Kissa oksentaa päivittäin

Henna

Osaatteko auttaa, mikä voisi olla vialla? Kissani on nyt oksennellut kohta pari viikkoa päivittäin. Ei ole kuitenkaan huonokuntoinen ja juo ja syö normaalisti, kakkakin tulee normaalisti.

Oksennuksessa on usein sulamatonta ruokaa.

Kävimme alkuvuodesta jo asian vuoksi eläinlääkärillä ja silloin otettiin verikokeet ym. ja mitään erikoista ei löytynyt ja vatsa saatiin rauhoittumaan hiilivalmisteella. Mutta nyt oksentelu taas alkanut ja entistä rajumpana.

Alan olla huolissani ja menen uudestaan eläinlääkärille heti kun saan ajan. (menee ensi viikkoon) Jos osaatte sillä välin auttaa, niin kiitos!

18

16505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iikku

      Moi... kuinka vanha kissa on ? Kilpirauhasen liikatoiminta on yks mahdollisuus silloin kissa oksentaa usein ja sitten se syökin vielä ihan normaalisti tai aika paljonkin. Mutta se näkyy kyllä verikokeissa ... ja tämä on iäkkäämopien kissojen sairauksia ....

      • kolli....

        Voihan se suolisto tulehtua,antibiootti kuuri meidän kisalla ainakin auttoi.Kokeilin myös hiilitabletteja tehos hetken.


    • piki <3 =)

      juu. kokeile, saattaa käydä onni ;) t: piki

    • pikkukissantassu

      Ottiko lääkäri röntgenkuvat? Mun kollilla oli sama vaiva ja syyksi paljastui paha ummetus.

    • idätä kauraa

      Voisko aiheuttajana olla karvapallo? Anna esim idätettyä kauraa-auttaa tilanteeseen.
      Omat kissani oksensivat kun annoin niille Royal Canin indoor-ruokaa. Oliskohan pussissa ollut vielä numerona 27.

    • Matti

      Ensimmäisenä tulee mieleen teollisesti valmistettu purkkiruoka, jota ei jostakin syystä kestä. Meidän kissoilla oli joskus samanlaiset oireet ja olemme antaneet erilaisia raakoja lihoja ja jättäneet teollisen ruuan pois, vaiva on hävinnyt . Mikäli uloste on löysäsää ja haisee pahalle, se on osittain sulamatonta ruokaa ja kissa alkaa laihtumaan, niin viittaa sokeritautiin. Ehdottomasti on eläinlääkärikäynnit tarpeen kunnes vaivan syy on selvinnyt. Kissan tila voi hyvin äkkiä huonontua ja jopa menehtyä. Kissan luontainen ravintohan on raaka liha ja lisänä vitaminoidut raksut ja muut siihen verrattavat tuotteet.

      • Sottapytty11v

        Allergiaa? Kokeile nappuloita joissa ei ole viljaa ja kalaa. Minun kissa oksentaa jatkuvasti, jos noita on ruuassa. Kisu myös nuolee mahaa jos noita aineita. Paras ei-kalallinen on jos ei edes kalaöljyä. Tarjonta on aika suppea. Voihan toki olla muutakin allergiaa. Nuo aika yleisiä. Myös hotkiminen tai kilpasyöminen toisen kissn kanssa pahentaa.


    • isikisu

      Milloin madotettu viimeksi?

    • kissa 15v

      Tämä nyt on myöhäinen vastaus tähän ketjuun, mutta jos joku muukin miettii samaa ongelmaa ja päätyy tähän ketjuun niin kirjoitan nyt tähän. Eli siis oomalla kissallani alkoi vanhetessa lisääntyä oksentelu, oksensi lähes päivittäin. Vaihdoin ruoan eläinkaupan kuivamuonaan joka on tarkoitettu herkkävatsaisille kissoille. Myös märkämuonan aloin ostamaan eläinkaupasta. Oksentelu loppui kuin seinään. :) aina jos olen kokeillut ostaa märkäruokaa tavallisesta kaupasta, esim. Whiskas, Kitekat tms perus merkkejä, on oksentelu alkanut uudestaan. Nyt yritän totuttaa kissaa raakaan lihaan, vielä nyrpistelee sille mutta toivottavasti oppii syömään, koska se on parempi vaihtoehto kuin teollinen märkäruoka.

    • reaktioliianmyyöhään

      Ei välttämättä liity aiheeseen, mutta

      Raskas viikonloppu ollut takana.
      Vanhalla kissallamme (13-15v, löytöeläin) jolla oli kilpirauhasen liikatoiminta ja säännölliset tarkastukset, lääkitys ja verikokeet. Todella hyväkuntoinen kissa oli, jopa viimeisenä tuntina. Oksensi kaksi päivää ja yritti pissata/ulostaa, tuli mitä tuli ja vain pienesti. Oksensi yhä enemmän, viimeinen vuorokausi keltaista vaahtoa. Viimeinen yö erittäin tuskainen, heräsi laatikolle, hengitti raskaasti (annoin astmalääkkeen kun todettu myös astma 3v sitten), hieman helpotti ja nukahti, aamulla syöksyi hereille sähisten ja piiloon juosten. Noin 1-1,5t välein syöksyi ympäri asuntoa sähisten.
      Eläinlääkäri sitten totesi että munuaiset eivät toimi, YO eläinkliniikka ei suostunut hoitamaan enää/1500e vrk kustannus meille ja kissa yksin ja hoito auttaa 0-2pvä enää ja kissa yksin ja heikolla sydämellä olisi varmaan tuskaisena kuollut yksin.
      Kissan verikokeet (laajat 10 1 tms) eivät ELL mukaan antaneet viitteita munuaisten vajaatoiminnasta kun rajojen sisällä (suosittelen kaikille jos rajojen yläpäässä joskin normaalit että UA tehdään ja tarkemmat tutkimukset), niin ei tarvinnut tehdä tarkempia tutkimuksia vaikka nimenomaan kysyttiin viime kontrollissa 2kk sitten olisiko syytä tarkistaa niin ELL ei halunnut lisää tutkimuksia kun ovat rajan sisällä vaikkakin lukua vailla ylimenosta.
      Siinä sitten oli pakko tehdä päätös että eläintä ei mukaan saa enää kotiin eläinsuojelurikoksen uhalla ja se että kissan arvot niin julmetun korkeat ja kivut kovat että annetaan eutanasia piikki. Ainoa pieni lohtu meille on että saimme hyvästellä kissan, mutta inhoan tuollaista puutteellista järjestelmää (olisin maksanut että ELL tulee kotiin ja saa kotona lähteä turvallisessa ympäristössä ja lämmössä). Lopputulema kuten jo kirjoitin, Reagoi Ennen Kuin On Myöhäistä.

      Ikävä on kova, Sinua Pekka muistaen Ikuisesti. Kiitos päivistä ja Vuosista jotka meille annoit ja Pyytetön Rakkautesi jonka jaoit kaikille meille Perheessä ja ulkopuolella.

      Huom. Joskus "liian" lihaisa, siis pelkkää lihaa sisältävä (ei elimiä ja luita tms) ruoka altistaa munuaiset liian rajusti.

    • Anonyymi

      Kasvain tai suolitukos, sokeritauti, kilpirauhasen tai munuaisen ongelma tms?

    • Anonyymi

      Viikon oksentanut kissa. Tuli isoja karvapalloja. Ok. Seuraavaksi punertavaa vaahtoa. Oli hetken ettei syönyt mitään. Söi eläinkaupan lihaa lopulta. Meni monta tuntia ja koko komeus tuli matolle.

      Nyt juuri äsken oksenti taas viime yönä syömänsä ruoan.

      Hermot menee. En usko että on isompaa vikaa, en siis vie lääkäriin kun ei tuo tunnu sairaalta.
      Taino, viimenen piikki alkaa olemaan sitten vaihtoehto. On kuitenkin seniori kissa jo.

      • Anonyymi

        Älä ota tuon jälkeen enää mitään eläintä.Eläimiä hoidetaan,eikä niitä aleta vihata ja haluta veti päästä eroon jos ne sairastavat.Kun ottaa eläimen,on ymmärrettävä että ne voi sairastua,ja tarviivat eläinlääkäriä joka maksaa.
        Vai onko teilläpäin lapsienkin kanssa niin,et kun tulee mahatauti ni soitatte sossut hakemaan ne pois?


      • Anonyymi

        Kissa on 12 vuotias. Kissa on leikattu ja pidetty huolta tarpeen mukaan, jota onneksi ei ole ollut. Joten kiitos erittäin turhasta kommentista.

        Mietin vain kaikkia niitä yksilöitä jotka ulkona elävät. Kuka heille maksaa 12 vuoden herkut ja turkin pesut ja erityis hiekat. So
        Fu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kissa on 12 vuotias. Kissa on leikattu ja pidetty huolta tarpeen mukaan, jota onneksi ei ole ollut. Joten kiitos erittäin turhasta kommentista.

        Mietin vain kaikkia niitä yksilöitä jotka ulkona elävät. Kuka heille maksaa 12 vuoden herkut ja turkin pesut ja erityis hiekat. So
        Fu.

        Kissasi on nuori vasta,omani eli 22 vuotiaaksi.Välillä kävi rokotuksissa,ja samalla vointi tarkistettiin.Eli siis terveenä,vain leikkuutus ja rokotukset sekä pari pissatulehdusta oli syy lääkärikäynteihin.
        Kun ottaa lemmikin,on varauduttava että se voi tarvita lääkäriäkun.Ja vaikka kissa olisi yli kymmenen vuotias, se ei tarkoita etteikö sitä tarvitsisi hoidattaa lääkärillä.
        Omalla kissallani oli paljon enemmän ikää,kun sitä pissavian vuoksi lääkärissä käytin.Näkyi verta hiekkalaatikon pissassa.Ei tullut mieleenikään viedä sitä lopetettavaksi silloin,kun muutoin oli ihan terve,ja täynnä elämän iloa.Jokainen tietysti tekee miten oarhaaksi näkee.Jos vaihtoehdoissa ei ole hoitoa.Että joko lopetus tai eläinlääkärille viemättämyys,niin tietysti se lopetus on parempi ettei kissan tarvitse kärsiä.
        Mutta,kannattaa varautua siihen,että lemmikki voi sairastua myös hyvin nuorena,onko silloin heti mielessä lopetus?
        Jos ikää onkin vasta 2,6 tai 8 vuotta,missä sinun rajasi kulkee?
        Minä hoidatan lemmikit niin kauan kuin se on eläinlääkärien mielestä järkevää,ja eläimellä on viellä elämäniloa.Ei ole järkevää pitkittää vanha tai liian sairaan eläimen kärsimystä vain siksi,ettei itse ole viellä valmis siitä luopumaan.Meillä oli päätös helppo tehdä, kun kissa oli jo vanha ja sen kunnossa tuli selkeä muutos huonompaan.
        Jokaisella omistajalla se on se oma pääös mitä lemmikillään tekee .Mutta hoidattamatta eläinlääkärillä ei voi jättää, jos huomaa että eläimellä on sairauden oireita.


      • Anonyymi

        Viikon se oksensi ja sitten loppui. Karvapallot vaivasi pahasti, ei normaalisti oksenna niin lultavasti stressasi eläin sitäkin jolloin koko asia pitkittyi. Nyt eläin syö eläinkaupan nappuloita ja jaksaa maukua yölläkin.

        Ei vielä tullut lähtö.

        Mukavaa syksyä kaikille


    • Anonyymi

      En tiedä, onko tästä apua mutta... Meillä oli sama juttu Whiskasin ruuan anssa. Vaihdettiin merkkiä, loppui kuin seinään.

      • Anonyymi

        Tätä ehdottaisin jos oksentelua ilmaantuu jonkun eläimelle. Vaihtakaa ruokamerkkiä lihaisampaan ja hieman laadukkaampaan!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe