Kotimaa

Suomessa syntynyt

Luen surua tuntien näitä ulkosuomalaisten lähettämiä viestejä. Sen sijaan että moitimme toistemme valintoja,emmekö voi iloita vapaudestamme valita missä voimme asua. Olemmeko unohtaneet kuinka päivittelimme Neuvostoliiton aikaan kuinka vain harvat ja valitut pääsivät matkustamaan ulkomaille. Toisaalta onhan Suomikin suljettu maa - tietyistä maista ei päästetä ihmisiä tänne edes turistiviisumilla.
Mitä tulee perhetapaamisiin minusta tuntuu joskus äärimmäisen vaikealta tavata sukulaisiani vaikka asumme samassa kaupungissa. Mutta summa summarum ei tunnu kovinkaan mukavalta kuulla haukkumisia kotimaastaan, ei tämä paratiisi ole, siitähän kertoo jo viimeisimmät uutiset perhesurmista,kuluneen vuoden aikana on tehty 8 perhesurmaa. Luku on järkyttävä kun ottaa huomioon maan väkiluvun.
"Siell' miss on sydämein siell' on mun kotini".

3

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täällä nyt taas

      Palasin Suomeen suurin odotuksin. Uskoin saavani työtä ja siihen asti työttömyysavustusta. Uskoin saavani Kela-kortin uusittua ilman ongelmia. Uskoin, että voin asioida vaikkapa työkkärissä ja tulla kohdelluksi kuin ihminen. Uskoin, että Suomen kaupoista voi löytää puhdasta luomuruokaa kohtuuhinnalla.

      Ainut asia, jossa odotukseni ovat ylittyneet, on ihmiset. Lähimmät ihmiset (ei sukulaiset) ovat olleet rakastavana tukena ja ilona. Ilman heitä olisin jo kuollut nälkään ja yksinäisyyteen. Olkoonkin Suomi virkamiesten diktatuuri ja yritettäköön kaikki kuristaa johonkin muottiin ja tehdä kaikesta joko pakollista tai kiellettyä, minun sydämeni on siellä, missä rakas ihminen on kanssani. Suunnittelen, että muuttaisimme yhdessä jonnekin. Ikää alkaa jo olla, mutta ehkä muutto vielä onnistuisi. Euroopan sisällä ehkä olisi hyvä pysyä, että voisi käydä nauttimassa näistä kauniista kesistä helposti. Nytkin, kolean ja sateisen päivän jälkeen aamu valkeni raikkaana, ja viereisen joen vesi on peilityyni, linnut visertävät. Mitähän kaikkea kaunista päivä tuokin tullessaan. Tällaisia hetkiä kaipasin kaukomailla. Nautin niistä sydämeni pohjasta.

      • Ei ikä ole mikään este muuttamiselle. Jos löydät kivan kohteen, niin ensin vain muutaman viikon lomalle ja sen jälkeen voi harkita haluaako todella muuttaa. On paljon asioita jotka kannattaa ottaa huomioon.
        Haluatko maaseudulle vai kaupunkiin. Asumisen ja elämisen taso ja hinta. Ehkä kuitenkin on turvallisinta asettua pysyvästä EU.n alueelle.
        Jos tykkäät kesästä niin jokin Unkari-Itävalta linja voisi olla sopiva. Unkarissa kevät alkaa yleensä jo maaliskuussa ja marraskuu voi vielä olla varsin lämmin ja aurinkoinenkin.
        Unkari tosin on paljonkin edullisempi kuin muut läntiset naapurimaat.
        Itävallassa taas on monta erilaista vyöhykettä jo maastollisestikin, joten mitään tarkempaa määritelmää ei voi tehdä.
        Sitäpaitsi lyhyt lentomatka Suomeen on plussana, jos kuitenkin "koti-ikävä" pääsee yllättämään.
        Ei kannata käyttää tätä ainoata elämäämme tyytymättömänä elämiseen. Aika on kallisarvoinen asia! Sitäpaitsi vaihteluhan virkistää. Niinkuin vanha viisaus sanoo: Ystävät voimme valita itse, suku taas tulee kuin Manulle illallinen.


    • nettikeskustelua

      Keskustelun aloittajalle:

      On hyvä muistaa, että Internet-keskustelut eivät noudata juuri minkäänlaisia "todellisen" elämän keskusteluja. Kukaan ei joudu täällä kasvokkain esittämään mielipiteitään, vaan ne (mukaanlukien minä juuri nyt) voidaan esittää anonyyminä nimimerkkien piilossa. Tästä seurauksena on tietysti se, että keskustelussa voi esittää mitä tahansa, mitä mieleen tulee. Aika moni näyttää elävän tummien pilvien alla.

      Toisekseen, Internet-keskusteluissa ei koskaa tarvitse etsiä yhteistä ratkaisua, ei kompromisseja, ei kunnioittaa toisen mielipidettä tai elämäntilannetta, koska näillä keskusteluilla ei ole mitään konkreettista tavoitetta. Tämä on vaan tämmöistä höpinää, joihin toiset osallistuvat asiallisesti ja toiset keskittyvät lähinnä purkamaan omaa pahaa oloaan muiden riesaksi.

      Tämä ulkosuomalaisten palsta ei ole missään suhteessa poikkeus muista palstoista, eikä tämä keskustelun taso ole mikään suomalainen ongelma. Kyllä tätä esiintyy muidenkin maiden nettiyhteisöissä. En usko tilanteen mihinkään muuttuvan niin kauan kuin meidän keskustelijoiden ei tarvitse paljastaa omaa todellista henkilöllisyyttämme. Pitää vaan yrittää löytää jyvät akanoista viestien seasta.

      Muuten olen sinun kanssasi samaa mieltä. Pitäisi iloita siitä, mitä on, eikä murehtia pääsääntöisesti sitä, mitä ei ole. Minä olen tyytyväinen siitä, että minulla on nyt kaksi kotimaata. Se on enemmän kuin monella muulla. Joka kerta, kun käyn Suomessa, niin huomaan asioiden muuttuneen siellä. Mutta ei uusien asioiden opetteleminen sen kummempaa ole kuin aikoinaan uuden kotimaan metkujen oppiminen (päinvastoin helpompaa, kun ei tarvitse uuden kielen kanssa säätää koko ajan). Nykyisessä kotimaassa on sitä paitsi ihan tarpeeksi byrokratiaa omastakin takaa, ettei ole oikein kovasti pokkaa moittia suomalaista versiota siitä.

      Oikein hyvää kesän jatkoa vaan kaikille !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7691
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      74
      3703
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1077
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    6. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      56
      1005
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      823
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      708
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      705
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe