Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Beauceron?

Mietteliäs.

Eli, rotu kiinnostaa todella paljon ja olen siitä paljon lukenutkin ja katsonut eri videoita. Haluaisin rodusta kuitenkin ihan sellaisilta ihmisiltä, ketkä sellaisen omistavat? Onko ollut ongelmia, jos oon niin mitä, mitä harrastatte, oletteko olleet tyytyväisiä, kaikkea maan ja taivaan väliltä :) Olen 16-vuotias, ja perheessämme on kaksi koiraa, jotka tulevat hyvin muiden kanssa juttuun, ja tosissaan tämä rotu kiinnostaisi todella paljon. Koirista kokemusta on nyt 8 vuotta, ja tuttujen koiria on hoideltu ja käyty eri toko ja agility kursseilla sekä 4H:n dogsitter -kurssi on takana. Mietin silti, onko kyseessä niin vahvaluonteinen koira etten onnistuisi sen peruskoulutuksessa? Rodussa viehättää niin ulkonäkö, kuin mitä myös luonnekuvauksissa kerrotaan.

9

1668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mietteliäs.

      Haluaisin rodusta kuitenkin ihan oikee tietoa sellaisilta ihmisiltä* korjaan :)

    • Johanna1282

      Moikka, mulla on parivuotias beussi uros. Koira on ollut haastava, lähinnä siksi, etten osannut sovittaa omaa käytöstäni ja tapaani kouluttaa sitä oikein. Yritin pärjätä samoilla keinoilla kuin aiemman beussi narttuni kanssa, jonka sain kun olin itse 15 vuotias(ja jonka kanssa nyt ajatellen, tein kamalasti virheitä..) :) En jaksa tänne kirjoitella enempää, nämä keskustelut menee aina jotenkin kieroon, tiedät varmaan, täällä on kaikenlaista provoojaa liikenteessä Jos kiinnostaa niin meidän ongelmista, onnistumisista, tokoiluista ja muustakin elämästä löytyy kirjoituksia täältä: www.ajatuksiakoirista.blogspot.com mielelläni juttelen näistä upeista koirista lisää jollain muulla tavalla, kuin näillä palstoilla :) Johanna

    • Mietteliäs.

      Kiitoksia hirveästi! Juuri noita koulutusmenetelmiä itsekin olen myös eniten miettinyt. Pitää lukea tota sun blogia jatkossa! :)

      Kellään muilla kokemuksia kerrottavana? :)
      Ja vielä, toivooko suuri osa kasvattajista että heidän kasvateillaan harrastettaisiin jtn suojelutoimintaa tai muuta vastaavaa? Vai riittääkö juuri nämä tokoilut, agilityt ym?

    • Johanna1282

      Eipä kestä, jätä sinne vaikka kommentti tjms. :)
      Suojeluhan ei ole beussin omin laji, paremmin sopii erilaiset ring-lajit, joista suomessa ilmeisesti parhaiten pystyy harrastamaan mondioringiä, joka on erilaisten ring-lajien yhdistelmä. Ennemmin kuitenkin kääntyisin tuonne tokoon ja agilityyn, varsinkin nartut ovat ketteriä agi koiria :) Vaikka ei nuo pojatkaan mitään kömpelöitä ole, ainakaan enää aikuisena. Ja varmasti kasvattajat toivovat, että koiralla harrastetaan mahdollisimman paljon, työkoirahan tuo on.
      Kunhan pennun kanssa muistaa, ettei harjoittelusta tule liian "vakavaa" liian aikaisin, beussi aikuistuu hitaasti ja liika hinkkaaminen sammuttaa varmaan nopeasti innon tehdä töitä. Ellet sitten keskity siihen, että ihan kaikki oppiminen tapahtuu leikkien ja treeni lopetetaan sillon kun koira on vielä pirteä :) Ja vietin nostamiseen kannattaa panostaa, siitä on mielettömästi hyötyä sitten treenikentillä :)

      • Johanna1282

        Lisäys vielä aiempaan, että siksi kääntyisin ennemmin noihin muihin lajeihin kuin ringiin, ettei harrastaminen lopu alkuunsa kun mahdollisuudet ovat aika huonot, riippuen kuitenkin täysin siitä, missä asut :) Jos on mahdollisuus ja kiinnostaa niin Go for it!
        Ja koulutuksen haastavuudesta vielä, se on täysin siitä kiinni, millaisen pennun satut saamaan ja minkälainen koulutustyyli parhaiten sopii juuri sinulle ja koirallesi :) Narttuni oli todella kiltti ja rauhallinen mutta tämä nykyinen uros on taas ihan toista maata, mikään mitä tein edellisen kanssa, ei päde tämän kanssa. Molemmissa on omat haasteensa. Tosin, jos oisin narttuni kanssa tiennyt sen mitä nyt, olisin varmaan päässyt helpommalla silloin ja lopulta molempien kanssa. Ja jos oisin ollut fiksu pari vuotta sitten, oisin heti hakeutunut osaavalle kouluttajalle. Mutta näistä kaikista on lisää siellä mun blogissa. :)


    • beussi lover

      Hei!

      Itselläni on vuoden ikäinen beussi uros. Rotu on todella haastava ja erittäin aktiivinen.
      Monet beussin omistajat (itseni mukaan lukien) on sitä mieltä, että beussi on monin kerroin haastavampi ja vaativampi rotu kuin esim. sakemanni, dopperi, rottweiler.

      Älykäs koira ja nopea oppimaan, mutta itsepäinen. Miellyttmämisen halua ei ole paljoa. Kiltti, lempeä, sosiaalinen myös. Oma urokseni tulee toimeen toisten koirien kanssa; ei rähjää uroksille eikä haasta koskaan riitaa.
      Beussi tarvitsee jämäkän ja määrätietoisen omistajan. Tärkeintä on heti pennusta aloittaa laaja sosiaalistaminen eri kokoisiin ja ikäisiin koiriin ja ihmisiin sekä uusiin tilanteisiin.

      Harrastuksia ja aktiviteettejä beussi tarvitsee jatkuvasti sekä paljon vapaata liikuntaa.
      Ei siis sovi kerrotaloon ja keskelle kaupunkia.
      Olen käynyt urokseni kanssa tokokurssilla ja nyt aloitellaan jälkeä.

      • höpö höpö...

        Joo, varmaan sulla onkin beucci :-P


    • Johanna1282

      Beussi lover: Miksi ei sovi kerrostaloon eikä keskelle kaupunkia? Asun omani kanssa helsingin ytimessä vilkkaasti liikennöidyllä alueella, eikä meillä ole koirani kanssa ongelmia sen suhteen. Tuo on sellainen asia, joka lukee koirakirjassa ja se pitäisi jättää kyllä ihan omaan arvoonsa.
      Jos koiran kanssa harrastetaan ja liikutaan, sen kanssa voi asua ihan missä vaan.

      "Monet beussin omistajat (itseni mukaan lukien) on sitä mieltä, että beussi on monin kerroin haastavampi ja vaativampi rotu kuin esim. sakemanni, dopperi, rottweiler."

      Ei ole, se on vain erilainen. Mutta haastava se on.

      " Kiltti, lempeä, sosiaalinen myös. Oma urokseni tulee toimeen toisten koirien kanssa; ei rähjää uroksille eikä haasta koskaan riitaa."

      Enemmän poikkeus kuin sääntö. Omani tulee vaihtelevasti, toisista koirista riippuen niiden kanssa juttuun. Lähtee tappelemaan ihan varmasti jos siihen annetaan pienikin syy.

    • Välillä ärsyttää

      Sopii kerrostaloon ja kaupunkiin erinomaisesti, tai no... yhtä hyvin kuin muutkin saman kokoluokan ja energiamäärän omaavat koirat. :)
      Saattaa kasvuaikana olla tuhoisa, vaikka liikuntaa ja virikkeitä saisikin yllin kyllin. Nimimerkillä: kokemusta remonteista.
      Ei ehkä paras mahdollinen puistokoira beussin varautuneisuuden vuoksi. Koirapuistoissa pyörii yleensä samat koirat, jotka muodostaneet jo oman laumansa ja beussin hyvin vaikea päästä laumaan sisään enää vanhemmiten kun varautuneisuutta löytyy melko rutkasti. Toki yksilöllistä kai tämäkin, mutta jos pennusta asti sosiaalistaminen kunnossa, ei ongelmia muiden koirien kanssa tule.
      Myös ihmisiä kohtaan miettii vähänaikaa ennenkuin tulee tutuksi. Jos tulee ollenkaan. Omaan tuttavapiiriin kuuluu ihminen jota meidän pösö ei vielä kolmevuotiaanakaan ole hyväksynyt vaikka kyläillyt säännöllisesti.

      Erittäin omistajakuuliainen. Ja pörrää perässä kuin varjo, vaikka et aina ehkä haluaisikaan. Miellyttämisenhalua löytyy vaihtelevasti eri yksilöillä. Omassa pösössä tuota halua on vähän liikaakin.

      Haastava beussi on juu, mutta täysin eritavoin kuin esim. saksanpaimen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe