Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Paleohora

kiinnostunut.....

Paleohora ja huoneistohotelli Lito, onko kokemuksia?
Mahtaako kylä olla liian hiljainen, aika olisi heinäkuun loppu ja viikko.
Lito näyttää aika mukavalta hotellilta, vastanneeko todellisuus kuvien kertomaa? Onko kylässä ja hotelleissa paljon lapsiperheitä yleensä, onko lainkaan aikuisia lomalaisia?

21

6768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chora

      Paleochora on ihan mukava lomanviettopaikka.
      Rannat lähellä.
      Vilkas kylä ( siellä asuu paikalliset) eikä ainoastaan turistit.
      Illalla keskustan kadut suljetaan. Tavernat ja muut kuppilat levittäytyvät kaduille.

      Itse olen ollut Paleochorassa elokuussa, syyskuussa ja lokakuussa.
      Keskikesällä siellä on joskus jopa kuuma (Paleochora on etelärannikolla, vuorien suojassa pohjoistuulelta). Rannalla saattaa lentää hiekka, jos tuulee kovaa.

      Olen kävellyt Liton ohi. Näyttää ihan OK hotellilta (silloin se ei ollut suomalaisten hotelli). Lyhyt matka rantaan.

      Lomalaisista voisin sanoa, että lapsiperheitä näkyy harvemmin.
      Useat lomalaiset harrastavat lenkkeilyä lähialueilla.

      • kiinnostunut....

        Kiitos infosta. Uusi kylä joten pientä epävarmuutta ilmassa.
        Miten pitkään muuten kestää bussimatka lentokenttäbussilla Haniasta ja päinvastoin?


    • Kalo taksidi

      Lito on mukavalla, keskeisellä paikalla ja kuvaus vastaa todellisuutta. Olimme siellä kaksi kertaa viime kesänä ja tarkoitus on taas mennä. Huoneistot on siistit ja niissä on ihan ok varustustaso. Piha on laatoitettu, aidattu ja portit pidettiin kiinni. Tämä oli hyvä juttu, koska viimeksi mukana oli reipas kaksi vuotias neiti. Omistaja on ystävällinen, kuten myös rouva, joka siivosi huoneita. Mukava yllätys oli, että hän erotteli muoviset esim pullot keräämistään roskiksista erilliseen kierrätysroskikseen;).
      Tietokonekin löytyy pienestä vastaanotosta. Ainakaan aikaisimpina vuosina heinäkuun loppu ei ole ollut hiljainen, mutta jo viime vuonna paikalliset kertoivat, että kreikkalaisten turistien määrä siellä oli laskenut. Miten lienee tänä vuonna? Lapsiperheet ovat ehkä turisteina vähemmistönä, mutta kun ilta saapuu niin paikalliset lapsiperheet ja lapset tapaavat toisiaan liikenteeltä suljetuilla kaduilla. Silloin on vilinää ja vilskettä;). Paleochora on leppoisa paikka, jossa voi viettää liikunnallisen tai löhöloman. Siellä voi herkutella hyvällä ruualla, leipomoiden antimilal tai vaikka jäätelöbaarissa. Oiva paikka rentoutumiseen!

      • kiinnostunut....

        Kiitos tiedoista myös sinulle Kalo taksidi.


    • Chora

      Bussimatka lentokentältä kestää pikku pysähdyksen kanssa puolivälissä n. 1 ½ tuntia.

    • sfge

      paras paikka Kreetalla. Kristallin kirkkaat vedet.

      • sfge

        ... niin ja oon taas menossa sinne piakkoin.


    • Paula Linnea

      Paula vielä kyselee matkasta lentokentältä Paleohoraan: onko pissitaukoa välillä, voiko sunnuntai-iltana myöhään tehdä aamuksi mitään ruokaostoksia, edes vettä?

      • Cretafan

        Ainakin Aurinkomatkojen matkalla pidettiin yksi tauko bussimatkan aikana (ei paluumatkalla Paleohora-Hanian lentokenttä). Kaupat Paleohorassa (kaksi isompaa markettia, jossa ihan hyvät valikoimat) oli muistaakseni auki klo 22 saakka, ainakin toinen niistä. Ihanat hedelmä- ja vihannesvalikoimat eikä hinnoilla pilattu :) Toki jos ihan varma haluaa olla, niin vesipullo kannattaa ostaa koneesta/kentältä mukaan.


