Ensimmäinen Nikon

AloittelevaNikonisti

Tervehdys. Eksyin tälle palstalle kyselemään ohjeita teiltä kokeneimmilta. Mitä Nikonin järjestelmäkameraa suosittelisitte ensimmäiseksi järkkäriksi ja mielellään jotain perusteluja..? Itse tiedän kameroista jo jonkin verran, ja ystävälläni on Canon EOS 550D jolla on tullut harjoiteltua hieman. Kamera tulisi harrastuskäyttöön, joskus myös videokuvaukseen. Olen harkinnut Nikon D3100 -kameran ostoa, mutta onko se jo liian vanha ja onko siinä jo "pois päiväyksestä" menneet ominaisuudet etc? Todella edullisen hintainen (397e Markantalosta Nikon D3100 18-55mm VR ei postituskuluja) Olisi myös kiva, jos kameran mukana tulevassa objektiivissa olisi kuvanvakain. Olen kuullut, että jos objektiivissa ei ole kuvanvakainta niin kuvat menevät päin honkia?

9

337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kjefqw

      Ei se vielä liian vanha ole, mutta yksinkertaisin uutena myytävä Nikon tällä hetkellä.

      Aloittelijalle voi puutteellisuus (yksinkertaisuus) olla etu, mutta kokeneemmalle haitta. Se on kunkin itse punnittava, mitä tarvitsee. Tarvitseeko esim. haarukointiominaisuuksia, tai terävyysalueen tarkistusta jne.

      Mitään erityistä runkoa ei voi suositella tietämättä tulevaa käyttöä ja käyttäjän intoa oppia.
      Liian alkeellisen hankinta aiheuttaa äkillisen vaihtotarpeen, mutta "sununtaikuvaaja" pärjää millä tahansa myynnissä olevalla.
      Pääosin käytettävissä olevat objektiivit ja lisälaitteet ratkaisee, mitä ja missä voi kuvata. Pelkällä pimeällä kittilinssillä varustettu järjestelmä ei ole kuvausmahdollisuuksiltaan edes kunnon pokkarin veroinen. Rahaa siis kuluu.

      Vakaaja auttaa käsivarakuvauksessa vähän tassujen tutinaan ja mahdollistaa pidemmät suljinajat, mutta muuten se on turha. Jalustalta kuvattaessa vakaaja on täysin hyödytön, kuluttaa vain sähköä,

    • En ole kokeillut D3100 enkä sen reinkarnatiota D3200 mutta D5100 on ollut jonkin verran käytössäni ja yllätyin sen toiminnasta positiivisesti.

      VR, OS, IS millä nikillä kukakin omaa kuvanstabilointia kutsuukaan on hyödyllinen mutta ei ihmeitä tekevä. Se antaa tietyissä tilanteissa, lähinnä heikossa valaistuksessa hieman anteeksi sallien jopa 1/3 - 1/4 valotusajan käsivaralta kuvattaessa. Varsinkin lyhyillä putkilla pärjää ilman VR toimintaa kunhan hieman käyttää järkeään kuten me teimme ennen noiden VR:ien tuloa kymmeniä vuosia.

      Yleisesti ottaen kaikki nykyisin markkinoilla olevat digijärkkärit antavat hyvää kuvaa, on siten pitkälti makuasia minkä valitsee. Canon ja Nikon taitavat kuitenkin olla varustettuja suurimmalla lisävaruste arsenaalilla kuten erilaisilla objektiiveilla. Itse kuulun Nikon kuvaajiin eikä minulla ole ollut valittamista kuin omissa töppäyksissäni.

      Kun oletettavasti olet "nuori" alle 40v niin sinun aikanasi menee vielä kymmeniä runkoja "pois päiväyksestä" joten siitä en olisi huolissani. Rungot ovat "kulutustavaraa" mutta hyvät objektiivit ovat parempia sijoituskohteita, ne toimivat ja kestävät kymmenenkin rungon ajan jos eivät kauempaa. Osta siis kohtuullinen runko ja hyviä laseja, alkuun tosin kelpaa harjoitukseen ihan se kittilinssikin sanoivat muut mitä tahansa niistä. Kannattaa toimia aina oman kukkaron neuvojen mukaan jottei käy kuten kreikkalaisille.

      • Tuli aamutuimaan ehkä esitettyä hieman epäselvästi tuo VR toiminta. Se sallii 3 - 4 kertaisen ajan käytön eli 200mm putkelle kun joskus sanottiin ajan olevan max 1/200 sek niin nyt VR:n avulla ja pientä huolellisuutta käyttäen saattaa selvitä jopa 1/50 sek ajalla.

        Tuli tuolloin aamutuimaan vaan mietittyä tuota murtoluvun nimittäjää eikä kokonaisuutta.


    • morjensta pöytään!

      Ei ne kuvat päin honkia mene muuta kuin tukkimetsällä. Niin kuin ystävämme 90 jo kirjoittikin, kuvainvakain on hyvä olla olemassa ainakin pitkän puteken telepäällä kuvatessa. D3100 on kehuttu ja erinomainen kamera jolla pärjää jopa ammattilainenkin tarvittaessa. Vaikea kuvitella mitä ominaisuuksia vielä lisäksi tarvitsisi. Jos rahhaa on niin 3200 Nikonilta on myös varteenotettava vaihtoehto. Tosin kokeilemasi 550D on myös erinoaminen kamera. Tietysti olet ottanut huomioon senkin että minkä merkin valitsetkin on siitä myöhemmin vaikea erkaantua, semminkin jos lasitavaraa on tullut hankittua enemmänkin kyseiselle bajonetille sovitettuna. Näillä tähtäillessä etsinmen kautta eritoten voi tähtäys mennä sikäli päin honkia, että etsin useillissa aloittelijamalleissa esittää vain 95 prosenttia todellisesta kuva-alasta. Seikka jonka oppii kokeilemalla ja sihtailemalla, eikä myöhemmin ollenkaan haittaa. Ja sitten ei muuta kuin morjensta pöytään..eikun kuvailemaan.

    • Poistomyyntilaarista

      Nykyään nimeomaan nämä eniten myydyt alottelija järkyn valmistajat pukkaa
      uudempaa mallia markkinoille niin ripeästi jotta kannattaa kiinnittää huomijoo
      siihen millasella alennuksella sitä aiempaa olisi saatavilla..nimittäin jos meinaa
      tehä hyvät kamerakaupat kun ei niissäkään yleensä mitään vikaa ole.
      Kumpikin mainitsemistasi järjestelmäkameroista on nimittäin jo vanhempaa mallia
      mitkä uudempi on jo korvannut osin jopa monessa polvessa.
      Nikon D3200 on viellä uutuus mutta taitaa mennä niin ettei 550D:n jälkeen tullut Canon 600D enään olekkaan.

    • D700 alkuun

      Osta kerralla D700. Se on halpa ja hyvä, ja se on isokennoinen (FX). Siinä ei ole videokuvausta tai muita turhia ominaisuuksia, se on kamera jolla saa valokuvia.

      • hohhoijaa teitä

      • Videokamerat on

    • Tutustu netissä Coolpix P510 esittely videoihin. Tee sitten osoksesi. Yllättävän paljon ominaisuuksia pienellä rahalla. Kyseisen laitteen omistaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe