Renault Megane II puhallin ja sijainti

Vieras_7

Minulla meni melko pitkään, että löysin sisäilman puhaltimen, pirssistä Megane II 2004 Farkku. asennustyö otti useamman tunnin, tietysti ensimmäisellä kerralla meni aikaa myös turhaan ihmettelyyn (sijainti osien irroitus, yms.)..

Puhallin oli oireillut jo aikaisemmin ja vaihdoin viime syksynä uuden etuvastuksen, mutta nyt viikko sitten puhallin pysähtyi täysin..

Joten ei muuta kun varaosakeskukseen hakemaan uutta puhallinta, Renault:n varaosanro. 7701056965 & Valeo varaosanro. 9044-1521. (Oli muuten mielenkiintoista, että alkuperäinen autossani ollut Valeon puhallin oli Made in Spain & uusi Valeo Made in France).

Renault Megane II Break mallissa puhallin sijaitsee kuskin puolella, etuvastuksesta ylöpäin n. 30 cm ja n. 15-20m vielä keskikonsolin sisäosaan päin (melko ahdasta).

Jotta pääsee puhaltimelle / vaihtamaan sitä, niin täytyy purkaa:
1. (Itse nappasin ensimmäiseksi akkukaapelit irti, kun joutuu noita sähköliittimiä irroittelemaan)
2. ratin alta muovit (myös sulaketaulun peittona olevat, lisäksi vakionopeussäätimen & valojen korkeussäätimen liittimien irroitus)
3. keskikonsolista tukirauta, joka on neljällä pultilla kiinni yksi ruuvattava muovi kiinnitin (joita tuntuu Relluissa olevan riittävästi)
4. kaasu ja jarrupoljin lähtee yhtenä pakettina, kun irroittaa kiinnitykset (4kpl muttereita) jarrupolkimesta sokka pois jarrupolkimen ja kaasupolkimen sähköliittimet irti
5. nyt rupeaa olemaan jo sen verran tilaa, että kun makaa selällään ratin alla niin pääsee kopeloimaan puhallinta
6. puhaltimessa (puhaltimen kannessa) on vielä yksi sähkö murikka kiinni, jonka saa myös irtoamaan, kun vetää oikeaan suuntaan ja kääntää samalla sopivasti hieman alaviistoon (kannattaa katsoa kiinnitystapaa uudesta puhaltimesta, jos on se käytettävissä vertailu kohtana)
7. Itse puhaltimen saa irti kun painaa puhaltimen kannessa (reunassa) olevaa lukitus vipua ja kääntää samalla puhallinta vastapäivään (kannattaa katsoa kiinnitystapaa uudesta puhaltimesta, jos on se käytettävissä vertailu kohtana)
8. puhallin on irti, mutta tilaa on rajalliseti, joten sähkökaapeleita yms. väistellen saa puhaltimen "vahingossa" muljahtamaan ahtaista väleistä kuljettajan jalkatilaan
9. kannattaa katsoa puhaltimen pesään, minun autossani sieltä löytyi muutama puun lehti, jotka pitävät turhaa siritystä puhaltimen pyöriessä (joten roskat pois)
10. uuteen puhaltimeen sähköliitin kiinni & pujoittelee puhaltimen takaisin omalle paikalleen
(kannattaa painaa mieleen vanhan puhaltimen sijainti ja kiinnitys, että saa puhaltimen kivuttomasti takisin lukittua oikeaan asentoon)
11. polkimet, keskikonsolin rauta ja muovit takaisin kiinni
12. akkuun kaapelit kiinnni (kellonajan määritys & radiokoodin näppäily)

Näillä eväillä sain tänään vaihdettua omaan relluuni onnistuneesti puhaltimen, valitettavasti en osannut liittää tähän viestiin kuvia, mutta toivottavasti sanallinen selitys on riittävän selkeä, että saatte puhaltimet kuntoon.. & löydätte puhaltimen (sillä sillä tässä automallissa puhallin ei ole todellakaan helpossa sijainnissa & aikaa kannattaa varata reilusti vaihtotyöhön)

Kannattaa muuten olla tarkka tuossa puhaltimen tyyppi numerossa, sillä minä sain ensimmäisellä kerralla Motonetistä väärän puhaltimen matkaan, joka vaikeutti entisestään puhaltimen löytämistä, kun vaikutti siltä, että ei tälläista murikkaa saa mihinkään asennettua.. No onneksi selvisi, että ensimmäinen varaosa versio oli väärän tyyppinen tähän automalliin...

Toivottavasti tästä on iloa, kun itse en oikein meinannut löytää netistä mitään selkeää ohjetta / sijaintia puhaltimen vaihdolle. Joten puhaltimen vaihto tehtävä ei ole mahdoton, kun minäkin sain sen tehtyä, mutta korostan vielä, että ahtaiden paikkojen vuoksi aikaa palaa melko paljon..

17

17821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terve. onko sinulla mahdollisesti kuvaa tästä kyseisestä puhallinmoottorista tai kuvia kyseisestä moottorinvaihdon eri vaiheista, jos on niin laita kuvia [email protected]? olisi itse myös tarkoitus tehdä kyseinen homma koska jos itse pystyy vauhtamaan niin huoltamoihin rahojani en vie.

    • niskahellänä

      Kiitos ohjeista, homma onnistui muutamassa tunnissa, muutoin varmaan olisi mennyt ilta tai pari... Eikä osia särkynyt (enkä särkenyt) muutamaa klipsiä lukuunottamatta.

    • Renus

      Kiitokset ohjeesta! Pakkasessa tehtynä kesti tunnin verran, liittimien klipsejä meni luonnollisesti.

      • renuu

        aijaijai...miten siinä niin kävi? Varovaisuutta klipseihin, ei se nyt niin vaikeeta voi olla.


    • Renööö

      Kiitos hyvistä ohjeista. Hyvin onnistui näillä vaihto. Ahdasta siellä on..mutta sekaan mahtui kun on tälläinen ruipelo 😃

      • Kaipirai

        Terve mulaa Rellussa Megane 2015 samasta paikkaa


      • Renu-Onni

        Mistä tietää milloin vika on releessä tai sitten puhallinmoottorissa ?


      • Anonyymi

        onko näitä ohjeita vielä saatavissa...jos on, niin vois laittaa meiliin [email protected]... sama homma edessä


    • Kaipirai

      Meni ihan pieleen minulla Renault Megane 2015 puhallin täysin mykkä.
      Joku sanoo että EU-vastustajien on rikki toinen moottori rikki. Mistä löydä tuon etuvastuksen ja moottorin

    • KR1SSE

      Joo. Jostain syystä en itse yrittänyt tehdä sitä. Oli toiminut viimevuodet joko 1 3 Tai 2 4. no nyt viimeaikoina 1 2 , oli Muuten Aikas lämmin Kesä ! Niin talvea odotellessa ajattelin, että kai se sitten pitää korjauttaa. Jep 319.70 e !!!!!!Jäi kyllä Mietityttämään, kun nyt on Sähkösysteemit solmussa ! : Turvatyynyn ja serve valo palaa, valot näyttää olevan päällä, vaikkeivat olekkaan, kun auto on käynnissä kello ja mittarin dikinäytöt Himmenee........................
      Marke

      • PiinattuRellu

        Itsellä autom. A/C mallin puhaltimen säätimen vaihto edessä. Perin V-mäisessä paikassa näyttää mötikkä olevan. Onko kellään kokemuksia saako vaihdettua irroittamatta kaasu/jarrupoljin pakettia (ainakin ylempi torx täysin näkymättömissä?


      • DGC

        Minä purin tuon viime syksynä, ei se poljinpaketin irroitus mikään paha homma ole. Torxeilla tarkoitat varmaan säädinmötikän kiinnytystä, poljinpaketti on 13mm muttereilla kiinni. Joka tapauksessa polkimien irroitus on paljon helpompi homma kuin miltä aluksi kuullostaa ja puhallin ei todellakaan mahdu ulos mitenkään muuten.


      • PiinattuRellu

        OK, täytynee irrotella. Puhallin sinänsä näyttäisi toimivan kun tyrkkää 12v johtoihin. Pelkkä säädin pitäisi vaan vaihtaa (joka tosiaan näyttäisi olevan torxeilla kiinni, näkyy vain alempi kiinnitysruuvi kun ei ole purkanut mitään isommin). Kiitoksia


    • Anonyymi

      Kauanko pitäisi ammattilaiselta kestää renault megane mk2 2004 farkun sisätuulettimen ja vastuksen vaihto ? Minulta laskutettiin 3.5 tunnilta työtä ???????

      • Anonyymi

        Puolituntia, kyllä ne nyt ovat kusseet sinua silmään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolituntia, kyllä ne nyt ovat kusseet sinua silmään.

        Kyllä siihen tunti menee vähintään


    • Anonyymi

      Kiitokset hyvistä ohjeista. Ilman näitä ohjeita olisi usko loppunut, että edes löydän autostani mokomaa puhallinta. Se oli minulle todella suuri urakka normaalin työpäivän jälkeen tehtäväksi asiaksi (käytin siihen aikaa neljä iltaa. Välissä piti pitää tuumaustauko eli vapaailta). Onnistuin siinä kuitenkin ja kohta 7. oli toiseksi vaikein. Kohta 8. irti saatu puhallin piti pyöräyttää ympäri siten, että ratin lähellä oleva kiinnitysrauta jäi, kuin kuppiin puhaltimen sisään. Ja sitten toinen puolikas pyöräytys ja se muljahtaa sieltä ulos. Sitten se vaikein asia. Paikalleen asennuksessa kulutin tavattomasti aikaa, kun koetin saada sen sähkömurikan kiinnittymään sen puhaltimen kylkeen. Yritin sitä ensin asettaa ylhäältä alaspäin, mutta se pitikin työntää alhaalta ylöspäin ja se oli sillä tavalla helppo kiinnittää.
      Terveisin Alkio

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe