Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sopisko walesinterrieri.........

Ilona

kerros taloon?
Haukkuuko se paljon,niin kuin terrierit yleensä?
Kiitos jo etu käteen!!

11

1240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koiris

      Tiedän jonkun asuvan kerrostalossakin, mutta silloin on järjestettävä liikuntaa ja muita harrasteita runsaasti. Jotkut niistä on aika haukkuherkkiä. Niillä on nimittäin usein kova vartioimisvietti ja silloin ne ilmoittaa kaiken rivakalla haukulla.Jos välttämättä haluaa tuontyyppisen terrierin niin Airedale on kerrostaloon paljon sopivampi.

      • mimmi

        Hei,
        millä perusteella Airis sopisi kerrostaloon Walesia paremmin? Itse olen myös suunnittelemassa koiran hankintaa ja mietinnän alla ovat juuri kyseiset rodut, lähinnä olen tosin painottumassa minikokoisen koiran puolella. Kommentteja molemmista roduista otetaan vastaan!


    • Sopii

      Itse asun kerrostalossa 3 koiran kanssa tuttavillani on Waleseja myös kerrostalossa.
      Omat koirani eivät hauku lainkaan.
      Ei rapun ääniä, ei ovikelloa eivätkä myöskään toisten koirien ääniä.

      Sopii hyvin kerrostaloon, mutta on syytä muistaa että kaikki koirat/rodut ovat yksilöllisiä.

    • HAHAU

      Nostan tätä ketjua, kun satuin tämän löytämään ja itsellänikin olisi hieman kysyttävää.

      Eli sama kysyn minäkin, kumpi sopii paremmin kerrostaloon, walesin- vai airedalenterrieri? Pitäisi olla siis hiljainen.

      Toinen asia mitä myös pohdin kumpi sopisi paremmin, on liikuntaan liittyvä: itse käyn mielelläni päivittäin juoksu-/hölkkälenkillä, ja olisi hyvä jos koirakin lähtisi mielellään mukaan juoksemaan joka aamu. Lukemani mukaan welsh on kyllä hyvin väsymätön rotu, ja sopisi kyllä varmaan tässäkin suhteessa, mutta entäs airendalenterrieri?

      • foksittaret

        "Eli sama kysyn minäkin, kumpi sopii paremmin kerrostaloon, walesin- vai airedalenterrieri? Pitäisi olla siis hiljainen"

        No ainakin kettuterrierit hiljaisia, eräs kasvattaja asui kerrostalossa ja vaikka oli pentujakin niin ei haukkuneet edes ovikelloa. :)

        Ja minulla kaksi kettuterrieriä ollut karkkareita eikä koskaan haukkuherkkiä.


      • foksittaret
        foksittaret kirjoitti:

        "Eli sama kysyn minäkin, kumpi sopii paremmin kerrostaloon, walesin- vai airedalenterrieri? Pitäisi olla siis hiljainen"

        No ainakin kettuterrierit hiljaisia, eräs kasvattaja asui kerrostalossa ja vaikka oli pentujakin niin ei haukkuneet edes ovikelloa. :)

        Ja minulla kaksi kettuterrieriä ollut karkkareita eikä koskaan haukkuherkkiä.

        tarkennus.Siis kasvattajalla oli neljä kettuterrieriä kk plus pennut kerrostalossa.


      • tyytyväinen

        Minun uroswalesi pärjäsi ihan hyvin kerrostalossa.Ei kovinkaan usein haukkunut,pihalla oli tosi utelias kaikkien naapureiden suhteen.Pitää lenkkeilystä ja tottuu omistajan vauhtiin.Nyt rivarissa tahtoo vähän vastailla haukkuihin,mutta pärjää edelleen loistavasti.EI viihdy kovin kuumassa asunnossa l. ilmanvaihto pitää olla kunnossa.


    • bghfjhjhjkjhk

      kerros taloon?-sopii .
      Haukkuuko se paljon,niin kuin terrierit yleensä?-terrierit ei ole haukkuherkkiä, sinulla on väärä käsitys.

    • .

      Meidän welshi ainakaan ei hauku muuten kuin postin tullessa, hesarin tuloa tosin ei koira huomaa kun nukkuu niin sikeästi :) Tosi kiva on!
      Ainoa haitta koirassa on se kun sitä kiusttiin pentuna ja nyt se on tosi arka lasten ja nuorten (muutenkin kovaäänisyyteen tai/ja riehumiseen) suhteen ja käyttäytyy agressiivisesti.

    • JustDingleAboutIt!

      Hei!
      Minulla on walesinarttu, joka on todella tempperamenttinen. Haukkuu herkästi ja pitkään, esimerkiksi jos ovikello soi. Ei siedä imurointia, rullaluistelijoita, pieniä lapsia ym. (vaan yrittää hyökätä kimppuun). Kovan metsästysvietin omaava ja erittäin paljon liikuntaa vaativa koira! Käymme päivittäin kaksi tunnin lenkkiä ja yritämme pitää vapaana silloin kuin mahdollista. On jo toinen terrieri minulla, aikaisempi oli Kerry ja yhtä haastavia molemmat. Samoja luonteenpiirteitä löytyy molemmilta : Kiintyvät omistajaansa erittäin intensiivisesti ja suojelevat tätä viimeiseen asti, muiden koirien tai lasten kanssa eivät tule toimeen, ovat hyvin ääni-ja ärstysherkkiä, tarvitsevat paljon liikkuntaa ja aivojumppaa (motivoivia leluja, tavaroiden piilotusleikkejä, agilityä), ovat huomionhakuisia, puolustavat omia tavaroitaan (leluja, luita, sänkyään ja ruokaansa viimeiseen asti) Toisaalta ovat äärimmäisen älykkäitä ja oppivat helposti asioita. Itse olisin Airiksen kannalla, koska niillä on lempeämpi luonne, tietenkin poikkeuksia voi olla niissäkin ;) Mutta kannattaa harkita walesin ottamista tarkkaan, koska se on haastava rotu. Ensimmäiseksi koiraksi en suosittele! Turkin hoitokin vaatii paljon!

    • UggoVuan

      Yhdyn täysin edelliseen =) Teksti oli kuin omasta kynästä kirjoittua, vaikka omistankin lakeland uroksen! Pojallamme on ikää 10 vuotta ja aika sähäkkä menijä vieläkin. Joo ja erittäin ärsyyntyvää tyyppiä, joten äkkiliikkeitä ja turhia ärsykkäitä on jatkuvasti varottava. Muuten ihan paras rotu tämä lakelandin terrieri. Hyvä vahti ja uskollinen ystävä. Tosin omakotitalossa asutaan, joten haukkuminen ei haittaa =) Rotua en enää vaihtaisi ikinä. Koira on niin fiksu ja herättää ihastusta tempperamenttisellä luonteellaan ja älykkäällä ulkonäöllään kaikkialla. Ja niin reipas kaveri, että lähtee Mustiin ja Mirriin ja stockalle kaveriksi =) Ei pelkää mitään. Lasten ja toisten koirien kanssa ei ole koskaan pärjännyt, joten se seikka kannattaa miettiä tarkkaan ennen kuin koiran ottaa....kouluttamallakaan ei saa koiran helposti "kuumentuvaa" luonnetta rauhalliseksi. Silloin kun pojalla päässä "napsahtaa", niin se ei reagoi mihinkään muuhun kuin omaan viettiinsä. Se kannattaa pitää mielessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe