vaihto-oppilas vuoden ehdot

jessiccaan

Minulla on ollut aina haaveena päästä vaihto-oppilaaksi ja nyt se on tullut ajankohtaiseksi. Lukion ja ammattikoulun sijaan menisin mieluiten ammattistartille tai kymppiluokalle korottamaan numeroita, mutta onko mahdollista päästä vaihtoon? Koulu menestykseni on ollut ihan hyvä, mutta paremminkin olisi voinut mennä.

4

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -anon

      Jaa, riippuu kovinkin mikä tämä "ihan hyvä" k.a. on ollut. Jos kymppiluokaa harkitset, ainakin itse saan sen käsityksen, että keskiarvosi jäisi alle seiskan?
      Yleisesti vaihto-oppilailailta edellytetään kohtuu hyvää koulumenestystä, eli mielellään yli kasin keskiarvoa. Kielten pitää toki olla useimmiten myös vähintään kaseja. Monet vaihtojärjestöt vaativat englannin kieliseen maahan mentäessä SLEP-kielitestin läpäisemistä. Aasiaan lähtiessä keskiarvo korostuu entisestään, sillä "keskiarvo heijastaa oppilaan kiinnostusta koulunkäyntiä kohtaan, joka on paikallisille nuorille tärkeässä roolissa heidän arkielämässään". Lattarimaihin edellytetään usein kahden vuoden espanja-opintoja.
      Huomaathan myös, että stipendit menevät ensisijaisesti niille, joiden koulumenestys on hyvä. Ja halvin vaihtoehto, eli Rotarit, ovat todella paljon oppilailtaan vaativia (tasapuolisuuden merkeissä toki), ja näihin vaatimuksiin kuuluu ehdottomasti myöskin hyvä koulumenestys (tässä tapauksessa usein ysin luokkaa).
      Tärkeintä vaihtariksi lähtiessä on kuitenkin oma puhdas mielenkiinto ja halu oppia kyseisen maan kulttuuria, sekä oikea asenne. Onnea vaihtariprosessisi jatkovaiheisiin :D

    • 18

      Suosittelen että menet lukioon tai amikseen, sieltä on helpommat startit päästä ulkomaille opiskelemaan. 10 luokka ei ole kenellekkään vaihtoehto!

    • vaihtari

      olen samaa mieltä että kannattaa ehdottomasti mennä lukioon tai amikseen, koska sieltä on helpompi lähteä vaihtoon. en ole ihan varma, mutta mielestäni jotkut järjestötö vaativat että sinulla on jatko-opiskelu paikka kun palaat takaisin suomeen.

    • Vaihtariäiti

      Jos haet vaihtoon, sun täytyy esittää todistukset kolmelta viimeiseltä vuodelta. Jos sulla on alle 7 numeroita, monet järjestöt vaativat, että ne on nostettava ennen vaihtoon lähtemistä. Eli siinä mielessä 10-luokka voi olla tarpeellinen. Ethän muutenkaan enää tässä vaiheessa voi lähteä vaihtariksi (syksyllä lähtevät on jo aikaa sitten valittu), joten mene 10-luokalle nostamaan numerosi, jos se on tarpeen, ja hae syksyn 2013 lähtöihin. Toki 10-luokalta sun täytyy sitten hakea myös lukioon tai amikseen, jotta sulla on paikka mihin palata vaihtovuoden jälkeen.

      10-luokka voi siis olla hyvä vaihtoehto, jos sulla on keskiarvo alle 7. Jos keskiarvosi on yli 7, voit toki mennä vuodeksi lukioonkin ennen vaihtariksi lähtöä. Kokemuksesta tosin tiedän, että lukio voi teettää kovasti hankaluuksia, jos keskiarvosi on juuri ja juuri tuo 7. Lukiossa numerot helposti putoavat kahdella, ja sittenhän vaihtariksi hakiessasi juuri niitä numeroita kysellään. Viitosia ja kuutosia siellä ei saa olla, nelosista puhumattakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2564
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      311
      2326
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2109
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1807
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1722
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1687
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1395
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    10. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      59
      1375
    Aihe