    • Me kaksin ,,

      Huomenna lähdetään Kreetalle viikoksi.No viime kesänä oltiin viimex siellä ja heinäkuussa Samoksella.Hania, Hania odottaa :)

      • lämpöööööö

        Hyvää lomaa siis Teille, meillä reissu vasta viikon päästä Agia Marinaan kun Te jo tulette pois. Nyt vain jännittää vieläkö silloin riittää lämpöä. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, mitäs tässä muutakaan voi :)


    • Arkadi
    • lprd

      Onko kenelläkään tuoreempia kokemuksia Paleohorasta? Parin viikon päästä ollaan sinne menossa. Myös kokemukset Relax huoneistohotellista ovat tervetulleita.

      • vounas

        Useasti Paleohorassa lomailtu ja juuri Relaxissa..Viime kesänä pari viikkoa. Relax on ihan ok hotelli. Vanhemman osan yksiöt ovat kyllä aika pienet. Allasalue hyvä ja siisti. Nyt syksyllä ei varmaan ole paljon muksuperheitä hotellissa ,joten altaaseen mahtuu hyvin. Hotellin yhteydessä,vastaanotossa toimii Notos auto,fillari,mopo.ym vuokraamo. Hotellilla on oma parkkialue. Ihan hotellin vieressä on taverna Zygos josta saa pieniä annoksia ja aamiaista. Mutta omasta mielestäni paljon parempia tavernoita löytyy. Jos haluaa katsella auringonlaskua,niin Castello snacbar ja Castro bar linnakukkulalle vievien portaiden yläpäässä on hyvät näkymät. Portaat alkavat kirkon luota. Niin ..ja jos joku haluaa syödä tosi hyvässä aamiaissbuffetissa niin Manto Cafe on hyvä paikka. Hinta taisi olla viimeksi 7 Euroa/henkilö.


    • e466657h

      Ei yövytty olla, mutta pari viikkoa sitten tuli ajeltua sinne, vaikutti kyllä aivan ihastuttavalta paikalta. Mahtava ranta ja kiva pieni keskusta, kovasti kyllä tuuli kävi siinä rannan tuntumassa. Uudelleen täytyisi kyllä mennä siten, että yöpyisi ja katselisi paikkoja hieman ajan kanssa!

    • KohtaKreetalle

      Useita kertoja viime vuosina tuolla omatoimireissulla olen ollut. Edellisen kerran toukokuussa ja suunnitteilla nyt lokakuussa myös. Todennäköisesti syksylläkin lämpimämpää kuin pohjoisrannalla, varsinkin jo tuulee Afrikan suunnasta. Keskustan upea hiekkaranta usein tuulinen mutta muutaman kilsan säteellä löytyy rauhallisempiakin kivoja rantoja vaikkapa polkupyörän kanssa.
      Ja se Relax sijaitsee mielestäni oikein hyvällä paikalla juuri tuon Pachia Ammoksen hiekkarannan lähellä rantakadulla, pikkuisen kävelymatkan päässä keskustasta ja "kioskista", joka on jotenkin koko kylän kiintopiste. Erinomainen S-Ynka -market on tuon kioskin vieressä, ja sen Relaxin vieressä on kylän toinen iso marketti.
      Paleochora ei ole bilepaikka vaan soveltuu rentouttavaan lomaan aikuisille. Monet ruokapaikat on pääosin keskittyneet sitten toiselle puolelle kylää, ns. kivisen rannan bulevardille.

    • lprd

      Kiitos paljon kommenteista. Juuri rauhallisuutta ja aitoa kreetalaista elämänmenoa odotamme reissulta.

    • Tssiigos

      Onko tietoa kulkeeko laiva Paleohorasta Elefonissiin ja takaisin vielä lokakuussa? Ktelin nettisivujen mukaan bussit eivät näköjään enää kulje lokakuussa Elefonissiin. Mitetin tässä, että onko vuokra-auto ainoa mahdollisuus.

      • Vounas

        Riippuu säästä. Ei aina sesonkiaikanakaan kulje,jos on kova tuuli.Suosittelen auton vuokraamista jos haluaa siellä käydä. Tosin siellä ei näin syksyllä ole mukava olla jos tuulee kovin.Jopa hieman riskialtista varsinkin jos kahlailee pitemmälle. Paleohoran lähellä on kyllä muutamia suojaisia rantoja joissa on suojaisaa kovallakin tuulella.


    • 1.kerta

      Miten pääsee helpoiten Hanian kentältä paleohoraan ja paljonkohan maksaa ?

      • 5590970

        taxi on n. 100 €/suunta. Bussilla ei pääse suoraan vaan pitää mennä ensin Hanian linja-autoasemalle ja odotella siellä seuraava bussi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe