estonia. All earned income from capital gains is taxed the same as regular income, the rate of which currently stands at 21%."

- http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_gains_tax#Estonia

-

12

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eisaaaru

      mitähän höpiset.saisko saman suomeksi.

      • ...

        Mene ensin esikouluun tai apukouluun, niin ymmärrät lukemasi ja opit samalla myös kirjoittamaan. Mikäli sekään ei auta, niin on aihetta vakavempaan huoleen...


      • eisaaaru
        ... kirjoitti:

        Mene ensin esikouluun tai apukouluun, niin ymmärrät lukemasi ja opit samalla myös kirjoittamaan. Mikäli sekään ei auta, niin on aihetta vakavempaan huoleen...

        Voisitko selvittää,mitä hintakehitystä tarkoitat.Kysymys on laadittu niin sekavasti,että en ainakaan minä kiinteistöalan ihmisenä,saa siitä selvää.Voisitko tarkentaa,haluatko ostaa vai myydä,sioitustarkotuksessa vai käyttöön,vai haluatko toteuneiden kauppojen loppuhinnat.


    • - € -

      "eisaaaru"

      >> Voisitko selvittää,mitä hintakehitystä tarkoitat.Kysymys on laadittu niin sekavasti,että en ainakaan minä kiinteistöalan ihmisenä,saa siitä selvää.

      Anteeksi kuinka? Mikä ihme on ongelmana vieläpä kiinteistöalan ihmisenä esiintyvälle termissä "asuntojen hintakehitys", joka oli jo itse otsikkona? Tai "asuntojen hinta- ja kysyntäkehitys" kysymysmerkin kera ?

      Lisäksi kun avaukseen on lisätty Globalpropertyguide.comin linkki otsakkeella "Estonian house prices are rising, but the housing market is nervous" ja selvyyden vuoksi jo tekstiin laitettu mukaan myös tuon katsauksen päivämäärä.

      Mikäli keskusteltaisiin vaikkapa Espanjan tilanteesta, niin useampi on tietoinen missä määrin hinnat ovat huipuistaan tuleet alas ja maan valitettavan taloudellisen tilanteen vuoksi paine on edelleenkin hintojen laskun jatkumiselle. Toki siinäkin on alueellisia eroja kuten aina. Heikommat ja "banaalit" alueet ovat tippuneet radikaalimmin kuin kaikkein halutuimmat alueet, kuitenkin kokonaistrendi on selkeästi hahmotettavissa.

      >> Voisitko tarkentaa,haluatko ostaa vai myydä,sioitustarkotuksessa vai käyttöön,vai haluatko toteuneiden kauppojen loppuhinnat.

      Siis mikä on paikallinen globaali kiinteistötrendi?

      Mikäli olisin myymässä, niin en edes avausta olisi tehnyt, sillä tuntisin hyvin paikallisen kiinteistötrendin ja olisin myös hyvin perehtynyt paikalliseen taloustilanteeseen laajemminkin.

      Ps. Hieman harkitsin vaivaudunko vastaaman, sillä tuo ongelmallisuuden luominen varsin selkeään asiaan vaikauttaa hieman oudolta.

      Tokihan asunto- ja kiinteistövälitäjille aina on oikea aikan tehdä hankinta tai myynti...kuten vaikkapa Suomessa osto vielä 90-luvun taitteessa tai Espanjassa vastaava vielä jokunen vuosi sitten...

      Tulee mieleen eräs Helsingissä sijaitsevan paikallispankin johtaja ja silloin edelleen nuorehko, joka myi kauniin matalasuhdanteessa rakentaman talonsa juuri 90-luvun kuplan edellä ja siirtyi maltillisen tasoiseen lähiökortteliin pienempään asuntoon vuokralle perheineen...sijoitti kauppasumman toisaalle tietotaidollaan ja kuplan puhjettua ja hintojen pudottua hankki uuden talon...teki hienon tilin. Moni piti häntä järjettömänä talonsa myyntihetkellä, vaan tajusivat vasta jälkikäteen miten hyvä siirto oli kyseessä. Toki eihän näiden suunnanmutoksien ajoituksien varmuudella hahamottminen ja oikeaan osuminen aina ole niin varmaa.

    • roheline

      Ehkäpä edullisin ja varmin on ostaa uusi tai uudehko asunto- osake hissillisestä kerrostalosta. Tai sitten ensimmäisen- toisen kerroksen asunto jostain kivitalokorttelista. Nämä voivat olla hyvinkin edullisia ja varmahkoja tulevaisuuden suhteen. Vanhoilta puutalokolhooseilta en itse ottaisi edes ilmaiseksi kämppää paitsi viikonlopuksi ehkä. Omakotialueet kuten Nömme on toinen juttu. Mutta sielläkin pyydetään vanhoista puutalorämistä enemmän kuin uusista kerrostalokolmioista. Tuotto on toinen juttu. Maaltapako Virosta jatkuu näillä näkymin vielä pitkään....mielelläni maksaisin vaikka veroa jos tuotto olisi varma.

      • eisaaaru

        Mielenkiintoista nähdä,mitä aloittaja irvailee rohelisen asialliseen kirjoitukseen.Ei muuta kuin horoshoo -€- ja hyviä kauppoja.


      • - € -

        Ihan kiinnostavia huomioita. Noihin pakallisiin kiinteistökuvioihin, asuntoytiöjärjestyksiin jne. en toistaiseksi ole sen yksityiskohtaisemmin perehtynyt tai niitä selvittänyt.

        Kuten jo avauksessa toin esiin, niin ennen kaikkea kiinnostaa kiiteistöhintojen kokonaistrendi, suuntaus, paineita laskusuuntaan, ollaanko lasemassa, paikalaan polkevana vai mahdollisesti paineita hintojen nousuun. Viimeminittu toisin hämmästyttäisi ottaen huomioon jo yleisenkin taloudellisen- ja työllisyystilateen.

        "Estonian house prices are rising, but the housing market is nervous" Last Updated: Oct 24, 2011

        - http://www.globalpropertyguide.com/Europe/Estonia

        Pitääkö oheinen tieto vielä paikkansa vai onko verotukseen tullut tai sunnitteilla muutoksia?

        Estonia: There is no separate capital gains tax in Estonia. All earned income from capital gains is taxed the same as regular income, the rate of which currently stands at 21%.

        - http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_gains_tax#Estonia


        Ps. Tosin Euroopan yleisessä talouskurimuksessa on yllättäviä poikkeusiakin:

        - http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/05/10/latvia-porskuttaa-pois-kriisikarikoista/201229160/12


      • - € -
        eisaaaru kirjoitti:

        Mielenkiintoista nähdä,mitä aloittaja irvailee rohelisen asialliseen kirjoitukseen.Ei muuta kuin horoshoo -€- ja hyviä kauppoja.

        >> Mielenkiintoista nähdä,mitä aloittaja irvailee rohelisen asialliseen kirjoitukseen.Ei muuta kuin horoshoo -€- ja hyviä kauppoja.

        Mikä avauksessa on asiatonta? Mikä sinulle tekemässäni vastineessa on asiatonta? Miksi avaus vaikuttaa häiritsevän? Miksi vaikutat oikein aktiivisesti hakevaa riitaa?

        Mikä on kirjoittelusi todellinen agenda?


    • soov-sivu,

      Ks. www.soov.ee ja sieltä paikkakunta ja "kinnisvara" (kiinteistöt), sieltä näkee kaiken mikä on myynnissä ja minka hinnoin. Jotakin on erittäin halpaa, mutta samassa on myös Suomen hinnoissa kiinteistäjä, mutta ne ovat todella upeita, myös ne halvimmat!:)

    • eisaaaru

      Onhan kivaa kun saa opetella jotain ihan uutta.Osta nyt ylimmän kerroksen huoneisto Assangusta,niitä saa sieltä halvalla.Vanha sananlasku sanoo,se opettaa,joka ei osaa!Hyvää kesää kaikille talousa,tarkoitan tietenkin ketjun lukijoille,jätän nyt -€- yksinään opiskelemaan suunnattoman vaikeaa eesti majandus ja kehotan opettelemaan nau4i govorit po-russki,niin monet mielestäsi vaikeat asiat selviävät,vai selviävätkö.Edelleenkään en tajunnut,olisitko halunnut neuvoa osto,myynti,vai peräti,on niin hävytön sana,että ei viitsi kirjoittaa,tarkoituksessa,mutta hyvää kesää vaan Sinullekkin!

    • nousu,

      Kyllä se menee pikaa vauhtia ylöspäin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1510
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1267
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1227
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1166
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1024
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      765
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      762
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      380
      738
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      696
    Aihe