Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Viinakortti pakolliseksi.

Viina suurin tappaja

Jokaisella pitäisi olla ns henkilökohtainen alkoholikortti. jos olet seko juovuksissa niin kortin menettää eikä tippaakaan enään myydä ikinä !

Eikö olisi hienoa kun jokainen rähinämulkku saisi alkoholibannan ja mielummin pakollisen antabuskapselin käteensä samalla kertaa.

6

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harkaasarvista.com

      Olen samaa mieltä, tämän viinakortin avulla voitaisiin myös valvoa henkilön alkoholin käyttöä, säätää jokin raja ja jos alkoholin käyttö ylittää tämäön rajan niin sellaisilta aseet takavarikoitaisiin koska aseet ja viina ei oikein sovi yhteen ja näin tämä henkilö katsottaisiin epäsopivaksi omistaa ja pitää hallussaan aseita..tämä olisi yksi keino ennaltaehkäistä juovuksissa tapahtuvia rikoksia joissa käytetään luvallista asetta.

      • Höpsistäää!

        Ei tässä nyt pelkästään aselupia omaaviin rajoituta hei!
        Tämähän koskisi tietenkin kaikkia kansalaisia koska viinahan se on se piru joka pistää tappamaan eikä se ase! Puukko ja muut tapot on kuitenkin enemmistö, niin mikä takia sinä sen rajaisit pelkästään ampuma-aseisiin?


    • röllex

      Olen asevastustaja ja vastustan moista asiaa, eli jos viinakortti tulee asevastustajien täytyy saada ajaa edelleen humalassa autoa mutta aseenomistajia on valvottava, se on jämpti. Ja vastustan aseita mutta en vastusta asevastasten alkoholinkäyttöä sillä on saatava ryypätä että jaksaa vastustaa aseita. Pidän meitä asevastustajia normaalia älykkäämpinä se jämpti.

    • Kortitta..

      No mutta ei meiltä VIINAKORTILLA saa estettyä juuri muuta kuin Alkosta ostettavia tuotteita...
      Kuitenkin voidaan käydä ravintolassa (baarissa ei tarjoilu lopu niin kauan kun rahaa riittää), voidaan tuoda ulkomailta (no viroonhan päästään nopeammin kuin kävellen mannerheimintin toiseen päähän), kilju on jo melkein perinnejuoma ja erilaiset muut "laittomiksi" luokitellut aineet on nykyään helpommin kadulta ostettavissa kuin pullo perinteistä koskenkorvaa....

    • harkaasarvista.com

      Joo joo mutta kyllä se hieman ainakin rajoittaisi asiaa..ja "höpsistä" nimimerkille että en tietenkään tarkoittanut että vain aseiden omistajille kortti tulisi, otin vaan tuon näkökannan koska ollaan aseita käsittelevällä sivulla.

      Ja lisäksi esittäisin että säännölliset maksakokeet niille joilla on aseita, tämä paljastaisi myös virosta tulleiden viinojen nauttimiset jos viinaa käyttäisi reiluja suurehkoja määriä..joo, nyt sitten joku haluaisi myös maksakokeet myös ajokortin omaaville..no ei sekään huono idea..kansa maksakoon viulut koska itse kansa on se joista ne ongelmat tulee.

    • poliisivaltio nyt!

      Viinakortti voidaan myöntää vain sellaiselle henkilölle jolla on alkoholin käytöstä pitkäaikainen ja vankka kokemus. Muilta alkoholin käyttö kielletään kokonaan.

      Jos hakija on kahden vuoden ajan säännöllisesti harjoitellut alkoholin käyttöä viinakerhon viinavastaavan valvonnassa ja on valmis aloittamaan aktiivisen ympärivuotisen alkoholiharrastuksen niin hänelle voidaan harkita oman viinakortin myöntämistä jos hän pyhästi vakuuttaa että alkoholi on hänen elämänsä ainoa todellinen sisältö ja tarkoitus.

      Ensin hänelle voidaan myöntää lupa pitkiin pulloihin ja myöhemmin ehkä lyhyempiinkin, alle 600 mm pituisiin pulloihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe