Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Minkähän merkkisen haulikon

innokasmetsämies14

ennen syksyä hankkisin, metsästyskortti on jo ollut taskussa viime syksystä saakka mutta asetta en ole vielä ostanut enkä ole siis vielä mitään metsästänyt.

Haluaisin kuitenkin haulikon jossa on tehoja ja sellainen että varmasti sorsakin tippuu, olen kuullut että on sellainenkin kaliiperi kuin 4, onko vielä suurempaa kaliiperia?

Entäpäs jos haluan esim teeren metsästys reissulla ampua vaikkapa peuran tai hirven niin millaisen kiväärin hankkisin että se käy sekä teerelle ja hirvelle?

7

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kamera nykyisin muka

      Näin metsästäjänä minusta ei sillä haulikon teholla ole mitään merkitystä, sillä ne yleensä on saman tehoisia eli sorsaa voi ampua noin 30-50m.
      Eniten on sorsanmetsästyksessä merkitystä sillä että on opetellut metsästys taitoa.
      Monesti sielä näkee kun porukka paukuttelee sorsaa yli sataan metriin.
      Suosittelisinkin jos et ole ennemmin ollut metsästämässä lähtemistä kokeneen metsämiehen mukaan.
      Minun suositus on että ensin alat vaikka ampuun nyt heti savikikkoja ja sit vaikka viet sen lasisen kokispullon siihen viiteenkymmeneen metriin niin huomaat että aika tarkkaan pitää osua et pullo hajoo (kerää sirut pois ettei koirat telo jalkoja)
      Sillä kun ahkeraan harjottelet oot elokuun 20 pv klo: 12:00 hyväs kunnos osumaan.
      Myöskin sähkölankoja seuraamalla voit kylmäharjotella haulikon takaa ja opetella se ennakko, eli jos rastas istuu langalla niin ajattele et se lentää vasemmalta oikeelle ja sit oikees kohtaa painat lipasinta, muuten yksi tärkeä juttu haulikossa ei ole panosta ennenkö ollaan sielä metsästystilanteessa tai ampumarata tilanteissa ja kunnon metsästäjä ei suuntaa tyhjääkään haulikkoa ihmistä kohden.
      Myöskin huomaa että sulta on jäänyt tämä metsästys juttu vähän hakuteille.
      lueppas uudestaan koska saa ampua peuraa, teertä tai hirven.
      Eli siis ei yleensä hirveä ammuta kun ollaan teertä metsästämäs ja lisäksi jos kajautat hirvipyssyllä teertä ei siitä paljonkaan mitään jää.
      Tietysti ymmärrän innostuksesi ja niin pitääkin joten uskon että susta tulee kunnon metsästäjä joka ei metsästysaeita käytä kun metsästykseen ja ampumarata tarkotukseen.
      Myöskin metsästäjä ei ammu jos on ottanut.

    • vanharintamamies44w

      Eikös monikin metsästä hirvipyssyllä teeriä, 308:lla voi lintupaukuilla ampua teeren eikä se siitä jäjettömiin häviä. Itselläni 7.62X53R ja teeriä olen silläkin ampunut..taitaa olla trolli tuo aloittaja? Eli pistänyt tuollaisen huuhaaviestin.

    • vanharintamamies44w

      Juu, ollessani tuolla Rukajärventiellä vuonna -44 niin hirvi poukkoili rintamalinjan vasemmalla puolella ja samalla rukajärventien toisella puolella, maatessamme siinä ja odottaessamme vihollisen saattuetta, päätin ottaa lihaa komppanialle ja panssarintorjuntakiväärillä tähtäsin hirveä ja kun laukaisin niin samalla tähtäyslinjalle osui vihollisen kuorma-auto joka oli vapaalla lasketellut mäkeä alas ja niin kävi että siihen jäsi savuamaan vihollisen kuorma-auto ja takana oleva hirvikin kaatui, siinä meni taistellessa kolmatta päivää ennekuin vihollinen kokonaan nujerrettiin siihen tielle ja romuahan sinne jäi, kerkesimpä minä siinä taistelujen käydessä käydä suolistamassa hirven takaniityn topin kanssa ja laitoimme ruhon riippumaan suuren kuusen runkoon vaikka terästä lensi koko ajan. Hyvin oli pehmennyt liha kolmessa päivässä ja kun vain kranaatin sirpaleet kaivoille ppuukolla pois ruhosta niin keittelimme mojovan sopan sotasaalliski saamassamme vihollisen soppatykissä jossa tosin oli konepistoolin reikiä jotka tulppasimme leppätapeilla, männä vuosinakin vielä takaniityn topin kanssa ollaan käyty erästämässä.

    • jksdhfjdskhfj

      olit korkeintaan isukkisi pusseissa roikkumassa.. tai et varmaan ollut edes siellä,kun korvantakusesi ovat ihan märät vielä

    • sama..............

      no on kai ne korvantakuseni märät kun tuli hiki, ammuin just hirven tuonne pellon laittaan, matkaa varmasti yli 600 metriä, seisaaltaan ja käsivaralta lossautin menemään ja yksin vedin ruhon liiteriin roikkumaan, nam.

    • joo mut

      Tarinahan on tosi hyvä vaikkei kaikilta osin ihan paikkaansa pitäisikään. vanharintamamies44w osaa kerronnan.

    • Latailija....

      Täällä jokainen vain kehuu omaansa. Laajenna asiasi tutkimaan eri aseita, cal ym sinulle sopivia asioita. Toki kannaattaa pitää anteenit pystyssä. Piekkarilla jo sorsa jää ja 20 cal haulikolla putoaa. Ei cal vaan tarkkuus, keskity siihen. Kiväärinä suosittelen 6,5x55 tai .270 jos hyvää hakitset. Katsele ballistisia taulukoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe