Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mobiilin upload-nopeudet?

Tikusta asiaa

Tällä hetkellä kiinteä laajakaista Soneran kuidulla 10/10M. Nettiselailuun minulla riittäisi aivan hyvin vaikkapa 2-megainen, koska en katsele YouTubea enka pelaa verkossa, mutta kyseinen 10M upload-nopeus on tarpeen digikuvien nettiin viemiseksi.

Ajattelin sopimuskauden loputtua kokeilla jotain mobiililaajakaistaa, mutta niistä en missään löydä tietoa upload-nopeuksista. Tarkoittaako se sitä, että mobiililiittymissä nopeudet molempiin suuntiin ovat samat?

7

312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinä on ideaa

      Mobiililaajakaistan nopeus riippuu valitusta paketista, onko 3G, 4G vai jotain muuta.

      Elisan verkossa 3G-maksiminopeus on 21,00 Mbit / 5,76 Mbit. (Sisään/ulos, maksiminopeudet, toteutuva nopeus riippuu mm. verkosta, ruuhkasta, sijainnista, päätelaitteesta jne.)

    • Latenssit pissii...

      Jos olet tottunut jo kiinteään ja nopeaan linjaan, niin ei mobilista ole sille kilpailijaa. Mainospuheet on mainospuheita eikä mobilia voi vakavasti ajatella ensisijaiseksi liittymäksi. Hyvä systeemi on molemmat, eli kiinteä kotona ja tarvittaessa se mobiili vaikka mökillä.

    • Minäkään en suosittele mobiililaajakaistaa päänettiliittymäksi. Ainakin minulla sen nopeus vaihtelee 1- 6 mbit/s ja yhteys saattaa pätkiä välillä.

    • Tikusta asiaa

      Ajatus luopua kiinteästä 10/10M/19,90€/kk -liittymästä perustuu siihen, että pitää tehdä 24kk sopimus. Taloyhtiömme saattaa sinä aikana ottaa vuokraan sisältyvän Soneran hitaamman liittymän (muistaakseni 1 tai 2M), ja asukas voi nostaa silloin nopeuden 10/10-megaseen maksamalla lisää alle 9,90€.
      Eipä olisi kiva maksaa vuoden 2014 kesäkuuhun saakka kahtakymppiä muitten maksaessa kympin samasta nopeudesta, kun joka tapauksessa jo maksan osan vuokrassani.

      Siitä lähti ajatus kitkutella toistaiseksi mobiilin varassa ja katsoa, mitä tarjouksia tulee. Kuitenkin niin, että jonkin verran pystyn lataamaan kuvia nettiin, päivittämään blogia yms.

      Lisäksi minua pännii Soneran möhläys. Sain tarjouksen 24/10M kuidusta hintaan 19,90€. Yllättäen liittymäsopimuksessa olikin paljon enemmän. Tarjous ei kuulemma ollut enää voimassa, mutta alihankkijamyyjä ei tiennyt sitä. Korvaukseksi Sonera lupasi 19,80€ hintaiseen 10/10M-nopeuteen hyvityksenä F-Securen varmuuskopiointipalvelun, jonka piti uploadata samalla nopeudella kuin minkä tahansa web-hotellin yms. Kuulosti hyvältä...

      Asensin tänään varmuuskopiointipalvelusta koeversion, joka nyt on ladannut 5,4gigan kokoista kuvakansiota alkaen klo 15.50. Kello on nyt 21.40, ja ladattuna on vasta 271 megaa!!! Webbipalvelimelle tuollainen livahtaisi ennen kuin ehtii kissaa sanoa. Tuskin juhannuspäivänä on tuolla edes kovasti latausliikennettä, joten palvelu on iso vitsi. Sonera pitäköön tunkkinsa.

    • Bluetooth ja SG Note

      Sorry tyhmä kysymys älypuhelinnoviisilta. Jos Samsung Galaxy Note -puhelimessa on datapaketti, voinko yhdistää sen Bluetoothilla miniläppäriin ja mennä sitä kautta nettiin?
      Läppäri on Samsung NC10, jossa Bluetooth 2.0 EDR.

      En viitsi ottaa miniläppäriin pysyvää nettiyhteyttä, koska tarve päästä miniläppärillä nettiin on vain satunnaisesti pari kolme kertaa kuussa esim. kokouksessa viemään pöytäkirjaa tai tarkistamaan vanhoja pöytäkirjoja.

    • Pystyy, mutta kyseisessä läppärissä on wlan ominaisuus ja Galaxy Noten saa laitettua sen asetuksista wlan tukiasemaksi.

    • Edellinen kysyjä

      Kiitos nopeasta vastauksesta, taas oppi uusia asioita - kunhan ne vain pysyisivät päässä :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe