Kos-vinkkejä kiitos!

hymytyttö

Olemme lähdössä mieheni kanssa heinäkuun alussa reissuun ja kohteena on Kos. Kyselisinkin tuolla jo käyneiltä hyviä vinkkejä siitä, mitä kohteessa kannattaa tehdä, missä käydä ja mitä syödä. Olemme molemmat vielä alta kolmenkympin ja toivoisimme matkalta sopivassa suhteessa auringossa löhöilyä, kulttuuria, biletystä, liikkumista, luontoelämyksiä ja herkuttelua. Ja tietysti myös romantiikkaa! Mihin kannattaa retkeillä? Mistä löytyy parhaat bileet? Ruoka? Nähtävyydet? Ranta? Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan! :)

8

1296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymytyttö

      Ja jos vielä osaisitte vinkata hyvän rokkibaarinkin muiden bileclubien lisäksi niin kiva ois.

    • Scabarza

      Auringossa löhöily helppoa, tosin ahdasta.
      Kulttuuria Kosilla ei juuri ole.
      Biletystä ympäri vuorokauden, jos tykkää diskoista.
      Liikkumista, luontoelämyksiä voi etsiä omaehtoisesti.
      Herkuttelua löytyy kreikkalaisen keittiön turistiversiona paljon.
      Rokkibaarin voit unohtaa.

    • Kos kiva

      Olin perheeni kanssa viime syyskuussa Kosilla. (Ollaan 40 ja 45v sekä lähes aikuiset lapset.) Turistikausi tosin oli lopuillaan, eli ei ruuhkaa rannoilla eikä muuallakaan. Biletyspuolesta en tiedä muuta kuin, että siinä aivan ydinkeskustassa oli sellainen baarikatu, joka löytyy kyllä helposti, sillä kaupungin keskusta on tosi pieni ja viehättävä! Tykättiin kovasti paikasta, kaupunki oli siisti, samoin rannat. Hotellimme oli Artemis kivenheiton päässä keskustasta.

      Rantaahan siellä riittää ja ne oli hyviä. Kauheasti nähtävyyksiä ei Kosilla ole. Mutta ehdoton juttu mitä kannattaa tehdä, on pyörän vuokraaminen koko viikoksi. Kaikki turistit siellä pyöräilevät. Ja vuokraaminen on halpaa, pyörät eivät ole luxusta, mutta toimivia.

      Itse pyöräilimme saaren vastarannalle kuumalle lähteelle Thermaan. Koko matka oli ylämäkeä ja muistaakseni jotain 13km. Mahtava oli huristella sieltä takaisin lähes polkematta alamäkeen.

      Toinen paikka johon pyöräilimme oli Asklepion, muutaman kilometrin päässä kaupungista. Ylämäki sinnekin ja todella rankka, mutta maisemat hienot! Ja taas oli kiva tulla takaisinpäin.

      Ruoka oli edullista ja annokset todella suuria.( n. 40-50e 4 hengen ruuat ja juomat) Missään ei saatu pahaa ruokaa. Tosin vältimme kaikki paikat joihin oli innokkaimmat sisäänheittäjät.

      Ainoa ikävä muistikuva, on läheisen ruokakaupan kassatäti, joka aina nakkasi vihaisena vaihtorahat tiskiin eikä edes sanonut paljonko ostokset maksaa. Piti itse katsoa kassakoneesta. Meistä vähän vaikutti siltä, että hän ei pitänyt suomalaisista. Juuri silloin oli se lakkoilubuumi menossa Kreikassa.

      Kosilla voi vietää mainiosti rentoiluloman, mutta paljon kulttuurinähtävyyksiä siellä ei ole. Enkä suosittelisi ottamaan hotellia kovin kaukaa kaupungista, ne oli vähän keskellä ei mitään.

    • 2 kertaa ollut

      Kos on nuorison bilesaari eli rannallaoloa ja biletystä, ei siinä muuta jaksa. Itse en ikinä mene Kosille, se saari on pilalla sikailijoiden "ansiosta".

      • Taas ensi kesänä Kos

        Bilesaari? Puhut paskaa! Olen ollut 11 kertaa kyseisellä saarella ja siellä on ainoastaan pari baarikatua, muuten tavallista turistielämää kuten muuallakin. Esimerkiksi Tigakin ranta on rauhallinen, todella pitkä ja siisti. Tavernat siellä suht hyvätasoisia ja edullisia mikäli syö Kreikkalaista ruokaa.

        Tuntuu siltä, ettet ole saarella käynyt, pelkkiä huhujuttuja ja puheita.
        Kos kuuluu tai ainakin kuului vielä viime vuonna alueeseen, missä on pienempi verotus mitä on muilla saarilla. Se näkyi ainakin viime kesänä vieä vaikkapa skootterin vuokrahinnassa ja ainakin alkoholissa keskustan parissa isommassa myymälässä.

        Älkää jättäkö käymättä Kosilla. Mukava paikka.


      • hymytyttö
        Taas ensi kesänä Kos kirjoitti:

        Bilesaari? Puhut paskaa! Olen ollut 11 kertaa kyseisellä saarella ja siellä on ainoastaan pari baarikatua, muuten tavallista turistielämää kuten muuallakin. Esimerkiksi Tigakin ranta on rauhallinen, todella pitkä ja siisti. Tavernat siellä suht hyvätasoisia ja edullisia mikäli syö Kreikkalaista ruokaa.

        Tuntuu siltä, ettet ole saarella käynyt, pelkkiä huhujuttuja ja puheita.
        Kos kuuluu tai ainakin kuului vielä viime vuonna alueeseen, missä on pienempi verotus mitä on muilla saarilla. Se näkyi ainakin viime kesänä vieä vaikkapa skootterin vuokrahinnassa ja ainakin alkoholissa keskustan parissa isommassa myymälässä.

        Älkää jättäkö käymättä Kosilla. Mukava paikka.

        Lämmin kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Ensi viikolla olisi lähtö nauttimaan kosin lämmöstä ja tunnelmasta. Tuskin maltan odottaa! Mukavaa kesää! :)


    • sanonvieläkehin

      Heippa! oon käyny kossilla, ja rakastin sitä paikkaa! me oltiin sen nimisessä hotellissa ku luca blue lagoon, ja se oli ihan huippu! kossilla on myös tosi hyvää ruokaa! lämmintä oli jtn 28. bileet sielä oli joka puolella!

    • mekavo

      Kos on nuorison biletyspaikka, mutta ei se meitä haitannut. Nuoriso bilettää yön ja on rannalla päivät, sanoo mummo. Vuokraa auton ja ajelee ympäriinsä. Onhan mukavaa.

      Kosilla on yksi mahtava kalataverna Nick the Fisherman. Enkä nyt pysty katua sanomaan, on siellä lähellä jotain skandibaaria vähän kauempana keskustasta. On vaan niin hienoja mereneläviä jotta ei voi muuta sanoa. Kannattaa maistaa mustekalapyöyryköitä. Tuoretta ja hyvää.

      Ja muuallakin todella hyvää ruokaa.

      Rantakatua pitkin löytää kyllä biletystä. Siellä oli muuten ruotsalaisten bartender koulutusta, biitsillä sai opetella drinkkien tekoa, jos sitä haluaa. Vaikka bilettäisikin niin kannattaa lähteä yhtenä päivänä merelle uimaa paatilla, joka kannattaa vuokrata suoraan rannasta. Laivojen valintamahdollisuuksia on monia.

      Kannattaa vaan liikkua vaikka kävellen pitkin ja poikin eikä jäädä paikalleen. Silloin löytää paikkoja. Ja siellä on niitä "hietakirppuja" myös vuokrattavana. Välimatkat ovat lyhyet, vaikka fillarilla.
      Hienoa lomaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe