Paras kamera?

Työeläkeläinen

Tuossa vuosia vanhassa ketjussa "Valokuvausharrastus" jota joku alkoi lämmittämään uudelleen tuli sanottua jotta paras kamera on aina se joka on mukana eli laukussa tai repussa jos ei kaulassa.

Se oli yhdelle liikaa sanottu ja hän hieman otti nokkiinsa. Paras on joka tapauksessa se joka on sillä hetkellä käytettävissä vaikka kotona hyllyssä olisi montakin Leicaa.

Yksi ihmetteli lyhyttä huonojen puolien listaani, en oikeastaan ole koskaan listannut huonoja puolia vaan jätän sen pessimisteille, onhan heilläkin oltava jotain itkun aihetta. Luetelkoon niitä jos ei muuta tule mieleen. Itse pyrin tutustumaan hyviin puoliin ja koitan elää muiden kanssa.

Minulla on hyviä kameroita (useampia runkoja), ei tosin Leicaa kuten jotkut ajattelevat hyvistä vaan Nikon nimisen valmistajan tuotteita. Olen käyttänyt useampaa runkotyyppiä eikä yksikään ole pettänyt minua missään kohden. aina kun tulee moka niin suurin syyllinen on napin painaja.

Joskus työelämävuosinani opin sellaisenkin totuuden kuin, paras on hyvän pahin vihollinen. Se pitää tyystin paikkansa sillä yleensä hyvä riittää ja paras on vain unelma jonkun korvien välissä ja vaihtelee sen välin mukaan.

Paras on edelleen se kamera joka on käsillä kun kuvattavaa ilmestyy, se voi olla satasen pokkari tai kymppitonnin (vaatimattomasti, vaatimattomuus kaunistaa ja vanhan ukon pitää aina yrittää) järkkäri-putki yhdistelmä mutta sillä voi sen kuvan ottaa ja se tekee siitä parhaan sillä hetkellä. Ne jotka huilaavat kotona/mökillä/autossa ovat varmaan nekin hyviä vaan niillä ei sillä hetkellä voi kuvata vaan kuva otetaan sen hetken parhaalla.

12

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morjensta pöytään!

      Kylläpäs sitä filosooffiseksi on heittäydytty näin juhannuksen kunniaksi. Itsekkin olen oppinut, että runkoa vaihtamalla ei kuva välttämättä parane. Kahden Nikonin jälkeen on tunnustettava sama, että epäonnistunut lopputulos on aina kuvaajan väärien valintojen tulosta. Toisaalta aluksi huonolta näyttävä tekele voi myöhemmin osoittautua ensinäkemystä paremmaksi, ja toisaalta joku taas aikojen saatossa menettää ensihohteestaan suurimman säihkeen. Siitähän voidaan lopulta olla montaa mieltä, mikä on niin sanottu hyvä kuva ja mikä taas ei. Näitten ajatusten myötä: hyvää juhannusta itse kullekin. Johannes kastajan juhla? Keski kesän ryyppyjuhla?

    • Se mikä käytössä on?

      Jos on maailmanparas jossain niin todennäköisesti saa koko ajan pelätä ettei
      ole sitä kauaa ainakaan luulo datassa joten keskittysin lähinnä pelkästään
      hyvänä olemiseen vailla ressiä tosta.

      • Kuka sitä mitään tietää maailman parhaasta, riittää kun on sillä hetkellä kun pitää ottaa kuva. Liioittelu ja ahneus eivät ole pitkän päälle terveellisiä, kuten ei ressikään.


    • HaKe

      Mun paras kamera on uusin noista neljästä d-järkkärirungosta. Se ei ole aina mukana, mutta työtä tehdessä sen hyvyys mitataan ja siihen se on hyvä.

      Mua ei harmita mikään tilanne, kun ei ole ollut kameraa mukana. Joskus miettii että olis voinut kuvan ottaa, kun oli kamerakin...mutta mitäs siitä loppujen lopuksi.

      Läheskään aina ei ole kameraa mukana, en katso sitä tarpeelliseksi kun tuo pokkariallergiakin vaivaa.

    • jotkut ajattelevat

      Olemme kovi erilaisia … onneksi kai?
      Mun paras kamera ei huonone vaikka se ei ole aina mukana esim saunassa, uidessa jne. Näyttää siltä, että se on minulle parempi kun nyt kun en ole pitänyt sitä aina mukana.

    • pakkausmatsku

      kyllä se on ehottomasti tuo peruna!

    • Pessimistinä huomautan, ettemme itke asioiden perään mitkä ovat toisarvoisia. Pessimisti on realisti, vaikka kuva voittaisi arvotustetuimman palkinnon pessimisti toteaa vaatimattomana kuvan olevan palkinnon arvoinen, vaikka palkinto olisi saanut olla parempi :).

      Jos kamera on huono, pessimisti tietää sen olevan huono. Pessimisti ei ala itkemään huonon kameransa tilaa. Hän ostaa uuden ja paremman jos katsoo sen olevan tarpeen ja jos on siihen varaa. Jos ei ole varaa, pessimisti säästää mahdollisimman tehokkaasti jos oikein haluaa paremman kameran.

      Optimisti vastaavasti uskottelee oitselleen, että huonolla kameralla saa joskus hyviä kuvia, kun kerran kennot toimii ja jotain suttua näkyy.

      Muistutetaan se vanha vitsi.
      Pessimistien lapsi ja optimistien lapsi laittettiin eri huoneisiin mikä täynnä ponin kakkaa.
      Tunnin kuluttua kurkattiin huoneisiin.
      Pessimistien lapsi totesi "Paskaa saa pyytämättä" ja kakkakasa oli koskematon.
      Optimistien lapsi kaivoi innolla kakkakasaa, todeten "On täällä oltava jossain poni, kun sen kakkaa on näin paljon".

      Mikä oli tarinan opetus?
      Jos pessimistin lapselle tarjoaa citykanin papanoita karkkina, hän ei syö sitä kun tietää kyseessä on kuitenkin huono pila. Optimistin lapsi syö, koska uskoo antajan tarjoavan karkkia pelkästä hyvyydestä.

      Ja kuten totesit, se paras kamera on se kamera, mikä on kuvaa ottaessa käsissä, ei se mikä on kotona. Aina ei voi, eikä kannata ottaa sitä parasta kameraa mukaan.

      • vkhjfhdgfsg

        Stoorissa oli niin paljon hyviä asioita, että huonoihin ei oikein viitsi enää puuttuakkaan.
        No ääh. Pessimisti tietää kokeillen kameransa rajat ja tietää mihin se pystyy ja mihin ei. Optinisti taas odottaa sitä oikeaan "hetkeä".
        Tulos on sama, mutta ajattelu erilainen näiden välillä.


      • Ja optimistit
        vkhjfhdgfsg kirjoitti:

        Stoorissa oli niin paljon hyviä asioita, että huonoihin ei oikein viitsi enää puuttuakkaan.
        No ääh. Pessimisti tietää kokeillen kameransa rajat ja tietää mihin se pystyy ja mihin ei. Optinisti taas odottaa sitä oikeaan "hetkeä".
        Tulos on sama, mutta ajattelu erilainen näiden välillä.

        Ruikuttavat täällä jostakin huonosta merkistä, vaikka ei edes ole siihen varaa.


    • Canonisti minäkin

      Paras kamera on sellainen, joka soveltuu kyseiseen kuvaustarpeeseen. Kun minulla on erilaisia kuvaustarpeita, on hyllyssäni erilaisia kameroitakin. Pokkareitakin on pari. Digirunkona on nykyään Fujin X Pro1 ja filkkana palvelee Hasselblad 500C.

    • Aina voi ehtiä

      Sopiva työkalu tarpeeseen ei ole aina paras mahdollinen koska on mahdotonta pitää
      käsillä aina kaikkia niitä. Mutta on syytä huomata että, kameroissakin on erikäyttötarkoituksiin ja tarpeisiin sopivampia sekä sopimattomampia välineitä.
      Ja suuri etu jos tietää ennalta millaisia välineitä milloinkin tarvitsee eikä ota vääriä.
      Kaikki ei siis sovi kaikkeen eikä kaikille.
      Sellaista niin monipuolista järjestelmää ei olekkaan mikä sopis ihan kaikkeen noin vaan. Ja joskus joutuu paljonkin soveltamaan saadakseen ees kohtuullista.
      Oikees oot siinä et kannattaa ensitilantees koittaa kuvata sillä kameralla/linssillä mikä on nopeiten ja helpoiten saatavilla vaikka tasku/puhelin kameralla jos ei oo aikaa hakee muuta koska aina ei oo aikaa ees sillä onnistua tallentamaan se hetki.
      Koska hetki voi olla juuri se ainutlaatuinen jota ei milloinkaan tuu uutta samanlaista
      kuin kerran elämässä.
      Minulla on paljonkin "kerranelämässä" otettuja kuvia toista kertaa ei ehkä tule milloinkaan.

    • Nythän on valinnanvaraa niin käyttötarpeen kuin hankintahintojen suhteen. Vuosia matkustettuani työasioissa ympäri maapalloa ei ollut mahdollisuus kuljettaa mukana haluamaansa kamerakalustoa eikä olisi ollut mahdollisuutta käyttä aikaa kauvaukseenkaan. Kuvamateriaalia on kyllä kertynyt matkoiltakin vuosiksi käsiteltäväksi niin kuvina kuin videonakin.
      Nyt on taas mahdollisuus keskittyä enemmän varsinaiseen kuvaukseen ja se vaatii taas kaluston päivitystä nyky tarpeiden ja vaatimusten mukaisiksi.
      Valokuvaus on haastava harrastus ja siinä on aina opittavaa joka alueella niin laitepuolella kuin kuvaustekniikassa ja varsinkin kuvauksessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe