Jalusta

JuuliHan

Elikkäs siis ostin/sain tässä vähän aikaa sitten käytetyn kameran jalustan (joku suht. vanha) jonka kiinnitys ruuvi on eksynyt jonnekin tässä vuosien varella. Kysymys on siis tämä: onko jolla kulla tietoa mistä sellaisen saisi ja mihin hintaan

10

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota kuva

      siitä jalustasta, ja laita näytille. Joltain saattaisi löytyäkin osia. Tai tieto siitä mistä löytyy.

    • tuumaillen

      Menet rautakauppaan ja pyydät 1/4" kierteellä olevan pultin. Kokonaispituus kanta mukaan laskettuna noin 10 milliä. Ei maksa paljoa.

    • jhguwjf

      Homma rautakaupasta 1/4 tuuman ruuvi ja jostain valokuvausliikkeestä pikaliitin, jonka ruuvaat kiinni jalustaan. Käyttö tulee paljon helpommaksi ja nopeammaksi.

      Pultin löytää tuoltakin: http://www.digitarvike.fi/product_catalog.php?c=214
      Alkuperäistä tuskin saa, mutta voi kysyä maahantuojalta.

      • eisk joo?

        Mikä se semmoinen pikaliitin on? Eikö kysyjällä ollut vain ruuvi löysällä ja pultti kadonnut? Pultti kamerapäästä läpi ja sitten kameran pulttireikään.


    • jalustaruuvi 1/4"
    • JuuliHan

      Kiitos näistä vinkeistä. Valaisetteko hieman, että miten tuo pikaliitin/pikakiinnityslevy toimii ja onko se huomattavasti kätevämpi kuin tuo pelkkä ruuvi?

      • Manfrottomies

        Käytössäni on ollut Manfrotto 144 -jalusta noin 30 vuotta. En ole toistaiseksi käyttänyt pikaliitintä.

        En löytänyt netistä täysin omaani vastaavan jalustan kamerapään kuvaa, mutta kameran kiinnitystapa on vastaava kuin seuraavassa kuvassa:

        http://www.cliftoncameras.co.uk/uploads/images/manfrotto/056-heads.jpg

        Kamerapään läpi kulkee sormilla pyöritettävä, pyällettykantainen ruuvi. Sitä kierretään kameran pohjassa olevaan ISO1222 (1/4" UNC) -jalustakierteeseen muutaman kierroksen verran, mutta ei pohjaan saakka. Saman ruuvin ympärillä on kookas, samoin sormipyällyksellä varustettu vastamutteri, joka on saanut tähän saakka olla löysällä. Kun sitä nyt kiristetään sopivasti, vetää se ruuviin jalustan kamerapään läpi löyhästi kiinnittynyttä kameraa kamerapään kumista pohjaa vasten, jolloin koko systeemi kiristyy tiukaksi paketiksi.

        Ruuvi ja mutteri on muotoiltu ja tarkoitettu sormin kiristettäviksi, toisin kuin rautakaupan kuusio- tms. kantaiset vastineensa, joihin tarvitaan helposti käytännössä työkaluja.

        Rautakaupan yleisimpiä, millimetrimitoituksella varustettuja M6-ruuveja saa kiertymään kameran pohjan kierteeseen kevyesti pari kierrosta, mutta pidemmälle vievä, väkivaltaisempi ja toistuva kiristäminen tuhoaa kierteet kamerasta! On siis käytettävä tuumamitoitettua 1/4 tuuman ruuvia ja senkin on oltava varustettu harvemmalla kierretyypillä (UNC). Standardi tuntee myös nimen ISO 1222.

        Jos haluaa käyttää pelkkää ruuvia, on sen oltava juuri sopivan mittainen! Liian pitkä yltää kameran jalustakierteen pohjaan saakka eikä siis kiristä kameraa kamerapään levyä vasten. Liika kiristäminen pilaa kameran. Jos taas ruuvi on liian lyhyt, jää kiinnitys liian lyhyen kierreosan varaan ja jää epävarmaksi (ja tällöinkin on vaara kamerassa olevien kierteiden vaurioitumisesta).

        Pikaliitin voisi olla fiksukin ratkaisu, mutta oman jalustani kamerapään kiinnitystapa on riittänyt minulle toistaiseksi hyvin.


    • J©B

      Jalusta-adapteri (pikaliitin) on hyödyllinen jos joutuu usein irroittamaan ja kiinnittämään kameran jalustalle. Jos adapteri on valmiiksi kakeraan kiinnitettynä niin jalustan saa nopeammin käyttöön. Kuvaamisessa siitä ei ole mitään hyötyä.

      Pyöreä adapteri on hyödyllisin, se antaa lisäksi yhden kätevän kameran kääntämistason.

      Muista varoa, että et käytä liian pitkää jalustaruuvia, se rikkoo kameran pohjan.

      • J©B

        ps.
        ”miten tuo pikaliitin/pikakiinnityslevy toimii”

        Adapteri (pikakiinnityslevy) kiinnitetää jalustaruuvilla kameran pohjaan. Jalustassa on pikalukko joka lukitseen kameran jalustaan. Irroittaminen tapahtuu vapauttamalla lukitsin, adapteri jää kiinni kameraan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe