Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Siemens jääkaappi ja pakastinkaappi kokemuksia?

KS36VAW30 GS36NAW30

Onko kokemuksia Siemens jääkaapeista (korkea) ja pakastinkaapeista? Esim. mallit jääkaappi KS36VAW30 (186 cm) ja pakastin GS36NAW30 (186 cm). Mietin nykyisten, kylläkin toimivien, mutta 20 vuotta vanhojen Rosenlewien vaihtoa ko. malleihin (nyt tarjouksessa G.....antissa).

22

8789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KS36VAW30 GS36NAW30

      Olisiko kokemuksia edes ylipäätänsä Siemensin kylmälaitteista?

      Paljon kiitoksia etukäteen!

    • Meillä on tommonen

      Taitaa olla samat mallit mitkä meille ostettiin keväällä. En muista mallinumeroja ulkoa mutta näytää samalta. Tosin meillä on rosteriovet.

      Kokemukset on ihan hyvät. Hiljaisimmat kylmäkoneet mitä meillä on ollut ja sisätiloja on selvästi ajateltu, hyllyä ja lokeroa löytyy joka lähtöön. Laitteet tuli hyvin pakattuina.

      Ainoat havaitsemani puutteet ovat se, että takahalkoja ei voi säätää vaan pelkäsyään etujalat ovat säädettävät. Meillä on juuri jääkaapin kohdalla pieni heitto lattiassa minkä johdosta asennuksessa joutui miettimään 2 min pidempään. Eli ei mikään iso juttu. Viinipulloteline voisi myös olla vakiovaruste.

      Mutta hyvä laite. Ostaisin samat koneet uudestaan. Käyttökokemusta on tosin vain puolen vuoden ajalta.

    • KS36VAW31& GS36NAW31

      Nyt Gigantissa mallit KS36VAW31 ja GS36NAW31. Löytyykö näistä kokemuksia? MIkähän mahtaa olla ero aiempaan malliin? Mallinumeron viimeinen numero on eri.

    • siemens

      Gigantissa tarjouksessa taas KS36VAW31 ja GS36NAW31. Löytyykö näistä kokemuksia?

      Onko jääkaapin ovi käytössä raskas avata? Kaupassa tuotahan ei välttämättä huomaa kun laitteet ei ole päällä. Pakastimessa on easy open venttiili.

      Pitävätkö ääntä? Meillä on keittiö ja olohuone samaa tilaa, joten pitäisi olla hijaiset koneet. Nykyiset (90-luvun alusta) on todella hiljaiset, joten huonompaan ei haluta vaihtaa.

    • niin tai näin

      Vanhat freonilla toimivat kaapit olivat hiljaisia, mutta nyt käytettävä R600 kylmäaine paljon äänekkäämpi, ympäristöystävällinen, mutta äänet tuli tilalle.

    • dery airn

      Meillä 2v vanhat Siemensin kaikki kodinkoneet.

      Pakastin seilaa lämpötilaa, ja menee välillä hälytykselle. Sitten toimii pitkiä aikoja ok. Mutta sitten välillä etenkin ylemmissä lokeroissa tuotteet sulavat/jäätyvät vuoron perään.

      Jääkaapissa samaa ongelmaa, lämpötila seilaa. Esim kesällä ollut välillä yli 12 astettakin plussalla, ja sitten taas jäähtynyt 6 asteeseen. Välillä maidot yms pilaantuneet.

      Molempiin kutsuttu takuun piikkiin korjaaja, joka vaihtoi piirikortin, ja sama vika/ominaisuus jatkuu silti. Korjaaja sanoi, ettei muuta oikein voi tehdä, ja sanoi että näissä on sellainen sulatustoiminto, ja että johtuisi todnäk siitä, ja että se olisi vähän niinkuin ominaisuus.

      Induktioliesi on vaihdettu, kun rupesi heti alusta lähtien reistailemaan, ja ylikuumeni. Nykyinen toiminut paremmin.

      Pesukone temppuillut jo moneen kertaan, siihenkin vaihdettu joku piirikortti. Ja se kyllä auttoi, ei ole tiltannut sen jälkeen.

      Kuivausrumpu on ainut Siemensin laite, mikä on toiminut moitteettomasti. Tosin sillä ei hirveästi ole käyttöä muutenkaan.

      Yleinen kokemus tullut selväksi. Varsin ihmeellisiä vikoja tai häiriöitä näissä Siemensin laitteissa. Joista osa ominaisuuksia, ja osa selviä vikoja. Tiedä sitten miksi ne piirikortin vaihdolla osaltaan korjaantui. Mistä ihmeestä nää mun laitteet on tullut, kun kaikissa ollut vähän sitä sun tätä vikaa. Vai myykö tietyt kodinkoneliikkeet ns palautuskoneita "uusina". Enpä tiedä kun ei ole päässyt kulissien taakse kurkistamaan. Mutta jotenkin tuntuu ihmeelliseltä, nämä viat. Laatumerkki kjuitenkin kyseessä. Vai onko sittenkään...

    • Bosch ksv36b130

      Onko boschin ja Siemensin kylmälaitteissa eroja? Näyttävät hyvin samanlaisilta. Mallinumero vain hieman eri.

    • Jacques11

      Valitsin Siemensin kodinkoneet sillä oletuksella että ovat laadukkaita ja kestävät pidempään. Vuokrakämpässä uuteen Siemensin jääkaappipakastimeen vaihdettu ohjainkortti 2 vuoden aikana kerran. Omassa kämpässä Siemens jääkaapissa tuntuu olevan jatkuvasti sama vika. Ohjainkortti vaihdettu jo 3 kertaa, laite 3 vuotta vanha. Pikkuvikoja tuntuu olevan vähän kaikissa laitteissa induktioliedestä pesukoneeseen. Tähän asti on vielä mennyt kaikki korjaukset takuuseen mutta tulevaisuudessa tuskin enää menee. Jonkinverran kyrsii se, että hankittaessa tuntuvasti kilpailijoita arvokkaammat laitteet tuli hankittua juuri sen mielikuvan ja lupausten perusteella että laitteet kestää. Tällä menolla Siemensin kodinkoneet tulevat maksamaan meidän huushollille satasia vuodessa pelkästään huolto ja korjauskustannuksissa.
      Nimimerkillä entinen Siemensin asiakas.

    • Luotettavajahyvä

      Mikä on paras? Siemens, Samsung, Bosch, Miele? Pitäisi vaihtaa mutta en haluaisi törmätä siihen että on pikkuvikoja tms. Ollut jääkaappipakastin siemensiltä ihan hyvä, mutta onko oikeasti merkkien välillä enään mitään eroja? Käyttävät samoja osia pitkälti... Onko joku kuluttajatesti missä kylmälaitteet olisi luokiteltu paremmuusjärjestykseen? Haluan vain kaapit ilman että on mitään jatkuvaa rumbaa niiden kanssa. Vaikka sitten maksaisivat pari sataa enemmän. Pitäs olla hiljainen, energiatehokas, ja hyvät sisätilat...

    • Hitaastiviisastuu

      Tiedoksi vaan, ettei kahta täyskorkeaa kylmälaitetta voi asentaa vierekkäin ainkaan Siemensin konetta niin , että ne aukeaa samaan suuntaan. Niiden pitää aueta keskeltä eri suuntiin ( ovet menee muuten rikki, lämmönhaihdutus ym) myyjät ei tätä tiedä, muista tai jaksa mainita, mutta näin on. Joten näitä laitteita ei voi asentaa niin että ovi aukeaisi suoraan viereisen keittiötason suuntaan. Ja aina kun sinne laittaa ruokaa täytyy kiertää oven taakse, mikä vaan käytännössä on hankalaa.

      • Uusijääkaappi

        Kyllä ovet pitää aueta keittiötason suuntaan. Ovia kiertelemään emme ala. Meillä on ollut Bosch-merkkinen jääkaappi 1991 vuodesta alkaen. Ovet aukeavat vierekkäisissä pakastinkaapissa/jääkaapissa kummatkin tason suuntaan. Boschin jääkaapissa on ollut tiivisteet ongelmana. Vaihdettu kerran ja nyt ovat hajoamispisteessä. Uusi jääkaappi on harkinnassa. Uutena huomattiin myös, kuten Boschin arvosteluistakin näkyy, että ovi on tiukka avata. Siitä todennäköisesti johtuu myös tiivisteiden repeäminen. Ehkä kahva tulisi olla siinä erilainen (esim niin kuin uusimmissa Mielen jääkkaappiviileäkaapeissa.) Siemens-merkkisestä jääkaapista ei ole mitään kokemusta. 60-70 -luvulta on kokemusta Siemens-pyykkikoneesta. Oli lujaa tekoa.


    • vpi

      Meillä on ollut normaalissa kotikäytössä vuoden 2011 alusta SIEMENSIN jääkaappI KS38RA93 ja pakastimena GS32NA96 ja nyt petti jääkaapin alaosan saranarakenteet siten että ovi ei mene enää kunnolla kiinni. Ovessa ei ole roikuttu mitenkään normaalikäyttöä enempää. Pakastin jota luonnollisesti vatataan huomattavasti harvemmin on edelleen kunnossa, mutta myös sen alaosan saranarankenteiden muoviosissa näkyy murtumaa...

    • Muroihinkustu

      Vuoden verran taistellut Siemensin kylmälaitteiden kanssa. Aivan uskomattoman kovaa ääntä pitävät, varsinkin pakastin. Kuulemma ominaisuus. Kokemuksia myös muista uusilla kylmäaineilla olevista pakastimista joten se ei selitä. Muissa saman valmistajan keittiökoneissa mitä ihmeellisimpiä vikoja joita ei saada korjattua. Lyhyesti: kaatopaikka kamaa!

    • OAU

      Ostimme kesäkuun lopulla kaksi Siemensin jääkaappi/pakastinyhdistelmää (KG36NXW35). Molemmat ovet saranoitiin vasemmalta (kätisyyden vaihto 25 €/kpl Gigantilla). Ovet toimivat hyvin, vaikka laitteet ovat vierekkäin. Laitteet tulivat juhannuksen jälkeen. Kaikki oli hyvin 4 viikkoa. Mutta sitten, toinen laitteista alkoi temppuilla lämpötilan kanssa; pakastin pahimmillaan -2 C ja jääkaappi 12 C. Käynnistelin uudestaan, ja olivat hetken ok. Tilanne on nyt viikon kuluessa toistunut 4 kertaa; huomenna on vuorossa soitto Siemensin huoltoon. Kun puhutaan "luotettavista, hyvämaineisista tuotteista", niin: Nämä vehkeet onkin tehty Turkissa. Jos olisin oivaltanut tuon riittävän ajoissa, olisin valinnut jotain muuta.

    • äänekäs

      Meillä on ollut Siemens jääkaapi ja pakastin (korkea) 3 kk käytössä. Muutoin ovat ok, mutta pakastin huokailee, kurluttaa, lorisee ja paukahtelee. Ääni hermostuttaa ja lisäksi tuntuu, että pakastin on jatkuvasti käynnissä. Lämpötila on molemmissa ok, eikä seilaile mihinkään. Jääkaapin olemassaoloa tuskin huomaa, niin äänetön se on.

    • OstaLaatua

      On kokemusta, paskoja ovat. Osta UPO, saat toimivan laitteen 5 vuoden takuulla.

    • Anonyymi

      Siemensin jääkaappi KS38RA05/03, jouluna 2016 ostettu kun meni vanha kaappi rikki, kortti rikki.
      Nyt 2v 5kk vanhana meni tästäkin kortti ilmeisesti.
      Ei liene kovin vaikeaa uskoa että Siemensiin menny luottamus täysin. Keskivertoa kalliimpia ja muka laadukkaita :(

    • Jos vaan mitenkään on mahdollista niin älä osta.
      Pakastin ainakin pitää niin kovaa meteliä että häiritsee ja huolella.

    • Anonyymi

      Meillä ollut siemensin jääviileä ja pakastinkaappi vuodesta 2001,edelleen toimivat moitteetta paitsi muovilaatikot hajoavat.

    • Anonyymi

      Just hajosi Siemensin neljä vuotta vanha jääkaappipakastin, hän ryhtyi pelkäksi pakastimeksi eli aamulla oli vshypullokin ovessa umpi jäässä. Laitoin sitten Siemensille kyselyn että kannattaako korjata. Sain vastauksen että kyllä. Soitettiin korjaaja. Tuli ja totesi että vika ei ollu se mitä sähköpostitse arveltiin, eli hänellä ei ollut mukana mitään varaosia. Lasku käynnistä 170 euroa ja korjausarvio noin 500 euroa! Että näin. Miettikää sitä merkkiä…

    • Anonyymi

      Minulla on Philips - Whirlpool jenkkikaappi , se on noin 30 vuotta vanha . Koskaan ei ole ollut toimintahäiriöitä , yhä toimii moitteettomasti . Sitten on Whirlpool säiliöpakastin joka on noin 13 vuotta vanha ja toimii edelleen moitteettomasti , saranat on muoviset mutta eivät ole rikkoutuneet , luukun lukko on hepponen mutta sillä ei ole minulle merkitystä .

      • Anonyymi

        " se on noin 30 vuotta vanha"

        Minulla on Philips-merkkinen kahvinkeitin vuosimallia 1975. Hyvin toimii! Kahdeksan vuotta vanha Miele-pakastin hajosi, ja asiakaspalvelu ilmoitti: "Sitä sattuu."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2394
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2141
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      100
      1961
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1400
    Aihe