Millä hirsitalon voi maalata

punamultaako vain

Halutaan hengittävä, kalvoton pinta. Onko valtti color huono valinta? Punamulta ei oikein innosta värinsä puolesta, mutta se ainakin olisi varma valinta hengittävyyden suhteen. Osmo colorin ulkovahoja ei taida Suomesta saada. Sisältä olemme käsitelleet hirret osmo colorin öljyvahoilla.

26

3802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vaihtoehto1

      Öljymaalilla "hengittää"

    • asploöasl

      Entä keltamulta?

    • Osmo tai Valtti

      Osmo Color on paras vaihtoehto, luulisi saavan ainakin tilaamalla kun nettisivuilla mainostetaan. Kaupoissa on yleensä varastossa vain pieni valikoima edullisimpia vaihtoehtoja. Tilaustavaraa kun ei ihmiset osta niin kallista vaikka on paljon riittoisampaa, eli neliöhinta on kuitenkin sama. Talomaali on samaa tavaraa mitä valmistajan sivuilla ja muutkin tuotteet samoja, ei valikoima ulkomailla ole laajempi. Varmasti hyvä vaihtoehto koska ei ole kuitenkaan perinteistä kalvon muodostavaa maalia. Valtti Color on varmasti seuraavaksi paras vaihtoehto, meillä on ulkoseinät käsitelty sillä ja sisältä Osmolla.

    • Tyyti

      Keittomaalia, eli sitä punamultaa tai keltamultaa, saa kyllä muissakin väreissä kuin keltaisena tai punaisena. Itse en missään nimessä mitään muuta käyttäisi hirsitaloon, jossa siis ulkoseinät paljaalla hirrellä. Jos pinnassa on lauta tai paneeli, niin maalatkoon omistaja vaikka millä lateksilla, sitä on kiva uusia parin vuoden välein, eikä hirrelle käy mitään peruuttamatonta vahinkoa.

    • Punamulta on

      sellaista suttua että siinä pölyssä on sitten ihmiset, mukulat ja elukat. Valttaukset taas suojauksen puolesta ihan yks sama vaikka laappisi kuravettä seiniin.

    • keloutumaanko

      Miten olisi rautasulfaatilla käsittely? Tulisi nopeasti hengittävä ja kauniin harmaa pinta.

    • Kelo mökki

      Linkistä vanhempaa keskustelua rautavitrillin käytöstä.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/1228086

      Oman aittani kun käsittelin niin näyttää todella kelohongalta. Mistään homeesta varjoseinillä ei ole tietoakaan.

    • ...mmmm---

      Uulan maaleilla laittaisin

    • skiggeböy

      Valtti akvacoloria tuupattiin meidän seinään. Uula on ylihintaisin maali mitä löytyy..

      • sickboy

        käyttää maapigmenttejä siinä missä muut synteettisesti valmistettuja jnejne. Ylihintaa vai hinta joka perustuu ainesosiin joka maalipurkin sisältä löytyy?


      • Kaikkiasitä

        Tilasin alla mainitun tyyppisen vempaimen Hallu Forte, käytin kuukausia, eikä mitään hyötyä vaivaisenluuni paranemiseen. Luvattiin takuuvarmaa paranemista ja rahat heti takaisin, jos ei kuukauden sisällä parane. Ei ole parantunut enkä ole saanut rahojani takaisin useista selostuksista huolimatta. Täyttä humpuukia ja minut ainakin PETETTIIN täysin. VAROKAA!


      • Anonyymi

        Älkää ikinä maalatko uulan petrooli öljymaalilla kallis homemaali pitäisivät raastupaan, kun edes myyvät tommosta paskamaalia.!!!tv nuuskamuikkunen


    • adsf

      Rautasulfaatti on erittäin hyvä vaihtoehto! Hinta murto-osa verrattuna mihin tahansa maaliin eikä käsittelyn jälkeen tarvitse enää koskaan käsiterllä millään.

    • Älä ainakaan Uulaa !

      Jos Uulan maaleja harkitset hirsipintaan, niin soita Kontio-myyjälle Nurmijärvelle niin voivat kertoa, kuinka kävi parivuotta sitten maalatulle hirsitalolle. Ei ollut kaunista katsottavaa ja kalliiksi tuli.

      • Samaa mieltä Uulasta

        Mistä mahtaa johtua, että Uulan maalit on alkanut saada paljon huonoa mainetta käyttäjiltä? Itsekin olen nähnyt, että huolellisesti puhdistetussa ja maalatussa talon ulkolaudoituksessa Uula on pysynyt huonosti kiinni.

        Hyvää käyttäjäkokemusta on itselläni Virtasen neljän öljyn maalista. Varmasti hengittävä, peittää hyvin ja mukava maalata. Pienet sadekuurotkaan ei lopputulosta haittaa.


      • h e h
        Samaa mieltä Uulasta kirjoitti:

        Mistä mahtaa johtua, että Uulan maalit on alkanut saada paljon huonoa mainetta käyttäjiltä? Itsekin olen nähnyt, että huolellisesti puhdistetussa ja maalatussa talon ulkolaudoituksessa Uula on pysynyt huonosti kiinni.

        Hyvää käyttäjäkokemusta on itselläni Virtasen neljän öljyn maalista. Varmasti hengittävä, peittää hyvin ja mukava maalata. Pienet sadekuurotkaan ei lopputulosta haittaa.

        miksi noita sinun uula suck's viestejä seuraa aina sinun omat maalimainokset heh heh?


    • Roslagin mahonki

      Roslagin mahonki. Siis tervaa, vernissaa, tärpättiä ja jotain väripigmenttiä (tai loraus vernissapohjaisesta maalipurkista) halutun sävyn saavuttamiseksi. Voi tehdä itse jos Uulan maalien hinta/laatu hirvittää. Kuivuu hitaasti mutta tarttuu kuin tauti ja kestää hyvin. Ei kuitekaan keittomaalia vastaava auringon paahtamilla seinilä

      • Roslagi ja Osmo

        Roslagin mahongilla tehtiin meidän uuden hirsitalon ulkoseinät, sekä hirret että hirren yläpuoliset "hirsi"paneelit. Osmocolorilla yksi kerros sisäpuolelle läpikuultavaa valkoista vahaa. Roslagi tarttui ja oli amatöörillekin helppoa levittää. Väripigmentti oli "petäjä". Kahden vuoden ikäisessä seinässä varjoisimmissa osissa vieläkin kiiltää pinta kun joko toisen maalauskerran pellavaoljy tai terva ei ole päässyt UV:n polttamaksi. Tämä tukee ed. kirjoittajan havaintoa kuivumisesta. Ps. kun käytätte nykymaaleja puupintoihin tai touhuatte puuveneiden kanssa, kokeilkaa käyttämääni myrkkyä maalin sekaan: Sinkkinaftenaatti, niitä harvoja mitä ei ole vielä Eu kieltänyt. Laitoin sekaan 1,5 tilavuusprosentin verran. Tilasin netistä kotimaasta. Ei pilkun pilkkua missään. Suosittelisin näin jälkikäteen että malttaisitte odottaa UV:n tekemää puunkarhennusta vuoden-pari, koska höyläpinnalta maali valuu pirusti kun ei vielä ime paljoa. Tosin menekki pysyi sopivan matalana ja koko seinä kahden tohelon jäljiltä tasaisen sävyinen kertalaakista. Jos odottaisin vuoden-pari maalausta, tuon Sinkkinaftenaatin ehkä levittäisin jotenkin heti pystytyksen jälkeen ettei home pääse pilaamaan ulkonäköä. En tosin tiedä miten tasaisesti sekoittuisi esim. tärpättiin tai ihan veteen... Kannattaa kysyä valmistajalta tai tsekata tuoteseloste netistä. Yhdyn edellisiin että keittomaalit varmasti parhaita kun UV porottaa. Tämä on vaan niin vaivaton aloittelijalle ja myös varmasti kosteutta läpipäästävä. PsPs hirsitalovalmistaja vihjaisi että hirsien päät on hyvä tukkia ajamalla nauhahiomakoneella syiden päät täyteen hiomapölyä. Tukkiminen hidastaa kuivumisia ja päätypuun halkeilua, itsellä kävi juuri näin, mutta on nättiä silti. Olisi pitänyt lukea ohjeet ennen pystytystä. On muuten uskomattoman hylkivää tuo Osmo, sekä keittiötasoissa että ruokapöydässä. Ei iske viini, kahvi ym.


    • Tervamaalari

      Tervemaali. Eli muistaakseni 1/3 tervaa ja 2/3 pellavaöljyä. Tulee hieno harmaanmusta pinta ja öljyn takia imeytyy niin, ettei pinta sieltä eteläseinältäkään tule heleellä "tahmaiseksi"

    • Tarvomaali

      Tervamaalista on useita versioita mutta yleisin lienee 1/3 tervaa 1/3 pellavaöjyvernissaa ja 1/3 havupuutärpättiä. Tätä olen itse käyttänyt ja hyvältä seokselta tuntuu.

      • alina1

        Ei sinulla sattuisi olemaan kuvaa tällaisella seoksella maalatusta talosta? Ja siis soveltuu uuteen hirsipintaan Kestääkö säätä? Ettei uusintamaalausta tarvitse heti tehdä?


    • faktamies-1

      Parasta on jos et maalaa yhtään millään. Jokusen vuoden ajan hirveen näkönen mutta joka vuosi vain paranee. Ja 10v. päästä ja siitä eteenpäin kaunis kuin nuori morsian.

      Ja mikä parasta täysin huoltovapaa. Maalaamaan kun alat niin loppua ei näy.

      • zippoliini

        Roslagin mahongilla (Uulan läpikuultava terva) laittanut kaksi hirsirakennusta. Toinen on ollut jo 6 vuotta ja eteläseinältäkin uuden veroinen.

        Nurkkalaudoissa käytin vesiohenteista kuultavaa Tikkurilan Valttia mutta se ei kestä kuin muutaman vuoden ennen kuin alkaa kaivata uusintakäsittelyä. Puu on kyllä hyvässä kunnossa mutta maali rapisee.

        Oleellista hirsien käsittelyssä lienee että ei tee ilmatiiviitä kalvoja eikä missään nimessä ainakaan kummallekin puolelle.


    • Kvht-altistunut

      Maalaamato hirsitalo kestää 300-400vuotta! Arvaappa kuinka kauan se kestää kosteusvauriotta maalaamisen jälkeen!

      Mistä kummasta tuo "maali hengittää" uskomus on peräisin! Kosteushengittävää maalia ei ole olemassa! On olemassa diffuusio-suojattuja ja diffuusio-suojaamattomia maaleja Ja se on täysin eri asia kuin kosteushengittävyys!
      Mieti ennenkuin teet talostasi kosteusvaurioisen:
      http://pappasmurffi.nettisivu.org/tr-palataan-vanhaan-kosteusvaurio-homeettomaan-aikaan/

    • tarvomaali_

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe